Gestrande Nederlandse staatsburgers uit Suriname gevlogen met vrachtvlucht

19
Gestrande Nederlandse staatsburgers uit Suriname gevlogen met vrachtvlucht
Foto (c) Suriname Overzee

Een in Suriname gestrande vrouw loopt zaterdag met twee stuks handbagage naar een gereedstaand toestel van TUI, om vanuit Zanderij terug te vliegen naar Nederland. Het toestel is vrijdag 1 mei door PICO/Surinam Air Cargo ingezet als speciale vrachtvlucht vanuit Schiphol naar de Surinaamse luchthaven en terug.

TUI werd daarna benaderd door de Nederlandse Ambassade in Suriname, om staatsburgers op zaterdag 2 mei mee te nemen naar huis. In totaal konden 71 passagiers met de Nederlandse nationaliteit mee terug naar Nederland. Deze waren in Suriname gestrand omdat het land het luchtruim op 14 maart jongstleden sloot, na het vaststellen van het eerst COVID-19 geval in Suriname.

TUI rekende voor de vlucht een bedrag van 900 euro. Passagiers mochten enkel twee stuks handbagage meenemen. In het toestel gelden strenge regels voor de seating. Aan passagiers wordt aangegeven op welke plek ze moeten plaatsnemen, vanwege de te houden 2 meter afstand.

Het toestel vertrok zaterdag om 18.22u vanaf Zanderij en zal zondagochtend om 08.00u Nederlandse tijd op Schiphol landen.

Lees ook:


19 REACTIES

 1. Fijn dat de Nederlandse regering dit heeft kunnen regelen met TUI. Oost,West thuis best. Zo hoort het ook. Deze passagiers zullen ook altijd met de blauw gekleurde toestellen vliegen.


  Maak melding

 2. Why should the have to pay a extra €900 if this is a government matter?????
  gemodereerd

 3. Heeft de nederlandse regering de €900 ook voor ze betaald?? Aan SLM willen de gasten met een Tui en Klm ticket niet betalen.
  Iedereen mag weg uit Su. Komen gaat niet. Quarataine voordat je tussen de bevolking komt.


  Maak melding

 4. Het is geen pakketjes uitdelen om terug naar huis te gaan zal je moeten betalen. Vliegtuigmaatschappijen zijn geen filantropische instellingen. Ook zij maken kosten en verlies. Dus de ene hand zal de andere ook moeten wassen. Er wordt al genoeg goodwill getoond. Sommigen willen van een ander profiteren zonder te betalen. De wereld zit niet zo in elkaar.
  gemodereerd

 5. Dat is de regeling die de Nederlandse regering heeft getroffen€ 500,00 voor binnen Europa en €900,00 voor daar buiten als je terug wilt via de mogelijkheid die de NL regering biedt. Een toestel wordt geregeld maar je moet wel betalen … Is niet gratis. Je zal ergens in den vreemde met je hele gezin zijn. Er bestaat een site waar op je je kan registeren .


  Maak melding

 6. Dit is diplomatie. Het zijn Surinamers maar Nederlandse staatsburgers.
  De vraag is of de SLM nog in leven is na de covid.
  Zelf de KLM heeft miljarden van de belastingbetaler nodig om straks overeind de blijven.
  De Surinaamse staat kan SLM 50 miljard SRD geven. Hoe gaan ze het omwisselen. Ze hebben DOLORIS nodig en is afwachten.
  TAIHORI LIBI EN GWE.πŸ™ƒπŸ˜‰πŸ˜ŠπŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ˜·LEGT NU ALLES BLOOT.
  TIDE TAMARA WI E ….. MORO FARA.

  JAN DE KONING SURINAME IS GEEN PIT MET HONING. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜…πŸ€£πŸ˜‚πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜—
  SURINAME IS EEN KAPPA MET ZOUTZUUR.
  DENK AAN WEILEN PAPA TOWTJI. BAAS…


  Maak melding

 7. Fijne reis terug beste mensen en wees voorzichtig in Nederland! Risico van besmetting is nog heel hoog! Blijf zoveel mogelijk thuis!


  Maak melding

 8. Dat is het verschil met Suriname als je vracht terug of als passagiers opgehaald worden en geplaatst worden in een één van de prachtigste hotel van ons landπŸ‘ŒπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ™ŒπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
  Toch gaan ze straks πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ’© over de president van de Suriname. Oprotten terug zou ik zeggen of vraag corona asiel aan in Nederland want Suriname is een a failed state en failliet met een ‘moordenaar’ als president.
  God dank dat we lenen en alles onder controle hebben mijn arm landπŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™ŒπŸ‘ŒπŸ‘


  Maak melding

 9. die m p p poep regering moet met de meeste spoed opgedoekt worden..

  weg met die boeven, alle ambtenaren die betrokken zij bij lanti opsluiten zo lang mogelijk zonder rechters proces..
  gemodereerd

 10. Suriname is love@@@

  Je kan je naam beter veranderenden in Suriname is hate jij en Ali schijnen wel heel jaloers te zijn op de Surinaamse Nederlanders het omdat jullie honger en dorst hebben dat is toch niet de schuld van de Suri-Neds dat is de schuld van jullie president en regering daar moet je gaan schelden en klagen of ga ergens in de rij staan doen jullie niet zo dom ik wens niemand covid19 toe blaas niet zo hoog van de toren met je corona
  Because it isn’t over until it’s over be careful and stay safe joe lagie takkroe sakasaka dagoe.
  gemodereerd

 11. Ik word.helemaal gek van de Kaulo corona.
  Dag en nacht is men mee bezig.
  Doe je radio aan , Corona
  Doe je tv aan , Corona.
  Bel je iemand op , Corona
  Lees je waterkant, corona
  Oost West grens , corona
  Corona corona MPP CORONA


  Maak melding

 12. Zo te zien op de foto heeft die mevrouw het niet slecht gehad in Suriname. Ze ziet er in ieder geval niet verhongerd en uitgemergeld uit.


  Maak melding

 13. Wat zijn jullie Surinamers toch een stelletje domme achterlijke jaloerse beesten. Velen van jullie krijgen steun van uit Nederland maar jullie blijven een ondankbare volk. De goede niet te na gesproken. Steeds maar op alles reageren en dan ook nog vol met haat. Ik hou ontzettend veel van mijn land maar vele met jullie bekrompen en domme mentaliteit maakt dat een heleboel Suri-Neds jullie haten. Gaan jullie je scholen, ga planten, ga desnoods hosselen ipv op alle ka berichten te reageren. Daarom gaan jullie zo blijven. En ik heb het over de boerikies die elke dag op alles reageren en alleen maar shit schrijven. Ga een leven zoeken man. Stupid assholesπŸ™„.
  gemodereerd

 14. Wayambo,
  Prijs de dag niet voor het avond is met je corona ,BraziliΓ« en Frans Guyana barst het van de besmetten , u mag hopen dat he t u bespaart blijft, alleen de fantasie overtref de waarheid


  Maak melding

 15. @Wendy

  Jij denkt dat de Surineds in Nederlnd allemaal een uitkering genieten?
  Hoe kom je aan die gedachte? Heb jij daar onderzoek naar gedaan? Zeg geen dingen die je niet kunt staven.Dit gaat je in grote moeijlijkheden brengen


  Maak melding

 16. @Wendy Het zegt alles over jou en je sociale omgeving dat je denkt dat alle surinamers in Nederland van een sociale uitkering leven. Het is jou werkelijkheid, de bubbel waarin je leeft, dat is ook je referentiekader. “Deng kong trong vracht” zegt veel over je intelligentie en bekrompenheid maar dat past ook bij de beperking van jou bubbel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.