maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWarme maaltijd en drankje voor dak- en thuislozen in Paramaribo

Warme maaltijd en drankje voor dak- en thuislozen in Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen vrijdag heeft de Social Caring Organization Suriname weer een flink aantal dak- en thuislozen en andere behoeftigen in Paramaribo voorzien van een warme maaltijd en een drankje. “Dit keer zijn wij met 130 porties nasie (kip,kouseband en sambel) en 260 flessen drank naar hun toe gegaan”, zegt een woordvoerder aan Waterkant.Net.

Er is voor vrijdag 1 mei gekozen omdat het een vrije dag was in verband met Dag van de Arbeid. “Opmerkelijk was dat er meerdere Surinaamse organisaties of personen op deze dag eten en drank aan de daklozen hebben gegeven. Dit laat zien dat er meerdere mensen zijn die aan hun medemens denken” aldus een van de initaitiefnemers.

Het was een regenachtige dag dus waren meeste daklozen niet te vinden. Ondanks dit alles hebben zij een flink aantal daklozen blij mogen maken dankzij een bijdrage van Neresh Kippencentrum en Anne-Jer’s Eethuis.

“Ondanks de COVID-19 crisis is dit het 4e project dat wij in 25 dagen tijd hebben uitgevoerd. We blijven zeker doorgaan!” zegt de organisatie. Meer foto’s op Facebook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. TOP, Heel goed initiatief. je ziet hier geen enkele kleur of vlag wapperen. Geen verkiezingsstunt zoals velen weer gaan lopen blèren.


  Maak melding
 2. Hier moet een structurele oplossing voor gevonden worden,dit beeld moet tot ons verleden gaan behoren
  er moet een speciale organ komen die hier voor naar oplossingen gaat zoeken
  er zyn oplossingen maar ze komen steeds niet van de grondt ,maar wel mogelyk is
  laten wy dat dan doen, straks zyn het er teveel en kan je door de bomen het bos niet meer zien ,Dus doen nu het nog kan


  Maak melding
 3. Toppie want ook deze mensen hebben honger en dorst en een portie op z’n tijd laat hen ook de fijne zijde van het leven zien en niet alleen maar ellende.


  Maak melding
 4. RBrown@@ teveel blablabla waarom zet je geen stichting op om ze te helpen inplaats van te zeuren dat is beter dan blablabla praatjes vullen geen maagjes.


  gemodereerd
 5. Wereldwijd hebben de dak en thuislozen en werklozen het nu erg moeilijk. Overal komen dit soort hulp initiatieven tot stand. Hulde aan de mensen die dit organiseren, en zich hiervoor inzetten.Samen sterk.💪👊👍


  Maak melding
 6. Bouterse had beloofd 18000 huizen te bouwen. Maw deze mensen was een fatsoen onderdak beloofd. Wel nu 10 jaar verder. Het is 1 grote kolere zootje in Suriname.


  Maak melding
 7. Fijn dat er mensen zijn met dit soort initiatieven, want overal in de wereld heb je dit soort gevallen. Als je vroeger vóór 1975 en ook daarna, in de maagdenstraat, dominee straat, heilige weg, waterkant of de op centrale markt liep, zag je de bedelaars. Het is daarom behoorlijk dom om te zeggen dat in Suriname alleen nu het zo is. In Nederland heb je ze ook, vooral op de stations zie je mensen die op een andere manier dat doen, namelijk op een gitaar spelen en valse liederen zitten te zingen, om zodoende wat geld op te halen. Vaker komen ook junkies op je af om te vragen of je niet een euro voor ze hebt!
  -Woningkraak
  -plofkraak
  -voedselbanken
  -dak- en thuislozen
  Dit soort gevallen heb je toch vooral in de westerse landen!


  Maak melding
 8. Jezus had het over de armen te helpen. Verder zei Hij dat tot het eind van de wereld arme mensen zou zijn.

  Het helpen van arme mensen is doen wat God ons vraag te doen. Bravo voor de helpers. Hod bless.

  Wat ik miste was medische proffessionals die keek naar of de mensen de covid19 symptomen hadden en hun dan testen en in qarantaine zetten als het nodig zou zijn.

  Verder dat er homeless schelters opgezet worden en gerund worden. De homeless kan dan baden etc. en hun kleren wassen etc. Sommigen kunnen counseling krijgen en uit de homelessness gehaald worden. Medische checkups zou mooi zijn.

  Met plundering van de staatkas(sweeftekies, overfacturering en gewoon laten verdampen) zal dat een droom blijven.


  Maak melding
 9. We moeten kijken. Zijn het dak -en thuislozen of drugsgebruikers.
  Als je geen drugs gebruikt kan je altijd ergens een onderdak vinden in Su. Hier is geen Nl.
  In nl gaat familie je niet opvangen. Als de staat je helpt om te betalen voor je huis komen ze tijd en ontijd in je huis kijken.
  Mooi gebaar voor een bordje eten maar deze groep moet van de straat.
  Ze gaan ook naar Leger des heils voor slapen en kleren.
  Somo heeft ze ook getrakteerd


  Maak melding
 10. In de goede tijd en dat is voor 1982 en na 1975 had het Leger des Heils een gebouw aan de Saramacca straat waar de daklozen voor een dubbeltje konden slapen.Ze kregen een avondmaaltijd en voor ze weggingen een ontbijt.Dat dubbeltje was om de dakloze het gevoel te geven dat ze voor het eten en verblijf betaalden.


  Maak melding
 11. Wendy en nog een paar nl haters. Waar gaat het in deze artikel over dat dit met nl te maken heeft? Zie je nou zelf wat er in jou hooft speelt is toch niet normaal? Echt!hoe kom je erop om nl er bij te betrekken? Jij bent een persoon die met een omweg om deze mensen gaat. Het is de realiteit waar jij voor wegloop en weg kijkt. Dit is nou NDP en niks anders.


  Maak melding
 12. Een pluim voor deze mensen. De mensen De mensen die het over Nederland hebben weten niet waar het artikel over gaat.
  De regering moet een oplossing bedenken voor deze vergeten groep. Niemand vraagt erom om dakloos te zijn.


  Maak melding
 13. @koos, er zijn in elk geval 5000 huizen gebouwd. In een huis wonen gemiddeld drie tot vier personen. Met de bouw van deze huizen zijn er tussen 15000 en 20000 mensen aan een dak boven hun hoofd geholpen.


  Maak melding
 14. Gelet op de foto neem ik aan dat het gaat om mensen die hun armen en benen kunnen gebruiken.
  In dat geval zou het beter zijn geweest om van die mensen een kleine tegenprestatie te vragen in ruil voor een portie eten. Ze konden best een aantal stoepen gaan schoonvegen, een paar auto’s schoon wassen, plastic afval opruimen etc. in ruil voor een portie eten.
  Dat is niet onredelijk en dan doen ze iets nuttigs waarbij ze trots kunnen zijn dat ze hun portie eten zelf verdiend hebben op een eerlijke wijze.

  Gratis porties eten uitdelen aan niet-gehandicapte volwassenen klinkt sympatiek op het eerste gezicht maar zal uiteindelijk leiden tot een bedelaars cultuur/mentaliteit van lamlendigheid, handje ophouden en afhankelijkheid.


  Maak melding
 15. Alweer negatief randebielen gelul van sommigen. Goed initiatief ga zo door.


  gemodereerd
 16. @Jay,

  De volgende keer dat ze dan bij je aankloppen voor een betaalde karweitje, dan ga je misschien zeggen, rot toch op of ben ik soms een uitzendbureau. Hier en daar een klusje is niet de oplossing.


  Maak melding
 17. @ Biga 4 mei 2020 At 13:40
  Liever hou je je snuit maar dicht als je niet inhoudelijk kan reageren. Jij propageert duidelijk de bedelaarsmentaliteit en aan dat soort onzin ga ik m’n tijd niet verspillen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES