zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameHoofdleiding Gangaram Pandayweg opgeleverd

Hoofdleiding Gangaram Pandayweg opgeleverd

-

Does Travel & Cadushi Tours

Bewoners langs de Gangaram Pandayweg in het district Saramacca kunnen binnenkort een aanvraag indienen voor een wateraansluiting. Precies drie maanden nadat het startsein was gegeven, is een waterleidingnetwerk te Wayambo opgeleverd dat schoon drinkwater brengt naar het gebied. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is nu zover om huishoudens aan de Gangaram Pandayweg en de daarin voorkomende zijwegen aan te sluiten op haar waterleidingnet.

SWM en Staatsolie gaven op 13 december 2019 het startsein voor de aanleg van deze ruim 27 kilometer lange leiding, die in de toekomst meer dan 100 huishoudens van drinkwater moet voorzien. SWM-directeur Marlon Oosterling pleegde bij het startsein samen met Staatsolie-directeur Rudolf Elias de ceremoniële handelingen.

Conform afspraak met Staatsolie, de financierder van dit project, is de aanleg binnen de toegezegde drie maanden gerealiseerd. Inmiddels is de nieuw aangelegde leiding chemisch behandeld en vrijgegeven door het SWM-laboratorium, dat de fysische, chemische en microbiologische kwaliteit van het drinkwater bewaakt en toetst aan (inter)nationale kwaliteitsnormen.

Naast deze hoofdleiding te Wayambo zijn er ook in de navolgende gebieden te Saramacca leidingen gelegd namelijk: Calcutta, Tijgerkreek, Boskamp, Groningen, Kampong Baroe en Uitkijk. Deze huishoudens zullen eveneens aangesloten worden op het waterleidingnet van de SWM. Met de uitbreiding van het distributienet te Saramacca zullen ruim 400 huishoudens in de toekomst in Suriname worden voorzien van veilig, schoon en gezond drinkwater.

Binnenkort wordt bekend gemaakt vanaf wanneer de Surinaamse bewoners zich kunnen aanmelden voor het indienen van een aanvraag voor een wateraansluiting.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Dit had staats olie al jaren geleden moeten doen maar ze zijn in gebreke gebleven. Vanaf het jaar 1984 tot heden hebben ze miljarden aan olie verdiend en de bewoners laten stikken.
  Net 4 weken voor de verkiezingen vind ik dit geen gunst voor de bewoners.

  Wanneer komt er een goed infrastructuur???
  Met de regentijd is de weg onbegaanbaar ,om naar de stad te komen moeten mensen van eerst Huwelijkzorg met de boot naar Calcutta en vandaar naar de stad.

  Bewoners van Gangarampanday weg,

  Ik feliciteer jullie met dit heugelijke feit accepteer het. Laten jullie je zich niet afleiden door dit soort goeddoenerij van dit regering net voor de verkiezingen stem bewust!!
  Stem voor jullie toekomst!!!!


  Maak melding
 2. Toch triest dat er 5 miljard usd is geleend en dat dit project door staatsolie wordt gefinancierd ; waar is in godsnaam 5 miljard usd naar toe gegaan?


  Maak melding
 3. Ze kregen meer Ontwikkeling Hulp in de jaren daar voor wat hebben ze gedaan met al die Ontwikkeling Hulp die ze kregen van Nederland 🇳🇱, daar hoor ik niemand over praten mensen in Saramacca hadden al lang schoon Drinkwater moeten krijgen niet in 2020 maar daar voor in de Jaren zeventig . NPS ,VHP, PL ,Front, Allemaal hebben daar gezeten hebben ze ooit Schone Drink water 💦 aangesloten voor de mensen in het verre District neee Nada , nu doet Marlon Oosterling Het 💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽 . Haters praten in Suriname veel langs de Lijnen.


  gemodereerd
 4. Dit project is eerder bedoeld voor Staatsolie zelf omdat ze daar hun hoofdkantoor hebben. Voor de bewoners is het meegenomen, maar niet primair voor hen bedoeld. Daarom mag men ook een aanvraag indienen en krijgen ze anders geen aansluiting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES