woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSpoedoverleg COVID-19 team en president Bouterse over corona uitbraak dichtbij oostgrens

Spoedoverleg COVID-19 team en president Bouterse over corona uitbraak dichtbij oostgrens

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT) is maandag in spoedoverleg gegaan met de Surinaamse president Bouterse. Dit naar aanleiding van het feit dat er maandag in Grand Santi, dichtbij de grens met Suriname, weer 12 nieuwe positieve coronagevallen zijn ontdekt. Dit dorp ligt in Frans-Guyana, vlak bij de oostgrens van Suriname en wel het dorp Stoelmans eiland.

Dat heeft overste Danielle Veira maandag laten weten op de persconferentie van het team. Omdat Grand Santi vlakbij de grens is en er frequente bewegingen van personen zijn tussen bijvoorbeeld Goninikrikimofo, maar ook Stoelmanseiland, wil de Surinaamse regering preventieve maatregelen treffen.

Veira gaf aan dat er na de persconferentie doorvergaderd zou worden met de president. Bouterse zal uiterlijk dinsdag aan de bevolking laten weten welke maatregelen ingezet zullen worden.

Op de persconferentie werd ook bekend dat er manschappen van het NCCR en het DNV richting Tjaboe Tabiki zijn vertrokken. In dat dorp hebben bewoners contact gehad met een iemand die positief getest was op COVID-19. Het gebied is in quarantaine geplaatst en de manschappen zijn gestuurd om verder te inventariseren, aldus directeur volksgezindheid Cleopatra Jessurun op de persconferentie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Weet je hoe de wereld is opgescheept met deze klote crisis, doordat die muppets van het WHO zijn gaan spreken van een Pandemie terwijl uit de data en cijfers blijkt dat er meer mensen in het ziekenhuis belanden en overlijden door hartziektes, kanker en fatale ongelukken. Tot nu toe kun je Covid-19, puur op basis van de data, niet eens plaatsen in de top 5 van de killers.

  Laat de mainstream media je niet voor de gek houden, het enige nieuws dat ze nu laten zien is voornamelijk de Covid-19 hysterie. Dus zogenaamd gebeurd er verder niks bijzonders in de wereld…

  — Fear, uncertainty, and doubt (often shortened to FUD) is a disinformation strategy used in sales, marketing, public relations, politics, cults, and propaganda. FUD is generally a strategy to influence perception by disseminating negative and dubious or false information and a manifestation of the appeal to fear.—-
  Dit is de werkwijze van o.a. Big Pharma. Maak de massa bang en onzeker zodat ze je rotzooiprodukten blijven kopen.


  gemodereerd
 2. Meer dan twee miljoen mensen besmet zeg toch wel wat. Allemaal aan de longen aangetast. In een aantal gevallen dodelijk.
  En nou aan de oostgrens uitbreek aan de Franse kant. Eng hoor.


  Maak melding
 3. HongKongFree@@ noem één ziekte ziekte waarvan meer dan 200.000 mensen binnen 5 maanden aan zijn gestorven en die ziektes die jij opnoemt probeert de WHO geen middelen te vinden om het te voorkomen je laat nu wel zien wat voor monster je bent
  De wereld heeft het mis en jij hebt gelijk als jij het zo makkelijk ziet waarom ga je niet midden op de snelweg zitten dan weet je wat er zal gebeuren nee dat zal je niet doen je kent de risico het is dan jou keus niemand kiest daarvoor daarom is de mens voorzichtig
  Laat je met covid19 besmetten en ga in het bos zitten zodat je niemand besmet kijken of je het overleefd misschien wel misschien niet
  Je hebt nog steeds niet door wat er met de wereld gebeurt door die corona en jij snapt nog steeds niet wat een pandemie is met je domme mond je hebt gelijk het is geen pandemie misschien een epidemie of nee een paar mensen hebben het straks word je nog opgepakt Suriname heeft toch een nieuwe wet over valse informatie over de corona wet alleen de Surinaamse overheid mag informatie over de corona geven hopelijk wordt je snel opgehaald.


  gemodereerd
 4. Mang zo dichtbij Franse grens, die Fransen kunnen Bouta effe op corona testen in Parijs of op de TGV richting Haagse ziekenhuis plaatsen, gratis consult.


  Maak melding
 5. Natuurlijk houd Bouterse zich intensief bezig met het Covid 19 zaak. Daarmee kan hij de verkiezingen uitstellen. Het is zo doorzichtig allemaal.


  Maak melding
 6. Koos heb wel Je verstand of niet wat is voor
  Jouw belangrijk de gezondheid van de mens of verkiezingen 🗳 kijk jij niet dat de hele wereld 🌍 kamp met covid-19 , Nederland 🇳🇱 roep mensen op om thuis te blijven werken en jij Huil om verkiezing 🗳 jij ben zeker ook een Economische vluchtelingen kan niet anders wanneer mensen daar in Suriname ziek zouden worden in Aantallen dan zou het De Regering zijn die geen voorzorg maatregelen had genomen nu doen ze dat kom jij praten over verkiezingen 😂😂😂😂😂, hier in Europa gaat niks door .


  gemodereerd
 7. Hoi para mang, weer zo een domme reactie van jou, wat hebben jullie allemaal in GODS naam met BOUTERSE. Onthoud dit goed, wie een kuilt graaft boor een ander valt er zelfs dieper in. Ka sanie


  Maak melding
 8. Jan is ic-arts in New York: ‘Als je geen geld hebt, ben je hier de pineut’
  In New York verbaast ic-arts Jan Bakker zich over ziekenhuizen die midden in een coronahotspot zinloze zorg verlenen. ,,Het is ieder voor zich en God voor ons allen.” Dit zijn voor die Haters die Suriname 🇸🇷 altijd aan het afkraken zijn lezen jullie wat er in die Geweldige Amerika gebeurt , mensen als Koos ,Oom Bert , Agoetigri, en nog veel meer van jullie hier op waterkant. Ze hebben toch Biljoenen of niet ze hebben toch geen schulden volgens jullie 😂😂😂😂😂😂😂.


  gemodereerd
 9. Vast staat dat corona alleen met een test kan worden vastgesteld. Er zijn steeds meer huisartsen hier die vermoeden dat ernstig zieke mensen die vanwege corona niet naar het ziekenhuis wilden, hoogstwaarschijnlijk thuis ongetest aan corona zijn overleden.
  Ik vraag mij af of die theorie ook in Suriname sluimert.
  En dan terug naar dit bericht: Als ik kijk naar de uitbraak in Frankrijk en naar het hogere sterfte aantal in België aan corona in vergelijking met Nederland dat moeten wij de Belgen dankbaar zijn dat ze de grenzen hebben gesloten.
  Ik heb al eerder aangegeven dat ik denk dat corona de reden zal zijn om de verkiezingen uit te stellen.
  Vannacht werd ik tussen 2 slaaprondes wakker en hoorde mevr Doewet op Apintie maar ik ben dat mensding zo zat en heb de radio maar uitgezet.
  Ik hoorde van het weekend over de langdurige regenval in Suriname en moest terug denken aan een bericht dat er corona vertegenwoordigers in het afvalwater hier in Nederland zijn ontdekt. Niet gek natuurlijk nu de hygiëne is opgeschroefd onder ieder1 van de bevolking. Ik sprak dus van het weekend de hoop uit dat met het kleine aantal besmettingen , het besmettingsgevaar niet via het overtollige regenwater waar de mensen doorheen moeten zonder afstandsbepaling zou worden verspreid.
  In deze ben ik echt een nakomelinge van Kaïn (zoals de donkere mens wordt gezien) ik zorg voor mijn gezondheid en dat van mijn directe naasten. Ik ben geen heilige die de hele wereld op mijn schouders draagt.


  Maak melding
 10. Als ik de NDP regering over covid -19 hoor praten en de maatregelen die genomen zullen worden , moet er altijd een slag onder de arm worden gehouden.

  Het virus is een feit.
  Vaststaat ook dat de “autoriteiten “ Corona aangrijpen om het volk te misleiden en de situatie naar hun hand te zetten.

  Elke maatregel die genomen wordt , wordt door deze gasten zelf met de voeten betreden.


  Maak melding
 11. HongKongFree 28 april 2020 At 04:38
  Weet je hoe de wereld is opgescheept met deze klote crisis, doordat die muppets van het WHO zijn gaan spreken van een Pandemie terwijl uit de data en cijfers blijkt dat er meer mensen in het ziekenhuis belanden en overlijden door hartziektes, kanker en fatale ongelukken. Tot nu toe kun je Covid-19, puur op basis van de data, niet eens plaatsen in de top 5 van de killers.

  Bron??

  Joosje
  Hoe durf je Gods naam ijdel te gebruiken. Donder op en val zelf in je eigen gegraven kuil, hond

  Wat de kuil betreft, deze kan niet diep genoeg zijn, voor al die tering criminelen die het volk vernietigen. Nu lijdt het volk, maar dit is nog niets vergeleken bij wat het te wachten staat, allemaal dankzij bouterse en zijn rovers.

  Gelukkig ben ik het land ontvlucht en leef ik heerlijk hier in Florida met man en kinderen


  gemodereerd
 12. En Bee van Abop zegt dat hun achterban die in Frans Guyana woont moet komen om te stemmen. Heeft hij modder in zn hoofd. Buitendien ze wonen niet in Su waarom kom je hier stemmen??
  Blijf pinaren waar je bent


  Maak melding
 13. Hongkongfree heeft een reëel punt. Pril onderzoek heeft uitgewezen, dat er meer mensen nu, aan ‘fear’ overlijden, dan aan covid.

  @Sammy,
  Vergelijk de sterftecijfers v 2019, 2018, etc met nu. Is er een abnormaliteit, dan zou het zomaar kunnen, dat er inderdaad meer covid overledenen zijn in su.
  Vraag aan overste Deira, hoe en waarmee ze testen in Goninikreek.
  Trouwens dit is oud nieuws, heb dit eerder gelezen.

  Wanneer is de rechtszaak tegen anansie, morgen 29april?
  Wordt het verschoven, omdat anansie naar goninikrikimofo gaat, om de mensen een hart onder de riem te steken.


  Maak melding
 14. 489 BUITENLANDERS IN KABALEBO KRIJGEN IN MAART ID KAART EN MOGEN NU AL STEMMEN.
  GOED VOOR 1 ZETEL

  FRAUDULEUZER KAN HET NIET GAAN IN SURINAME

  HOE KAN ZOIETS

  WAT DOET BOUTA NOG MEER IN DE NACHT AAN FRAUDE HANDELINGEN

  KRIJGT SILOS BETAALD VOOR DEZE FRAUDE?????????????


  Maak melding
 15. Zoek hulp bij de fransen .
  Bouta heeft jullie eerder uit jullie woongebieden verjaagd en een goed aantal vermoord tijdens Moiwana broederoorlog.
  Hij is niet bezorgd om jullie.Jullie mogen van hem sterven na eerst gestemd te hebben voor hem.Hij geeft geen enkel piespas om jullie.Gebruiken jullie je verstand en laat je niet omkopen!!


  Maak melding
 16. Daar kan je geen ID- kaarten verstrekken van wel in Kabalebo, Wasabo en Apoera. Covid-19 wordt zwaar misbruikt door de paarse bende. Na de verkiezingswinst voor paars zullen ze als vliegen doodgaan. Dan zul je paars alleen maar horen over ” A NO MI” na Corona!


  Maak melding
 17. We hebben geen Covid-19 problemen het wordt door de media naar boven gebracht.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES