VIDEO: Stichting start distributie van hulppakketten voor behoeftigen in Suriname

23
VIDEO: Stichting start distributie van hulppakketten voor behoeftigen in Suriname

Op 1 mei is de stichting Amor Vitae in Suriname van start gegaan met de distributie van hulppakketten, speciaal voor mensen die het momenteel moeilijk hebben. Dat heeft verslaggeefster en initiatiefneemster van deze stichting, Gail Eijk, vandaag bekend gemaakt.

“Het jaarlijkse ‘because we care‘ moederdagproject kan dit jaar geen voortgang vinden vanwege de COVID-19 situatie, echter hebben wij gemeend een project op kleinere schaal uit te voeren voor zij die het moeilijk hebben” aldus Eijk.

Ze zegt verder: “Ook uw bijdrage is van harte welkom. Kow langa wan anu gi wan trawan. Want hoe moeilijk wij het allemaal ook hebben , er is altijd iemand die het moeilijker heeft dan u.”

Bekijk de beelden hier:


23 REACTIES

 1. Sjesus die Suri’s zijn intrapt in de mooie paarse verhaaltjes. In 10 jaar tijd heeft Bouterse van Suriname een pakketten economie getransformeerd.


  Maak melding

 2. Dit hebben we allemaal aan die kaulo Bouta te danken.
  Niet de laatste 10 jaar maar sinds 1980.
  Zal het ooit goed komen met Su ?
  MPP BOUTA.
  Moordenaar


  Maak melding

 3. Het komt, een keertje goed met Suriname, Suriname, heeft veel potentie, een land met veel rijkdom en wening inwoners.
  Nu, leiders zoeken die leiderschapskwaliteiten heeft.

  Één ding weet ik zeker, ik zal het niet meemaken.


  Maak melding

 4. Postnl gaat de pakjes rondbrengen in Suriname,. Wat verder opvalt, de meeste
  hebben geen cent te makken, maar wel een hok vol kinderen. Als je de hele dag ligt
  te wippen dan komt van werken weinig terecht.


  Maak melding

 5. Geef ze zaden dan kunnen ze gaan planten, bedelen voor ieder bordje helpt niet, Suriname is een vruchtbaar land, je hoef je handen niet open te houden om te gaan bedelen, zolang je een goed stel benen en armen hebt kan je gaan planten, alles groeit er, ieder tak die je in de grond stopt groeit er, pompoen, bitawieri, oker ,boulanger, cassave dat zijn nog de makkelijke groenten, ga met een hengel voor de vis, en je bordje zit vol. Surinamers klagen maar pakken niks aan, liever gaan ze in de rij staan voor een NDP bordje bonen dan zelf ervoor te zorgen.


  Maak melding

 6. Onder bouta/ndp is het pakkettenbeleid iets structureels geworden en de ontvangers hebben vaak genoeg niet eens door dat ze hiermee gedegradeerd zijn geworden tot afhankelijke bedelaars/slaafjes.


  Maak melding

 7. Surinamers de goede niet te na gesproken zijn lui ze willen alles zonder er iets voor te moeten doen. Zo zie je dat ze ook niet opkomen voor hun rechten als ze maar een pakket krijgen om hun mond te snoeren. Jammer voor degenen die wel vooruitgang willen


  Maak melding

 8. Goed initiatief maar vraag me af wanneer dit gaat ophouden. Het volk wordt des te meer tot de grootste bedelaars en lui wammessen gemaakt. Sommigen moeten nu gaan leren hun eigen broek omhoog te houden. Velen staan steeds met hun billetjes bloot. Zet niet teveel kinderen op de wereld. Bespaar ze dit leed. Je hebt geen cent te makken gebruiken jullie voorbehoedsmiddelen. Dit is schandalig wat er hier gaande is. En er wordt hier ook geen rekening gehouden met de coronavirus afstand bewaren. Ai mie Gado.

  Sarie Torie


  Maak melding

 9. Na 25 mei zal het anders worden, stap voor stap het volk zelfredzaam maken en projectmatig de productiesector stimuleren. In alles onder NGO’s, zodat we van de ontwikkelingshulp uit Nederland nog kunnen profiteren. Mensen kun in coöperatie verband op een eerlijke manier zelfvoorzienend worden en voorgoed dat pakkettengedonder achter zich laten.
  gemodereerd

 10. Lockdown niet apatisch doen er heerst in Suriname geen Corona. Nieuws bijhouden en niet blerren
  gemodereerd

 11. Alle bovenstaande reactie,s zijn allemaal het zelfde maar alleen in een andere verpakking en niks nieuws pfffffff.
  gemodereerd

 12. We Surinamers hebben geen respect voor onze eigen mensen. Liever halen wij rommel uit het buitenland die ons komen vertellen hoe wij moeten wonen, leven en binnenkort bepalen zij hoe we poepen moeten. Wij doen een stap vooruit om vervolgens terug te belanden in een 3e lands economie. Er us geen economisch vooruitgang en ik vrees dat wij het niveau Haïti zullen overstijgen. Cum Laude nog wel !


  Maak melding

 13. Een aantal van deze mensen had wel een baan en krijgt als tegemoetkoming een pakket, niets mis mee. Ik hoop dat ze na de Coronacrisis weer aan de slag kunnen. In Amerika zijn minstens 30 miljoen hun baan kwijtgeraakt, die zijn ook noodgedwongen hun hand nu op te houden.
  Wat mij wel opvalt is de manier hoe er geparkeerd wordt, echt lachwekkend. Die hond krijgt op 13:05 gewoon een vuistslag op zijn kop.
  gemodereerd

 14. De armsten krijgen een pakket maar de rest betaald. NF heeft met yele ontwikkelingshulp toch geen moer gedaan voor Suriname. Arron dichte gaten in de wegen en verder niets.
  Vene hft een paar wegen laten maken waar je nu niet over rijdt.
  De ontwatering op uitvlught heeft hij nooit aangepakt. hij woont zelf in de buurt


  Maak melding

 15. De ontwatering op uitvlught heeft hij nooit aangepakt. hij woont zelf in de buurt
  ====
  Helemaal eens met jou Wendy. Bij een kleine bui is daar alles onder water!


  Maak melding

 16. In Nederlanden hebben de voedselbanken ook problemen!

  “De voedselbanken verkeren in een crisis door de corona-uitbraak, terwijl het aantal aanmeldingen stijgt. Ze hebben tien miljoen euro nodig om hun 90.000 klanten per week eten te kunnen blijven geven, en zijn een inzamelingsactie gestart”.

  Trouw, 27 maart 2020, 14:46


  Maak melding

 17. Wendy

  3 mei 2020 At 11:03

  De armsten krijgen een pakket maar de rest betaald. NF heeft met yele ontwikkelingshulp toch geen moer gedaan voor Suriname. Arron dichte gaten in de wegen en verder niets.
  Vene hft een paar wegen laten maken waar je nu niet over rijdt.
  De ontwatering op uitvlught heeft hij nooit aangepakt. hij woont zelf in de buurt

  ===============================

  Maar die koers stond wel 1 op 3 en vele Surinamers hadden het goed. Deze groep mensen op de foto zijn slachtoffer van 10 jaar paarse wanbeleid. Geef me een brik, eerst je eigen bevuilde nest inspecteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.