Armand Zunder nieuwe directeur Belastingsdienst Suriname

43
armand-zunder-suriname

Vakbondsleider Armand Zunder wordt de nieuwe directeur van de Belastingsdienst in Suriname. Per vrijdag 1 mei zal hij het roer bij de Belastingen officieel overnemen.

In een circulaire afkomstig van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wordt de benoeming van Zunder bekendgemaakt aan het personeel. Gevraagd wordt alle medewerking en steun te verlenen aan de directeur.

De functie van directeur was vacant geworden, nadat directeur Roy May in juli 2018 opstapte vanwege dringende gezondheidsredenen. May nam de leiding van de Belastingen wederom op zich op 15 februari van dat jaar. De oud-directeur heeft langer dan 25 jaar bij de Belastingdienst gezeten, daarvan heeft hij 17 jaar gediend als directeur.

Zunder werd in februari van dit jaar door president Desi Bouterse gepolst om governor te worden van de Centrale Bank van Suriname. De benoeming ging uiteindelijk niet door, nadat er vanuit diverse kanten bezwaren kwamen tegen de Surinaamse vakbondsleider.

De circulaire waarin de benoeming van Zunder wordt bekendgemaakt.


43 REACTIES

 1. Deze meneer Zunder heeft is econoom en wordt directeur van de belastingdienst.
  Ik had liever gezien dat een fiscalist als directeur bij de belastingdienst want dat heeft vele voordelen t.o.v. een econoom.
  De vraag is nu “blijft Zunder nog voorzitter van de PWO”?
  Hoefdraad heeft nu enkele vliegen in 1 klap.
  Vakbondsleider is nu verantwoording verschuldigd aan de minister van Financiën die de grootste leugenaar blijkt te zijn.
  NDP / Hoefdraad heeft hierdoor de PWO en RAVAKSUR in de greep (zoals met Hooghart)
  De coalitie heeft wederom een vakbondsman monddood gemaakt want wiens brood men eet diens woord men spreekt.

  ik ben benieuwd als Zunder deze job aankan want het is geen makkelijke en als hij Zunder inderdaad monddood is gemaakt.
  De vraag is “waarom is deze voorzitter van de PWO naarstig op zoek naar een baan bij de Surinaamse overheid”?


  Maak melding

 2. Heel goeie keuze van de regering om Armand Zunder de alleskunner te benoemen in deze functie! Volgens Armand Zunder komt er nog te weinig belasting via de loontrekkers binnen in staatskas (SRD 1,3 miljard). Dit is in vergelijking met de ‘brede schouders’ veel meer. Het belastingsysteem moet volgens hem rechtvaardiger worden.


  Maak melding

 3. Off Topic
  Ik heb de verklaring van de NDP, inzake Hoefdraad, vanochtend mogen vernemen uit de Ware Tijd.
  Ik sta met een mond vol tanden en sta stijf van woede, want verdriet voel ik helemaal niet, als ik lezen mag dat de NDP top verklaart:
  “De kans is volgens de NDP groot dat De Nationale Assemblee niet ingaat op het verzoek van de procureur-generaal om de minister in diskrediet te brengen. Het strafdossier is volgens de partij misleidend. Door de minister aan de vooravond van de crisis en de aankomende verkiezingen te criminaliseren, is het scenario erop gericht de regering/NDP het regeren in de laatste maand onmogelijk te maken, en haar zodoende op 25 mei aanstaande naar huis te sturen. ”

  De vraag is wat de top van de NDP nog moet doen om vervolgd en eventueel veroordeeld te kunnen worden. Want steeds komt de coalitie in de DNA tot beschermingsmodus van deze personen.
  Een moordenaar die veroordeeld is krijgt amnestie
  Een leugenaar en boef kan niet worden vervolgt
  Diverse fraudeurs en dieven kunnen niet worden vervolgt te denken valt aan Carifeste – naschoolse opvang – de schoolboeken – de omkoping door Ballast Nedam OW&V en nog vele anderen

  Waar moeten Surinamers nu naartoe.
  Laten wij hopen dat de 25 mei inderdaad de weg opent voor een andere wind en met jonge dynamische integere en betrouwbare politici.


  Maak melding

 4. Stelletje opportunisten bij elkaar. Ze lullen allemaal links en hun handelen blijkt altijd het tegenovergestelde.
  Dat mensen zich ervoor lenen om met deze NDP in zee te gaan, zegt meer over de inborst van de persoon zelf.


  Maak melding

 5. Met deze benoeming wordt weer een stap achteruit gezet. Deze man wordt de jaknikker van de grootste dief uit de Surinaamse geschiedenis Hoefdraad.
  gemodereerd

 6. Off Topic
  Volgens mij is de heer Doekhi, nog niet zo lang terug bejubeld door de oppositie aanhangers, ook tegen vervolging van Hoefdraad! Zo zie je dat de hele vervolging van de heer Hoefdraad om politieke redenen heeft plaatsgevonden vlak voor de verkiezingen! Campagnevoering!

  “Zo lang er geen bewijs op tafel is gelegd dat Hoefdraad één cent van de staat Suriname in eigen zak heeft gestopt, zal Doekhie de bewindsman niet afvallen. Wanneer deze kwestie in De Nationale Assemblee (DNA) zal worden behandeld zal hij ook niet vóór stemmen om de minister in staat van beschuldiging te stellen. Vrijdag heeft fractiegenoot Ronald Hooghart bij Radio ABC al aangegeven niet vóór te zullen stemmen. Doekhie benadrukt dat zijn ambt Hoefdraad de mogelijkheid heeft gegeven de dingen te doen die hij heeft gedaan. “Misschien moeten er meer regels komen die dwingend zijn, maar de pg kan niet bepalen wat een minister moet doen en hoe zijn beleid en beslissingen eruit moeten zien. Hooguit kan hij er niet mee eens zijn, maar dat mag.”


  Maak melding

 7. Mijn God. Net als zijn voorganger Winston Wirth zal er weer 5 miljoen SRD bij de belastingdienst worden achterover gedrukt.
  Winston, heb je de 5 miljoen al terugbetaald. de volgende regering gaat jouw voor de rechter slepen.


  Maak melding

 8. Weer een grote … MISLUKKELING … op een vitale post …. GEDROPT !!!!

  Zunder … reken je niet rijk … na 25 Mei mag je genieten van je ” welverdiende ” pensioen !!


  Maak melding

 9. Wayambo {=V.V.Waldo } …. Zunder een alleskunner ???? … geef me een GROTE BRICK !!!!

  Zunder … is net zo’n alleskunner als … Wayambo !!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Wayambo is waldo shame shit difrent day. En waar is dat al het geld gebleven?niet in wegen en ziekenhuizen. Laten we maar niet over de economische wanbeleid hebben.


  Maak melding

 11. @ Wayambo

  Doekhie heeft een drogreden gevolgd die de NDP als afleiding gebruikt. Net doen als of dit een persoonlijk corruptie/fraude verhaal is voor eigen gewin. Het gaat om ambtsmisdrijven tegen het land. misbruik van de CbvS, bedrog van de Raad van ministers en de President en het in laten storten van de economie door buitenlandse financiers te bedriegen.

  Doekhie is een kameleon die alleen Doekhie dient en daarmee een echte NDP topper.


  Maak melding

 12. @ Bigi Sma

  Ik kon mijn ogen ook niet geloven dat de lijn van verdediging zo is gekozen. Dit betekend dat de regering en NDP helemaal niets kan zonder Boefdraad en hij vrij MOET blijven.
  Het lijkt wel als of hij de codes heeft voor alle code rekeningen in Zwitserland.
  Boefdraad lijkt wel een soort Vodo magier.


  Maak melding

 13. @Wayambo

  U brengt Doekhi in :

  “Zo lang er geen bewijs op tafel is gelegd dat Hoefdraad één cent van de staat Suriname in eigen zak heeft gestopt, zal Doekhie de bewindsman niet afvallen. Wanneer deze kwestie in De Nationale Assemblee (DNA) zal worden behandeld zal hij ook niet vóór stemmen om de minister in staat van beschuldiging te stellen. Vrijdag heeft fractiegenoot Ronald Hooghart bij Radio ABC al aangegeven niet vóór te zullen stemmen. Doekhie benadrukt dat zijn ambt Hoefdraad de mogelijkheid heeft gegeven de dingen te doen die hij heeft gedaan. “Misschien moeten er meer regels komen die dwingend zijn, maar de pg kan niet bepalen wat een minister moet doen en hoe zijn beleid en beslissingen eruit moeten zien. Hooguit kan hij er niet mee eens zijn, maar dat mag.”

  Corruptie is niet alleen geld van de overheid in eigen zak
  steken, maar omvat heel veel meer ! (oa administratieve/
  comptabele regels niet volgen, meewerken aan (strafbare)
  handelingen om de staat Suriname te benadelen, op te
  lichten, valse onderpanden gebruiken, onwettige verkoop
  van staatseigendommen zoals panden etc etc !

  Doekhi is geen strafrechtsdeskundige, zijn uitleg van de
  beschuldigingen aan het adres van Hoeffie, is gebrekkig en
  totaal onvolledig !

  De onafhankelijke Surinaamse rechter moet oordelen over
  de beschuldigingen, niet anderen !
  Wij leven niet in een Bakba-Winkri-staat !

  De Paarse corrupte figuren zijn bang en trachten een oordeel
  van de rechter over de zeer ernstige beschuldigingen tav de
  ex-governor en de minister van Financien, te saboteren !

  PS : een onschuldig persoon vreest geen onderzoek van Justitie !
  gemodereerd

 14. Mijn God. In plaats van dat deze meneer van zijn oude jaren gaat genieten. Waarom iemand op zo een leeftijd in de functie en niet een jongeling. Moet ik hieruit concluderen dat de NDP geen jonge kader(s) heeft die de functie zou kunnen invullen. Dan heeft raynel fraser zijn mond vol in franchepane over hoe jongeren binnen de ndp hun draai vinden. Misschien voor stuart om hierop een antwoord te formulieren.


  Maak melding

 15. Beste mensen, sommigen willen nog voordat het spel van DDB afloopt een Jang maken. Zo ook deze meneer. Hij is een econoom, maar niet slim om in te zien, Dat onder Delusoe geen enkele intelligente persoon het land kan opbouwen. DDB & co is net als foeroe doti. Het vreet mensen, organisaties en het land Suriname op.

  Meneer Armand je gaat gedwongen worden om de plank mis te slaan.

  Het gaat Suriname goed.


  Maak melding

 16. @ Bigi Sma 30 april 2020 At 08:20

  Het is inderdaad verbijsterend en diep teleurstellend dat een moreel compas ontbreekt bij de hele top van de NDP. De reacties van Doekhi, Hooghart en Abdoel spreken boekdelen. Hooghart geeft toe dat hij het dossier niet heeft gelezen maar zegt toch dat de aanklacht een poging van de oppositie is om Hoefdraad te besmeuren. Wat moet je met zo een immoreel figuur die zich als politicus opwerpt? Geen greintje gezond verstand, moreel besef en integriteit. Het is triest maar de realiteit in Suriname anno 2020.

  JoJo 30 april 2020 At 10:16

  Ik had gehoopt dat de NDP uit electorale overwegingen Hoefdraad zou laten vallen maar dat is een illusie gebleken. Ik vergeet telkens weer dat we bij de NDP te maken hebben met een criminele organisatie die zich als politieke partij presenteert. Ik ga ook nu maar ook van uit dat Hoefdraad de codes van de Zwitserse rekeningen heeft en dus niet opgeofferd kan en mag worden.


  Maak melding

 17. Wayambo 30 april 2020 At 09:07
  “Zo lang er geen bewijs op tafel is gelegd dat Hoefdraad één cent van de staat Suriname in eigen zak heeft gestopt, zal Doekhie de bewindsman niet afvallen…..”
  ======================================================
  Wayambha,

  Jij en Doekje zijn één pot nat. Met jullie stommiteit maken jullie beiden jezelf onsterfelijk belachelijk.
  Hoe wil je in hemelsnaam bewijs op tafel krijgen als DNA Hoefdraad eerst in staat van beschuldiging moet stellen alvorens het daadwerkelijk onderzoek door de PG kan beginnen? Stelletje volksverlakkers…
  Ik walg gewoon van zulke figuren als jullie. Wat mij betreft mag de hele NDP na de volgende verkiezing als criminele organisatie verboden worden. Je weet, je baas heeft zelf gelegenheidswetgeving geïntroduceerd. De NDP bende heeft zichzelf verrijkt ten koste van het volk die nu in armoede leeft.


  Maak melding

 18. Ma Dni heeft een pufje gelaten en de NDP vult snel de gaten waaruit de stank kan ontsnappen.
  Ze hebben nog 1 maand de tijd om achterstallige belastingen in te vorderen, misschien levert het nog een 13,5 miljard op van mv Griffit Telting en overige handelaren die het niet eens zijn met de wet. Zij die ondernemers zijn en via de daken schreeuwen hoe rijk ze zijn long go pai yu belasting es esi, want als Zunder volgens het Americaans belastingmodel gaat werken, dan zullen velen van jullie richting Boma gaan. De wet gaat niet werken noh. Ik moet bekennen dat Boefdraad geen draadje los heeft,maar hen die hem willen pakken voor diefstal eerst zal pakken. Mi gudu Patricia ik weet zeker dat jij geen tjuku hebt betaald om je belasting papieren in te vullen dus maak je niet druk.


  Maak melding

 19. @@Bigi Sma , velen hebben een mond vol over Venetiaan, maar zie maar weer. Venetiaan heeft laten zien hoe het hoort in een democratische Rechtsstaat. Dit kan niemand zeggen van Bouterse en co.
  Zie maar hoe de NDP een boevenbende is waar er helemaal geen respect is voor de Rechtsstaat.

  Verder gaat Zunder maar een paar weken op die stoel van de belastingdienst zitten. Zunder is gewoon een clouwn.


  Maak melding

 20. Zunder moet stemmen winnen voor de NDP.
  Weer een politiek beladen stunt van de NDP.
  Net als het persoonlijk door Missiekeskesie laten betalen van de akb.


  Maak melding

 21. Zure zunder accepteert een baan 24dgn voor de verkiezingen. Dwz verre v integer.
  Wat zijn de maatregelen die zure zunder gaat invoeren voor buitenlandse ondernemers, denk aan casino eigenaren, etc. Kan zure zunder vóór de verkiezingen de nieuwe belastingmaatregelen bekend maken, als hij durft.


  Maak melding

 22. Natuurlijk zullen deze heren elkaar steunen. Ze weten te veel van elkaar. Grappig dat jullie iets anders hadden verwacht. Net zoals de verkiezingen. Gelukkig ben ik het land ontvlucht en woon ik lekker hier in Florida
  gemodereerd

 23. Jullie maken je druk. Nergens voor nodig. Sommige heren 🐖🐖 zeggen dat dit democratie is maar dit is geen democratie maar dictatuur. Deze mannen gaan elkaar altijd dekken omdat ze allemaal schurken zijn en dat weten ze van elkaar. Daarom zijn ze bang en houden ze hun smoelwerk. Wat mij betreft mogen ze elkaar gaan dekken in Boma
  gemodereerd

 24. Even zijn doopceel gelicht.

  Armand Zunder
  Naar navigatie springenNaar zoeken springen
  Armand Zunder
  Plaats uw zelfgemaakte foto hier
  Volledige naam Armand Johan Zunder
  Geboren 14 april 1946
  Geboorteplaats Paramaribo
  Land Suriname
  Functies
  15 maart 1980 tot 20 juni 1980 minister van Planning en Ontwikkeling
  Portaal Portaalicoon Politiek
  Armand Zunder (Paramaribo, 14 april 1946) is een Surinaams econoom, voormalig politicus, zakenman en adviseur.
  Biografie[bewerken | brontekst bewerken]
  Zijn jeugd inclusief zijn middelbareschooltijd bracht hij voor een groot deel door op Curaçao waar zijn vader voor Shell en later de Curaçaosche Dok Maatschappij werkzaam was. Hierna vertrok hij naar Nederland waar hij in Leiden medicijnen wilde gaan studeren. Omdat hij niet ingeloot werd, ging hij economie studeren aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisme ‘regionale economie en planning’. Bij professor Lambooy deed Zunder promotie-onderzoek onder de titel “Van kolonialisme tot zelfontwikkeling”. Na daar in 1977 te zijn afgestudeerd keerde hij terug naar Suriname waar hij ging werken bij het Planbureau waar hij actief was bij de ‘Welvaartsplanning’ en daarnaast doceerde hij economie aan de Universiteit van Suriname.
  Zunder zou in april 1980 secretaris-generaal worden van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) maar eind februari 1980 vond in Suriname de Sergeantencoup plaats en hij werd in de gelegenheid gesteld om minister van Planning en Ontwikkeling (15 maart 1980 tot 20 juni 1980) te worden in het eerste kabinet na die staatsgreep. Bij nader inzien koos hij voor dat laatste ook al was het ministerssalaris maar een derde van wat hij bij de VSB zou gaan verdienen. Eind juni werd hij samen met de ministers Abrahams (Economische Zaken) en Wongsodikromo (Sociale Zaken) door premier Chin A Sen ontslagen.
  Enkele dagen later werd hij door Edgar Wijngaarde benaderd om naast de enige verzekeringsmaatschappij in Suriname een tweede verzekeringsmaatschappij op te richten. Hiervan werd Zunder oprichter/directeur en daarnaast was hij adviseur van diverse ministeries. In verband met de Decembermoorden eind 1982, vertrok hij in 1983 naar Nederland waar hij ging werken bij De Nederlandsche Bank. Drie jaar later vertrok hij naar de Nederlandse Antillen waar hij medeoprichter en directeur was van zowel een schadeverzekeringsbedrijf als een adviesbureau. Vanaf 2000 is hij naast zijn werk als onder andere adviseur ook bezig met onderzoek dat verband houdt met zijn dissertatie over de economische historie van Suriname. Armand Zunder heeft daarnaast nog andere publicaties op zijn naam staan. Later werd hij de voorzitter van de Nationale Reparaties Commissie Suriname (NRCS).
  In 2020 was hij in beeld om Robert-Gray van Trikt op te volgen bij de Centrale Bank van Suriname. Hij viel af door zijn handelingen in het verleden bij Self Reliance en Promes Segura.[1] De post ging uiteindelijk naar Maurice Roemer.[2]
  Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]
  2004: Suriname, een Nederlandse creatie en geldmakerij van allure!
  2010: Herstelbetalingen. De ‘Wiedergutmachung’ voor de schade die Suriname en haar bevolking hebben geleden onder het Nederlandse kolonialismus


  Maak melding

 25. In 2020 was hij in beeld om Robert-Gray van Trikt op te volgen bij de Centrale Bank van Suriname. Hij viel af door zijn handelingen in het verleden bij Self Reliance en Promes Segura
  ======
  Volgens mij klopt bovenstaande niet helemaal!
  Deze benoeming is niet doorgegaan, nadat er vooral van C-47 kritiek kwam op dit voornemen.
  Je ken die ene korte schreeuwerige en misselijkmakende mannetje van C-47 toch!


  Maak melding

 26. Boefdraad had graag gewild dat deze vriend govenor werd, zodat de velen roven ongestoord zouden doorgaan, maar werd keihard terecht onderuit gehaald. Nu probeert hij deze waardeloze vriend directeur te maken van de belastingdienst. Hij hoop nu daar te gaan stelen. Na 25 mei zal hij in Santo Boma de lullen stelen.


  Maak melding

 27. Meneer past precies in het plaatje om de vakbonden
  koest te houden en uit te schakelen, ondanks de het
  Paarse bankroet, waardoor alle arbeiders en werkenden ,
  veel meer dan de helft van hun koopkracht kwijt zijn !

  Koers SRD was 1 op 3,5 bij aantreden Paars,

  nu is de koers SRD 1 op 15 tot 20 !!!

  Zunder is een communist van de Loson, die dus de weinige
  nog draaiende normale bedrijven, de nek gaat proberen te
  draaien !

  Let wel vele Paarse bedrijven en bedrijven van hun handlangers,
  betalen al lang geen belastingen ! Zie de vele ongecontroleerde
  scalians en de louche niet geregistreerde hout- en goudbedrijven !
  Allemaal plus hun werknemers waarvoor geen loonbelastingen
  worden afgedragen !

  Tel uit je winst, de nieuwe belasting-directeur past precies in
  het Cubaans-Venezolaans onderdrukkingsmodel dat Sranan,
  te wachten staat !

  Zie als voorbode de onterechte en ongefundeerde verschrikkelijke
  ondemocratische, on-recht-statelijke en beledigende wijze waarop
  Paarse toppers, zich nu al, durven uitlaten over onze onafhankelijke
  Procureur-Generaal !

  Dit terwijl het vooronderzoek tegen minister Hoeffie, gebaseerd
  op zeer verontrustende feiten en omstandigheden, zoals de wet
  voorschrijft, wordt verricht door de Rechter Commissaris !

  De regering , president en meerderheid volksvertegenwoordiging
  zagen allen aan de stoelpoten van onze rechtsstaat !

  PS : Uit de voorlopige bewijsstukken blijkt dat Hoeffie de DNA
  valselijk heeft ingelicht en heeft gejokt ! Hij had al lang kennis van
  de corrupte-onbehoorlijke contracten die Van Trikt sloot met
  zijn eigen bedrijven en de -miljoenen-facturen vooraf betaalde !

  Minister Hoeffie trad niet op, greep niet in, terwijl hij kennis droeg
  van deze sjoemel-feiten/contracten !

  Voorlopig weigert de NDP-top in te zien dat Hoeffie, op zijn minst,
  niet gehandhaafd dient te worden als minister van Financien !

  Paars Suriname gaat pas wakker worden als de internationale financiele
  gemeenschap, zich bemoeit met de internationale oplichting van de
  beleggers ! Dit naar aanleiding van het schermen met waardeloze
  onderpanden door Suriname. Namelijk onderpanden, die voor andere
  leningen ook al -tegelijkertijd- als onderpanden waren gebruikt !
  gemodereerd

 28. Wayambo 30 april 2020 At 14:59
  In 2020 was hij in beeld om Robert-Gray van Trikt op te volgen bij de Centrale Bank van Suriname. Hij viel af door zijn handelingen in het verleden bij Self Reliance en Promes Segura
  ======
  Volgens mij klopt bovenstaande niet helemaal!
  Deze benoeming is niet doorgegaan, nadat er vooral van C-47 kritiek kwam op dit voornemen.
  Je ken die ene korte schreeuwerige en misselijkmakende mannetje van C-47 toch!
  =============================================
  Weer zo’n kortzichtige leugen van Wayambha.
  Robby Berenstein stond in eerste instantie achter deze benoeming van Armand Zunder, maar trok die toen in omdat de andere leden van de bond hier niet volledig achter stonden. De doorslaggevende factor dat hij afviel had te maken met het antecedenten onderzoek in relatie met zijn verleden bij Self Reliance en Promes Segura. Verder werd hij ook niet door de SVB gedragen. Armand Zunder heeft de ingetrokken steun van Robby Berenstein als excuus gebruikt om tweedeling te creëren binnen Ravaksur.

  Wayambha paarse rioolrat, je moet wel het hele verhaal vertellen en geen halve waarheden!


  Maak melding

 29. Een ding is een vaststaand gegeven. Will men tijdens een NDP regering een goede functie bekleden, dan moet men niet integer gedrag hebben vertoond of vertonen. Immers de adagium van deze regering is” ondeugd wordt beloond”.
  Namen te veel om op te noemen. Bijna de hele top van de ndp de uitzonderingen nagelaten. De uitzonderingen zijn in vele malen in minderheid vergeleken met de niet integere personen.


  Maak melding

 30. Weer een oude paarse rat geaccomodeerd,blijkbaar moet hij in korte tijd duistere zaken voor de andere paarse ratten gaan wegwerken in opdracht van de grote dikke .
  time will tell wat voor shit er t.z.t naar boven gaat komen drijven.


  Maak melding

 31. Er is veel mis bij de belastingdienst. Zunder moet fraude bij de belastingdienst verbergen.
  Dit wordt spannend, door hoogmoed en hebzucht van Hoefdraad gaan er veel koppen rollen. Abrahams, Doekhi, Ashwin Adhin, Bouterse, Dilip Sardjoe en nog een paar anderen mogen zich gaan verantwoorden.

  Pe a money deh ?
  Hoefdraad gaat alles en iedereen op moeten biechten.
  Waarschijnlijk was Dilip Sardjoe al op de hoogte en was hij daarom zo overspannen.


  Maak melding

 32. Mis management.
  Hoe kan een vakbondsleider directeur van de belastingdienst worden. Wordt strakjes een walhalla instelling met flinke salarisverhoging.

  Ik had liever een Hindoestaan gezien, want zij kunnen het beste op de huishouding letten. JAMMER JAMMER!!!!
  gemodereerd

 33. Suriname is een uniek land ..

  Armand zunder heeft een verleden op een bekende Caraïbische eiland
  Die reden is hij niet aangenomen voor de job Cbvs.

  Maar wel is hij goed voor de belasting dienst let wel Directeur hahah .
  Wan mati foe boefie
  Bananen Repliek Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.