Slachtoffer steekpartij wil terroristische dader het land uit hebben

23
Slachtoffer steekpartij wil 'terroristische' dader het land uit hebben
Foto van het slachtoffer - Fazal werd gestoken in zijn rechterhand, zijn schouder, zijn nek en achterhoofd.

De in Suriname geboren Fazal Amin werd op Bevrijdingsdag 2018 samen met twee andere mannen neergestoken in Den Haag. De dader is de uit Syrië gevluchte Palestijn Malek F. die daarbij ‘Allahoe akbar‘ riep. Het Openbaar Ministerie verweet Malek terrorisme en eiste 15 jaar cel en tbs. Maar de rechter gaf hem geen celstraf en ‘slechts’ TBS.

De rechter verklaarde Malek in juli 2019 namelijk geheel ontoerekeningsvatbaar en heeft het over een psychose en waanideeën. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vandaag, zegt de 37-jarige Fazal dat hij het verhaal van psychose en waanideeën niet gelooft.

Tegen de krant zegt hij: “Hij liegt gewoon, zijn doel was zoveel mogelijk mensen vermoorden zodat hij als martelaar het paradijs kon bereiken. Hij pakte alleen mensen die niet opletten, zoals ik, dan heb je de meeste kans om te doden. En dan schuift hij het later op een psychose.”

Opmerkelijk is dat de politie begin maart een anoniem briefje binnen kreeg waarin werd gewaarschuwd dat F. van plan was een terroristische daad te plegen. De tip was in het Engels geschreven.

Fazal, die zelf ook moslim is en tot z’n 7e in Suriname heeft gewoond, ziet de dader als terrorist en wil hem Nederland uit hebben. “Ik heb nooit iets kunnen doen, nu wil ik terugvechten” aldus het slachtoffer dat elf messteken incasseerde (foto).

Het OM ging in hoger beroep tegen het besluit van de rechter. Dat dient later dit jaar. Lees het uitbegreid artikel in het Algemeen Dagblad: Slachtoffer van Haagse steker Malek F. vecht terug: ‘Zijn doel was moorden, hij moet het land uit’.


23 REACTIES

 1. Vreselijk wat deze man heeft meegemaakt. De politie had de dader destijds als een schot in de roos tussen zijn twee ogen un moeten mikken ipv zijn been.


  Maak melding

 2. Het Westen is gewoon veels te slap geworden sinds de hippie jaren 60. In vroegere tijden zou die jihadist gelijk doodgeschoten zijn geworden door de politie. Nu zal hij op kosten v.d. belastingbetalers verzorgd worden.


  Maak melding

 3. Ja hoor Nederland,
  Laar ze maar komen, zijn heel lieve gevluchte medemensen.
  Zijn alle maal lopende tijdbommen .
  Land uit
  gemodereerd

 4. @Biga

  Ik moet Jay hierin gelijk geven. Met name Nederland en Duitsland hebben een veel te slappe houding tegenover vluchtelingen en statushouders die misdaden begaan!!!!
  gemodereerd

 5. @ Biga, jij bent degene die hier onzin loopt te verkondigen met die halve garnalenhersencel van je. Ga maar verder bedelen om een gratis portie vreten hoor.


  Maak melding

 6. @ Biga, groot gelijk heb je. Libië, Irak, Syrië zijn platgebombardeerd door de Christelijke wereld en wie zegt mij niet dat de dader uit wraak handelde ?
  Alleen in Afghanistan heeft het Westen zware verliezen geleden en de VS kan de strijd tegen de Afghanen niet beslissen.
  gemodereerd

 7. En dan maar lullen over Suriname, terwijl het kikkerland vol psycho’s zit, pedofielen, kinderlokkers, drugsondernemers. Dan roepen ze bij t minste wat gebeurt er in Su.


  Maak melding

 8. Ja, die afokaate in Hollant sein slim. Se gooie alteit op psiegoo loogiese probleeme.
  As die asiel soekers hebbe so feel psiegoo loogiese probleeme, dang warom sei loope met mes? As ov die mes dang die geest ga beeter maake.
  Dus dang is foortaan makkelijk fo die pooliesie. As hebbe asiel soeker mes, dang beteeken dat hei is siek in sein geest, dang se moete direk stuure naa Peter Baan senter.


  Maak melding

 9. Nederland is gewoon een grote criminelen land van het ergste soort in Europa. Met drugshandel, afrekeningen, pedofilie, verkrachting, ouderen mishandeling, wapenverkoop aan criminelen, kindermishandeling, oplichting, enz enz. En dan doen veel randebielen hier op Waterkant alsof Nederland een paradijs is. Suriname is veel beter af. En vergeet de armoede in Nederland ook niet. Wat een poppenkast hierop waterkant.
  gemodereerd

 10. Jay heeft uitdrukking vaardigheden van een jongetje dat meermaals is misbruikt.

  Laat je helpen mi boy, het is nooit te laat, crowdfounding voor een zacht rose dames fiets voor jouw, Jay.


  Maak melding

 11. @ Biga, helemaal waar wat je zegt. Sommige doen alsof ze het westen kennen en willen hun misdrijven onder stoelen of banken schuiven.
  gemodereerd

 12. FunX schrapt ramadanshow na doodsbedreigingen
  FunX stopt met Ramadan Late Night. Dat heeft de radiozender vandaag bekendgemaakt, nadat presentator Morad El Ouakili vorige week doodsbedreigingen ontving na de show. ‘Een voor ons onacceptabel gevolg van een initiatief dat bedoeld was om mensen samen te brengen’, valt er te lezen in een verklaring op de website van FunX.
  Bron: ad.nl

  Mensen worden alsmaar agressiever. Maakt niet uit van welke kamp of ingedeelde hok.
  En verdeeldheid verspreiden blijft maar aan de gang. Populistische politici en media hoeven maar een vlammetje aan te steken want er is genoeg brandbare olie om de boel te doen ontvlammen.


  Maak melding

 13. Beste (mannen) als jullie discusieren moeten jullie geen kort lontje hebben
  Niemandt heefd alle wysheidt in pacht, dus je hoe niet altydt leuk tevinden wat aander opmerkt ,laat maar gaan je wordt er niet wyzer van, LIFE Goes on
  volgende discussie beter


  Maak melding

 14. Ik praat ook met asiel zoekers,die ondankbare mensen, vooral uit het midden Oosten,die schelden het westen uit,die haten,de westerlingen,aan de andere kant begrijp ik wel, want alle ellende zijn veroorzaakt door de westerse landen in het algemeen??


  Maak melding

 15. @Picolaas

  ben jij een moslim? wat een slimme reactie van jou zeg, benieuwd of je ook zo had gesproken als die jongen jou zoon was.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.