dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameHuisgenoten mogen oproepingskaarten ontvangen

Huisgenoten mogen oproepingskaarten ontvangen

-

Does Travel - naar Suriname

Kiesgerechtigden die tijdens de colportage werkzaamheden niet in staat zijn om hun oproepingskaart persoonlijk in ontvangst te nemen, mogen hun legitimatiebewijs bij een huisgenoot achterlaten. De huisgenoot bij wie het legitimatiebewijs wordt achtergelaten dient wel achttien jaar of ouder te zijn en de Surinaamse nationaliteit te bezitten.

Op donderdag 30 april is de distributie van de oproepingskaarten in Suriname voor de verkiezingen van 25 mei gestart. Dit zal tot en met 15 mei geschieden. Bij het uitvoeren van de colportage werkzaamheden worden alle COVID-19 maatregelen door de colporteurs in acht genomen. De eerste oproepingskaart in Paramaribo is uitgereikt aan president Desiré Bouterse en in Wanica aan vicepresident Ashwin Adhin.

Kiesgerechtigden die op 15 mei nog geen oproepingskaart hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met hun districtscommissariaat en wel tot uiterlijk 22 mei 2020. Bij het uitreiken van de oproepingskaart moet de kiesgerechtigde op het volgende letten: Een oproepingskaart bestaat uit twee delen die van elkaar zijn geschieden door een afscheurlijn. De twee delen zijn, de oproepingskaart die moet worden uitgereikt aan de kiesgerechtigde en het bewijs van uitreiking aan de kiesgerechtigde of kortweg de souche. De souche wordt niet afgegeven aan de kiesgerechtigde.

Tijdens de colportage trekken de colporteur en twee getuigen van politieke partijen er samen op uit. De colporteur is verantwoordelijk voor de overhandiging van de oproepingskaart aan de kiesgerechtigde. De twee getuigen van de politieke organisaties zien er alleen op toe dat de oproepingskaart conform de regels wordt afgegeven. Alle politieke partijen hebben de taak om nauwkeurig toezicht te houden op het werk dat de colporteurs doen. De overheid heeft politieke partijen de mogelijkheid geboden om de colportagewerkzaamheden mee te controleren. Het is belangrijk dat ze hiervan optimaal gebruik maken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Lockdown direct opheffen er wordt geen 1.5 meter afstand gehouden door niemand.
  Wat een fiasco. Waar zijn deze gasten mee bezig.


  Maak melding
 2. Lockdown wordt pas opgeheven als de nood aan de man is, als de ndp en de lijder veel mensen op de been wil hebben. Net als wanneer koeien weer de wei in mogen


  gemodereerd
 3. Wat maakt men een drukte om de oproepingskaarten aan de betrokkenen te bezorgen. Waarom kan de postbode het niet gewoon in de brievenbus van de betrokkenen op zijn/haar adres bezorgen.

  Als je moet gaan stemmen moet je je legitimeren, dus wat kan er dan mis gaan.

  Suriname moet ophouden met al de poppenkast en zich volwassen gaan gedragen tenzij men de mensen achterlijk en dom wilt houden.

  Als de mensen thuis komen van school, werk kunnen ze hun oproepkaarten gewoon uit hun brievenbus halen. Het identificeren is helemaal niet nodig bij het bezorgen van de oproepkaarten voor betrokkenen op hun huisadressen van hun woonplaats.

  Op 25 mei 2020 gaan ze naar de juiste stembureau’s van hun woonplaatsen met hun oproepkaarten en hun legitimatiebewijzen, die ze laten zien bij de bevoegde personen van het stembureau’s en gaat stemmen in de stemlokalen van hun woonplaatsen.

  Pas als je gaat stemmen en je moet je legitimeren, dat poppenkast daarvoor is niet nodig.


  Maak melding
 4. Het AKB heeft nog een directeur nodig aangezien de hier boven genoemde het weer beter weet voel je vrij om te solliciteren.


  gemodereerd
 5. Dit is het begin van frauderen. Hoezo, huisgenoten op het zelfde adres? Idd je moet je legitimeren bij het stemmen! Hoeveel mensen zijn dan ingeschreven op het adres en hoe controleer ja dat hoe die mensen op het adres staan ingeschreven. Er zijn zoveel illegalen in het land die dus nu ook gaan stemmen. Deze illegalen zijn in het land dankzij de ndp regering dus voor wie gaan deze debielen stemmen, u raad het al.


  Maak melding
 6. Allemaal poppenkast voor de buitenwereld om te laten zien hoe eerlijk ze bezig zijn. Maar het heftige frauderen gebeurt na 8n in de avond als de zg avond klok ingaat en niemand er is om te controleren….oeng da ai!!!


  Maak melding
 7. MIKE NOERSALIM (HVB) BOUTA MANG VAN CBB HEEFT HONDERDDUIZENDEN STEMBILJETTEN ONTVREEMD EN HOOGSTWAARSCHIJNLIJK AL LATEN INKLEUREN.

  NIEMAND WEET WAAR ZE ZIJN GEGAAN!!!!!!!!!!!!

  WAT GEBEURT ER………………………..


  Maak melding
 8. Oproepingskaarten voor overleden personen,….De West 02/05/2020

  De NDP zal er alles aan doen om de verkiezing te winnen.
  Helaas voor de NDP, het volk is moe van alle criminele acties en wil jullie niet meer!!!!!!


  Maak melding
 9. Als u , uw stemkaart of kaarten in ontvangst neemt, ONDERTEKEN NIET MET EEN POTLOOD.
  U moet vragen naar een pen en als ze dat niet bij zich hebben pakt u er zelf een en dan pas ondertekenen voor ontvangst. Zo voorkomt u fraude. Deze gasten lopen rond met potloden ipv pennen. WEES OP UW HOEDE!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES