Na VHP en ABOP flirt Bennie Miranda nu met de NDP

76
Bennie Miranda

Nadat hij de VHP en de ABOP in korte tijd achter elkaar verliet, is Bennie Miranda nu aan het flirten met de partij van president Bouterse. Op zijn Facebook pagina geeft hij openlijk aan dat hij de NDP in Suriname een warm hart toedraagt.

“NDP e win din bakka a wies san din doe” en “Paars protect the code protect the game around here yesss” zijn enkele van zijn uitlatingen zondag op zijn pagina. De reacties hierop zijn niet mals: velen zien hem als een politieke gelukzoeker die niet serieus genomen kan worden.

Miranda maakte eind maart met veel bombarie bekend dat hij wegging bij de VHP. Hij sloot zich aan bij de partij van Ronnie Brunswijk: de ABOP. Maar nog geen maand later maakte deze Nederlandse Surinamer bekend de ABOP weer te verlaten.


76 REACTIES

 1. Deze keskieshie is een ordinaire racist die werkelijk te dom is om te poepen. De VHP heeft hem niet gebracht wat hij wilde nml op een verkiesbare plaats komen. Welnu, daarvoor moet je toch iets meer hersens hebben dan hij heeft. Deze man heeft meer pk’s dan iq en velen vragen zich al wat hij in de politiek te zoeken heeft. Nadat de VHP hem ontmaskerd had begon hij de vuile was buiten te hangen door de VHP neer te zetten als een racistische partij. Zelfs bij zijn soortgenoten van de ABOP werd hij eruit geschopt.
  gemodereerd

 2. Hahaha

  Alvast gefeliciteerd NDP met waarschijnlijk jullie nieuwe aanwinst. Bennie Miranda is een echte topper die precies past bij jullie structuur.

  Gefeliciteerd Bouta-lovers met jullie nieuwe broeder.

  Hahaha


  Maak melding

 3. Uiteindelijk zal elke Surinamer bij de enige echte Nationale partij de NDP belanden. Wil je het land helpen ontwikkelen heb je anno 2020 geen andere keus.

  De kans is heel groot dat zelf Chan van de vhp na de verkiezingen bij de NDP aanklopt om opgenomen te worden in de grote Nationale NDP familie.

  De berichten hebben jullie toch al gelezen van andere vhp bestuursleden, ze gaan hun lidmaatschap opzeggen voor de verkiezingen zelf als hij niet levert.


  Maak melding

 4. Off Topic
  ”hierbij deel ik u mee dat de Nationale Democratische Partij (NDP) vanwege omstandigheden afziet van deelname aan dit debat”, zet de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in een bericht.

  Ze doen het waarschijnlijk in hun broek omdat zij de vragen niet zouden kunnen beantwoorden want stelen en bedriegen en frauderen en witwassen kennen goed eerlijke en duidelijke antwoorden


  Maak melding

 5. De naam de Miranda hebben zijn ouders gekocht of het is een schrijf fout geweest.
  Deze familie heet Oeganda. Deze zogenaamde de Oeganda de Miranda is een profiteur. Geluk zoeker niet niets voorstelt.
  Labiel van de hoogste orde. Die springt van de hak op de tak. Hij mag zich zeker aansluiten bij de ndp, beter dan dit verdient hij ook.niet.


  Maak melding

 6. @Bigi sma…het ging over debatteren en niet verantwoording afleggen; dat doet de regering als het wenst in de DNA. Zo niet, bij de verkiezingen….

  Ik zou zijn geweest, aka dan niet op persoonlijke titel. Kan eindelijk haarfijn gedebaterrd worden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de sur economie; iedereen denkt dat het hebben van olie, bxt, goud voorraden of vruchtbaar grond automatisch rijk van wordt.

  Economisch wetmatigheid is nog altijd ‘als je het produceert voor een markt waar de concurrent goedkoper kan, dan be je de klos’…

  En die gaat op voor elke partij, regering of wie dan ook; daarom heeft 40 jaar zelfbestuur door verschillende regeringen nooit iets structureels opgeleverd!


  Maak melding

 7. Robert

  4 mei 2020 At 07:22

  Uiteindelijk zal elke Surinamer bij de enige echte Nationale partij de NDP belanden. Wil je het land helpen ontwikkelen heb je anno 2020 geen andere keus.

  De kans is heel groot dat zelf Chan van de vhp na de verkiezingen bij de NDP aanklopt om opgenomen te worden in de grote Nationale NDP familie.

  De berichten hebben jullie toch al gelezen van andere vhp bestuursleden, ze gaan hun lidmaatschap opzeggen voor de verkiezingen zelf als hij niet levert.

  =============================

  Ontwikkelen met wat Robert ? Elke mongool ziet dat de NDP 1 grote zooitje heeft gemaakt.

  Koers 1 op 15, verdwijning monetaire en kasreserves, 120 leningen afgesloten in 10 jaar tijd.

  Suriname is bankroet en jij durft de term ontwikkeling in je mond te nemen 😂😂😂


  Maak melding

 8. Elke zogenaamde politicus sluit zich aan by d ndp om snel ryk te worden. Al deze volkverlakkers die geen eerterang positie hebn gekregen binnen hun party lopen weg nr d ndp. Daar is ht dubbel voordeel t halen.by ht binnentreden vn d ndp kygt men n ranger n 250000 die ht arme getergde volk moet ophoesten .
  2.indien gekozen n riante salaris..


  Maak melding

 9. alleen aan zijn profielfoto kan je zien dat deze so call Miranda een oplichter cq profiteur is.
  Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat deze idi een telg is van de Miranda familie .
  gemodereerd

 10. Suriname doet het goed in de goudbranche het is te zien aan hem. Hij gaat nu naar de juiste partij, wanneer gaat het nou ophouden met de stolendans die alleen in Suriname te zien is. Dit geeft alleen maar aan dat politiekvoering in dit land van nul en generlei waarde is.
  gemodereerd

 11. Paraman …. zacht gezegd …. je maakt jezelf belachelijk !!

  Jou verstand … kennis van zaken … reikt niet verder dan de Paranam of zo je wilt … de Para brug !!!!!!

  Jullie Paarse boeven zijn bang voor het DEBAT en het afleggen van VERANTWOORDING.

  Laat het duidelijk zijn … de Nationale Dieven Partij … huisvest alleen maar MOORDENAARS, onverbeterlijk DIEVEN …. FRAUDEURS en VERKRACHTERS !!!!!!!!!


  Maak melding

 12. Fijn te horen dat de NDP niet meedoet met een nep debat georganiseerd door de oppositie, de VES, de VSB en de ICT in Suriname! De kijk- en luistercijfers zijn zeer magertjes. Surinamers zijn helemaal niet geïnteresseerd in dit soort nep en show programma’s. Tot nu toe hebben partijen nooit iets zinnigs gezegd hoe ze het land tot ontwikkeling gaan brengen. Tet enige wat de oppositie doet is vingerwijzing naar de huidige regering! Alleen met een vingerwijzing kan je een land zeker niet tot ontwikkeling brengen!


  Maak melding

 13. Fijn te horen dat de NDP niet meedoet met een nep debat georganiseerd door de oppositie, de VES, de VSB en de ICT in Suriname! De kijk- en luistercijfers zijn zeer magertjes. Surinamers zijn helemaal niet geïnteresseerd in dit soort nep- en showprogramma’s. Tot nu toe hebben partijen nooit iets zinnigs gezegd hoe ze het land tot ontwikkeling gaan brengen. Het enige wat de oppositie doet is vingerwijzing naar de huidige regering! Alleen met een vingerwijzing kan je een land zeker niet tot ontwikkeling brengen! Kom met iets nieuws!


  Maak melding

 14. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Na VHP en ABOP flirt Bennie Miranda nu met de NDP.

  En het volgende is mij echt opgevallen uit het bovengenoemd artikel.
  Maar nog geen maand later maakte deze Nederlandse Surinamer bekend de ABOP weer te verlaten.

  Dus een Surinamer in het bezit van de Nederlandse nationaliteit, mag zich ook verkiesbaar stellen voor DNA in Suriname.
  Ik ga niet in over het uiterlijk van deze man.
  Maar wat voor een OPLEIDING heeft deze man genoten?
  Wat is zijn bijdrage tot heden in Suriname of Nederland geweest?
  Wat is zijn (visie) om een land als Suriname (economisch) vooruit te brengen?
  Hoe denkt hij over de criminaliteit dat enorm is toegenomen in Suriname?
  Hoe denkt hij over het verminderen van de ambtenaren in overheidsdienst?

  Heeft hij in beide voorgaande politieke partijen reeds voorstellen of ideeën naar voren gebracht, om de CORRUPTIE in Suriname aan te pakken en deze CRIMINELEN ook daadwerkelijk strafrechtelijk te vervolgen?

  En tot slot:
  Kan deze man die in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit een V.O.G. verklaring overleggen?
  Dat betwijfel ik ten zeerste.


  Maak melding

 15. Bigi sma: die Wangsabesari is te licht bevonden om deze discussie te voeren. De zwaargewichten van de NDP Professor Abdoel en Wonderboy Hoefdraad durven niet en zijn niet beschikbaar. Lees: ze schijten in hun broek van angst,


  Maak melding

 16. Loon schoonmaakster was met Front Regering 1000 SRD was 300 EURO

  Loon schoonmaakster is maar 1000 SRD en nu 80 Euro waard .

  Loon Militair en Politie was onder Front Regering 3000 SRD was 1000 EURO

  Loon Militair en politie is nu onder NDP Regering 3000 SRD is nu 200 EURO waard .

  Een potje pinda kaas 65 SRD NDP Prijs

  Een kleine kip 75 SRD NDP Prijs .

  Stem daarom mensen op NPS komt sterkt terug met woningbouw en werkgelegenheid voor jongeren en ouderen .


  Maak melding

 17. Bigi Sma 4 mei 2020 At 07:26

  ” … Off Topic
  ”hierbij deel ik u mee dat de Nationale Democratische Partij (NDP) vanwege omstandigheden afziet van deelname aan dit debat”, zet de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in een bericht. … ”

  De NDP heeft nooit verantwoording afgelegd. Zelfs hun leider Bouterse was weggelopen.
  Een topper van de oppositie zei nog :
  “te joe no mang lieb a stoeroe dan joe gwe”

  De NDP wilt wel de lusten maar niet de lasten.

  Het volk wilt nu beter en neemt geen genoegen meer met los lossie en bor borrie.
  Daarom durft de NDP niet op te dagen. Ze kunnen alleen apekool verkopen aan domme Surinamers.


  Maak melding

 18. Waar is waldo en Wendy zijn ze ook bezig met vlaggen verwijderen van VHP en NPS .

  Heeft NDP geen werk meer voor de jongeren ,dan maar vlaggen weg halen opdracht gever Ramon Abrahams grijzen en Hoogie .

  Doehkie wanneer komt de laatste vergadering van jou in DNA ,je nog 21 dagen werk ,dan ga je met vervroeg pensioen stront Alcoholist .

  Opa Hooghart wanneer ga jij met pensioen hebben jou voorouders niets voor je achter gelaten Hoogie ,zelf de kolonisten waren beter da jou Hoogie overloper met je 78 jaar .


  Maak melding

 19. Duidelijk een rode kaart voor VHP en Abop. Bij VHP en Abop kwam Bennie alleen masr het zelfde tegen. Liegen, bedriegen en misleiden van de Surinaamse kiezers. Hij heeft ervaren dat het twee keer ” niks ” is bij Abop en VHP. Bij de NPS zou hij figuren van hetzelfde soort als bij VHP/ABOP tegekomen, dus drie keer ” niets “. Bennie heeft het goed gesteld. De NDP is de partij voor de Suriname. De Surinaamse politiek staat voor spektakels. Ruim 90% van de Surinamers behoort tot de lagere inkomensgroepen. De NDP zet zich in voor de belangen van deze mensen. Dit heeft de partij altijd bewezen en dat hebben de mensen ook ervaren.


  Maak melding

 20. Politieke Hoer is nog een te goede benaming voor hem. Een hoer WERKT voor geld en heeft VERSTAND van wat zij/hij doet!
  Deze hofnar past goed bij de NDP. Kan hij zich mooi voegen bij de rest van de comedianten die zich politici durven te noemen!!!
  gemodereerd

 21. Hey Bigi Sma
  Hoe is het?
  Tja, de meer dan 1000 economen zien de bui al hangen. In een gezonde discussie/debat waarbij je vragen krijgt gesteld die je niet kan beantwoorden is het verstandig om je snor te drukken.
  De economie is aan veranderingen onderhevig. Het is geen exacte wetenschap zoals natuurkunde wiskunde, scheikunde, maar een gedragswetenschap.
  Wat wij onderwezen hebben gekregen op de middelbare school dan wel op de hogeschool/universiteit is al lang niet meer in schwung. Kijk maar eens wie de Nobelprijs voor economie wint de laatste 20 jaar
  Toch zijn er nog jochies hier en binnen diverse politieke partijen in Suriname die menen dat hun achterhaalde zienswijze de juiste is.
  Ik beperk me tot Suriname, om de discussie zuiver te houden. Alleen zij die bevreesd zijn, halen gauw een ander land erbij om de discussie in een andere richting te duwen.
  Voor mij een teken van zwakte.
  Wat de 1000 economen of zijn het gnomen van de ndp betreft en het wegblijven bij een debat doet me denken aan een knaap hier. Als je hem vragen stelt die zijn pet te boven gaan zal hij nimmer reageren.
  Wel zal hij voluit gaan bijvoorbeeld als je hem vraagt, wat hij van het slechte weer vindt. Dit vind ik trouwens heel goed. Schoemaker hou je bij je leest!

  Het artikel
  Deze man moet een standbeeld krijgen. (miniatuur mag)
  Hij toont de bevolking wat de politiek waard is, geen lulverhalen over uien, olie, luchtkastelen of wat dan ook. FEITEN
  Politici hebben vaak oog voor henzelf en hun naasten. Dat zie je nu ook volop. Wie krijgen posities die er toe doen. Familie, lachwekkend. Vooruitgang wordt hierdoor tegengehouden
  De rest zal hen een worst wezen. Schaamteloos gedrag.
  Dit alles voor wat centen. Je moet het maar kunnen.
  Feit blijft dat de partij die hem nu nog binnenhaalt duidelijk maakt dat het hun ook geen ene moer kan schelen.
  Misschien kan hij in Nederland bij Denk of bij Henk Krol terecht


  Maak melding

 22. RobG,

  Weet je dat Benny jarenlang in de Nederlandse gevangenis heeft gezeten wegens drugs? Laat Benny het publiekelijk ontkennen. En dat soort figuren herbergt jouw partij maar al te veel. Dus jij geeft daarmee ook aan, dat jouw partij openstaat voor duistere figuren met je: Benny heeft het goedgesteld.


  Maak melding

 23. De betweters uit Holland alweer?
  De Surinamers weten waar de schoen knelt

  Surinamers sta nu op en neem het hef in eigen handen.
  President en aanhang : korten jullie je grote salaris in
  Geldt ook voor alle assembleeleden
  A


  Maak melding

 24. Jenny Simons voorzitter DNA indien je nog een vergadering uitschrijft ,zal je in de boek staan als oplichtster en landrover .

  Landrover Boefdraad kan niet vluchten er komen geen vliegtuigen meer .

  Boefdraad je geeft van Trickt aan ben de PG terwijl je meer heb gestolen en geleent .

  Doehkie gaat je goed je heb nog 21 dagen dan ga je met pensioen ,was goed dat Somo jou met een schoen op jou hoofd had geslagen .

  Nu heeft de PG de stukken gekregen moet Boefdraad nog verdedig worden door de Landrovers van NDP


  Maak melding

 25. Ken deze man zeer goed hij heeft een L.T.S opleiding,in Ned was hij een hosselaar aangezien hij laatst zat te klagen op de “koelies”kocht hij bij die zelfde mensen zijn dopa.
  Qua niveau zit er niks in,geen verlies voor VHP/ABOP.
  gemodereerd

 26. in NDP heb je meer Akan Zwaries .

  Hooghart heb je de lening van SPSB terug gestort ,want je zou woningen bouwen maar die zijn niet opgeleverd na 7 jaren bouw .


  Maak melding

 27. Een goed besluit om niet deel te nemen aan het debat in de fabriek der leugenaars en bedriegers. De VES is verworden tot een advies/propaganda-instituut, een verkapte orgaan van de VHP. Zij hadden de messen geslepen om met veel bomabri, herrie en valse voorstellingen van zaken de aandacht naar zich toe te trekken.De kans wordt aan hen ontnomen de gemene doelstellingen van de VHP te realiseren. De NDP doet niet mee aan gemene toneelopvoeringen.

  Ik snap het ook niet dat Eric Sinester acte de presence gaf in een avond radioprogramma van Radio Tamara in Amsterdam.In dit radio programma werd hij met de grond gelijk gemaakt toen hij een aantal jaren terug op bezoek ging in Suriname. Op een feestje had hij president Bouterse ontmoet. In dit radioprogramma werd er ruchtbaarheid gegeven aan dit bezoek.

  Romeo Hoost en enkelen hebben hemel en aarde bewogen en zorgden er voor dat Eric Snister als beleidsmedewerker bij de Amsterdamse politie werd ontslagen.Deze laaghartige daad hebben Hoost en anderen op de radio feestelijk gevierd. Zij waren er trots op dat een vermeende vriend van president Bouterse werd ontslagen.


  Maak melding

 28. Deze djoeka wilt geld verdienen.
  Door steeds te overlopen van de ene naar de andere partij.
  Je kunt heel snel rijk worden door corrupte dan zit je goed bij de NDP.
  Je moet wel wat stemmen binnen halen dan zit je op rozen.
  NDP heeft veel geld in kas allemaal geroofd van het volk.


  Maak melding

 29. Om te kunnen debatteren, moet iedere politieke partij een verkiezingsprogramma hebben, op de Palu na heeft geen enkele partij kenbaarheid gegeven van z’n programma, zelf mijn NPS met Patricia niet, dus een debat is bij voorbaat zinloos en ouderwets. Iedere, zichzelf respecterende politieke leiders, kunnen in deze tijd geen bakadiari debat gaan voeren. De partijen zullen eerst hun programma’s moeten voorleggen aan het volk, zodat er een duidelijk beeld komt van wat en hoe zij dit land willen leiden. Een vaak gehoorde uitspraak is, dat de kiezers ongeschoold en dom zijn, zulke uitspraken zal bij voorbaat een no no worden, om op welke partij dan ook te stemmen. Chan gaat Suriname redden is een heel goede suggestie, maar hoe en binnen hoeveel tijd gaat hij dat realiseren? Geld halen bij Nederland, is hetzelfde doen als de NDP, met geld lenen bij China of anderen.
  De koers is hoog, is een veel voorkomende klacht bij enkele partijen, velen vragen zich af, over welke koers de partijen het hebben. Wil men de illegale koers handhaven en de officiele koers verwerpen? Vele partijen scheppen verwarring door dit geschreeuw. Daarom is een debat zinloos en alleen maar sensatie.
  Miranda mag mijn part een eigen politieke partij oprichten, en dan alle functies daarin bekleden.


  Maak melding

 30. Als je door alles en iedereen inmiddels uitgekotst bent, kan je altijd in het paarse rattenhol terecht.

  In zijn proeftijd mag hij om te beginnen, vlaggetjes van politieke tegenstanders gaan jatten.


  Maak melding

 31. Soort zoekt soort. Kleinste gemeenschappelijke deler. Benny de comiese legende steaks mag hij nog wat cocaine bezorgen voor bouta in ptata om zilch te bewijzen.


  Maak melding

 32. Volgens starnieuws heeft de, van corruptie verdachte mini-ster v financiën, ene lesley winter benoemd op de plek v kirpalani.
  Aha, was dus geen fakenews, zoals ik aangaf op 21april.

  Maar wat gebeurt er daar in het land. Men doet alsof ze een bloedneus hebben en laten die mini-ster rustig zijn gang gaan.
  Als je 20dgn voor de verkiezingen, mensen benoemd, dan ben je zeker vd overwinning.

  Die 16 partijen vechten elkaar de tent uit en ndp gaat rustig verder met hun activiteiten.

  Dus…, ik weet niet wanneer jullie actie gaan ondernemen, maar het wordt nog 40jr ellende a la Venezuela.


  Maak melding

 33. Kijk naar die foto! Brunsie neemt echt een kiek op deze Aloitie die blij lacht met een paraplu een pet en t shirt in het geel. En die blik van Brunsie zegt veel!


  Maak melding

 34. Sinds dat vertrek bij de VHP en zijn aanmelding bij ABOP zit ik te wachten op de moffokorantie dat hij fraude heefft gepleegd met bijstandsuitkering terwijl hij vastgoed bezit in Suriname en ook nog pronkt met een compleet Surinaams juwelensetje.
  Dom dom dom ik denk dat we nog veel en vaak van deze fatoe.


  Maak melding

 35. =Deze meneer is even waardeloos als velen die in de NDP zitten. Nauwelijks een paar maanden en je eist al dat je aan de top geplaatst moet worden.
  bij de NDP zit hij helemaal goed, omdat velen voor eigen belang daar zitten. Zie waarom het niet goed gaat in het land. Zakkenvullers.

  Misschien kan Miranda wat vlaggen van de VHP en NPS gaan stelen.

  De NPS is zelf blij dat Hooghart bij de NDP zit. Ze hebben hem nooit op de lijst geplaatst en gelukkig maar, omdat deze Hooghart is vast komen zitten met zijn slavernij verleden.


  Maak melding

 36. TAV het afzeggen voor het debat hoop ik op korte termijn ook meer te horen van V Kirpalani zijn plotselinge Barbatruc.


  Maak melding

 37. @RobG :::jou woorden>> De VES is verworden tot een advies/propaganda-instituut, een verkapte orgaan van de VHP.

  Wat als er alleen afro Surinamers daar zouden zitten die hetzelfde zouden vertellen?????


  Maak melding

 38. Als waardeloze sukkel past hij helemaal bij de paarse bende. Sterker nog, hoogstwaarschijnlijk was hij al die tijd een paarse infiltrant en nu laat hij z’n ware kleur zien want de andere partijen hebben hem al door.


  Maak melding

 39. NDPérs

  ==Even dit:: een stukje tekst die voor Hooghart bedoeld is. Mensen die afgeven op de VHP zijn gewaarschuwd, omdat zonder de hindoestanen Bouterse zwak is. let maar op je woorden, omdat alles nog kan gebeuren.

  tekst,,

  Tóch hebben wij de indruk dat Hooghart geïndoctrineerd is door het achterhaalde universalisme van de oude ‘zwarte man’ (de nazaat van de slaaf), dat het wij (ons) denken verbiedt. Van Hooghart mogen er geen aparte ónverenigbare culturen en religies bestaan. Overigens loopt Hooghart aan de leiband van de NDP. Hooghart vertolkt het gedachtegoed van de NDP waar het gaat om ressentimenten. De Hindostanen binnen de NDP accepteren dit, die staan erbij en kijken apathisch ernaar, totdat het een keertje genoeg wordt.


  Maak melding

 40. @ RobG 4 mei 2020 At 12:59
  “Een goed besluit om niet deel te nemen aan het debat in de fabriek der leugenaars en bedriegers.”

  Zegt de GROOTSTE LEUGENAAR hier op WKN die een tijdje terug zelf door de mand is gevallen als iemand die onder meer dan 1 nickname hier reageert. Go dok yere, paarse tranny & bouta’s kontlikker.


  Maak melding

 41. Een neeeeggggheer flirt ook altijd, met zoveel mogelijk vrouwen. Maar hij trouwt nooit met ze of gaat er snel vandoor. Dus wat is hier nieuw aan?


  Maak melding

 42. Hoi Pico
  Fa yu lang geen posting van je gezien.
  Om op je laatste regel te antwoorden “Misschien kan hij in Nederland bij Denk of bij Henk Krol terecht ” den denk ik eerder DENK dan Krol.
  En waarom, omdat DENK net zo dom leutert en slecht vliegen in de lucht probeert te vangen.

  Odie Pico


  Maak melding

 43. Surinamers gebruiken jullie je verstand en stem geen ndp!!
  Miranda de leegloper is zijn ziel kwijt.Nu gaat hij flirten met de ndp ,de duivel.


  Maak melding

 44. @Dotveba

  Dat jij tijdens jouw “vakantie” naar goud zit te loeren, zegt veel over je! Zielig figuur.
  gemodereerd

 45. @RobG
  Dat u Drs Erik Sinister uit de kast haalt is wel heel erg extreem oude doos. Dat is een affaire van meer dan 25 jaar geleden.

  Gegeven is dat de NDP zich zelf aangemeld had voor het debat en dat Wangsebesari zou deelnemen. Gegeven is dat ze zich op het laatste moment terugtrekken en geen redenen opgeven. Niet dat ze een reden verschuldigd zijn maar het is wel zo fatsoenlijk en voorkomt speculatie.

  Dat er heel moeilijke, voor Wangsebesari veel te moeilijke vragen gesteld zouden worden is meer dan duidelijk.
  Dat Abdoel nu al een maand ondergedoken is nu zijn plaats op de lijst relatief hoog is zal veel duidelijk maken als men nadenkt. Hij is te laf om zijn gezicht te laten zien en zich af te laten maken door iedereen die meer dan basisschool economie heeft.


  Maak melding

 46. @Zandloper

  Helaas wordt er veel geroepen zonder inhoud met het doel de emoties en verdeling te laten spreken bij de verkiezingen. Emoties maken geen goed beleid.

  Ik wil u er graag op wijzen dat uw NPS een lijvig verkiezingsmanifest (78 pagina’s) heeft samengesteld met analyse en oplossingsrichtingen.
  VHP heeft minimaal Vision 2030 gepresenteerd en ook raamwerken voor beleid.

  U stelt dat bij NL gaan voor geld gelijk staat aan China. Ik denk dat dat niet zon is. De Chinezen financieren met zogenaamd softe leningen hun export relatief goedkoop. Die leningen blijken samen ongeveer $ 500.000.000 zijn tegen relatief lage rente. Wat men vergeet is dat de Chinezen een heel stevige haircut kunnen verdragen omdat zij voor het financieren van bijvoorbeeld $ 50.000.000 asfaltwerken een lening opleggen voor 1% van $ 100.000.000 u begrijpt het vast wel dat de chinezen waarschijnlijk wel blij zullen zijn als ze 60% van de Schuld betaalt gaan krijgen.
  Ook de andere bilaterale leningen vallen wel mee en daar valt mee te dealen. Zeker post Corona. Vooral omdat veel leningen wel gesloten zijn maar niet uitgevoerd worden of zijn als gevolg van het in gebreke zijn van Suriname met betrekking tot de voorwaarden (eigen inspanning, transparante aanbesteding, leningvoorwaarden). Denk daarbij aan AZP en Baggerwerken (Suriname rivier en Sarammaca kanaal).
  Openheimer is een groot issue echter die leningen zijn nu voor 40% op te kopen. en dan staat daar een rendement tegenover van 25%. Ofwel een witte ridder kan of Witte Ridders kunnen Suriname ontdoen van de Oppenheimer schulden. NL kan in zo iets net als bij Griekenland een gunstige rol spellen.

  Stap 1.
  Nederland is als er netjes en solide gevraagd wordt veel aardiger als de Chinezen en de IsDB en kan met garanties de financieringslasten van Suriname sterk verlichten. Stel je voor dat Suriname haar schulden kan halveren en de rente 1 of 2 jaar kan door schuiven of bij schrijven dan valt er op de begroting van Suriname SRD 3.000.000.000 vrij voor pakweg 2 jaar en daarna SRD 1.500.000.000 en als de koers versterkt nog meer.
  Zonder dat het NL geld kost kan het net als bij de schulden van Griekenland het land helpen en zelf geld verdienen.

  Stap 2.
  Herordenen van werkzaamheden. Alcoa heeft een veel grotere schuld bij Suriname dan men durft te vermoeden. De rehabilitatie is lowtech werk dat veel Surinaamse aannemers morgen kunnen op pakken en door Alcoa betaalt zal moeten worden.
  De sloop van Paranan is iets anders. Het NL sloopbedrijf doet die klus alleen omdat zij buiten Suriname betaald worden en het oude ijzer aan China verkopen. Zij hebben ervaring tot in Afrika. Er is veel van ze te leren (ik ken ze vrij goed van hun eerste miljoenen sloop en asbest sanering).
  De te rehabiliteren mijnen kunnen voor meerdere commerciele functies gereed gemaakt worden terwijl de er enige honderden miljoenen USD daarvoor Suriname binnen komen.
  Met de sloop van Paranan verdwijnen er juist 10 talen miljoenen USD zonder dat Suriname daar iets aan heeft anders dan visa, huishuur, brandstof etc. De peanuts.
  Sardjoe zal net als bij Ballast Nedam wel de lokale agent zijn van deze sloper uit Vijfhuizen.

  Stap 3.
  Saneer Brokopondo naar een veel duurzamere waterkracht installatie, niet door Tapajay maar door Zonneenergie en Biomassa. Het laatste door zelf hout te verwerken tot exporthout en niet meer te verkopen als Rondhout. Nu maken de Chinezen energie uit afval.
  Dit is allemaal low tech.

  Stap 4 (zie NPSmanifest).
  Saneer Staatsolie tot een echte motor onder de economie (plan van Vene III) zodat het niet een kassa is die steeds berooft wordt maar een echte onderneming die betrouwbaar gefinancieerd kan worden.

  stap 5.
  Handhaaf op de kleine goudconcessies en laat Safarina, NaNa etc serieus belasting betalen en de milieuschade herstellen. Vooral het laatste zou wel eens een goed plukse oplossing kunnen zijn.

  Stap 6.
  Pak Sardjoe aan voor het faciliteren van de Ballast steekpenningen en het kapotvaren van de Carolina brug etc. Hij zal omdat hij niet buiten Suriname kan of wil leven wel een fors deel van zijn verworven heden af willen dragen voor het herstel van het land.

  Stap 7.
  Saneer SLM en maak van SLM een lokale maatschappij die onder de hoede van een Buitenlandse / regionale maatschappij of TUI transatlantisch opereert (marketting) waardoor het echte toerisme voor heel Amazonia vorm kan krijgen en de maatschappij niet afhankelijk is van sentimentele 3de generatie Nederlandse Surinamers met te weinig geld voor een echte Suriname experience.
  Bouw een ecotoerisme sector op die kapitaal krachtige toeristen trekt waardoor het binnenland een economische factor wordt. Denk aan de Serengetti waar een budget toerist per dag minimaal $ 300 inbrengt en een serieuze toerist per dag $ 1.500 of meer op brengt.
  Dat is wat anders als een Surined die bij familie hokt en probeert met euro 50/dag alles en iedereen tevreden te houden.

  Stap 8 etc.

  Zandloper. Als men in Suriname iets verder kijkt dan de neus lang is is er heel veel mogelijk en kan men de koers snel weer wat herstellen. Stel je voor dat de koers 5 wordt.
  Dan verdwijnt er heel veel schuld en wordt er veel meer haalbaar.
  Helaas schopt de NDP alleen maar tegen NL en de diaspora aan. Chan en Rusland worden in NL als gelijke gesprekspartners ontvangen. Brunswijk en Somo niet ook al kan gesteld worden dat deze veel verstandiger zijn dan waar zij credit voor krijgen.


  Maak melding

 47. Paraman
  Debatteren huh dat kunnen de leden van de NDP niet want zij hebben dan kort het antwoord “de meerderheid heeft gesproken” want ook het woord verantwoording afleggen kennen ze helemaal niet. Vraag het maar aan de president.

  Paraman
  In een debat worden vragen gesteld n.a.v. de door jou aangedragen oplossingen en mogelijk weergeven in een presentatie, indien de NDP daartoe in staat is, waarbij de meest logische vraag die beantwoord moet worden
  “vertelt u eens waarom deze oplossing de beste is en kunt u, onderbouwd met harde betrouwbare gegevens, in een tijdslijn aangeven wanneer er enig resultaat zichtbaar en voelbaar zal zijn”
  En ja paraman
  het is de vraag of NDP dat kan want daar twijfel ik aan omdat zij oom met hun valutawet en de amnestiewet hun doel niet hebben bereikt.
  Tenzij jij paraman mij het tegendeel kan bewijzen met onderbouwing van harde en betrouwbare bewijzen.

  het ging over debatteren en niet verantwoording afleggen; dat doet de regering als het wenst in de DNA. Zo niet, bij de verkiezingen….


  Maak melding

 48. haha die rob
  Ik vul de posting van Jay aan.
  Jij bent zelf meerdere malen oa door Bigi Sma ontmaskerd en een pseudo-econoom genoemd.
  Je durft anderen te betichten van leugen en bedrog, je spreekt immers van
  “Liegen, bedriegen en misleiden van ….
  Terwijl je hier zelf aan het liegen en bedriegen bent. Het verdedigen van je partij is ok, maar doe dit dan op eigenlijke gronden. Dat kan je niet. Je geeft nooit antwoord op vragen, die het niveau van het VMBO ontstijgen.
  Een jaar of wat geleden schreef je dat ik mijn twijfels mocht hebben over je kennis van de economie. Ik antwoordde je dat ik niet twijfelde, maar dit zeker wist. Je gebruikt uitdrukkingen en verklaringen die ik kan velen als we in de kroeg zouden zitten, maar niet van iemand die economie heeft gestudeerd.
  Ik denk dat je kennis probeert te verwerven door NU.n te lezen en wat onbeduidende sites te bezoeken, maar dat maakt je geen econoom. Bij lange na niet.
  Je beschuldigt dus anderen van liegen terwijl je het zelf doet.
  Ik eindig met je weer te verwijzen naar de Paradox van Epimenides


  Maak melding

 49. als figuren als dikibolu pati op het ministerie van openbarewerken beleid aan het maken is voor jou en ik……dan past deze man heel goed bij de N.D.P……ik zou zeggen een goede aanwinst


  Maak melding

 50. @ Mislukt Product @@@RobG:

  Eric Sinester is TERECHT ontslagen door de gemeente Amsterdam { zie politie Amsterdam } vanwege ” wan lo ” FROMMEL PRAKTIJKEN.

  Bedoelde Eric Sinester is een NON-VALEUR … een waardeloze ONDERKRUIPER.

  Zijn collega bij de Amsterdam politie { dhr. H. Bel … een voorbeeldig mens } is toen meegesleurd door de frommel praktijken van Eric Sinester.

  Over Eric Sinester … wat zijn zijn handel en wandel binnen het Welzinswerk in Amsterdam geweest is … kunnen wij een boekwerk schrijven.


  Maak melding

 51. Toen hij naar de VHP gung werd hij met open armen ontvangen. Maar zoals men weet had Chan andere plannen. Dacht dt de boslandcreolen op hem zouden stemmen. Mooi niet.
  Geen van die oppositie gasten hebben nog iets gepresentreerd. Alleen onzin verzinnen ze.
  Met Abop valt er niet te praten. Sommige zijn gek anderen kunnen niet eens hun naam schrijven


  Maak melding

 52. Deze heer Miranda is een bolletjes slikker geweest heeft ook in Nederland in gevangenis gezeten heel veel mensen van Groningen kunnen dat beamen. Is gewoon een lege hoofd, wil gewoon bij slimme behoren en heeft het hoog in de bol zitten.


  Maak melding

 53. @jojo,
  Op school in Suriname heb ik bij het vak Duits het volgende spreekwoord geleerd. ” Ein Narr graft mehr, als sieben Weide bentworten konnen “. Met andere woorden, een gek kan meer vragen stellen dan zeven geleerden kunnen beantwoorden. Het is daarom heel goed dat de NDP een partij met een machtige statuur, niet in discussie gaat met een verzameling gefrustreerde personen die gras-groen achter de oren zijn. STREI bestaat uit schreeuwers, boze mensen die met het verwijtende Nederlandse vingertje de Surinamers even devies gaan leren. STREI moet opgaan of in zee gaan met VHP of NPS om vervolgens het geheel op te blazen. READ MY WORDS.
  gemodereerd

 54. @RobG mijn zwager draait zich om in zijn graf dat hij jouw wellicht dit Duits geleerd heeft.

  Er is ook een Nederlandse en een Engels variant. Een dwaas kan etc.

  U bent duidelijk de Dwaas die niet in de gaten heeft dat de NDP zich voor joker zet door zich eerst aan te melden en dan zonder reden op het laatste moment af te haken.
  Zelfs de eigen stemmers zullen dat gezien alle bravour ook als laf zien.

  Verder beste RobG als het om stemmers gaat zijn er geen domme vragen maar slechts domme antwoorden. Dit antwoord van u valt onder domme antwoorden. U betitelt mensen die u niet kent als schreeuwers boze mensen met een NL vingertje.

  Nu heb ik mevrouw Neus en co zelden horen schreeuwen maar beleeft horen beargumenteren.


  Maak melding

 55. @ jo jo, als nationalist zou ik de NPS moeten adviseren zich niet in te laten met Nederland, aangezien Nederland handeld en denkt in EU verband. Zij zijn verplicht Griekenland bij te staan of tot een oplossing te komen, vanwege hun financieel wanbeleid, maar de EU heeft niks te maken met Suriname, anders hadden de Fransen ook al ingespeeld op het beleid in Suriname. De fransen en Amerikanen delen al in de grondstoffen welke in Su worden gevonden, dus ze hebben geen behoefte om Su te laten pinaren. De Amerikanen hebben leningen van trilioenen dollars lopen bij China, dus de enkele miljoenen van Surinam bij de Chinezen is helemaal niet zo erg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.