donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOnderzoeksdossier (PDF) in zaak tegen minister Hoefdraad ligt 'op straat'

Onderzoeksdossier (PDF) in zaak tegen minister Hoefdraad ligt ‘op straat’

-

Does Travel - naar Suriname

Een PDF bestand van bijna 140 pagina’s, bevattende het onderzoeksdossier in de zaak tegen minister Hoefdraad, ligt al een paar dagen ‘op straat’. Hoefdraad wordt daarin corruptie, overtreding Bankwet, oplichting en ambtsverduistering verweten. Het bestand dat ruim 25 mb groot is wordt rondgestuurd via WhatsApp.

Elf strafbare feiten
In het document zijn elf strafbare feiten benoemd, die Hoefdraad in zijn ambt als minister in Suriname zou hebben gepleegd. Daarbij zijn de strafbare feiten uitvoerig aangegeven en toegelicht met onderliggende stukken. Diverse Surinaamse media hebben de afgelopen dagen, op basis van deze stukken, aandacht besteedt aan de strafbare feiten.

Hoefdraad licht CBvS op bij verkoop panden
Dagblad De West bijvoorbeeld meldt dat Hoefdraad de Centrale Bank van Suriname zou hebben opgelicht bij de verkoop van 17 overheidsgebouwen voor 105 miljoen euro. Volgens De West zijn de panden nog niet overgedragen op naam van de CBvS, terwijl de betaling van 15 miljoen reeds zou hebben plaatsgevonden aan de minister van Financiën.

Misbruik royalty-overeenkomst voor Oppenheimer-lening
Eén van de zware beschuldigingen is volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) dat de minister een overeenkomst, die de overdracht van royalty’s van Iamgold aan de CBvS regelt, heeft misbruikt om een lening van 125 miljoen US dollar bij Oppenheimer los te krijgen. Met dit geld werd Alcoa betaald, zodat de Afobakastuwdam op 31 december aan Suriname kon worden overgedragen schrijft dWT.

Dagblad Suriname meldt dat uit het voorlopig onderzoek van het Speciaal Onderzoek Team verder is komen vast te staan dat alle strafbare feiten waarvoor ex-governor Van Trikt vast zit, in nauwe en bewuste samenwerking met minister Gilmore Hoefdraad zijn gepleegd.

Starnieuws schrijft dat de Procureur-generaal het document heeft gestuurd naar De Nationale Assemblee en gevordert dat zij onverwijld overgaat tot het nemen van het besluit over de vordering, voor het in staat van beschuldiging stellen van minister Hoefdraad.

Op basis van het besluit van de volksvertegenwoordiging kan de rechter-commissaris starten met het gerechtelijk vooronderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

80 REACTIES
 1. Is Kabouter de opdrachtgever geweest van Boefie? Denk het wel.
  En Boefie op zijn beurt aan Van Trikt.
  Het hele Kabinet is corrupt.


  gemodereerd
 2. Waldering, harvey, wijdenbosch, Desi, hoefdraad, Dilip en adhin bezitten heel Su.
  Een criminele bende.
  Ik zeg dat, gangaram Panday. Mijn eigen partij heeft Su vernietigd.


  gemodereerd
 3. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Lezers.

  Naar alle zekerheid aangrenzend waarschijnlijkheid gaat Bouterse er
  Alles op inzetten om deze (superman) heer hoefdraad niet te laten vallen

  Bouterse weet als geen ander dat als die hoefdraad opoffert en laat hangen
  Hoefdraad hem op den duur ook mee gaat nemen

  Als men wil weten wat de definitie van een mislukte staat is.. ..??


  Maak melding
 4. Uitzonderingstoestand,noodtoestand,zal in werking worden gezet en er zal per decreet worden geregeerd, of die billenman, zogenaamde fractievoorziyter vd ndp ach ben beu om verder te ouwehoeren , laten oppakken die hele kliek en met hele familie van baby tot overgrootvader
  En laten verdwijnen van deze aardbodem,en evenzo enkelen vd pl,NPS vhp, Bep,hvb en van de abop want deze hebben su ook benadeeld, zoals de GEITENDIEVEN,landrovers,bankrovers etc etc


  Maak melding
 5. @Ram Singh,

  Allemaal zijn medeplichtig. Want als het om een wet gaat, waar deze krabita’s hun voordeel kunnen uithalen, steken alle paarse strontvliegen hun vingers op. Of deze boelers en lesbiennes, maandag hun ontslag indienen gaat niet gebeuren. Ze weten allemaal, dat er stront aan de knikker zit. Het liefst likken ze mekaars reet af.
  En de paarse aanhangers, zijn de grootste paardelullen, die alles goedkeuren. Als je een paardelul, en deze randebielen naast mekaar houdt, zie je totaal geen verschil.
  Het ziet eruit als 2 druppels water.

  Suriname kan op één manier gered worden. Allemaal in een rij plaatsen, en kogels door de hersenen jagen. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding
 6. @Van Dijk,

  Waldo is tijdens het klaarkomen bij Ingrid in de riool gevallen. Hoogstwaarschijnlijk verdronken. Ik zie wel tegenwoordig een ander naam opduiken genaamd Wayambo.
  (Waldo soms??)


  Maak melding
 7. Dan is er een mol die dit heeft laten uitlekken. In ons land is álles mogelijk.
  Gezien het volk reeds op de hoogte is, is dit geen nieuws om te verspreiden. Het nu hoofdzaak om Boefdraad achter slot en grendel te plaatsen. En zijn bankrekeningen hier en in het buitenland op te sporen en de miljarden weer te storten in staatskast.


  Maak melding
 8. Draag deze zaak over aan US en binnen no time zit deze dief Hoefdraad achter slot en grendel en worden de miljoenen die deze dief gestolen heeft teruggebracht. Je moet als advocaat laag gezakt zijn om zo een saka moerschot te vertegenwoordigen. Meester Truideman heeft geen gevoel in zijn donder.


  gemodereerd
 9. Boefdraad je bracht Van Trict naar de politie ,terwijl je erger ben dan Van Trict .

  Eind december ging iedereen een geluk wens doen ,Bouterse en Hoefdraad ook .

  Leningen werden afgesloten om de stuwdam over te nemen .

  Januari hoor je dat er 100 USD gestolen is bij de Centrale Bank Van Suriname .

  Ik had geen wens voor 2020 ,daar wij nu in een Schrikkel jaar .


  Maak melding
 10. De tijdbom of bommen van NDP zijn nu aan het ontploffen na 40 jaren verloedering .

  Toch heb je mensen die het levens vorm van NDP en Bouterse goed keuren .

  Geen enkel productie bedrijft heeft NDP in 10 jaren op gezet ,en maar roepen over productie op voeren om te exporteren .

  Met welke machines gaat men de productie laten uitvoeren .

  Bokasa Bouterse je denk dat Surinamers dom zijn ,men heeft je al 40 jaren gewaarschuwd ,kijk hoe je aan einde komt na 40 jaren .

  Zonder eten en geld laat je Suriname achter na 40 jaren .

  Heeft Nederland dat gedaan of de kolonisator .


  Maak melding
 11. Bouterse en Dilip Sardjoe al betalen jullie mij 1000 USD PER DAG om jullie schoenen schoon te maken ,deze zwarte mens zal het nooit aan nemen .

  Bouterse en Dilip Sardjoe geven jullie mijn je huis en vrouw en bank rekening toch zal deze zwarte het niet aan nemen .

  Mijn voorouders en de kolonisten hebben genoeg achter gelaten voor mij en de Inheemse .

  Bouterse zou grondrechten regelen voor de Inheemse en de Marrons .

  Bouterse bij naam is Bakredie en Akang Zwarie .


  Maak melding
 12. Oom Bert, Surinamers zijn dom, anders waren ze NDP 6 jaar geleden al de straat op gegaan om deze bende naar huis te staten.

  Andere kant, nu het stuk op straat ligt, kunnen 1000den juristen ernaar kijken en het OM adviseren zodat iedere maas in de wet gebruik kan worden om de hele bende op te ruimen


  gemodereerd
 13. Wat een blamage voor de totale coalitie doch vooral Amzad Abdoel die Hoefdraad met al zijn beschermende wetten hem het hand boven het hoofd houdt. Ook Bouva en Misiekaba maar heel veel meer nog Simons de voorzitter van de DNA hebben keer op keer alles goed staan praten.
  Simons is een voorzitter van de DNA onwaardig want ook bij de nieuwe valuta wet heeft zij de hand erin gehad dat deze is ingebracht en goedgekeurd zonder de nodige beschaafde fatsoensnormen te hebben gehanteerd.
  Bouva en Misiekaba hebben altijd de mislukkelingen verdedigd ondanks dat zij de waarheid kenden.
  Maar de hoofdschuldige is toch Bouterse de president van Suriname.
  Maar laten wij afwachten of de verdediging van Hoefdraad nu wel weer stand zal houden

  Ja want zelfs forumleden als pakiratigri Wendy RobG etc waren en zijn overtuigd dat de schurken eerlijke mensen zijn


  Maak melding
 14. De president moet stappen ondernemen tegen PG die in zijn oranje VHP onderbroek alle Facebook verhalen van Gajadien en Jogie heeft verzameld tot een aanklacht. Het is een aktie van de VHP tegen Hoefdraad. Bouterse heeft de PG benoemd en moet hem ook kunnen ontslaan. Het hele dossier van de PG is samengesteld door de VHP in samenwerking met de PG. Het OM mist de deskundigheid en had een onafhankelijk onderzoeksbureau in dienst moeten aantrekken. Het is een daarom grote blunder van de PG om niet volgens de geldende protocollen te handelen. Ook de dagvaarding ging niet volgens de regels. Dit is reden genoeg om de PG de laan uit te sturen. Als er een crisis moet komen met het OM laat die maar komen.


  gemodereerd
 15. Er is een gezegde die dit perfect weergeeft nl..”..al poep je in het water..het komt altijd boven drijven…” met andere woorden de harde vieze waarheid komt altijd na boven!! Stelletje Schurken!! Hele NDP kliek!


  Maak melding
 16. Suriname heeft een serieus groot probleem. En ik denk niet dat vele Surinamers dat beseffen.

  Beste landgenoten,
  laten wij goed nadenken wie wij dit keer de macht geven om te regeren.
  Een partij als de NDP of partijen die de NDP ooit hebben gesteund mogen nooit meer in de politiek komen.
  Laten wij goed beseffen dat er een regering moet komen met kennis en kunde om de puinhopen die de NDP en partners hebben gecreeerd op een voor het volk draagzame manier op te ruimen.
  Laten wij voor een regering kiezen die de ballen heeft om corruptie en criminaliteit in vooral politiek Suriname aan te pakken.

  Beste Surinamers, blijven toekijken als in 2010 en 2015 is geen optie. Jouw gemiste stem had dit kunnen voorkomen. Jouw stem gaat het nu doen, jouw stem is belangrijk.
  Met jouw stem kan jij ook Suriname redden.

  Mijn advies:
  1e keus VHP
  2 e keus NPS
  3e keus Da’ 91
  4e keus Pro, STREI

  Zet jaloezie en afgunst opzij en werk mee aan een beter Suriname.
  VHP en NPS zijn partijen met kennis, kunde en ervaring. En nogmaals VHP wordt geleid door een crime fighter, dit heeft onze Suriname nu heel hard nodig. Daarom is VHP mijn 1e keus.

  Justititia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 17. @Robg

  Ik probeer het netjes te zeggen. JE LULT WEER UIT JE PAARSE NEK!!!!!!

  HIERGAAT GET OM JE CRIMINELE VRIENDEN DIE HET LAND LETTERLIJK EN FIGUURLIJK IN DE VERKOOP HEBBEN GEDAAN EN NOG DE BOEL BESODEMIETEREN. Hier gaat het niet om de VHP of Jogi.

  Toon ballen en geeft gewoon toe dat het een criminele organisatie is die hele NDP.


  Maak melding
 18. De PG Roy Baidjnath Pandey heeft altijd geprobeerd de regering te beschermen en heeft altijd de vele aanklachten tegen de NDP regering die zijn ingediend door bijv de VHP en STREI niet of oppervlakkig behandeld.
  De PG heeft zeer weinig inzet getoond de wet te toetsen en de NDP regering ter verantwoording te roepen.
  De PG heeft nu geen kans meer om de NDP regering het hand boven het hoofd te houden. De feiten en bewijzen kunnen niet meer ter zijde gezet of ontkent worden.
  De schade die de NDP regering en partners onze Suriname hebben aangedaan is schandalig groot.


  Maak melding
 19. Intriest voor het volk. Als de lockdown er niet was geweest, zouden ze op een andere muziek dansen. Maar het volk heeft social media. Uiteindelijk moet deze vet gemeste kalkoen toch naar de slachtbank. De anderen volgen. De inborst van NDP is zo klaar als een klontje.


  gemodereerd
 20. @ RobG
  Je bent alweer als een lullo bezig. De PG ontslaan gevolg in de achterhol van d epresident verdwijnen vervolgens de dossiers van de 4 overvallers van Cairo Hoefdraad en coalitieleden Misiekaba en Bouva maar bovenal Simons terwijl Abdoel achter haar aan zit te komen.

  RobG
  Verzin wat anders dan wat zo kraakhelder zichtbaar is. Ga ergens zitten op een bankje in Kralingen of in het Vondelpark.

  Ik hoop van ganser harte dat iedereen die heeft meegedaan worden aangeklaagd maar vooral Abdoel zie ik graag hangen met zijn gezicht als van een fruitvlieg


  Maak melding
 21. Je moet net geluk hebben met je staatshoofd…, heb je een die graag graait…, dan heb je een probleem…., van top.., to bottom graaiers… Een misser van Hoefdraad is dat economische status onderzoek dat hij laat doen.., was het gunstig dan kan hij meer lenen…, maar hij krijgt te horen triple c.., dus ccc.. Begin van alle ongemakken


  Maak melding
 22. Je moet wel durven om internationaal bekende instituten in de maling nemen.
  Hoefdraad mag vanaf de dag dat hij beschuldigd wordt door de PG niet eens de deurbel van deze internationale instituten indrukken ja zelfs de hen bellen kan niet meer want ze herkennen zijn toestelnrs dus wordt Hoefdraad gelijk weggedrukt als zijnde scam en phishing.
  Ja zelfs bij de sociale dienst zullen ze Hoefdraad zijn aanvraag voor sociale steun extra onder de loep nemen want Hoefdraad staat gegarandeerd als oplichter en fraudeur geregistreerd.


  Maak melding
 23. Rob ga de presitent zeggen noh wat hij moet doen
  Hoefdraad heeft alles maar dan ook alles wat enig waarde had gestolen
  Hij weet en hoopt dat de vhp de verkiezingen wint en financiele hulp van het buitenland zal krijgen.
  Deze man mag nooit een dag van zijn gestolen geld gaan genieten. Dit geld ook voor velen in zijn omgeving


  gemodereerd
 24. Onderzoeksdossier (PDF) in zaak tegen minister Hoefdraad ligt ‘op straat’???
  Neen eindelijk transparantie van en over deze klote regering,
  Wij, volk van Suriname, hebben het recht te weten wat ze in hun gaarkeuken bekokstoven.


  Maak melding
 25. Ik heb al eerder gezegd dat de PG geblunderd heeft! Alles wijst erop dat de PG heel veel haast had om de heer Hoefdraad zo vlak voor de verkiezingen op te roepen voor verhoor. Ik denk de PG heel veel info heeft gekregen van de VHP en VES. Alles wijst op politieke motieven! VES is te veel gelieerd aan de VHP. Bij zo’n belangrijke dossier mag je als PG absoluut niet blunderen.
  De oproep van de PG om Hoefdraad op 22 april te verhoren was een grote blunder! Ik ben trouwens wel benieuwd of het parlement nog voor de verkiezingen hierover gaat debatteren! In elk geval gaat het parlement nooit instemmen om Hoefdraad te laten vervolgen. Ik ben ook benieuwd met wat voor verklaring de heer Hoefdraad gaat komen. Voor het volk van Suriname is het ook belangrijk om te weten of al die feiten genoemd in het onderzoeksdossier juridisch goed onderbouwd zijn en daadwerkelijk strafbare feiten zijn! Dat zal wel een mooi juridisch gevecht worden!


  Maak melding
 26. In Suriname is alles mogelijk zo zie je hoe onze land bestuurt wordt en hoop
  dat het volk ogen eindelijk open gaan want zo is ons land beroofd en failliet gegaan.
  Die rovers zijn te keer gaan de afgelopen jaren.


  gemodereerd
 27. @RobG, je bakt de broodjes wel heel zoet. Als je een zondebok zoekt dan moet je bij v. Trikt zijn. Die heeft namelijk de bewijzen overlegd waaruit blijkt dat Hoefdraad de opdrachtgever is geweest. En daarmee kan je theorie over de oppositie de prullenbak in. Ik begin mij af te vragen waar jouw loyaliteit ligt. Is dat bij de NDP of de Republiek Suriname ? Maar los van die vraag is het wel zorgelijk dat je de rechtstaat niet respecteert. Laat de PG gewoon zijn werk doen. Als Hoefdraad onschuldig is dan heeft hij niks te vrezen.


  Maak melding
 28. “Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel”

  Gerechtigheid zal hoe dan ook , hoelang dan ook geschieden.

  @ RobG
  Hou a.u.b. op met onzin spuien. Uw bewegingen houden geen stand en RobG is de enige die RobG serieus neemt.
  Wat moet er nog gebeuren om toe te geven dat de NDP er een potje van gemaakt heeft ?


  Maak melding
 29. RobG
  Zoek de prospectus op van Oppenheimer II en u zult kunnen lezen dat Boefdraad de dingen beloofd heeft die door de PG aangehaald zijn.
  Boefdraad heeft daar zelf voor getekend.

  U theorie over samenspanning is onzin.

  Verdedigen van Boefdraad heeft geen enkele zin.
  Hij was wanhopig tien hij Suriname in liet storten.


  Maak melding
 30. Niet zomaar is ht werelwyd bekend dat een bepaalde bevolkingsgroep geboren en getogen is om te roven en te graaien n mensen hun waardevolle bezittingen toeëigenen of te vernielen. Bovenal ht bestuur vn n land in hun handen leggen is gelyk aan zelfmoord. Afrika is n heel goed voorbeeld. De PG mist daadkracht stelletje schyters. Baynath panday kn men vergelyken mt ex vp sardjoe die grote bobo met zyn shantipolitiek.


  Maak melding
 31. Amzad Abdoel,

  Tek ete wan biggie bek klap.

  Blijf politieke criminaliteit steunen. Jij bent ook medeplichtig en ook jij mag je voorbereiden op “blokje zeep oprapen” onder de douche van Santo Boma.

  Justitia Pietas Fides.

  Krakti ! Gado na wi fesi mang !


  Maak melding
 32. Is geen VHP heeft Hoedraad gezegt dat hij moet gaan stelen

  Is geen Oppositie heeft NDP Regering gezeg gaan jullie stelen .

  Stelen doen de mensen van NDP Regering sedert 1980 onder Bouterse en Abraham Grijzen .


  Maak melding
 33. De Oppositie partijen hadden geen troep achter gelaten 2010 .

  Door de licht zinnigheid van het volk zijn ze NDP gaan stemmen .

  En door de bestolen 26 zetels na 20 dagen tellen in 2015 zijn de dieven gaan regeren .

  Wij van de Oppositie willen geen President de Alcohol drink en overal loop te roken .


  Maak melding
 34. RobGay,

  beter is dat die veroordeelde president de stap onderneemt, om zoals op 8 Dec. ’82 ook jou een nekschot te geven.

  Hij is ervaringsdeskundige en jij bent wel een stukje lood waard.


  Maak melding
 35. NDP Regering had ook een ontslag brief voor de PG gestuurd ,na twee dagen hadden ze de brief terug geroepen als niet geschreven .

  Dat was tendens de verbranding van de 2400 kilo Cocaine .

  Bokasa Bouterse 40 jaren NDP troep zijn geen 4 dagen of 4 maanden .

  Zelf ouderen met een leeftijd van 80 jaren nu ,hebben nooit genoten van hun laatste 40 jaren leven met het gedoe van Revolutie rovers .

  Stelletje landrovers zijn jullie in NDP met Dagoe Hooghart er bij .


  Maak melding
 36. De VHP en Chan brengt steeds de waarheid bovenwater. Het volk heeft nu echt heel veel vertrouwen in Chan, onze leider. De mmp bouta en co voelen al nattigheid. De paarse bende moeten zo mogelijk de zwaarste straf krijgen die bestaat in Suriname.


  Maak melding
 37. JK 26 april 2020 At 08:15
  @Ram Singh,

  Allemaal zijn medeplichtig. Want als het om een wet gaat, waar deze krabita’s hun voordeel kunnen uithalen, steken alle paarse strontvliegen hun vingers op. Of deze boelers en lesbiennes, maandag hun ontslag indienen gaat niet gebeuren. Ze weten allemaal, dat er stront aan de knikker zit. Het liefst likken ze mekaars reet af.
  En de paarse aanhangers, zijn de grootste paardelullen, die alles goedkeuren. Als je een paardelul, en deze randebielen naast mekaar houdt, zie je totaal geen verschil.
  Het ziet eruit als 2 druppels water.

  Suriname kan op één manier gered worden. Allemaal in een rij plaatsen, en kogels door de hersenen jagen. Opgeruimd staat netjes.
  =================================================

  Jk,

  Helemaal eens, het wordt tijd dat Suriname na 44 jaar daadwerkelijk en krachtig aan haar ontwikkeling gaat werken en zich ontdoet van al deze criminelen in het land. En graag meteen ook die criminele kontlikkers hier op WTK meenemen a.u.b.! Desnoods met internationale interventie. Zullen ze meteen weer lullen dat de staatsveiligheid in het geding is


  Maak melding
 38. @jojo, ik heb sterke twijfels over de geestelijke gezondheidstoestand, dus de verstandelijke vermogens van de PG. Het is een geestelijk gezonde PG niet waardig om kapitale blunders te maken. De president moet nu de PG uit de functie ontheffen. Een PG die dergelijke blunders maakt moet direct worden ontslagen.Dat zie je in het buitenland gebeuren. De president hoort nu hard op te treden. Het instituut PG is verworden tot het loopjongentje van de zwakke oppositie.


  Maak melding
 39. Als de paarse groupies beweren dat Hoefdraad onschuldig is waarom weigert hij dan een lijst aan te leveren met afgesloten leningen met de bijhorende bestemmingen. Waar is het geld naar toe gegaan. Zo moeilijk kan het toch niet zijn.

  Ik me niet voorstellen dat v Trikt en Hoefdraad alleen handelden. Meer mensen moeten hier weet van hebben gehad oa Glenn Gersie, de Raad v Commissarissen (Cbvs), Bouterse en diverse andere mensen op het departement van Financien. Deze mensen moeten allemaal gerhoord worden en indien nodig moeten ze getuigen bij de rechtbank en/of aangeklaagd worden.


  Maak melding
 40. @RobG, je maakt verwijten naar de PG maar ik hoor je niet over de statements van v. Trikt. De PG heeft oa op basis daarvan vervolging ingezet. De PG stond met zijn handen tegen de muur. Niet vervolgen betekent dat de rechtstaat op de tocht staat. Iedere andere PG zou ook vervolgen.


  Maak melding
 41. Para Express 26 april 2020 At 10:03
  De PG Roy Baidjnath Pandey heeft altijd geprobeerd de regering te beschermen

  Wayambo 26 april 2020 At 10:43
  Ik heb al eerder gezegd dat de PG geblunderd heeft! Alles wijst erop dat de PG heel veel haast had om de heer Hoefdraad zo vlak voor de verkiezingen op te roepen voor verhoor.
  EN
  Voor het volk van Suriname is het ook belangrijk om te weten of al die feiten genoemd in het onderzoeksdossier juridisch goed onderbouwd zijn en daadwerkelijk strafbare feiten zijn

  Conclusie
  Dit zaakje is misschien niet zoals het lijkt.
  In de wet staat geschreven dat niemand twee keer voor hetzelfde kan worden veroordeeld.
  Als de zaak Hoefdraad voor het gerecht komt en de uitspraak van de rechters evenzo dan kan hij nooit meer voor deze feiten worden aangeklaagd. Ook niet door een betrouwbare PG
  Wordt hij nu veroordeeld en de straf is SRD 5,– betalen of vrijspraak dan is het over.

  Al zijn malversaties worden nu op een hoop gegooid. Wel erg gemakkelijk. Dit kan niet en mag niet gebeuren
  De PG maakt bovendien wat fouten.

  Laten wij drieën hopen dat wij het fout hebben en dat er een eerlijk proces plaatsvindt, zo deze al plaats vindt ( dit geldt natuurlijk ook voor allen die deze criminele activiteiten afkeuren)

  Het artikel
  Het eerste punt vind ik apart
  Als je een huis koopt dan ga je naar de notaris en die neemt contact op met de bank om te verifiëren of het geld beschikbaar is gesteld op een tussenrekening bij hem
  Dan boekt hij het geld over naar de verkoper en vind de overdracht plaats, midels het zetten van handtekeningen
  In deze is het geld dus van de rekening van de CBVS overgemaakt naar de rekening van de regering bij de CBVS, maar de notaris heeft de overdracht aan zich voorbij laten gaan?
  Heeft er trouwens een boeking plaatsgevonden, namelijk
  Gebouwen en Inventaris +
  Gewone rekening van de Staat + (dit is de officiële naam)
  Of is alleen de gewone rekening van de staat verhoogt met 105 mln
  Dit is simpelweg te controleren. Het enige dat je nodig hebt is de datum van overdracht
  Wanneer heeft de overdracht plaatsgevonden, oftewel wie was de governor

  Wat hebben die gasten allemaal met het geld gedaan
  Wilden ze steeds meer en meer of wilden ze een kaal gevreten land achterlaten met schulden voor anderen om te komen opruimen, net als zij eerder hebben gedaan. Het verschil is nu wel dat men verschrikkelijk tekeer is gegaan


  Maak melding
 42. Een gigantisch en onbeschrijflijk complot is er gaande. Opgezet sinds de periode van Hoefdraad als Governer van de Centrale Bank van Suriname. Thans Minister van Financiën.
  Wie zijn er allemaal bij betrokken.Moest er daarom een stroman gekozen worden als Governer?
  Als de stofwolken opgetrokken zijn komen we hierop terug.


  Maak melding
 43. Suriname wacht mogelijk een nieuwe afwaardering van zijn kredietstatus als het binnen enkele dagen de rentes op een serie leningen niet kan afbetalen.

  Een van de gevolgen kan zijn dat crediteuren hun geld zouden opeisen op basis van Amerikaans recht. Dit scenario schetste de directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), Steven Coutinho, afgelopen week volgens Star Nieuws.

  Hij vergeleek die situatie met die van Argentinië, waar crediteuren beslag legden op oveheidsactiva, in binnen- en buitenland.

  Suriname geeft al jaren meer uit dan dat er binnenkomt. De schuld is afgelopen jaar opgelopen tot 75% van het bruto binnenlands product. Coutinho noemt een grens van maximaal 60% raadzaam voor een land als Suriname.

  Het begrotingstekort is opgelopen tot 8%, waar bijvoorbeeld de norm in Europa 3% was voor het uitbreken van de coronacrisis. Dat oplopende tekort van Suriname heeft ook geleid tot meer inflatie en een verzwakte munt.

  Hogere rentes
  Surinaamse bedrijven zullen, als de kredietstatus verzwakt, volgens Coutinho tegen hogere rentes gaan lenen op de internationale kapitaalmarkt. De bankier stelde volgens Star Nieuws voor dat Suriname zijn financiën moet herstructureren, bijvoorbeeld door uitstel van betalingen aan te vragen of lagere rentes te betalen in overleg met crediteuren.

  In Suriname staat momenteel de positie van de minister van Financiën Gillmore Hoefblad onder druk. Volgens Surinaamse media zou het Surinaamse Openbaar Ministerie de bewindsman strafrechtelijk willen vervolgen.

  Robg, dit is ook zeker verzonnen???


  Maak melding
 44. De ambitieuze maar niet zo wijze Van Trikt is erin geluisd. Hij zal wel gedacht hebben, waarom moet ik voor 100% opdraaien als ik voor 50% schuldig ben. Mogelijk dat daarom die documenten vrij zijn gekomen. En als er toch al bewijs voor het oprapen ligt, dan kan de PG ook niks anders dan aanklagen.


  Maak melding
 45. @RobG

  Toen de PG in voorgaande zaken Strei/ Neus en de VHP in het ongelijk stelde of zich onbevoegd verklaarde was het een teken dat de rechtstaat werkte.

  Als van Trikt de blame krijgt voor rare vastgoed transactie etc werkt de rechtstaat volgens u en de uwen en is er niets mis met de PG.

  Als een Inspecteur met de stress die het onderhavige zal veroorzaken een verkeerde uitnodiging de deur uit doet dan blundert de PG.

  Echter ik kan niet anders vast stellen dat het Justitie apparaat in deze heel bijzondere tijden langs een uitermate lijn loopt zonder haar integriteit te verliezen.
  Met de zaken onderhanden om er maar wat te noemen:
  1>> Vastgoed van DSB dat door de CBvS gekocht is.
  2>> Vastgoed van de staat dat door Hoefdraad zonder taxaties verkocht is voor Euro 105.000.000 aan de CBvS. In sommige gevallen was de staat geen eens eigenaar en er is nog niet geleverd terwijl het geld al over gemaakt en verdampt is.
  3>> Het ontbreken van de vereiste missives en besluiten van de president voor de vastgoed transactie,
  4>> Het verwerken van IAM Gold royalties in de staatsbegroting, toekennen aan CBvS voor leningen (die niet geregistreerd zijn) en als betaling/zekerheid voor Oppenheimer II. het laatste is aanleiding voor Default, CCC rating en boete rente en de het sluiten van alle internationale deuren voor Boefdraad.
  5>> Het gebruik van de Clearfield adviezen waarvan zogenaamd geen deelgenoot was.
  6>> De verklaringen van Kanhai/van Trikt dat Hoefdraad bewezen liegt over zijn deelname aan.
  7>> Het negeren of laten negeren van de eisen met betrekking tot rekening-courant financiering door de CBvS.

  Beste RobG de PG houdt het nog netjes. Een president en een voorzitter van de DNA die na een dergelijke beschuldiging niet ingrijpt wordt medeplichtig aan de misdaden waar het hier omgaat.

  Ik ben benieuwd naar de officiele spin die gegeven wordt aan deze zaak.
  Ik hoop dat Simons een vergadering uitschrijft.
  Ik verwacht dat dan de fractie discipline weg zal zijn want welk zinnig denkend mens kan de feiten negeren en de kiezer onder ogen komen.


  gemodereerd
 46. @JK, als het waar is wat je zegt dat Suriname komende week rentes moet betalen op leningen en haar verplichtingen niet kan voldoen dan heeft het land een MEGA probleem. Afwaardering naar default status komt dan in beeld.


  Maak melding
 47. Van Trikt zal in de geschiedenis van Suriname opgenomen worden dat hij zijn Nederlandse nationaliteit heeft afgezien om de ndp roversbende van de staatskas op te rollen.

  Btw. De DNA heeft maar 1 optie ,
  Boefdraad opofferen.

  Boefdraad heeft 2 opties
  1 onmiddelijk aftreden
  2 suïcide plegen


  Maak melding
 48. Bouterse is een grote strateeg! Wat vele mensen blij maken dat OM heeft een sterke case is een lockzet van onze grootmeester. Zoals schaak groot meester zijn sterkte stuk koningin opofferen denken de oppositie nou heb ik …maaaarrrr…plotseling beseft de tegenpartij met al die voordeel sta ik verloren (schaakmat)Bouterse is een groot strateeg en hij blijft dat.


  gemodereerd
 49. Wacht maar Bouterse zou de gehele VHP kunnen opsluiten zei hij toen. Wacht maar de gehele NDP zal straks na de verkiezing in zijn geheel worden opgesloten door Chan, hij heeft immers de expertise om boeven te vangen. Heeft tenminste ervoor gestudeerd en heeft nota bene bewezen dat hij het kan. Dus volk doe je best er ga op 25 mei a’s stemmen op de VHP en alles zal goed komen inclusief het opsluiten van de gehele paarse bende


  Maak melding
 50. Het is duidelijk dat Boefdraad een grote frommelaar is. Hij had gefrommeld bij de CBvS en nu doet hij dat bij het ministerie van financieen.

  Ik waarschuw al een tijdje ervoor dat we Griekse toestanden gaan krijgen in SU met de leugenachtige paarse frommelaars/corruptelingen aan de macht en ik blijk helaas gelijk te krijgen.
  SU bevindt zich nu in dezelfde positie als het Griekenland van net voor de schuldencrisis waar men te veel leningen had genomen terwijl men gesjoemeld had met de boekhouding/begroting om een mooier beeld te scheppen dan de werkelijkheid zodat men door kon blijven lenen. Uiteindelijk was men vastgelopen, kon men de vele leningen niet meer zelfstandig terugbetalen en hebben ze zwaar moeten bezuinigen in ruil voor een bail out. De bevolking lijdt daar tot de dag van vandaag nog steeds onder. Hetzelfde staat SU helaas ook te wachten met ‘dank’ aan het corrupte paarse wanbeleid.


  gemodereerd
 51. De kans is heel groot dat SU binnekort niet alleen te maken zal krijgen met een staatsschuldencrisis (zoals landen als Griekenland hebben meegemaakt) maar dat dat gecombineert zal worden met een bankencrisis. Die combinatie zal een catastrofe zijn voor SU. Dat zal het rechtstreeks gevolg zijn van het huidig gevoerde paars wanbeleid.


  gemodereerd
 52. Hoewel ik Van Trikt een integere man vind, heeft hij mi niet conform zijn functie gehandeld en de oplichtingspraktijk en boevenstreken van het smerige onderkruipsel Hoefdraad mogelijk gemaakt. Daarom ben ik het vertrouwen in Van Trikt kwijtgeraakt.
  En het vertrouwen in Hoefdraad ? Ik heb in dit onderkruipsel nooit vertrouwen gehad!
  Een van de rijkste mannen in Dubai was de Indiase zakenman Joy die donderdag zelfmoord heeft gepleegd omdat het slecht ging met zijn miljarden bedrijf.
  Hoefdraad zal velen een plezier doen om het voorbeeld van Joy te volgen maar ik vrees dat hij daarvoor te laf is. Liever duikt deze gorilla ergens onder.


  Maak melding
 53. Ik had al mijn krediet op STREI gezet en zal die partij ook blijven steunen omdat ik vertrouwen heb in Mw. Neus en dhr. Caïro de politieke kanonnen.
  Maar ik ben ook van mening dat alleen 1 persoon de ballen en lef heeft om het geteisem van dd NDP met tak en wortel uit te roeien. Dat heeft hij in het verleden ook laten zien.


  Maak melding
 54. nu lacht die hoef boef, straks gaat samen met zijn meerdere d d b heel hard lachen daar in santo.. minimaal 20 jaren..

  wat zal die doekhie toch in zijn vuist lachen , gaat abraham ook mee..

  zou niet slecht zijn…

  alle bezittingen direct in beslag nemen ook bank rekeningen natuurlijk terug geven aan het volk via de bank.. helemaal kaal plukken tot de stutus van 1980..


  gemodereerd
 55. het is goed, dat die dossier op straat ligt, goed voor de samenleving media wereld nieuws..
  zo komt iedereen te weten, wat voor een crime bende dit is geweest..


  gemodereerd
 56. Kondremangs
  De grote hamvraag luidt. ..WIE heeft het onderzoeksdossier laten uitlekken? ????
  De mogelijkheden. ..
  Het OM. ..onwaarschijnlijk. .. want dat is niet de werkwijze van het OM
  De oppositie. …onwaarschijnlijk. …want de oppositie heeft er JUIST baat bij dat Boefdraad wordt vervolgd conform de juiste procedure
  .De verdediging van Boefdraad. .die op zo’n manier het OM in diskrediet te brengen
  Rest nog. …de coalitie die. ..gelet op het ten laste gelegde ….weinig keus zou hebben. ..dan om in te stemmen met vervolging van Boefdraad. ….
  Want WIE heeft er baat bij dat Boefdraad NIET vervolgd Wordt? ????? Los van het OM, de verdediging en de DNA. ..beschikte NIEMAND over het onderzoeksdossier. …..
  Naar buiten brengen kan …juridisch gezien. ….de rechtsgang belemmeren om de verdachte een EERLIJK proces te geven.
  Mijns inziens is dat de bedoeling van degenen die gelekt hebben naar de pers.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 57. De Paarse rakkers reageren niet meer omdat ze geen geld meer krijgen. Behalve ROB G die denkt dat hij zijn geld nog krijgt tegen een rente percentage van 9,25%


  Maak melding
 58. @ Rob
  Je schrijft: “RobG 26 april 2020 At 12:25
  @jojo, ik heb sterke twijfels over de geestelijke gezondheidstoestand, dus de verstandelijke vermogens van de PG.” Dit baseer je op je medische kennis

  Ik begrijp dat het je taak is verweer aan te voeren voor het falend beleid van de NDP, maar ook jij weet dat je postings nog nooit enige indruk hebben gemaakt.
  Ach, ook jij moet eten. Het zou je desalniettemin sieren, als je nadenkt alvorens je op de verzendknop drukt.
  Ik ken de goede man niet en zeker niet persoonlijk, maar zijn verstandelijke vermogens reiken ver boven de verstandelijke vermogens van menigeen hier, incluis de jouwe
  Enige tijd geleden heb ik het nog voor je opgenomen toen een of andere dwaas (naam kwijt) jij en je familie de ergste ziekte toe wenste. Jij bent uit hetzelfde hout als dat joch gesneden.
  Bah,

  Laten we het, al hebben Bigi Sma en ik je menig maal gezegd dat je alleen moet reageren op simpelere artikelen zoals eenzijdig ongeval in het verkeer, hebben over de toestand van ’s lands financiën.
  Suriname zit nu in de penarie.
  De NDP heeft 1000 economen beweert een van jouw leiders. Zelf schroom je er niet om, om ons duidelijk te maken hoe groot je (economische) kennis wel niet is.
  Welnu,
  vertel ons eens welke maatregel de minister NU moet nemen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen.
  Gaarne onderbouwing met cijfers


  Maak melding
 59. @@RobG, je schrijft:::::@jojo, ik heb sterke twijfels over de geestelijke gezondheidstoestand, dus de verstandelijke vermogens van de PG.

  ++++Hoe is het dan gesteld met de geestelijke en verstandelijke gezondheidstoestand van die moordenaar Bouterse????


  Maak melding
 60. In het oude China kreeg zo iemand een zijden sjaal toegestuurd waarmee hij zich kon verhangen om zijn eer te redden.In het antieke Rome werd je de gelegenheid geboden jezelf dmv een dolk te suïcideren zo konden je kapitaal en goederen behouden blijven voor je gezin.Als men jouw ter dood moest brengen werd je bezit verbeurd verklaard en je familie bleef straatarm achter.Wat zal Boefie doen?


  Maak melding
 61. De voorzitter van de D.N.A. Jennifer Geerlings-Simons en de overige assembleeleden van de coalitie zitten helemaal klem. Is erop of eronder, kiezen voor de wil van het volk of voor partij prive belangen.
  Bijna op alle belangrijke posten zijn de neefjes en nichtjes van Bouterse en zijn vrouw Ingrid Bouterse-Waldring benoemd/geregeld. Gewoon een boevenbende allemaal.Ma-Dini gaan ze laten S wacht maar!


  gemodereerd
 62. De DNA faalt al enkele jaren ernstig door
  geen controle uit te voeren op het regerings-
  beleid !
  Integendeel, de coalitieleden hebben de minister
  van Financien gestimuleerd om buiten de veilige
  leningsnormen, een gesteld wettelijk plafond te blijven !

  Hij werd niet-vervolgbaar door de wettelijke normen
  te verruimen ! Slim is dit niet, juist heel dom !

  Meerderheid in DNA wil niet zeggen dat je domme
  wetgeving invoert op verzoek van een minister en de
  president !

  Ten allen tijde hebben de DNA-leden een eigen verant-
  woordelijkheid naar het Sranan Volk toe !

  Om de verdachte minister te kunnen vervolgen, moeten
  de DNA-leden een besluit daarover nemen !

  Nu moet blijken welke DNA-leden onafhankelijk onderzoek
  en eventuele vervolging wensen van Hoefdraad.
  Het strafdossier liegt er niet om en is heel feitelijk en
  goed onderbouwd opgesteld door Justitie.

  De DNA-leden zullen begrijpen dat hun besluit ook iets
  zegt over rechtsstaat Sranan en er zal duidelijk worden
  wat voor sommigen het belang van het Volk en het belang
  van de Staat Sranan inhoudt, wanneer een minister meerdere
  wetten en financiele richtlijnen en normen zwaar overtreedt !

  Bevestig de rechtsstaat Suriname, neemt u een besluit dat in
  het belang is van Land en Volk !

  PS : Toon dat u geen Yo-Koeien of trekpoppen bent, maar dat
  u zelfstandig een oordeel velt op basis van de aangeleverde zeer
  bezwarende stukken !


  gemodereerd
 63. Pico
  De vraag aan RobG: “vertel ons eens welke maatregel de minister NU moet nemen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen. Gaarne onderbouwing met cijfers”
  Zal RobG denk ik, luid opgezegd, niet willen beantwoorden omdat RobG zijn opleidingsniveau en inbeeldingsvermogen niet toereikend is.

  Pico, laat mij het anders zeggen:
  Ik weet het nagenoeg zeker een aan 100% grenzende waarschijnlijkheid dat deze RobG geheel c.q. nagenoeg geheel niet zal reageren op jou vraag / verzoek.
  Ik denk dat RobG even uit beeld verdwijnt zodat jij Pico hem niet eraan blijft herinneren om een antwoord te geven.

  Welkom terug op de site Pico


  Maak melding
 64. Ik lees hierboven over verstandelijke vermogens van
  de PG, maar waar zijn de verstandelijke vermogens,
  wanneer een regering en president ruim tweehonderd
  miljoen US-dollars, toebehorend aan burgers en bedrijven,
  op onrechtmatige wijze wegnemen bij de Centrale Bank van
  Suriname ?

  Waar zijn de verstandelijke vermogens wanneer een minister
  eenzelfde pand/borg drie keer gebruikt als dekking voor leningen ?
  En deze valse dekking ook gebruikt als zekerheidsstelling bij
  een internationale lening ?

  Dang pe yu verstandelijke vermogens de ??????????

  Of wordt het verstandelijke vermogens in US-Jail ??????????


  gemodereerd
 65. Het bolwerk van de Nationale Dieven Partij is aan het … INSTORTEN … PIER BORSOE !!!!
  BOEF{RAAD} lacht {foto}!!! Hij lacht de KESKESIES en JAPJAPIES van de Bermpartij uit !!!

  Straks zal het lachen hem vergaan in Santo Boma !!!

  Verbeurd verklaring van alle bezittingen …. incluis … binnen en buitenlandse bankrekeningen.


  Maak melding
 66. Dat een minister met een dergelijk killing-PDF-dossier
  niet zelf opstapt en rustig wacht wat de verdere bevindingen
  zijn van justitie is zeer schandalig !

  Heeft men geen yeye meer ? Tellen de belangen van de Staat
  Sranan en van de Bevolking van Sranan niet meer mee ?

  Er zijn behoorlijk stomme handelingen gepleegd bij het realiseren
  van een buitenlandse lening inzake zekerheids-stellingen door
  Hoefie ! Kan zeer vergaande internationale gevolgen voor hem
  hebben, ongeacht wat voor onzin de DNA-fractie van de NDP zal
  uitkramen !

  Het door justitie-ambtenaren vastgestelde Jokken door de minister,
  inzake de overeenkomsten van de CBvS met de bedrijven van Van
  Trikt, is al een bijzonder ernstig feit, waar de hele DNA niet omheen
  kan !

  Wij zullen spoedig zien wie zich verschrikkelijk belachelijk en
  Anti-Surinaams, zullen opstellen in de DNA !

  Gado de naga Sranan-People !!!!!


  gemodereerd
 67. Hey Bigi Sma
  Hoe is het.
  Rob heeft nog niet gereageerd.
  Niet gezien natuurlijk. haha
  of hij viert Koningsdag

  Heb je gelezen over Diamond Offshore Drilling,
  Nederlandse dagbladen hebben hier geen aandacht aan besteed.
  hln.be/nieuws/buitenland/amerikaans-olieconcern-nabij-faillissement-door-lage-olieprijs~a3563894/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
  Ze hebben faillissement aangevraagd.
  De koers was 5 jaar gelden $30
  3 jaar geleden $ 20
  1 jaar geleden $10
  Vorige week $ 2
  en nu is het over
  Shell draait slecht
  BP is aan het desinvesteren
  Blok 58 of hoe het ook mag heten zal niet geëxploiteerd worden denk ik.
  Dit is de laatste strohalm (geweest) van de NDP


  Maak melding
 68. RobG

  Het papieren spoor wordt met de dag erger.

  1>> Begroting inkomsten uit mijnbouw
  2>> oktober 2019 Royalities en Goud dat volgens overeenkomsten aan Grasalco toe behoort en haar bestaansrecht is wordt aan Grasalco onttrokken en aan de CBvS gegeven om huidig contant $ 300.000.000 aan schulden te laten verdwijnen.
  3>> december 2019 de Royalties en het goud worden aan Oppenheimer verstrekt als onderpand.
  4>> januari 2020 de CBvS gebruikt de royalties als garantie voor de verdwenen $ 197.000.000.
  Ofwel Grasalco verliest haar bestaansrecht en $ 25.000.000/jaar over 15 jaar wordt omgetoverd naar $ 600.000.000 nu

  Hoe gestoord is Hoefdraad dat een dergelijk pyramide spel over eind blijft.


  Maak melding
 69. Pico
  Heb je gelezen over Diamond Offshore Drilling toen ik bezig was met de dow (heb wat aandelen van netflix Amazon en Altice USA)
  Ja heb ik gelezen dat ze faillissement hebben aangevraagd.
  Heb toen Apache bekeken en dat is ook niet zo fraai
  Winst per aandeel 2019 US$ -/- 9,43
  De koers is sedert 31 dec 2015 in US$ 44,47 een dalende trend terecht gekomen per 24 april US$ 10,48
  Koers winst verhouding is ook bar slecht en de vrije cashflow is de afgelopen 3 jaar negatief.
  Dus de vraag die RobG misschien zou kunnen beantwoorden
  Zit Suriname ook niet qua liquiditeiten in slecht weer om de olie op te halen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES