dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname coronavrij; buurlanden vormen nu het gevaar

Suriname coronavrij; buurlanden vormen nu het gevaar

-

Suriname is momenteel vrij van het coronavirus. De laatste patiënt is bij de afgelopen twee testen negatief getest en dus genezen verklaard. De situatie aan de grenzen baart het COVID-19 Crisis Management team echter nog steeds ernstig zorgen.

Er steken namelijk nog steeds personen illegaal grenzen en rivieren in Oost, West en zuid Suriname over en die kunnen het virus meenemen. Het aantal besmettingen in de buurlanden Frans Guyana (82) in het oosten en Guyana (128) in het westen liggen een stuk hoger dan in Suriname.

In het zuiden is het aantal besmettingen in Brazilië zelfs opgelopen naar boven de 100.000 mensen. Hoewel Brazilië met meer dan 7.000 doden het zwaarst getroffen land van Latijns-Amerika is, vindt president Jair Bolsonaro de COVID-19 maatregelen een overdreven reactie. Hij noemde de ziekte herhaaldelijk een ‘griepje’.

In Suriname zijn leger en politie inmiddels een gezamenlijke operatie gestart. Het belangrijkste onderdeel hiervan is de totale lockdown op grensrivieren in het oosten, zuiden en westen. Dit betekent dat burgers zich daar zonder toestemming niet mogen verplaatsen.

Tot en met 10 mei 2020 zullen politie, militairen, de Medische Zending, districtscommissarissen en het traditioneel gezag in het binnenland samenwerken om het binnenland en de rest van Suriname Coronavrij te houden.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

24 REACTIES
 1. En wat heeft de derde test uitgewezen hebben deze zogenaamde genezen verklaarde personen ook antistoffen opgebouwde of zijn ze nog drager van de virus. Is geheel het volk getest? Wie beweert dat ons land virusvrij is? De paarse labiele, ongeschoolde, moordenaars, rovers, dievenbende, profiteurs,hersenloze virussen lopen nog rond.


  Maak melding

 2. Weinig besmetting in Su, houden zo.
  Of Su het nou goed doet of slecht, sommige mensen blijven negatief praten. Trieste wezens zijn jullie.
  Sterkte me jullie leven.
  gemodereerd

 3. De mensen in Suriname mogen best wel trots zijn om als klein land en met de beperkte middelen het virus tot nu toe met succes te hebben bestreden! Heel veel waardering voor het ministerie van volksgezondheid en de regering, die hun uiterste best hebben gedaan voor de gezondheid van het volk! Men moet wel steeds alert blijven voor de grensgebieden!

  Als echte Surinamer of Surinaamse Nederlander hoef je hierover niet weer negatief uit te laten, tenzij het in je aard zit!

  Surinamers, god is met jullie in sweet Sranang!


  Maak melding

 4. Er is geen enkel bewijs dat Suriname Corona vrij is. Komt omdat Suriname nauwelijks Corona testen uitvoert. (ook op mensen die overlijden in ouderen verzorgingshuizen)


  Maak melding

 5. Weer zo’n domme opmerking over verpleeghuizen in Suriname. Men moet de situatie in Nederland niet gaan weerspiegelen met die van Suriname. In Nederland is het juist een puinhoop geweest wat betreft de maatregelen in de verpleeghuizen. Het coronavirus heeft veel meer slachtoffers in verpleeghuizen in Nederland gemaakt dan tot nu toe bekend was.
  In Suriname kan je dit soort gevallen nooit geheim houden! Als de VHP bijvoorbeeld een vlag van de NDP steelt, dan weet heel Suriname dat de volgende dag via de media! Niets blijft geheim in Suriname!


  Maak melding

 6. Walgelijk misbruik.
  In onderontwikkelde landen, in dictaturen (achterlijke zwijnen hier noemen het democratie) wordt deze pandemie misbruikdt om de mensenrechten te schenden.
  Vlak voor de verkiezingen wordt alles opengegooidt.
  Wat moet je je er dan van voorstellen, wat zal er gebeuren? Hetzelfde als bij de koeien. Zodra ze van stal worden gehaaldtdt en weer de wei in moogen.
  Ze rennen en huppelen en zijn zo blij want zij zijn weer vrij ( op de melodie van een welbekendt liedje).
  En dankbaar dat ze weer naar buiten mogen
  en ze jubelen en schijten daarna weer als vanouds 🐮🐮
  Zo zal het ook gaan. De dictator gooit alles open. Hij vintdt dat het kan en dan gebeurt het ook. Democratie 😂😂


  Maak melding

 7. De autoriteiten in Suriname trekken wel een heel grote broek aan door te stellen dat het land Corona vrij is .

  Heeft men wel een totaal overzicht van alle ziekte gevallen in het land ?

  Met een avondklok maar overdag grote bewegingen van mensen op straat toestaan voorkom je geen verspreiding van het virus .

  Deze paarse bende heeft geen flauw benul wat ze aan het doen zijn.
  Het enige wat van belang is , is aan de macht blijven en zo laag is men inmiddels gezonken dat covid-19 zwaar misbruikt wordt op in het zadel te blijven.

  Er wordt vrijwel met geen woord gerept over de verkiezingen.
  Achter de schermen zijn de paarse criminelen ongetwijfeld scenario’s aan het bedenken om als de verkiezingen doorgaan deze zwaar te manipuleren.


  Maak melding

 8. Suriname corona vrij fantastisch maar als het aan de ABANIES ligt niet. Geld verslaafden. HEBZUCHT IS OOK EEN VIRUS. MAAR DAAR IS GEEN MEDICIJN TEGEN OPGEWASSEN. HELAAS


  Maak melding

 9. Wayambo, hoe weet je dat de Surinaamse ouderen niet zijn overleden aan Corona ? Juist in deze tijd zou iedere overleden patient getest moeten worden. Dus kom niet met je lul verhalen aanzetten. Nederland is overbevolkt en dat verklaard deels de doden. Zelfde geld ook voor België. Niets blijft geheim in Suriname ? Ook dat is gelul waarom vertoont het NDP de afgelopen 10 jaar duikgedrag. Ook de zaak Hoefdraad gaat de doofpot in.


  Maak melding

 10. De bekende gevallen zijn genezen. Maar er zullen vast nog wel een aantal onbekende gevallen zijn. Daar moet men scherp op letten.


  Maak melding

 11. koos 4 mei 2020 At 12:17
  Wayambo, hoe weet je dat de Surinaamse ouderen niet zijn overleden aan Corona ?
  ===
  Jij kan alleen maar lullen uit je nek. Verder weet je niets over Suriname!


  Maak melding

 12. Pasquinel 4 mei 2020 At 12:52
  De bekende gevallen zijn genezen. Maar er zullen vast nog wel een aantal onbekende gevallen zijn. Daar moet men scherp op letten.@@@ hoe kan men op een onbekende letten dan moet hij eerst bekend worden dan is hij niet meer onbekend dan hoeven ze niet op hem te letten hij is geen onbekende meer


  Maak melding

 13. Wuhan werd ook coronavrij verklaard, door China. Een plaats waar de virus als eerste uitbrak, en waar er ongeveer 11 miljoen mensen wonen.


  Maak melding

 14. Zoals Olivia aangeeft gaat het niet om covid. Het accent wordt op covid gelegd en subtiel worden de mensenrechten overschreden. Sommigen hebben dit ook door.

  Die 100.000 mondkapjes zijn bestemd voor ndp-stemmers.
  Het centrum en de randstad zijn covid-vrij verklaard, maar in de binnenlanden worden de niet-ndp’ers in quarantaine geplaatst. Daarnaast kunnen de repatrianten niet stemmen. Je zou denken is een druppel, nee dat is het niet. Er zijn niet zoveel stemgerechtigden.

  Onderzoek dit!


  Maak melding

 15. Suriname, is coronavrij
  ( verklaart ).
  Alle, hulpverlenende instanties Bedankt,
  Ik bedank ook de samenleving, voor haar bijdrage, hoe klein of groot die ook geweest is.

  De tijd voor de corona, hebben we gehad en de tijd, in de corona, hebben we beleefd.

  MAAR, Maar, Beste mensen, we gaan nu de tijd van, NA de corona In.
  Wat zal deze tijd met zich, meebrengen?
  Laat ik, hopen dat we iets van geleerd hebben.

  Wij zijn een keertje geboren en gaan een keertje heen.
  De tijd, tussen geboren en heengaan, heeft een inhoud en kan voor iedereen, iets anders zijn.
  Ik wens eenieders, een gezonde en goed leven toe.


  Maak melding

 16. Wat een onzin als zou Suriname nu Coronavrij zijn. Het land cocainevrij krijgen lukt ze niet maar wel Coronavrij. De meeste mensen die ik ken en die nu genezen verklaard zijn, leden helemaal niet aan Coronabesmetting maar hadden last van allergische reacties.
  gemodereerd

 17. Over de hele wereld komt men erachter dat het werkelijk aantal besmettingen vele malen hoger ligt dan wat geregistreerd is. Is SU soms een uitzondering ????? Ik denk het niet hoor.
  Ik zal niet verbaasd opkijken als men vlak voor de verkiezingen plotseling komt aandansen met de mededeling dat er meer besmette mensen zijn gevonden en dat er sprake is van een ongecontroleerde uitbraak.
  Dat zou heel goed passen binnen het paarse scenario om langer aan de macht te blijven want dan heeft men een excuus om de verkiezingen uit te stellen of om de toegang van internationale waarnemers te weigeren zodat ze vrij spel hebben om te frauderen.


  Maak melding

 18. In Surinamers geloven ze van alles wat hun verteld word door de machthebbers olv bouta.Die weet heel goed hoe de surinamers dom te houden.
  De avondklok ..die was nergens voor nodig.Het is een tactiek geweest om de surinamers eraan te herinneren wie nog steeds de baas is en oh ,wee je gebeenten als je niet gehoorzaamt.
  Om niet besmet te worden met coronavirus daarvoor moet je zelf zorgen.Hou afstand.Draag mondkapjes en handschoenen.Regelmatig je handen wassen meerdere keren per dag.Niet in groepjes op stap gaan.


  Maak melding

 19. Ik kan deze niet vatten. Suriname beschikte niet over voldoende beschermings matrialen. En kijk hoe beschermd de hulpdiensten erbij liepen. Een dood normale vestje en en mondkapje. In Nederland zijn ze helemaal verpakt. Wil je me nu komen zeggen in su waren ze goed beschermd. Geen van die arsten zijn besmet geraakt. Hoe word er nu gezegt suriname is corona vrij. Terwijl in nederland zoveel medische beschikkingen is en zoveel bescherming en nog raken mensen besmet. Open je oog de wereld is nog niet corona vrij dan hoe suriname wel onmogelijk. Bouta wilt gewoon doen net als of zn regels hebben geholpen. Andere landen is lockdown de heledag voor hoeveel maanden al. dan hoe is daar nog niet coronavrij. Onzin deze nieuws. En iedereen die het geloof.
  gemodereerd

 20. Huh! Zo’n achterlijk land en Corona vrij, lik me aan me lollipop! Maak het land eerst NDP vrij, het Coronavirus is blijvend. NDP mag in de massagraf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES