Duikerverzakking in Saramacca hersteld door Wegenautoriteit

6

De Wegenautoriteit Suriname (WA) heeft in het laatste weekeind van april werkzaamheden aan de Oost-Westverbindingsweg in het district Saramacca uitgevoerd. Er is met man en macht gewerkt om een duikerverzakking ter hoogte van km 83.6 tot het verleden te doen behoren.

Volgens Anil Sewrattan, projectleider Wegenautoriteit, was het aanvankelijk de bedoeling om de aansluiting van de duiker over de gehele breedte van weg te vervangen, maar de fysieke omstandigheden wezen anders uit.

Vandaar dat er voor een tijdelijke oplossing is gekozen, ter verhelping van de geconstateerde lekkages aan de duikers. De aanpak is als volgt geweest: stortwerk met grind beton op de duikers, opbouw van het weglichaam bestaande uit 150 cm klinkzand en 40 cm base course en bestrating met straatklinkers.

De Wegenautoriteit werkt momenteel plannen uit voor een structurele oplossing. Het verkeer heeft als zodanig geen last ondervonden gedurende de werkzaamheden, omdat de weg niet volledig was afgesloten.


6 REACTIES

 1. Als ze nog een meter dieper hadden gegraven hadden ze misschien zelfs olie gevonden. Volgende keer dieper graven. En leg een opblaasbare ballon onder die duiker. Als het weer wegzakt, vul dan die ballon met meer lucht zodat de duiker weer een meter omhoog komt.
  gemodereerd

 2. @Zwakka is een familie in Suriname die duikwedstrijden hield hun werkauto werd nummer 100 genoemd. Veel Javanen werkten daar.


  Maak melding

 3. Een duiker is inderdaad een kikvorsman.
  Maar in de wegenbouw is het een buis of koker onder de weg.
  Engels woord is culvert
  gemodereerd

 4. Fijn om te zien dat er door mensen nog hard wordt gewerkt in het land! Zeuren moet je laten voor de oppositie en aanhangers, dat is ook hard werken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.