Mensen die illegaal gebracht zijn naar Paramaribo opgehaald en naar quarantaine

19
Mensen die illegaal naar Paramaribo zijn gebracht opgehaald en naar quarantaine
Archieffoto - autoriteiten halen mensen op die illegaal in Suriname zijn.

De Surinaamse autoriteiten zijn op dit moment druk bezig een nieuwe lijn te onderzoeken waarbij mensen illegaal Suriname en daarna Paramaribo worden binnengebracht. Dat zei kolonel Jerry Slijngaard van het NCCR vanmiddag tijdens de COVID persconferentie. Zeker vijf mensen zijn in het kader hiervan al opgehaald en in quarantaine geplaatst.

De politie heeft gisteren twee mensen opgehaald te Charlesburg en één persoon te Munder. Deze zijn in quarantaine geplaatst in het Zorghotel. Ook vanmiddag werden twee personen opgehaald op een locatie aan de Nieuwweer Gevondenweg zei Slijngaard.

Van de persoon op Munder is bekend dat de man Suriname is binnengekomen vanuit Frans-Guyana, waar de afgelopen dagen een COVID-19 uitbraak was te Grand Santi. Bij het ophalen van de personen is de politie erbij ter ondersteuning evenals een team van Volksgezondheid, in dit geval BOG.

Op Munder ontstond veel commotie toen de Surinaamse autoriteiten de man kwamen ophalen en meenemen. “Er zijn veel mensen geweest om die man af te halen, hetgeen geleid heeft tot weerspannigheid van hem. De man vond het niet nodig dat hij met zoveel machtsvertoon werd afgevoerd” aldus Slijngaard. Uiteindelijk is de zaak gesust en ging hij mee.

Volgens de kolonel bevinden zich veel mensen in Paramaribo en wordt er dus minutieus nagegaan hoe zij in Paramaribo komen. Er zal later meer informatie naar buiten gebracht worden over de mensen die nu opgespoord worden.


19 REACTIES

 1. Het is allemaal georkestreerd door de Ndp enkel alleen om de verkiezingen te frustreren. Ze zitten klem.
  gemodereerd

 2. Dezen hebben om wat voor reden dan ook de naturalisatie niet gekregen en zijn niet meer van waarde voor de NDP.Opbergen dat zooi voor ze gaan praten.


  Maak melding

 3. Koos 29 april 2020 At 23:58

  You’re losing it man. Je haat verblind je dusdanig dat er geen normaal woord meer uitkomt. Misschien toch maar hulp gaan zoeken want het lijkt steeds erger te worden met je reacties.


  Maak melding

 4. Terugsturen die idioten waarom moet Suriname daarvoor opdraaien.
  Slapen blijf in ‘Europa’ waar ze geld en middelen hebben.
  Suriname volgens de Nederlanders een failed state heeft tot nu toe bewezen dat haar bevolking niet niet crepeert aan corona. We hebben geen €$ maar toch zijn de winkels propvol met spullen uit Europa en Turkije.
  God bless aan alle echte Surinamers 👏🙏🙏


  Maak melding

 5. Krachtiger optreden President. Niet optreden als het kwaad al is geschied is maar preventief handelen.
  Suriname heeft maar een half miljoen mensen. We kunnen het niet permiteren om de bestemt te raken. Let op de boromangs die uit Guysna en Brazilie ook komen.

  Open een telefoonlijn waar het volk anoniem of openlijk kan doorgeven wie over de grens is gekomen
  Een nieuw gezicht in de buurt/ goudkampen valt op
  Meestal weet het volk meer dan de autoriteiten


  Maak melding

 6. Propvol met spullen uit Turkije en Europa? Waar haal je dit vandaan. Ik heb nog nooit gehoord dat er spullen uit Turkije in Surinaamse winkels liggen. Ik denk niet dat het klopt wat je zegt. Tevens heb je ook geen enkele onderbouwing.

  “Volgens de kolonel bevinden zich veel mensen in Paramaribo en wordt er dus minutieus nagegaan hoe zij in Paramaribo komen.”
  – Hoe komt hij daar dan aan, zulke informatie? Wel A zeggen maar geen B.

  “Er zal later meer informatie naar buiten gebracht worden over de mensen die nu opgespoord worden.”
  – Later? Waarom kan dat nu niet meneer kolonel Slijmgaard?

  Waarom kan er niet worden verteld hoe die mensen illegaal binnen zijn gekomen, daar waar de grensen zijn gesloten. Dus terwijl alle grenzen en het luchtruim dicht zijn komen er toch mensen binnen. Slijmgaard weet wel hoe maar wil het nog niet zeggen
  Nee, omdat er eerst nog wat meer geld moet worden verdiend met het illegaal binnen halen van mensen ofzo? 🤔

  Geld is vooral voor Surinamers het meest bepalend in elke situatie.

  Het is daarom dan ook vaak zo, dat als je dik pak geld neerlegd, er buiten proces kan worden gewerkt en er dus geen zaak van kan worden gemaakt, WANT men betaald de autoriteiten gewoon. Dit weet Slijmgaard dan natuurlijk ook heel goed hoor
  gemodereerd

 7. Ik vind dat er een gevangenisstraf moet komen voor de bootsman.
  Zij kunnen in Frans Guyana gaan en geholpen worden. En komen ze ook mooi naar Par’bo. Blijf 2 weken in het bos alleen.


  Maak melding

 8. Die mensen die denken dat de ndp wil uitstellen zitten echt naast volgens peiling krijg de ndp 22 zetel dus ziet ik alleen de angst van de regering voor een grote uitbraak van de corona virus en terecht maar laten wij bidden voor suriname dat het niet zover kom want heel suriname zal het voelen


  Maak melding

 9. Dit is ook een setup van ndp.geen van deze mensen zyn besmet met corona.en geen van ze zyn geboord of wat.ze zyn gehaald in dit land.omdat wy weinig besmetingn hebbn en byna allemaal zyn al genezen.dusss als we geen besmete personen hebben dan kan dit land weer normaal draien.maaar dat wil de ndp nietttt.er word misbruik gemaakt van dit covid19.zodat ndp in de schaduw van corona zyn spel vry kan spelen.dus je wil me zeggn toen die mensen zyn overgestoken heeft niemand niks gezien.maar plots weet je precies op welk adres ze hier te vinden zyn???hahahaha dit alles word gedaan om ons alleen te laten schrikn en niks meer..


  Maak melding

 10. Inderdaad. Een hele heisa om de bevolking nog meer zand in de ogen te strooien en te blijven afleiden van de werkelijke toestand waarin het land verkeerd.
  Elke keer wordt er een rookgordijn opgezet door de ndp lieden.

  Wanneer ik door de buurt verder naar achteren ga zie ik hele gebied omgeven van VHP vlaggen. Je moet toch flink achterlijk zijn om nu nog ndp te stemmen. Wie een vlag heeft hangen wordt momenteel keihard uitgelachen. En TERECHT!

  Ik ben echt benieuwd hoeveel Surinamers nu nog steeds slapen en op de criminelen blijven stemmen 🤔
  gemodereerd

 11. Wel de grenzen zijn lek als een zeef vooral de zee grens. De land’s veiligheidsdienst heeft de addressen gevonden van de gesmokkelden. Kan niet anders. Spionnen vsn Veira.

  Na qarantaine wat dan? Terugsturen naar Haitie of Frans Guyana?


  Maak melding

 12. Hoe zit het met al die Cubanen en Haitiaanen die in Suriname rondlopen met een Surinaamse paspoort terwijl hij/zij geen woord Nederlands of Sranang tongo spreken?????

  Ze lopen winkels binnen of bij mensen thuis dwingend met gebarentaal vragen naar werk. Laten hun paspoort zíen dat ze een Surinaamse paspoort hebben.


  Maak melding

 13. Koos nogmaals jij alleen heb het over verkiezingen, niks anders Boeit jouw , gezondheid van de Mens staat boven alles Rot eens maar op 😩 met jouw verkiezingen 🗳. Steeds maar Gezeik over verkiezingen. Wanneer Covid -19 , echt daar doorbreekt dan is het de NDP of de Regering, oprotten Koos . Ik Hoop dat die hele verkiezing 🗳 niet door gaat , want in Europa gaan geen enkele Evenementen door , jullie halen Europa steeds als voorbeeld voor en nu praten jullie anders oprotten.
  gemodereerd

 14. Tijdens de binnenlandse oorlog tussen het nationaal leger en het Jungle Commando van Bravo kwamen ook heel heel Marrons van uit het oerwoud van Oost Suriname naar Paramaribo. De mensen wilden overleven en zochten een veilige heen komen voor hun gezin, familie en zichzelf.

  De beide oevers van de Marowijnerivier, Lawarivier en Marowinirivier ( Surinaams grondgebied als Franse grondgebied) zijn woon-en leefgebieden met dorpen van de Marrons.

  De leefomstandigheden om te overleven worden door de totale lockdown van de rivieren en strenge bewaking van militairen/Gendarmerie van Frankrijk en Militairen Suriname op deze grensrivieren in het oosten van Suriname zeer moeilijk voor de Marrons. Ze zullen dan net als tijdens de strijd tussen het Nationaal Leger en JC tijdens de binnenlandse oorlog een veilige heenkomen zoeken in Paramaribo, tenzij het de regering zorg voor draagt dat de mensen daar kunnen overleven. ( voedsel hebben en kunnen overleven).

  Er zullen nog meer Marrons naar Paramaribo komen, Jerry Slijngaard van het NCCR kan zijn buik flink natmaken.

  Te a mat barba dé bron, A kan begin nat dif ing.


  Maak melding

 15. 60 gevallen Moengo en 1 geval Munder.
  Veira benadrukt dat het om valse informatie gaat en vraagt daarom de totale Surinaamse gemeenschap om te stoppen met het verspreiden van dit bericht.

  Over een ander geval waarbij ook een spraakbericht de ronde doet als zou een met COVID-19 besmette man uit Frans-Guyana te Munder zijn aangehouden, zegt zij geen informatie te hebben. Zij zal op een nader moment daarop reageren.

  Gelet op bovenstaand bericht over Munder de conclusie dat Veira liegt.

  Veira . Internet gaat tegenwoordig sneller dan de historische mofo korantie.

  Als dit bericht waar is zal deze gevluchte bosneger uit Grand Santi zorgen voor een enorme Corona Explosie in Suriname. Ik mag het niet wensen, maar ik hoop dat al degenen, die hem onderdak verleenden als eerste de corona krijgen. Dat krijg je als jij je niet aan de regels wilt houden. Ook de andere 4 lijken bsnegers te zijn. (nieuw weergevonden weg en Charlesburg) Bosnegergemeenschappen. Sorry ik mag niet racistisch zijn, maar het zijn deze figuren die door de politie met stokken afgeranseld moesten worden.
  gemodereerd

 16. Mijn inziens moet de aanpak van overtreders radicaler.Vanuit helikopters moeten de boten van smokkelaars onder vuur worden genomen.Dit schrikt zeker de hondsbrutale smokkelaars af.
  gemodereerd

 17. De maatregelen ter voorkoming van spreiding van het coronavirus moeten strikt worden toegepast/nageleefd. Suriname kan zich een grote spreiding van het virus niet veroorloven.
  De gezondheidszorg zal dit echt niet kunnen bolwerken.
  Vanmorgen stond in de krant dat Suriname slechts 1 overledene heeft; vrijwel het laagste aantal in Zuid-Amerika.


  Maak melding

 18. NDP scenario is om bewust lekke grenzen te hebben zodat besmette mensen naar SU kunnen komen om een ongecontroleerbare coronauitbraak te veroorzaken zodat bouta & co. een excuus hebben om langer aan de macht te blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.