Politie: Automobiliste veroorzaakte dodelijk ongeval motorrijder

8
Politie: Automobiliste veroorzaakte dodelijk ongeval motorrijder

De politie in Suriname heeft zondagavond bekend gemaakt dat de automobiliste die betrokken was bij het verkeersongeval op de Zwartenhovenbrugstraat, waarbij de motorfietsbestuurder Lorenzo Veldkamp op 22 april om het leven kwam, als veroorzaker wordt aangemerkt.

Volgens de Surinaamse politie is de 26-jarige automobiliste Xaviera B. als veroorzaker aangemerkt omdat zij het recht doorgaand verkeer heeft doorkruist op de Zwartenhovenbrugstraat. De motorfietsbestuurder Veldkamp kwam, als recht doorgaand verkeer, vanuit de tegenovergestelde richting aanrijden. Hij kwam met zijn motorfiets te vallen en raakte daarbij zodanig gewond dat hij ter plaatse overleed.

Eerder had de politie gemeld dat de motorfietser manoeuvrerend tussen andere voertuigen kwam aangereden vanuit de tegenovergestelde richting, waarna hij de controle over de motorfiets verloor. Hij viel op de weg en botste tegen de auto waarbij hij zwaargewond raakte.

Zowel de auto als de motorfiets zijn voor een algehele keuring in beslag genomen door de politie. Hangende het onderzoek heeft de politie haar rijbewijs ingevorderd na overleg met het Openbaar Ministerie. Er zal een politie dossier worden opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie zal zorgen voor de verdere afhandeling van de zaak, meldt de politie zojuist.


8 REACTIES

 1. Mijn gunst alleen haar rijbewijs ingevorderd en ze zit thuis terwijl de familie in verdriet is.
  Wat is het recht vaak krom.
  Verkeedduivels lijken hun gang te kunnen gaan, maar ze heeft wel een dode op haar geweten.


  Maak melding

 2. Een gevangenisstraf zou minimaal op zijn plaats zijn. In Suriname is er totaal geen orde in het verkeer. Iedereen die beetje kan rijden en duku heeft rijd een auto met het gevolg dat er veel dodelijke ongelukken plaats vinden. Een goeie infrastructuur zou enigszins kunnen helpen.
  gemodereerd

 3. Lozenzo Veldkamp, familie, vrienden en kennissen. RIP en sterkte bij dit groot verlies veroorzaakt door iemand die haar rijbewijs niet waard is. Eigenlijk zouden ze jaarlijks elke Surinamer met een rijbewijs aan een rijexamen moeten onderwerpen ter controle of ze nog hun rijbewijs waard zijn. Triest.


  Maak melding

 4. R.I.P. Lorenzo
  Deelname aan het verkeer in.ons land is spelen met je leven. Sommigen rijden rond als een kip zonder kop. Ze hoort een flinke straf te krijgen en de begrafenis laten betalen. In ons land is het toegestaan ongestraft anderen dood te rijden want na verhoor wordt je toch heen gezonden. Wat een waardeloos systeem.

  Familieleden sterkte met dit groot verlies.


  Maak melding

 5. Deze motor ryder was ook een bekende in t verkeer, jammer dt t zo moest aflopen, maar dit kryg j als resultaat, en de dame word dn dupe van


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.