woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCriminelen roven woning van in buitenland gestrande vrouw leeg

Criminelen roven woning van in buitenland gestrande vrouw leeg

-

Does Travel - naar Suriname

Een Surinaamse vrouw, die recent in het buitenland is gestrand vanwege de COVID-19 pandemie, heeft deze periode wel dubbel pech. Terwijl ze niet naar huis kon, werd er ingebroken in haar woning en is de hele inboedel weggenomen. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

In de eerste week van april deed haar broer, die op de woning let, aangifte van inbraak in de woning van zijn zus. Hij kwam tot de ontdekking dat de hele inboedel was weggenomen, waaronder meubilair, elektronische apparaten tot zelfs kamerdeuren.

Het huis bevindt zich in het werk ressort van de politie van Kwatta. Nadat aangifte van diefstal door middel van braak was gedaan, startte de politie gelijk met een onderzoek in de woning als in de directe omgeving. Bij die gelegenheid trof de politie een deel van de gestolen goederen in een nabijgelegen stuk bos.

Na uitgewerkte informatie pleegde de politie van Kwatta, bijgestaan door collega’s  van het Regio Bijstand Team Midden,   een inval op een woonadres,alwaar nog een deel van de gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag genomen. Daarbij is een man aangehouden en hangende het onderzoek opgesloten.

De aanhouding van die man, die als de hoofdverdachte wordt beschouwd, leidde tot in totaal elf andere aanhoudingen van mede daders en helers. Al met al heeft de politie bij vier woningen invallen gepleegd waar ook gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag zijn genomen.

De helers, zeven in totaal, zijn na verhoor heen gezonden maar de rest van de verdachten zijn in verzekering gesteld. Op een vriezer en een bromfiets na zijn alle gestolen goederen  terug gevonden meldt de Surinaamse politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Hebben de buren niets gezien??
  Hebben ze die niet gevraagd een oogje te houden??
  Want hele inboedel zet he niet in een markt tas of sporttas.
  Hoe vaak ging broer langs??
  ik snap niet waarim men de helers laat lopen. Sluit hun mars ook op. Dankzij de helers zijn er dieven, rovers , auto inbrekers, koperdieven. Ze hebben hun opkopers
  Een dief steelt geen dingen als hij ze niet kan verkopen. De helers sturen ze en geven aan wat ze willen


  Maak melding
 2. Zelfs kamerdeuren, het wordt alsmaar gekker. Alles wat een beetje geld kan opleveren wordt gestolen. Dit is de nieuwe toekomst.


  Maak melding
 3. Ze moesten de helers ook de bak in smijten ,als je iets koop moet je een bon hebben om vrij uit te komen,helers zijn ook debet dat crime blijft bestaan ,zolang ze van de boeven kopen zolang ze zullen blijven stelen ….opruimen die handel


  gemodereerd
 4. De helers heengezonden huh. wat een afgang want zonder helers geen stelers. De helers zijn het grootste kwaad die er is want zij sturen de inbrekers op pad met een wensenlijst wat zij zoal willen hebben. En dan worden alleen de inbrekers opgesloten, hoe bizar klinkt dit in de oren.
  Snap het niet meer.
  Hoefdraad niet vervolgen terwijl zijn ondergeschikte van Trikt wel vervolgen. Als hoofdverantwoordelijke die opdracht heeft gegeven en mede heeft getekend ben jij nog zwaarder de fout ingegaan.
  Inbrekers ingerekend en de helers vrij
  De doewet voor iedereen behalve de NDP
  De valutawet zogenaamd om de mofinawang te beschermen terwijl de zwarte markt koers hoger is.
  Zo meteen komt Abdoel vertellen dat dit het doel was want de jongens onder de markt moeten toch ook eten kunnen eten want ze schreeuwen steeds “mammie mammie wissele”
  Die arme Chinezen worden in hun kraag gevat omdat ze de zwarte markt koers toepassen voor de prijsberekening van hun producten

  Wie o wie snapt dit nou? Ikke helemaal niet.
  Misschien RobG die dan zegt “zijn de stuiptrekkingen het komt allemaal wel goed”


  Maak melding
 5. Ik snap iets niet.

  In mijn jeugd in Suriname is mij ingeprent dat helers erger zijn, dat heling strafbaar is.

  En nu in dit artikel worden de helers naar huis gezonden zonder eeb strafblad en gaan morgen hier weer mee verder. Daardoor zullen dieven ook altijd verder gaan met hun criminele activiteiten.


  Maak melding
 6. Zo hadden ze mijn vaders woning bijna leeggeroofd maar nooit heeft iemand uit de buurt wat gezien.
  Karma is a bitch itch dus alle geboefte zitten achter slot en de recidiverende dieven sommige mensen waren het zat bestolen te worden hebben ze een bonoeman geraadpleegd en nu lopen ze als gekken rond of verslaafden.
  Voor materiële dingen laat ik alles aan Karma over wat je zaait oogst je en ik vind ze niet zielig blijf met je veters van anderen hun spullen af.
  Jah, maar ouders zullen hun geboeften lief vinden want ze profiteren mee en daarom zullen ze verdriet hebben om hun kind zo ook de drugsdealers en moordenaars ouders.


  Maak melding
 7. Waarom worden de helers naar huis gestuurt?
  Allemaal op een flinke kotie Go in het openbaar tracteren.
  Bij deze apen helpt alleen zulke aanpak.
  Geldt trouwens ook voor de insecten die zich aan de top wanen e n het land de vernieling in hebben geholpen.


  Maak melding
 8. Bewijs maar dat de helers weten of wisten dat die spullen van diefstal afkomstig zijn
  Als die spullen een winkelwaarde van srd 1000 hebben en Ze betalen tussen srd 500 a 600 dan heet het kopen ter goeder trouw
  Als jullie iets niet beter weten hou aub jullie mond dicht en niet hier bij de hand willen spelen dat zijn jullie niet dus bewijs het maar en als jullie dat ook niet kunnen wees dan ook stil.


  gemodereerd
 9. Zo misselijk om te horen, als je eten steelt tot daaraan toe, maar goederen!!! dat is pure hebzucht, dat is niet iets waar je op kan overleven.😠🥺


  Maak melding
 10. Hoe hebben de dieven dat voor elkaar gekregen? Er is toch een avondklok? De helers moeten eigenlijk dezelfde straf krijgen als de dieven maar dat zal wel volgens het Wetboek van Strafrecht niet kunnen.


  Maak melding
 11. Het lijken Boefdraad, Bouta en Van Trikt die de CBvS hebben leeggeroofd. De helers waren Abrahams en consorten.

  Terwijl het volk van Su lag te slapen is de CBvS leeggeroofd.


  Maak melding
 12. Het hangt vanaf welk soort heler het is.Is het iemand die zijn beroep van heeft gemaakt om gestolen goederen te kopen en te verkopen,dan gaat die zo wie zo het gevang in.Maar betreft het een moeder van zeven kinderen die moe in van de was plank en een gestolen wasmachine koopt voor een paar SRD dan gaat die naar huis maar wordt wel opgeroepen bij de zitting.


  Maak melding
 13. Triest triest treurig
  zielig voor die vrouw ze heeft ook hard moeten werken voor haar sspullen toch.
  zelfs van de armen stelen ze.
  Alles wegnemen, wat een mentaliteit bah.


  Maak melding
 14. In Suriname heeft men nog altijd te vrezen voor de criminaliteit en minder voor Coronavirus.Raad eens wie gevaarlijker is voor surinamers…
  corona of dagelijkse criminaliteit!
  Maar dan de lijder van Suriname is crimineel nummer 1.
  Wat een land!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES