Nep bericht over 60 coronabesmettingen in Moengo

21
Frankrijk en Suriname werken nauw samen in strijd tegen coronavirus
Archieffoto: Een vrouw loopt met een mondkapje tegen het coronavirus te Albina.

Het bericht dat er 60 mensen besmet zijn met het coronavirus te Moengo in het district Marowijne, berust niet op waarheid. Dat laat overste Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid in Suriname weten.

De veiligheidstopper geeft aan dat de informatie welke in een spraakbericht wordt verspreid geen zins op waarheid berust. “Als dat het geval was dan zouden wij in een ernstige noodsituatie verkeren in dit land. Laten wij op houden met elkaar zulke slechte dingen toewensen”.

Veira benadrukt dat het om valse informatie gaat en vraagt daarom de totale Surinaamse gemeenschap om te stoppen met het verspreiden van dit bericht.

Over een ander geval waarbij ook een spraakbericht de ronde doet als zou een met COVID-19 besmette man uit Frans-Guyana te Munder zijn aangehouden, zegt zij geen informatie te hebben. Zij zal op een nader moment daarop reageren.


21 REACTIES

 1. Misschien al die mensen die niets te doen hebben met hun leven dan de onze Sranang Mangs op te zwepen oppakken en opsluiten.

  Want wij hebben het al zwaar genoeg.
  gemodereerd

 2. Surinamers in Suriname 🇸🇷 hebben niks te doen , ze zijn niet gewend om met Facebook om te gaan , Suriname staat nummer 1 op de wereld 🌍 met het verspreiden van Fake News. , wat ze. Aan verdienen 😂😂😂😂😂😂helemaal nada 😂😂😂😂 inplaats dat ze iets creatiefs gaan doen de hele dag zitten niksen op Facebook en dan gaan ze lopen klagen , maar het is weer de blaka mang, die met zulke Rotsooi aan het verspreiden is , sari 🥻 torie , en die andere rassen houden zich lekker stil , blaka mang gaan jullie iets beter doen met jullie tijd , want jullie zijn het meest in Armoede, jullie zijn de gasten die ze misbruiken , gaan jullie Bundelen, inplaats van jullie mekaar aan het neerhalen en afkraken , samen werken is Beter . Dan nep News aan het verspreiden.
  gemodereerd

 3. Het is best mogelijk dat er meer dan 60 besmettingen in dit gebied zijn.
  Door de illegale oversteek Is het mogelijk op meer coronaverspreidingen.
  Men houdt zich niet aan de coronamaatregelen.
  Marrons in Moengo denken dat ze alles mogen.
  Aanhang van Ronnie Brunswijk.


  Maak melding

 4. Tien besmet met de virus is een te goed resultaat om te geloven. Zo gissen dat er meer zijn is begrijpelijk. Maar het eiland St. Vicent rapporteerde een week of zo geleden dat ze vrij zijn van de virus. Zo het kan grbeuren.

  De marrons en inheemsen schijnen de ernst vsn de situatie niet te begrijpen door interaction met de Franse counterparts. De thuis blijven zou uitgebreid worden met werken op hun kostgronden. Dat geeft toegang tot hun eten. Vooral als de dorpswinkel gesloten is. Ze mogen niet verder dan hun kostgrond.Er moet genoeg politie en militairen zijn om hun te bewaken.


  Maak melding

 5. Als er in Brazilië al 35.000 besmettingen en 3400 doden zijn dan acht ik het ongeloofwaardig dat hier in Suriname zo weinig besmettingen en doden zijn. De regering houdt ons voor de gek, maar wij zijn niet knettergek luitenant !
  gemodereerd

 6. Ze weten weer van niks, de achterlijke klootzakken.
  Het volk wordt ook hier niet geïnformeerd over de werkelijke situatie.

  Er lopen veel meer besmette mensen rond, dan dat deze paarse volksmisleiders vertellen.

  Maar de waarheid komt nog aan het licht.


  Maak melding

 7. … Breaking:

  Off topic:

  ” … NDP staat vierkant achter Hoefdraad; oproep achterban

  29 Apr, 16:17

  Alle rechtgeaarde NDP-ers en sympathisanten worden opgeroepen zich in deze uitdagende periode massaal te scharen achter de regering, en in het bijzonder, minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. … ”

  Beste landgenoten,
  Met deze oproep heeft de NDP aangegeven niet op te stappen ook niet na de verkiezingen.
  Wees op jullie hoeden.
  En wees voorbereid op aggresieve en intimiderende uitlatingen van de NDP. Zij zijn uit op provocatie.

  Justitia Pietas Fides.

  Wi no sa frede.
  Gado no wi fesimang.
  Krakti ! …


  Maak melding

 8. Opvallend is dat ze slechts ontkent.
  Het is aannemelijk dat het bericht van 60 besmettingen niet klopt omdat er nooit sprake kan zijn van 60 geteste gevallen. Maar wat is er dan wel aan de hand in Moengo???
  Zijn er besmettingen vast gesteld?? Zijn er mensen in quarantaine?? Waarom stellen de journalisten nooit de juiste vragen??


  Maak melding

 9. Waarom doen Surinamers zo dom met zo een ernstige bedreigende virusziekte.

  Surinamers houden jullie hiermee op en gebruikt u uw gezond verstand, tenminste als u dat heeft.


  Maak melding

 10. Fakenieuws wordt echt verspreid door Faya Pepre met fakeprofielen op social media. Iedere discussie die over de NDP gaat wordt zo om zeep geholpen. Daarom een oproep aan beheerders en gebruikers van nieuwspagina’s op Facebook. Gewoon massaal die accounts aangeven bij Facebook als nepaccounts. Kan in 2 klikken. Misschien dat het dan ophoudt. Schandelijk dit van de Faya Pepre.


  Maak melding

 11. We moeten in principe “Faya Pepre” nieuws massaal rapporteren. Elke keer wanneer ik die pagina zie ga ik dat doen.
  Waarom: deze pagina publiceert enkel en alleen maar nepnieuws. Het ergste is, ze komen er elke keer mee weg en starten elke keer een nieuwe page.

  Aangeven die misleiders!
  gemodereerd

 12. Devil, als jij wenst dat iedereen corona had, ben jij de eerste die dat krijgt met jou stomme achterlijke ondenkbare reactie. Volgens mij weet jij de ernst van covid 19 niet.


  Maak melding

 13. In een ander bericht lijkt het mij dat er wel iets in Munder aan de hand is/was. Maar ja je hebt de ploeg Slijngard en de ploeg Veira .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.