zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidTimes: 'Geen COVID-19 gevallen meer in Suriname, laatste patiënt ook genezen'

Times: ‘Geen COVID-19 gevallen meer in Suriname, laatste patiënt ook genezen’

-

Does Travel - naar Suriname

Goed nieuws uit Suriname: het land kent geen geregistreerde gevallen meer van mensen die besmet zijn met het coronavirus. De laatste persoon die nog in het ziekenhuis ligt is namelijk twee keer negatief getest en hiermee genezen verklaard, schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag.

Vrijdagmiddag zou het resultaat van de tweede test binnen zijn gekomen. De gezondheidswerkers maken alles gereed om de persoon uit het ziekenhuis te ontslaan, waarna er geen actieve COVID-19 gevallen meer zijn schrijft de krant. Op de COVID-19 website is dit nog niet bijgewerkt. Ook is het nog niet officieel bekend gemaakt.

De coronacrisis in Suriname begon toen op 13 maart 2020 de eerste besmetting met het coronavirus in het land werd vastgesteld. Het betrof een vrouw die kort ervoor uit Nederland terugkeerde. Suriname heeft tot nu toe 10 positieve gevallen van besmetting met het coronavirus geregistreerd. Daarvan is 1 persoon helaas overleden. De overige 9 zijn dus genezen verklaard.

opening
Fernandes Express
BODO Party

39 REACTIES
 1. Goed nieuws uit Su, dus geen zure opmerkingen over Bouta/Paarse ratten enz.. Pfff Waterkanters laat je niet kennen. Deze bananenrepubliek heeft niet gekozen voor het vogelvrij verklaren van haar burgers om de pensioenfondsen te ontzien en aow te reduceren. 5000 dank aan Bouta. Kunnen jullie dat ook zeggen Ruttelijers in NL die betaald worden om te beinvloeden zonder succes.


  gemodereerd
 2. Meer geluk dan wijsheid.

  Ik ben er nog niet gerust op want:
  1. De repatrieringsvluchten kunnen asymptomtische Corona patienten in t land brengen
  2. De situatie aan de oostgrens
  3. De situatie aan de zuidgrens vanwege idioot Bolsonaro van Brazilie
  4. De situatie aan de westgrens
  5. Onze medische voorzieningen zijn niet top

  Maar tot nu toe doet de regering wat ze moet doen obv adviezen WHO.


  Maak melding
 3. Het is wereldwijd achterhaald dat niet altijd de testen betrouwbaar zijn. Bekend is dat 2 tot 3 testen negatief kunnen zijn en de 4 positief. Te vroeg juichen is nutteloos.


  Maak melding
 4. Pluimpje voor het verplegend personeel en de doktoren, als iedereen zich nou houd aan de regels en afstanden, dan komt alles goed, dan maakt het niet uit of de medici wel optimaal is in Suriname ondanks de omstandigheden daar en nu, het is aan alle inwoners om zich te houden aan de regels en de lockdouwn a siekie naf wie alla, en denk niet alleen maar aan geld maken, want tee joe abie asiekie of je bent besmet kan je ook geen geld maken en dan lig je daar op je rug snakend naar adem.
  Dus volg de regels van de regering en het land ze doen het om jullie eigen bestwil en gezondhei. proficiat Sranang


  Maak melding
 5. Allemaal onzin
  Trap er niet in dit is allemaal politiek.
  Fake news om de verkiezingen te beïnvloeden in het voordeel van de NDP.
  MPP BOUTA en de 40 rovers.


  Maak melding
 6. Ik weet niet wat hun geheim is, of dat de gevraagde oproep om te bidden beantwoord is door God, maar ik ben er blij om dat er geen zieken meer zijn
  Houden zo, en een grote big up voor het zorgpersoneel..


  Maak melding
 7. Goed zo volk van Suriname !
  Laten we de Schepper en de natuur dankbaar zijn.
  Natuurlijk ook dank aan het zorgpersoneel. Ondanks dat de zorg totaal is verwaarloosd weet het personeel toch te roeien met de riemen die er zijn. Bravo !
  En vooral blijven volhouden !

  Aan de NDP-regering heeft het volk niks. Zelf geven zij het verkeerde voorbeeld kijk maar naar Bouta die met jongeren zat te roken en te zuipen, kijk maar naar de NDP meetings en kijk maar naar de rij bij Chotelaar.
  Bouta neemt deze dreiging niet serieus en vertrouwt op de osodresie “tang-na-oso”.

  Gado na wi fesi man. Gado blessie.

  Krakti !


  Maak melding
 8. Zolang er geen afdoend vaccin voorhanden is ben en blijf je in de gevarenzone.Mensen kunnen het land binnen komen en hebben totaal geen klachten maar kunnen wel een ander besmetten.En hoe lang kun en mag je een land hermetisch afsluiten van de buitenwereld? En een vaccin wil nog niet zeggen dat je niet besmet en ziek kan worden van het coronavirus.Je zult alleen niet zo ziek worden als je bent gevaccineerd


  Maak melding
 9. Je merkt op straat en de supermarkt dat men zich dan niet meer houd aan de regels. Men wordt nonchalant terwijl de dreigingen en risico’s nog volop aan bezig zijn. Oostgrens,zuid grens met een contigent Brazilianen(40000) . Er hoeft maar een onopgemerkt het land in te glippen dan is het afgelopen met de vreugde. Wij moeten dus waakzaam blijven en niet te vroeg juichen.

  Overzicht van gevallen
  Amapá
  Bevestigd
  1.121

  Sterfgevallen
  37
  Brazilië
  Bevestigd
  92.630
  Hersteld
  38.039
  Sterfgevallen
  6.434

  Heb ik nog niet gehad over Guyana en Frans Guyana. Waarbij op laatst genoemde land volop vanuit de brandhaarden uit Europa gevlogen wordt.


  Maak melding
 10. De strijd tegen covid-19 gaat onverminderd door. De situatie in Brazilie schijnt schrikbarend te worden. Het land lijkt het nieuwe epicentrum van de wereldpandemie te worden.Dag en nacht worden in de noordelijke stad Manaus 173 en meer doden aan de aarde toevertrouwd o.a. in massagraven. De besmetting slaat nu hard toe, vooral in de favela’s. De armen zijn nu het slachtoffer van de reislust van de rijken die de ziekte uit Europa hebben geimprorteerd. Vanuit Manaus vertrekken vele gelukzoekers naar de Surinaamse goudvelden.


  Maak melding
 11. Groente n fruit wordt getest op insecten n parasieten voordat ht mag verzonden worden. Ht is nu noodzaak om mensen te te testen die ht land in n uit gaan op n lopende band want er kan anytime n andere vorm vn besmettelyke aandoeningen geimporteerd worden. WHO KNOWS WHAT IS GOING ON ON THIS EART?????


  Maak melding
 12. Su..laat in Ned.gestrande burgers vierkant links liggen.schaamteloos…meer woorden men in niet voor.
  Plunder de staatskas nog verder! !
  Een deel vh volk beseft niet dat wanbestuurdetrs ad macht zijn.
  En het weldenkende deel kijkt de anders kant.


  Maak melding
 13. Ik maak mij ernstig zorgen over de financiele en medische situatie in het land.

  Grenzen gaan pas open als er een vaccin is. Want eerder openen betekent de doodsteek aangezien zuid amerika het nieuwe epicentrum van corona is.
  En aangezien het medicijn er zeer waarschijnlijk dit jaar nog niet komt, groeit het probleem.

  Geen toerisme, geen geld, toerismebranch stortcompleet in zonder financiele steun van de regering.

  Hoelang houden bedrijven het nog vol zonder financiele steun van de regering.

  Armoede neemt toe. Dus ook stress, hogebloeddruk, honger, roofmoorden, zelfmoorden. Kan de zorg dit straks wel allemaal aan? Want ook medicijnentekorten nemen nog meer toe.

  Hoeveel is de srd nog waard, aangezien die nu al vrijwel niets waard is. Hoeveel en hoevaak moeten we nog gaan lenen?

  En kloppen de cijfers wel over corona? Of probeert de overheid mooi spel te spelen?

  Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Een onzekere toekomst in het verschiet. Waar eindigt dit?

  Hoop hoop hoop op een goede afloop.

  Want dat pienaren levert stress, woede en onzekerheid op, en vaak zoeken mensen dan de simpelste oplossing op om zichzelf uit hun lijden te verlossen of ze killen een ander voor wat geld of eten.


  Maak melding
 14. In Suriname zijn erop dit moment nog mensen die in Quarantaine en er zijn nog Surinamers in oa in Nederland, die hier op voor een tijdelijke verblijf zijn en nog naar Suriname terug moeten. Ook zij zullen in quarantaine gehouden worden voor 14 dagen en aan de hand van die resultaat kan men goed antwoord geven of Suriname van het Coronavirus vrij is.

  Verder
  Er komen uit de binnenlanden of uit de buurlanden van Suriname tegen betaling van mensen smokkelaars ongecontroleerd vreemdelingen(die niet door de douane, militairen of politie zijn) Suriname binnen, die ook beschermd/afgeschermd worden door hun familieleden of anderen en die niet zijn aangemeld bij de douane, vreemdelingen dienst van Suriname en dus niet weten of ze Coronavirus vrij in Suriname zijn.

  Al deze luitjes kunnen ervoor zorgen dat het Coronavirus in Suriname uitbreekt en Surinamers besmet in Suriname.

  Surinamers moeten daarom hun buren/buurt, straat heel goed in de gaten houden ( wie is die onbekende man/vrouw die sinds vandaag hier in de rondte loopt of van wie is die onbekende stem of onbekende lach in de buurt?) en ook deze criminaliteit van mensensmokkelaars van illegale Surinamers aanmelden bij de politie met hun cellophone.

  Denkt u aan de veiligheid van u zelf, gezin, familie, Surinamers, uw omgeving en uw land, waardoor het Coronavirus vrij kan blijven.

  Bovendien zijn de grenzen met de buurlanden zo lek als een maandje, waardoor Guyanezen, Frans – Guyanezen, Brazilianen die het virus dragen het land binnen kunnen komen.

  Op grond van de bovenstaande punten moet men niet op grond dat de 9 besmette personen van het Coronavirus die nu genezen zijn in een Hoera stemming verkeren.

  Het Coronavirus gevaar loert aan de grenzen en in Suriname om de Surinamers te besmetten. Het gevaar is nog lang niet geweken, vooral gelet grond van het gedrag van jongeren zich niet aan regels willen houden om op een bepaalde tijdstip ’s -avonds en ‘s-nachts binnen te zijn, feesten te willen geven, die niet mogen in de avond en nacht, politieke bijeenkomsten waar grote groepen naar toe trekken om die te bezoeken, enz.

  Er is nog geen vaccin tegen het Coronavirus. Het duur 10 – 15 jaar voordat men een vaccin kan maken of hebben tegen het Coronavirus. Men werkt keihard in vele landen in de wereld om het binnen 1,5 jaar te hebben.

  Surinamers wees waakzaam om Surinamers Coronavirus vrij te houden. Het is in uw allen belang. Het Surinaamse Volk is een heel klein volkje dat er zorg voor moet dragen dat het Coronavirus het niet ten onder laat gaan. Het Coronavirus is dodelijk en er is op dit moment geen vaccin tegen.


  Maak melding
 15. De mensen in Suriname mogen best wel trots zijn om als klein land dit verschrikkelijke epidemie tot nu toe met succes te hebben bestreden! Heel veel waardering voor het ministerie van volksgezondheid en de regering die met de weinige middelen toch hun uiterste best hebben gedaan voor het volk! Men moet toch nog alert blijven voor de grensgebieden!
  Succes verder volk van Suriname, we houden van jullie!


  Maak melding
 16. In Suriname zijn erop dit moment nog mensen in Quarantaine en er zijn nog Surinamers in oa in Nederland, die hier voor een tijdelijke verblijf zijn en nog naar Suriname terug moeten keren. Door het Coronavirus of de sluiting van de luchthavens nog hier zijn achter gebleven of Suriname ze nog niet in quarantaine kan opvangen. Ook zij zullen in quarantaine gehouden worden voor 14 dagen als ze in Suriname aankomen en aan de hand van dat resultaat kan men goed antwoord geven of Suriname van het Coronavirus vrij is.

  Denkt u aan de veiligheid van u zelf, gezin, familie, Surinamers, uw omgeving en uw land. Hierdoor kan Suriname van het Coronavirus vrij blijven.

  Bovendien zijn de grenzen met de buurlanden zo lek als een mandje, waardoor Guyanezen, Frans – Guyanezen, Brazilianen, ea die het Coronavirus dragen het land binnen kunnen komen.

  Het Coronavirus gevaar loert aan de slecht bewaakte grenzen van Suriname om door illegalen die weten of niet weten of ze besmet zijn het land binnen gebracht te worden om de Surinamers te besmetten. Het gevaar is nog lang niet geweken, vooral gelet op grond van het gedrag van jongeren zich niet aan regels willen houden om op een bepaalde tijdstippen, ’s -avonds tot vroege ochtend, binnen te zijn, feesten te willen geven, die niet mogen in de avond en nacht, politieke bijeenkomsten waar grote groepen naar toe trekken om te bezoeken, enz.


  Maak melding
 17. @RoGB
  Klopt wat je zegt. Die gasten pieren hun smoel van hier tot daar hoe slecht t gesteld is met de gezondheidszorg in ons land. Waren t niet de VHP en NPS die zeiden artsen beschikbaar te zullen stellen, alsof zij hulporganisaties zijn? Goed dat t Managementteam werkt met wie beschikbaar is en vooral dank aan de artsen die de patienten hebben geholpen.


  Maak melding
 18. de regeringen van suriname heeft bijna 50jaar het volk niet bij een kunnen brengen
  ik hoop dat covid 19 het volk bij een brengt
  dus ik hoop dat meer covid19 zieken komen en alle parlementaires
  covid 19 krijgen en meer dan 50,000 surinamers covd 19 krijgen


  gemodereerd
 19. Nu snap ik de opmerking dat Suriname Cubaanse artsen nodig had. De Surinaamse artsen waren incompetent en geldwolven.
  Nu zijn het ineens helden.
  Hoe serieus moet je deze jochies en hun idolen die zich rijk stelen nog nemen.


  gemodereerd
 20. Wat een lage paarse reacties ,alsof ze de wereld hebben genezen met hun beste gezondheidzorg. Rob g jij bent gewoon ziek in je hoofd met je achterlijk nieuws.


  Maak melding
 21. Applaus?
  Het gezondheidssysteem in su heeft maar 3 besmette personen en 1 overledene gehad. Applaus waarvoor? Hoeveel mensen werken in de zorg? Wie hebben ze verzorgd?

  Hou je grootje voor de gek robg en de rest vd paarsen. De zorg had geen flikker te doen. Wie trapt daar nou in.
  Wanneer gaan jullie nou eens een keer zelf op onderzoek uit.
  Ik wil de sterftecijfers zien van jan-april 2016-2020. Alleen dan kan je een inschatting maken v oversterfte.
  En graag een interview met zorg uit elk ziekenhuis, net als in het buitenland. Vertel maar hoe zwaar je het hebt gehad, pffff.


  Maak melding
 22. De meeste Surinamers wassen vaker hun handen. Dat was een groot probleem in Nl. In su kan je je kleren maar 1 keer aandoen. In Nl wordt ht 1 keer per maand gewassen.
  In nl zitten ze in overvolle metro’s. Hier hebben we bussen maar velen hebben hun eigen vervoer.
  We hebben vanaf het begin de zaak serieus aangepakt.
  De fransen zelf zijn ook scherp met de gasten op het water. Guyana gooit er met zn pet r. Van Brazilie komen in ht binnenland en daar moeten de binnenlandbewoners waken voor contakt met ze.
  Zolang de groep uit nl niet uit quarantaine gt dinsdag komen geen anderen.


  Maak melding
 23. Het mogelijk covid-19 gevaar vanuit het zuiden van Suriname is groot. De stad Manaus is zeer zwaar getroffen.De besmetting is zeer groot. Dagelijks worden tegen de 200 personen ten grave gedragen. Besmette personen kunnen moeilijk vanuit Manaus dwars door het bos over de moeilijke begaanbare natuurlijke barrières Suriname bereiken.

  De kans dat besmetting rechtstreeks vanuit het noorden van Brazilië Suriname bereikt is minimaal. Het grootste gevaar komt vanaf de west grens met Guyana. Vanuit Manaus kunnen mensen via de grensovergang Lethem van Brazilie naar Guyana reizen.Suriname is daardoor via de grensovergang Lethem naar Linden makkelijker te bereiken.Het grootste gevaar komt mijn inziens na de grens met Frans Guyana vanaf de west grens met Guyana. Ik vermoed dat de militaire autoriteiten in Suriname deze calculatie ook hebben gemaakt.


  Maak melding
 24. Robg, als je noodgedwongen stukken wil kopiëren uit starnieuws, vermeld de bron.
  En klets niet teveel over die Brazilianen, want ze zijn nauw verbonden met suri. Bloedband, al die 14 kids v Dino zijn half bloedjes.
  De afstand v parbo naar Manaus is 1900km, das een. En twee de garimpeiros uit Brazilië komen niet uit Manaus.
  Het grootste gevaar komt uit jou pen!


  Maak melding
 25. Wendy pff

  Waarom is handen wassen voor die hollanders een probleem? Ze hebben het schoonste en goedkoopste drinkwater ter wereld. Je kan het gewoon uit de kraan drinken. Wat een luxe.

  Waarom zouden ze maar 1x pm hun was doen?
  Ze wassen niet met de hand, water is zo goedkoop, ze wassen meerdere keren per dag, de wasmachine doet het wel voor hun. En je kunt zo lang onder koud of warm water douchen als je wilt met hun belachelijk lage waterprijzen.

  Niet gek in een land waar iedereen werkt en naar school gaat, dan zitten de metro’s, treinen, trams en bussen vol. Ook hebben ze tegenwoordig meerdere auto’s per huishouden en kunnen zich daarmee op het zowat beste wegennet ter wereld makkelijk verplaatsen.

  Ik wil echt dat Su is een keer een leider aka rutte gaat krijgen. Het land vooruit brengen i.p.v de afgrond in. De ellende is al erg genoeg in Su

  Maar ik blijf hoop houden voor Su! Het moet een keer de goede kant opvallen.


  Maak melding
 26. @Esmerald, bedankt voor jouw complimenten. Ik als paarse sympathisant moet jou als ook meer complimenten geven.Wij kunnen qua politieke standpunten over Suriname behoorlijk van elkaar verschillen, maar door een deur kunnen wij zeker samen lopen. Maar ik heb Starnieuws In dit concreet geval niet nodig gehad om aan deze informatie te komen. Het internet is een openinformatie bron waar Starnieuws ook haar informatie verkrijgt. Wij vissen vaak in hetzelfde vijver. Ik zie Starnieuws ook geen bronvermelding weergeven. Vorige week en bij het begin van deze week had ik al het een en ander geschreven over covid-19 en Manaus in relatie tot het zuiden van Suriname. Jammergenoeg wordt mijn informatie vaak gecensureerd. De afstand Manaus Paramaribo is via decroute Lethem-Linden-Georgetown ruim 1900 km. Dit is de makkelijkste begaanbare route naar Paramaribo. De afstand van Manaus dwaars door het oerwoud naar Paramaribo is ruim.1100 km. Een dergelijke reis naar Paramaribo neemt weken tot een maand in beslag. Via Lethem kan de reis hooguit 2 tot 3 dagen duren.


  Maak melding
 27. Straks hoor je dat al die anderen dengue hadden en daarom geen corona ik zeg Suriname als het met corona lukt dan moet het ook met dengue gaan lukken.
  Wat ik mis zijn hoogwaardigheidsbekleders met de genezen patienten en natuurlijk iedereen met een ndp dweil om zich geknoopt want natuurlijk zijn de mensen dankzij de ndp genezen. ddb neemt levens en geeft leven straks noemt hij zich nog pastor ook.
  Er hoeft nu geen enkele zieke naar het buitenland want ddb zorgt met zijn almachtige gedrag voor genezing.


  Maak melding
 28. @Wendy.
  Nederland heeft genoeg water en zeep.In iedere huishouding zul je een wasmachine aantreffen.Je hoeft niet in een teil met wasbord de was te doen.Nederland heeft volle metros en bussen maar dat vindt je in alle landen waar mensen naar hun werk moeten gaan.Je praat altijd zo ongenuanceerd.Wat is er met jouw aan de hand? Heb je een psychiatrische stoornis?
  Of wil je gewoon opvallen door zo veel mogelijk onzin uit te braken.


  Maak melding
 29. Water en zeep zegt nog niet dat je je handen regelmatig wast.
  Hygiene was het grootste probleem in nl.
  Toen Su delegatie naar Israel is geweest moesten ze in quarataine toen ze daarna naar nl moesten toen weer.
  Maar nl heeft al zijn mensen laten halen uit China toen covid daar begon en die gasten hebben het lekker meegenomen.
  Ze hebben de bejaarden tehuizen met “Surinamers” daar goed leeg gemkt.


  Maak melding
 30. @Wendy
  jij weet niks van Nederland.Alle dingen die mis gaan in Suriname of met Surinamers geef je Nederland de schuld van.Ze hebben de bejaarden tehuizen met Surinamers goed leeg gemaakt.Hebben ze de Surinamers uit de tehuizen gehaald en gefussileerd soms? Zoals jouw bewierookte DB gedaan heeft op 8 december met onschuldige burgers.


  Maak melding
 31. Sorry robg, er staat een levensgroot en ontzettend belangrijk woord tss jou en mij, en dat is INTEGRITEIT.
  Ik doe niet aan politiek, waar ik woon stem ik 1x in 5 jr klaar. Ik hoef naar geen enkele massameeting, pakketafdeling, of paars shirt aan te schaffen, slaafse houding, tenenkrommende adoratie ve individu.
  No way. Dat is het verschil.
  Blijf jij maar lekker op een afstand ndp’ers manipuleren, voor hoelang het nog mogelijk is.


  Maak melding
 32. Klaagzang waarom wil je Rutte?
  Wendy heeft gelijk, wat betreft het handen wassen.
  Ze gingen hun kinderen pas nu leren om hun handen te wassen. Ik zie hier volwassenen hun neus afvegen aan de mouw van hun jas, je weet wel hoe kleine kinderen dat doen. Sta hier bij het stoplicht en je ziet ze allemaal in hun neus dieken, en daarna gaat het zo hup in hun mond. Ze hangen hun kleren om te luchten bij het raam. Spuiten de volgende dag een beetje deo of parfum erop.
  Waterverbruik het was een paar weken droog weer en er was al water tekort er werd gevraagd om de wc niet door te spoelen en zo weinig mogelijk te douchen. Nederland heeft momenteel naar schatting 40 duizend daklozen, maar hulpverlening zegt dat het er eerder 100.000 zijn. GOOGLE directeur ADO Den Haag stelt terrein beschikbaar voor opvang daklozen, en dit is een Marokkaan genaamd Mohammed Hamdi hij is de directeur die dit doet, van al die andere clubs niks gehoord.
  Ik denk KLAAGZANG dat jij nog steeds in je WITMANG syndroom leeft.
  Suriname heeft Corona door Nederland want hier hebben ze de mensen zo op het vliegtuig richting Suriname gezet, hetzelfde geldt voor Aruba.
  En vergeet niet dat Suriname 4 1/2 keer zo groot is
  en maar 500.000 inwoners heeft.
  En hopelijk kom je van die ziekte af om WITTEN op een voetstuk te plaatsen.
  Bouterse heeft tenminste de avondklok ingesteld, hier durven ze dat niet eens te doen, met alle gevolgen vandien.
  En die WITTEN kijken hier die buitenlanders VIES aan alsof wij die Corona in HOLland hebben gebracht.

  WENS je veel WIJSHEID.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES