BO kantoor neemt COVID-19 voorschriften niet in acht bij ontvangst colporteurs

20
BO kantoor neemt COVID-19 voorschriften niet helemaal in acht
De situatie vanmorgen bij het BO Kantoor Nieuwe Grond.

De distributie van de oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei in Suriname is in volle gang. De overheid in Suriname had eerder deze week aangegeven dat bij het uitvoeren van de colportage werkzaamheden, alle COVID-19 voorschriften door de colporteurs in acht worden genomen. De redactie van Waterkant verneemt echter dat dit niet helemaal zo blijkt te zijn.

Uit deze foto die vanmorgen rond 08.15u gemaakt is bij het BO kantoor te Nieuwe Grond, alwaar de colporteurs zich moesten verzamelen om de oproepingskaarten in ontvangst te namen, is duidelijk te zien dat niet alle regels en voorschriften in acht worden genomen. Zo staan mensen te dicht op elkaar en zijn er teveel mensen tegelijk aanwezig.

De colporteurs moeten ervoor zorgen dat de oproepingskaarten zoveel als mogelijk aan de kiezer worden afgegeven. Bij de training van deze colporteurs werd nog opgeroepen om zoveel mogelijk de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen en de nodige afstand te bewaren.

Bovenstaande speelde zich nota bene af vlak naast het politiebureau De Nieuwe Grond. De politie heeft nog getracht de colporteurs te wijzen op de geldende COVID-19 voorschriften, maar die hebben zich daar niets van aangetrokken meldt een getuige aan onze redactie.

Ook te Livorno was er sprake van een soortgelijke situatie zaterdagmorgen.


20 REACTIES

 1. De Surinamers proberen de Coronageest op te roepen, die ze jammer genoeg niet kunnen bedwingen.
  Ik ben intussen zeer boos op Corona omdat ik al een heleboel mensen door Corona ben kwijtgeraakt. Deze mensen, die denken dat Corona een ver van hun bed show is, zullen straks anders piepen als Corna zich aanmeldt. Maar ja: Ba soekoe,ba finie, ba tjarie. Ik hoop en bid elke dag dat mijn familieleden in Suriname niet het slachtoffer worden van Corona.


  Maak melding

 2. De Surinamers proberen de Coronageest op te roepen, die ze jammer genoeg niet kunnen bedwingen.
  Ik ben intussen zeer boos op Corona omdat ik al een heleboel mensen door Corona ben kwijtgeraakt. Deze Surinamers , die denken dat Corona een ver van hun bed show is, zullen straks anders piepen als Corna zich aanmeldt. Maar ja: Ba soekoe, ba finie, ba tjarie. Ik hoop en bid elke dag dat mijn familieleden in Suriname niet het slachtoffer worden van Corona.


  Maak melding

 3. Op de verkiezings dag zal het niet veel anders zijn. Boetes uitdelen en kijken hoe snel ze leren. Komt er ook weer wat in het laatje


  Maak melding

 4. Ah ja, nood, breekt wet.
  Laat, ik het maar hierbij houden.
  De niet geregistreerde, corona doden, zijn meer, zo denk en voel ik. Als de echte cijfers, wordt vrijgegeven, zullen we het weten, ik bedoel mijn, achterkleinkinderen.


  Maak melding

 5. Bouta en zijn zogenaamde beveiligers houden ook geen afstand van elkaar dus waarom moet de rest van het volk afstand houden. Niet te vergeten dat alle wetten en voorstellen met de voeten worden betreden juist door zei die een voorbeeld functie hebben. Wanneer het grootste deel van het volk besmet is en ze bij bosjes dood vallen dan pas gaat het kwartje vallen.Hardleers is door velen onder het volk uitgevonden. Er heerst een chronisch gebrek aan bewustwording en algemene ontwikkeling.
  Het ergste hiervan is dat 80% geen begrafenisverzekering heeft afgesloten.
  Men gaat er vanuit dat iemand ze toch zal begraven.
  Sarie Torie
  gemodereerd

 6. Ik zie alleen volwassen mensen daar. Ze moeten zelf afstand houden.
  Ik heb een berekening gemkt.
  Vhp 10, (abop+pl) 8, nps 3, doe 2.
  En ergens kunnen er nog 2 zetels hangen.
  Wie gaat de richting bepalen van een groep van deze bende??
  Zie je Somo en Brunsie groenlicht geven aan Vhp??
  Vhp zal niet in staat zijn tegen deze 2 rovers te onderhandelen. Niemand wilt ze maar ze willen regeermacht


  Maak melding

 7. Surinamers zijn eigenwijs en daarbij heb je nog idioten. Wacht tot hrt virus er komt dan gaan ze janken. Stelletje virusverspreiders.
  gemodereerd

 8. Het is moeilijk de afstand te bepalen van een bewerkte foto, er staan mensen voor of achter de andere, waardoor het op een bosje lijkt. Toon mij beelden van alle kanten zodat de commentaren daarmee corresponderen. Een drone met een camera daarop zou goed van pas komen, om een juiste toedracht van zaken te weergeven.


  Maak melding

 9. Deze mensen hier die weten niet wat afstand houden inhoud. zeer triest als ze straks ziek of besmet zijn geworden dan zullen ze een schuldige zoeken en dan is het de regering of de president.
  hoe achter eigenwijs en dom moet je zijn om je in zo een menigte te mengen.
  sorry hoor sranang nanga ding mentaliteit moksie ding jesie sarie


  Maak melding

 10. Coronamaatregelen gelden niet vr deze paarse ratten. Die paarse moordenaar hft ht goede voorbeeld gegevn derest volgt blindelings zyn stratiemanirie. Als eerste burger vn ht land zou k nooit onder n ordinaire tent gaan zitten borrelen naast een junky. Hy toont openlyk uit welk kaliber hy is ontstaan


  Maak melding

 11. Spanjaarden mogen eindelijk weer de straat op en maken daar dankbaar gebruik van: 4 uur genieten
  VIDEODe Spanjaarden mochten vandaag voor het eerst in zeven weken weer sporten in de openlucht. Al vroeg deden velen de hardloopschoenen aan of stapten op de fiets, want om tien uur moesten ze weer binnen zijn. Maar de vier uur vrijheid en beweging smaakten hemels.
  gemodereerd

 12. Drukte op zaterdagmiddag in centrum Nijmegen, alsof er geen corona bestaat
  NIJMEGEN – Alsof er geen gevaar en zeker geen angst meer is voor verspreiding van het coronavirus, zo druk was het zaterdagmiddag in de binnenstad van Nijmegen. Diverse winkels zijn deze week weer open gegaan, waaronder kledingketen C & A in de Burchtstraat en dat zorgde voor een drukte zoals die enkele jaren geleden nog gebruikelijk was op zaterdagmiddag.

  Geert Willems 02-05-20, 17:27
  1
  Met name op de promenade van de Broerstraat was het op enkele delen van de middag nauwelijks mogelijk de gewenste afstand van anderhalve meter in acht te nemen. Het weer was niet eens zo heel bijzonder.

  Sterker nog, een harde wind en diverse felle buiten waaronder hagel, maakte het niet echt een ideale winkeldag. Ook diverse vaste publiekstrekkers zoals de H & M aan de Burchtstraat en de Primark op Plein 44 waren nog niet eens geopend. Ook alle horeca is nog gesloten.

  Drukker dan vorige week
  Vorige week bleek ook al uit diverse foto’s dat Nijmegenaren de vrijwillige quarantaine achter zich lijken te laten. Burgemeester Hubert Bruls nuanceerde dat beeld later nog wel. ,,Het beeld dat álle binnensteden overvol waren, wil ik toch ook tegenspreken. Op de foto’s lijkt het alsof de mensen krioelend door elkaar lopen. Maar voor een feitelijk beeld van de afstand van de mensen tot elkaar moet je een foto van boven nemen.”

  Diverse mensen die zaterdagmiddag in de stad waren, constateerden echter dat het weer wat drukker leek te zijn dan vorig weekeinde. Vrijwel alle winkels hebben ook extra maatregelen genomen: een beperkte toegang, buiten wachten op 1,5 meter afstand als het binnen te druk is en handgel of andere ontsmettingsmiddelen bij de entree.
  gemodereerd

 13. De regering krijgt waardering voor haar corona maatregelen. Maar de reden dat het in Suriname meevalt komt omdat wij een geïsoleerd land zijn. Als SLM en KLM niet vliegen komt hier geen kip. Dat is ons geluk. Komt echt niet door het gedrag van politici en burgers. Dit is het zoveelste voorbeeld. Rij even langs in de volksbuurten waar de NDP en ABOP vlaggen wapperen en je schrikt je een hoedje. Samenscholingen, drinken op straat, de straat versperren zodat je bijna niet langs kan rijden. Noem maar op. Geen regels en geen normen en waarden.


  Maak melding

 14. KPS moet mensen niet komen bedreigen met gevangenisstraf en boete vanwege het overtreden v.h samenscholingsverbod of de avondklok want de mensen bij deze BO kantoor, de zwart/paarse buschauffeurs die laatst bij sosis zaten te bedelen om pakketten, paarse rioolratten op propagandatour en zelfs president bouterse houden zich niet daaraan en komen er ongestraft mee weg. Recht voor 1 recht voor allen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.