vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBurgers moeten illegalen rapporteren bij de overheid in strijd tegen COVID-19

Burgers moeten illegalen rapporteren bij de overheid in strijd tegen COVID-19

-

Does Travel - naar Suriname

Surinaamse burgers die op de hoogte zijn van transporten en huisvesting van mensen die illegaal Suriname binnen komen, moeten deze informatie doorspelen aan de verantwoordelijke instanties. Dat is een van de maatregelen als het gaat om de strijd tegen COVID-19 zegt luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

“Als je weet dat mensen illegaal naar Suriname komen, geef het door.” Veira is overigens ingenomen met de response uit de samenleving tot nog toe. “We krijgen heel wat informatie, telefoontjes, apps van mensen”, zegt ze tegen het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De functionaris wijst erop dat een persoon die uit winstbejag iemand anders illegaal binnenbrengt, strafbaar is. Het Wetboek van Strafrecht schrijft vier jaar gevangenisstraf voor, terwijl de rechter ook een boete van de SRD.50.000 kan opleggen.

De samenleving moet haar verantwoordelijkheid nemen wanneer het gaat om de strijd tegen COVID-19 zegt ze tegen het NII.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Laat DNV (de surinaamse versie v.d. gestapo of stasi) maar eerst gaan optreden tegen ndpers die het samenscholingsverbod en de avondklok overtreden zoals bouta, zoals die 13 mensen die met ndp parlementarier Nading ’s avonds laat op stap waren zonder pas, zoals die mensen van Misikaba die in Flora bijeenkwamen, zoals ndp DNA kandidaat Mangaldeen die pakketten in een inheems dorp ging uitdelen aan een groep mensen groter dan 10 personen etc. etc.

  Maar dat durft die hypocriete paarse miss doewet Veira vast niet aan want het is makkelijker om een grote bek op te zetten tegen gewone burgers die een tequila party wilden vieren dan om op te treden tegen haar politieke meesters en mensen die behoren tot haar paarse kamp.

  Paars gaat gewoon vrolijk door met hun propaganda activiteiten zonder rekening te houden met de regels om de verspreiding v.h. chinese coronavirus tegen te gaan en zonder dat ze daarvoor gestraft worden door JusPol.


  Maak melding
 2. Wie de lock down overtreden weet ik niet maar ik vraag me af of er een lockdown is ?
  voor mensen met een beetje hersencellen die thuisblyven, maar de kudde loslopend wild in de nacht lykt zelfs toe tenemen


  Maak melding
 3. Veira moet geen bigie ting komen spelen want ze hoort eigenlijk achter de tralies in voorarrest te zitten als opdrachtgever v.d poging tot onvoering, gijzeling, diefstal v.d. spullen en mishandeling v.d heer Cairo.


  Maak melding
 4. “De samenleving moet haar verantwoordelijkheid nemen wanneer het gaat om de strijd tegen COVID-19 zegt ze tegen het NII.”

  Wanneer neemt deze incompetente wanna be Luitenant – Kolonel haar verantwoordelijkheid en kondigt zij haar aftreden aan.


  Maak melding
 5. Suriname is het enige land ter wereld waar de coronavirus alleen s’nachts toeslaat.
  Waarschijnlijk een speciale NDP versie.
  Laten we elkaar niet voor de gek houden.
  Dit lijkt meer op een avondklok om mensen hun nachtleven af te pakken.
  Dit is geen lockdown want dat zou 24/7 moeten gelden.


  Maak melding
 6. als het Fout afloop dan gaan jullie weer een schuldige aanwyzen ,ga eens by jullie zelf afvragen waar het Fout gegaan is ? want de schuld ligt niet alleen aan deze party wat sommigen anderen doen geloven, kyk eens goed naar hoe jullie individueel de afgelopen vyf jaar heb gedragen,het spyt my maar jullie zyn niet beter dan de Leider en ik verwacht dat hy weer de verkiezing wint want hy verdient het ,wat een raar volk zyn jullie, jullie kraaien continue onzin uit ,geen enkel gevoel van trots ,geen enkel Boost maar het moet goedt gaan terwyl jullie kapitaal ergens in het buitenland op de Bank is geparkeerd ,dat is de realiteit .Come on Surinamers


  Maak melding
 7. RBrown@ heb jij nog niet door hoeveel spel fouten je maakt zie je het niet of denk je,je bent gevaarlijk of je wordt een trendsetter.


  Maak melding
 8. @Ab Rabrokie: Dit lijkt meer op een avondklok om mensen hun nachtleven af te pakken.

  Uilen hebben een nachtleven. Mensen hebben een dagleven.


  Maak melding
 9. Laat die omhooggevallen troela Veira maar gaan optreden tegen ndp afobaka die bijelkaar kwamen met veel meer dan 10 mensen en waarbij ze geen 2 meter afstand van elkaar hielden. Maar daar gaat die paarse hypocriete crimineel natuurlijk niks over zeggen want het gaat om haar mensen.


  Maak melding
 10. Ik tip de regering, al tientallen jaren, dat corruptie, hebzucht, criminaliteit en de verzameling van” Ellende”
  het land binnen is gedrongen en het is echt niet naar mij beluisterd.

  En “nu” wil ik geen verrader nog verklikker worden.
  Ik heb met het woord”Ellende”, leren leven en zorg ervoor dat niemand, last van mij.
  Ik moet toch in dit land leven.

  Een soort van,, hete kastanjes, ………..!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES