dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameLVV zet diverse teelttechnieken op

LVV zet diverse teelttechnieken op

-

Does Travel - naar Suriname

Op het terrein van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan de Letitia Vriesdelaan, zijn technici en landbouwvoorlichters van het ministerie bezig de laatste hand te leggen aan de opzet van de verschillende soorten teelttechnieken. LVV propageert het hebben van een eigen tuin en met de COVID-19 pandemie is er een grote groei te merken in de belangstelling hiervoor. De verkoop van plantmateriaal is in de afgelopen periode op de verschillende LVV ressorten in Suriname gestegen.

De Surinaamse landbouwvoorlichters krijgen vaker te horen dat men niet genoeg ruimte heeft om te kunnen planten. LVV heeft hierop ingespeeld en behalve dat aan de ressorten is aangegeven zorg te dragen voor meer plantmateriaal, zijn er op het LVV terrein aan de Letitia Vriesdelaan verschillende soorten teelttechnieken opgezet. Van een hydroponics systeem, tot het planten in flessen, bakken, onder een dak in rijen, tot planten in volle grond.

“De mensen geven aan dat ze willen planten, maar niet beschikken over voldoende grond. We hebben daarom gemeend de verschillende teelttechnieken op te zetten, om een ieder aan te tonen dat je heel veel kan halen uit een kleine ruimte. Op deze wijze kan je voorzien in je groente en/of fruit behoefte. Je weet dan wat je eet, want je hebt het zelf geteeld” gaf LVV minister Rabin Parmessar aan.

Het ministerie hoopt dat de registratie voor de rondleiding van belangstellenden die de diverse opgezette teelttechnieken willen bezichtigen, de komende week zal kunnen aanvangen. Op de LVV ressortkantoren kan men terecht voor de aanschaf van plantmateriaal, alsook voor het inwinnen van informatie, opgeven van uw behoefte aan training, maar ook voor het doorgeven van eventuele problemen die men ondervindt met de aanplant.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Off Topic
  VES-voorzitter bij debat: Geen mooie praatjes en vage plannen
  ‘De Economische Dialoog’ is achter de rug voor DOE, NPS en A20.
  Het panel en het publiek willen concrete antwoorden en realistische plannen hebben, liefst met cijfers onderbouwd.
  ’ Laat ons de pijnlijke dingen horen, kom niet met Dubai verhalen, kom niet met diepzee olie want die zal de komende vijf jaren nog niks opleveren.”

  Opmerking
  Wat ik wel mis in alle voorstellen van DOE, NPS en A20 is het proberen terug te halen van alle door fraude en diefstal achterover gedrukt geld van de staat. Te beginnen bij de Ballast Nedam affaire en daarna de Carifesta de Naschoolse opvang de Boeken affaire de OW affaire en al die andere zaken.
  Het oproepen van personen en bedrijven om verklaring te geven van hun verkregen rijkdommen “follow the money trail”
  Lenen van het IMF maar wel zo snel mogelijk terug betalen met de geconfisqueerde middelen. Het zal niet makkelijk zijn maar wel realiseerbaar


  Maak melding
 2. Mooi om te zien dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij samen met zijn technici en landbouwvoorlichters bezig zijn met de opzet van de verschillende soorten teelttechnieken. Suriname heeft een heel groot grondgebied en zou er meer in de landbouw geïnvesteerd moeten worden en meer geëxporteerd!


  Maak melding
 3. LVV Het spijt me te moeten zeggen dat jullie 10 jaar te laat zijn. Als je Suriname uit de stront wilt halen moet je op basaal niveau beginnen oftewel LVV. Bedoeld wordt machinale LVV. Daarna volgt I (industrie) conserveringsindustrie en natuurlijk Export. Ik denk bijvoorbeeld aam glasinsur. Export brengt deviezen in het laatje en dan volgen dienstverlening en toerisme. Dat zijn de pijlers van een economie. Diversificatie en niet de nadruk leggen op monoculturen zoals : bauxiet, goud en aardolie. Je hebt het zelfs meegemaakt dat olie voor een negatieve prijs werd verkocht. Je koopt een barrel en je krijgt us 50 als premie. Regeren is vooruitzien en zolang we onze koppie koppie niet kunnen gebruiken wordt en blijft het rotzooien zoals door onze NDPers bewezen, Weg met ze. Met pek en kippenveren ingesmeerd en daarna de stad uitjagen.


  Maak melding
 4. Als voormalig LVV/er wet ik dat niemand werkt op LVV. Ze zijn allemaal 7 even ambtenaren. De minister weet ook bijna geen moer maar is daar gezet door hun partij. Tijdens werk regelen we onze eigen zaken, hosselen wat bij en eind van de maand wordt de salaris toch gestort. Geen wonder dat al die landbouwbedrijven bankroet of bijna zijn. Als je meer ruimte nodig hebt dan koop je een groter perceel. Die oplossing werkt altijd.


  Maak melding
 5. Komen er ook tuinen waar iedere geinterreseerde zijn eigen groente kan verbouwen, bij gebrek aan ruimte? Een stukje van 100 vierkante meter per gezin is al redelijk om elke dag van te eten.


  Maak melding
 6. Stop de import van buitenlandse blikgroenten. Onze eigen groenten krijgen zonlicht
  Zijn lekkerder en gezonder


  gemodereerd
 7. Ik snap dit niet. Er zijn genoeg landbouwers om in onze behoefte te voorzien. En met de Covid19 pandemie wordt er nauwelijks geëxporteerd. Moeten Jan en alleman zelf gaan planten zodat onze landbouwsector kapot gaat? Is dat de bedoeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES