Regering gestart met voedselvoorziening van binnenland

17
Regering Suriname gestart met voedselvoorziening in binnenland

De regering van Suriname is gestart met de voedselvoorziening van het binnenland. Op maandag 4 mei is er gestart met het transporteren van voedselpakketten naar Tapanahony en het Paramaccaans gebied.

Bij het afkondigen van de total lockdown aan de oost-, zuid- en westgrens had het COVID-19 Crisis Managementteam aangegeven dat het tot en met 10 mei niet is toegestaan de grenzen over te steken en de rivieren te bevaren zonder toestemming van de autoriteiten.

In een overleg met de Surinaamse traditionele gezagsdragers heeft president Desi Bouterse alle medewerking toegezegd om ervoor te zorgen dat de voedselvoorziening van bewoners in het verre binnenland tijdens de lockdown wordt gegarandeerd.

Daartegenover wordt van de bewoners aan de grensgebieden gevraagd de orde en gezondheidsmaatregelen extra in acht te nemen vanwege de ernstige COVID-19 dreiging uit met name de Franse kant.


17 REACTIES

 1. Voedsel had ook met die Russische helikopter bezorgt kunnen worden. Maar goed deze regering ziet liever haar eigen bevolking creperen.


  Maak melding

 2. De NDP gaat frauderen en Bouta-lovers gaan zeker stemmen.
  Het is daarom van zeer groot belang dat het volk eensgezind gaat stemmen.

  Beste landgenoten,
  “Een gewaarschuwd mens telt voor twee”
  Laten wij niet versplinteren en geen risico nemen. Wij moeten ons verenigen, want samen hebben wij de garantie om te winnen. Samen kunnen wij de Nationale Duivelse Partij met een overduidelijke meerderheid verslaan.
  Wij zijn allemaal Surinamers en wij willen een beter Suriname !

  Stemmen is niet alleen ons democratisch recht maar stemmen is ook onze verantwoording.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Ik wacht op foto’s van het uitdelen iedereen zal zich in het paars moeten tooien want dit is een ndp gift uit ’s lands kas maar zoals gewoonlijk zal de propaganda hoogtij vieren. Door de geregisseerde lockdown kan alleen de overheid zijn eigen regels misbruiken.


  Maak melding

 4. Is toch mooi dat de voedselvoorziening van bewoners in het verre binnenland tijdens de lockdown wordt gegarandeerd! De oppositie en de media zijn te veel met politiek bezig op dit moment. Dat mag, maar je moet ook naar de huidige situatie kijken en proberen te helpen waar het volk het hardst getroffen is vanwege de lockdown en niet de hele dag zitten te zeuren over PG en gestolen vlaggen en blablablabalabla!


  Maak melding

 5. Wayambo, je preekt namens de paarse evangelie. Wat de ndp heeft gedaan is het creeeren van een pakketten economie. Wanneer ga je die paarse oogkleppen af doen. De ndp heeft een moneraire chaos gecreeerd.


  Maak melding

 6. @ Koos

  De Russische Helikopter is daar voor ook bedoeld beste Koos.
  De west laat zien wat het ding kost. $ 1.150.000 om te brengen en te halen. Dat is al betaald in december incl de lease van de eerste maand was dat $ 1.390.000. men vraagt zich af waar de resterende $ 10.000 voor was om de betaling op $ 1.400.000 uit te laten komen.
  Nu laat ik raden dat was voor de grootse ontvangst doe Boefdraad bij de lease maatschappij kreeg.

  Ondertussen is er 5 maanden ($ 1,250,000) wet lease overgemaakt voor een apparaat dat je kunt kopen van pakweg $ 2.500.000 om mevrouw Afonsoewa campagne te laten voeren.
  Het ding staat dicht bij Afobakka en dus Broka bakka. ofwel de eerste 100 km is al van de afstand naar Venezuela af gesprokkeld.

  We weten waar de USD voor gebruikt worden.


  Maak melding

 7. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is er niet over te spreken dat er nog een stembureau komt in ressort Moengo Tapu. Hij heeft vernomen dat de oproepingskaarten opnieuw gedrukt zullen worden om een deel van de mensen in Adjoemakondre te laten stemmen. “Men wil gewoon frauderen, want al die jaren is er gewoon gestemd in Moengo Tapu”, zegt Brunswijk aan Starnieuws. “De oproepingskaarten zijn weer meegenomen. Dit kan gewoon niet. Ik zal niet toestaan dat er fraude wordt gepleegd,” roept de politicus.


  Maak melding

 8. Het is meer om zieltjes te winnen voor 20 mei. Waar is ndp gebleven al die jaren om het binnenland te ontwikkelen. Hoe kunnen mensen het overleven zonder hun eigen boterham te verdienen.

  Ik zie verder weinig in de boot dan zwarte plastickzakken.
  gemodereerd

 9. Lonnie kan op 25 mei een paar drones boven die twee stembureaus inzetten om alles in de gaten te houden vanuit de lucht! Één goudstaaf is al genoeg voor een paar drones!


  Maak melding

 10. Zo gaat bouta de binnenland bewoners omkopen.Het kost geen fortuin ,slechts een gratis pakketje.Hij heeft de stemmen van heel het binnenland binnen.
  Ze zijn zijn bezit.Niemand heeft overzicht met hoevelen ze daar wonen en hoeveel stemgerechtigden zijn.Bouta gaat bekend maken dat hij de verkiezingen heeft gewonnen thanks to the binnenlandbewoners.


  Maak melding

 11. Aan de afbeelding valt op te maken, dat het Surinamers geen moer scheelt om op een veilige manier in een korjaal te gaan varen.
  gemodereerd

 12. En de randebielen met hun Nederlandse vol gevreten buik hebben weer het hoogste woord. Wat een armzalige stelletje steuntrekkers die in Nederland bij de voedselbank lopen.
  gemodereerd

 13. JoJo 5 mei 2020 At 11:52
  @ Koos

  De Russische Helikopter is daar voor ook bedoeld beste Koos.
  ==============================================
  Jojo,

  Misschien is die USD 10.000 naar die matti van Boefdraad, Donovan Bruijne. Iik heb begrepen dat deze ook een gezin heeft in Amerika, die zal dus geld nodig hebben om ze te onderhouden.

  Die L.U.L. op die foto heeft de Surinaamse vlag verkeerd hangen,
  Ook dat is vooruitgang….


  Maak melding

 14. En het lijkt alsof hij een hele lange cigaar aan het roken is. Zn rugzakje is echt veel te klein, daar kan bijna niks in. Hooguit een lunchpakketje of een schrift met een boek. Ook lijkt hij een helm onder zn buik te hebben en zo kunnen we nog wel even doorgaan natuurlijk.

  Maar serieus, ik hoop dat deze mensen hun verstand gebruiken en stemmen voor een beter Suriname, zonder nog meer leningen.

  Het is raar als je niet inziet dat de producten in de winkels, nutsvoorzieningen, dus stroom, water, gas, telefonie duurder worden door de leningen en de burgerij de leningen uiteindelijk terug betaald.

  Het is magnifiek wat the west heeft gepubliceerd over de verdwenen 10.000 $, maar dat is nog maar een tipje van de ‘sluier’. Je zou verwachten dat elke Surinamer nu wel weet hoeveel er gesjoemeld wordt, dat iedereen voor de gek wordt gehouden en zo ver mogelijk wordt uitgekleed.

  Wat een propaganda zal er weer komen, ook op de sociale media. Gewoon om van te kotsen 🤮

  Hopelijk is het land straks niet aan enkel de goden overgeleverd
  gemodereerd

 15. En ja hoor de voedselpakketten worden vervoerd door boten met ndpvlaggen en de bootslieden hebben ndp kleding aan de bewoners langs de rivier hebben video’s gemaakt dus er is bewijs. De DC heeft meteen gezegd dat de pakketten door de regering zijn geschonken en niet door welke politieke partij dan ook.
  De mensen van het oosten mogen de rivier niet op voor 1e levensbehoeften en medische zorg maar de ndp mag wel propaganda voeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.