Steeds meer fraude gepleegd bij verzekeringen

12
Steeds meer fraude gepleegd bij verzekeringen

Verzekeraars krijgen de vreemdste excuusjes te horen van mensen die willen dat er schade gedekt wordt. Toch prikken de aanbieders van de verzekeringen steeds vaker door de smoesjes. Dat is ook zeker nodig, want er wordt steeds meer verzekeringsfraude gepleegd. In 2018 probeerden in totaal bijna 13 duizend mensen fraude te plegen. Dit aantal is erg gestegen in vergelijking met 2017 met op precies te zijn 12 procent. 

Premie niet omlaag
Het aantal van de gepleegde verzekeringsfraudes lag sinds de cijfers worden bijgehouden nog nooit zo hoog. Toch zal de premie helaas niet omlaag gaan. Dit komt doordat er ontiegelijk veel factoren meespelen bij de hoogte van de premie. Je zult de vele fraude gevallen dus niet terug zien in de maandelijkse kosten. Wel was de premie van bijvoorbeeld een autoverzekering omhoog gegaan als de fraude niet was opgespoord. Het is natuurlijk van belang om hierop te letten bij het autoverzekering afsluiten, want je wilt niet te veel gaan betalen voor de verzekering. Hiervoor kun je alle opties vergelijken.

Gebruik maken van de situatie
Vaak zien de verzekeraars dat de mensen die proberen te frauderen met hun verzekering geen professionele oplichters zijn. Meestal zijn de fraudeurs in een situatie beland waar ze gebruik van proberen te maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een inbraak. De mensen waarbij is ingebroken geven dan nog een extra iPhone of iets dergelijks op als gestolen terwijl dit helemaal niet het geval is. Ze hebben dan natuurlijk wel een factuur nodig om aan te kunnen tonen dat ze wel een iPhone hadden. Regelmatig vragen ze hiervoor op Facebook, waardoor ze opgespoord worden en dus blijkt dat ze fraude proberen te plegen. 

Data-analyse
In totaal werken er circa 450 personen bij de Nederlandse verzekeraars om fraude op te sporen. Hierbij wordt er steeds meer gebruik gemaakt van data-analyse. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die op woensdag een verzekering afsluit en een dag later een claim indient. Dit is logischerwijs vreemd en moet verder onderzocht worden. De verzekeraars noemen dit dan ook opvallend claimgedrag. Blijkt dat er inderdaad sprake is van fraude dan kan de fraudeur een boete van 532 euro krijgen. 


12 REACTIES

 1. Is risico nemen met dikati Samantha no dong winti tranga morro papira. Vertel niemand wat voor verzekeringen je hebt want er zaal altijd 1tje ertussen zitten die zaken met jou en je verzekeraar wil doen in deze harde tijden. Frauderen staat voor poorneng.


  Maak melding

 2. Ze zijn zeer slim in dit soort zajen, maar een beetje gaan tuinieren voor de kost, nope. Daar zijn ze te lui voor. Door en door corrupt, corruptie is een fundamenteel probleem in Suriname en is erfelijk.


  Maak melding

 3. Maar dit is niet in Suriname maar in nederland. Hier gaat verzekeren niet zo aan toe. Denk je dat er verzekerung is voor gestolen mobiel??
  Dit verhaal komt in nederland voor.
  Bij brandverzekering krijg je niet eens voor alles geld. Airco en durotank zijn inboedel. Hier zijn verzekeringsmaatschappijen grootste boeven


  Maak melding

 4. Verzekeringsfraude of pogingen daartoe komt op grote schaal voor. Heb zelf bijna 40 jaar bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt. Vooral de reisverzekering is gevoelig voor fraude.
  Er werd weleens gezegd dat er meer RB zonnebrillen worden geclaimd dan er ooit zijn geproduceerd.
  De maatschappijen hebben wel medewerkers die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar fraude. Facebook en andere sociale media zijn daarbij een dankbaar hulpmiddel.
  Immers, mensen zetten vaak hun hele hebben en houden op sociale media en daar is veel uit te destilleren.
  gemodereerd

 5. Het mes snijdt aan twee kanten, verzekeringsmaatschappijen hebben ook een handje van om premies te innen en achteraf allerlei reden te bedenken om bij een schade, de klant erop te wijzen dat er kleine lettertjes zijn die niet gelezen zijn. Hierdoor heeft de klant niets te claimen. weg premie en weg schade vergoeding. Het is beter te sparen en zelf voor de schade op te draaien. Natuurlijk schuilt een ongeluk in een klein hoekje, maar het is niet altijd zeker dat de verzekering uitkeert als je schade hebt. De verzekering is net als de NDP veel beloven en achteraf de boel belazeren.
  gemodereerd

 6. Volgens mij zijn de verzekeringsmaatschappijen zelf de grootste fraudeurs. De consument word bij het leven opgelicht dus we moeten niet verbaasd kijken als mensen hun verlies proberen goed te maken door een deel van hun eigen geld terug te krijgen. Vooral bij de verplichte verzekeringen word de consument zwaar genaaid. Heeft iemand ooit gehoord over een verzekeringsmaatschappij die verlies maakt ondanks het feit dat ze de huidige ndp regering hebben gesteunt met miljarden. Maak een simpele optelsom over de ziektekosten verzekering. Per inwoner laten we zeggen 100 srd pm. Hoeveel % gaat daadwerkelijk naar de gezondheidszorg. Niemand die durft dat antwoord te geven. Wel het is nog geen 25%. Waar gaat die andere 75% naar toe…..
  gemodereerd

 7. Alleen maar ka leg men uit is er geen nieuws dat doet men dit dit is puur over genomen van de krantenkoppen van nederland te lui om eens goed nieuws te presenteren eg te erg hier alleen maar politiek niets positief lui verslag werk lissi
  En als het over de politiek van Suriname gaat doe dan ook goed werk en niet over nemen van andermans werk schrijf jou onder zoek als nieuwe nieuws maker gado mang


  Maak melding

 8. Wat men niet doorheeft is dat de verzekeringsmaatschappij geen centje pijn lijdt. Ze verhogen gewoon de premie voor iedereen. Dus als iemand komt opscheppen dat hij de verzekering heeft opgelicht, kun je hem zeggen dat daardoor de premies van jou en anderen omhoog gaan en dat het gewoon crimineel is.


  Maak melding

 9. waar is die mevrouw met die diamant van 80 miljoen dollar waard en voor 45 miljoen door verkocht gebleven..
  je hoort niks meer van die geweldige dame… of was het ook nep nieuws..
  we bene benieuwd..
  de tijd zal het uitmaken..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.