dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameTweede repatriatie vlucht uit Nederland op 8 mei naar Suriname

Tweede repatriatie vlucht uit Nederland op 8 mei naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Op vrijdag 8 mei gaat de tweede repatriatie vlucht vanuit Nederland naar Suriname, met aan boord ongeveer 220 gestrande Surinamers. Dat heeft de Surinaamse overheid zojuist bekend gemaakt. Na terugkomst zullen al deze repatrianten voor 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in een overheidsfaciliteit.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de vlucht op vrijdag 8 mei voor vertrek vanaf Schiphol gepland staat om 13.00u en aankomst 17.30u te Zanderij. Het toestel keert de volgende dag, zaterdag 9 mei, terug naar Amsterdam om 17.00u ’s middags.

Op 6 en 7 mei zijn er ook twee vluchten te weten een repatriatie vlucht uit Belém, die wordt uitgevoerd op woensdag 6 mei 2020. Op deze vlucht zullen ongeveer 56 Surinamers huiswaarts gebracht worden. De dag erna, 7 mei, komen 13 repatrianten uit Guyana terug naar Suriname. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is in samenwerking met alle nodige actoren de mogelijkheden nagegaan om ingezetenen terug te halen naar Suriname. Dagelijks zijn vergadering belegd met de verschillende diensten die ervoor moeten zorgen dat de mensen veilig en verantwoord teruggehaald worden naar Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Eindelijk! Ik ben zo blij voor de gestranden vooral zij die het moeilijk hebben hier als niet ingezetenen en niet meer gewild door familie of geen geld hebben voor Medicijnen. Ik denk dat de Nederlandse relatief veilig/coronavrij zijn maar voor die uit Belem en Guyana wil ik mijn handen niet in het vuur steken.
  Hoofdzaak is dat ze kunnen stemmen
  Hopelijk zijn ze door hun verlegde verlof hun banen niet kwijt.


  Maak melding
 2. Somo moet ook met zijn Indonesische vriend Joko gaan praten om de groep Surinamers uit Indonesie naar Nederland te vervoeren zodat zij vanaf Amsterdam naar huis kunnen


  Maak melding
 3. Palulu@@ en praat jij met boutje dat er een vliegtuig op Schiphol klaar staat dat die passagiers uit Indonesië gelijk door kunnen vliegen naar Suriname en zorg er ook voor dat er genoeg ruimte is voor de quarantaine opvang zo te zien snap jij er niks van en ben je niet op de hoogte wat het probleem is


  gemodereerd
 4. Ja en daarna? Gaan we ons land voor jarenlang op slot houden? Veel mensen zijn met hun banen afhankelijk van de toeristen. Veel mensen moeten hun geliefden nu missen. Je zou kunnen investeren in een betere gezondheidszorg of preventiemaatregelen (incl. testen) op vluchten. Misschien wel mede laten financieren door toeristen door middel van extra kosten visum. Er zijn genoeg mensen uit Nederland die dat er voor over hebben om maar weer bij hun familie of hun liefde te kunnen zijn..


  Maak melding
 5. @Alex: Als ik op vakantie ga, ga ik echt niet voor familie of liefde. Ik ga voor de omgeving, het land of eiland. Ik ga graag op in de massa en geniet zoveel als mogelijk. Het moet ongedwongen zijn en zonder extra onkosten omdat mijn navelstreng en ouders er liggen begraven.
  Vakantie is vakantie de boedel blijft ook in de familie en wordt goed onderhouden. Vakantie is voor mij mijn bakens verzetten. De Suri vruchten, groenten en het eten is hier volop en misschien meer te verkrijgen/kopen.
  Ieder zijn/haar dingen/doelen wensen verwachtingen en hoofdpijn als het zoals nu voor sommigen tegenzit.


  Maak melding
 6. AAAAAAAAAAAAAAI WELKOM IN DE SCHIJT!!!!!!!!!!!!!

  8 MEI LEKKERE DAGOEBALSOEP VOOR JULLIE. NAMENS DE NDP. GOED TEGEN CORONA.

  HOPELIJK MOGEN JULLIE NOG STEMMEN.

  Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is er niet over te spreken dat er nog een stembureau komt in ressort Moengo Tapu. Hij heeft vernomen dat de oproepingskaarten opnieuw gedrukt zullen worden om een deel van de mensen in Adjoemakondre te laten stemmen. “Men wil gewoon frauderen, want al die jaren is er gewoon gestemd in Moengo Tapu”, zegt Brunswijk aan Starnieuws. “De oproepingskaarten zijn weer meegenomen. Dit kan gewoon niet. Ik zal niet toestaan dat er fraude wordt gepleegd,” roept de politicus.


  Maak melding
 7. Vind heel erg ben nederlander met surinaamse ouders moeders woond daar sinds kort ook een vriendin daar met dochter door maatregel mag ik niet vliegen maar kern gezond snap het wel maar brijpen is moeilijk moet ik gaan meer gaan betalen geen probleem moet ik gezondheidsverklaring ook goed ben hier geboren maar mis sweetie sranang


  gemodereerd
 8. Is toch goed gegaan met de eerste groep zonder enig gezeur! De overheid heeft dit heel goed opgepakt en heeft zich niet laten leiden door allerlei sentimenten vanuit de oppositie en aanhangers! Veiligheid voor het Surinaamse volk is altijd voorop gesteld door de regering! Zou Brazilië, de VS en Europa een voorbeeld aan kunnen nemen!
  Niemand is in de steek gelaten, dat was eerder ook al gezegd en de regering heeft zich eraan gehouden.


  Maak melding
 9. Zitten 4 collega’s door het lock down gebeuren in Nederland vast. Zij waren voor een uitwisselingsprogram in Nederland terecht gekomen 2 werden opgebeld door het consulaat dat ze vrijdag op Schiphol aanwezig moeten zijn voor vertrek naar Suriname.
  De 4 collega’s zijn gezamenlijk naar Nederland vertrokken voor de uitwisseling. Wat nu , die 2 zijn persoonlijk gebeld door consulaat zijn beide lid van de nek en die 2 anderen hangen andere partijen aan.
  Dus vraag mij of deze vlucht en de vorige alleen ndpers aan boord hadden.
  De passagiers van deze vlucht den 8ste mei komen dan precies 3 dagen voor de verkiezing uit de quarantaine en kunnen dan meestemmen.

  Ze zoeken het maar uit daar in su.

  Van alle partijen zijn zowel de ouderen als de jongeren net zo verrot als die van de ndp..

  Alleen maar de lijsten van alle partijen googlen en degen8die erop voor komen googlen en dan zie je dat het allemaal een poppenkast is van hun allen. Alles wat ze bereiken willen is veel veel …….geld maken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES