zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Gefilmde rovers binnen enkele uren aangehouden

VIDEO: Gefilmde rovers binnen enkele uren aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Deze beelden van een roofoverval op een 46-jarige vrouw aan de Sitalweg in Suriname, werden afgelopen donderdag met een bewakingscamera vastgelegd en zijn hieronder te zien. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het slachtoffer met een groot geldbedrag net van de bank kwam en vermoedelijk door de rovers gevolgd zou zijn.

Op de camerabeelden is te zien dat de vrouw uit een auto voor een inrit uitstapt, de poort open maakt en naar binnen loopt. Vrijwel meteen stopt een zwarte auto voor de inrit, waaruit twee mannen stapten. De vrouw kijkt op en lijkt niet echt door te hebben wat er aan de hand is.

Een van de mannen, die een vuistvuurwapen in zijn hand heeft, rent het terrein op en pakt een tas uit de handen van de vrouw die zo goed als verstijfd blijft staan. Ook de tweede dader stapt uit de auto en bedreigt de vrouw met een voorwerp in z’n hand. Daarna rennen de twee terug naar de auto en gaan er vandoor.

Uren nadat het duo de roofoverval had gepleegd hield een gespecialiseerde eenheid van de politie hen aan, meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Het zou volgens de Surinaamse politie gaan om Guillermo A. (31) en Fabian M. (34)

De beelden van de werden flink gedeeld op sociale media en zijn hieronder te zien op ons Instagram account:

https://www.instagram.com/p/B_ZumSqFLnL/?utm_source=ig_web_copy_link


opening
Fernandes Express
BODO Party

31 REACTIES
 1. Goed werk politie, zowel overheid als de particulieren moet zoveel mogelijk camera’s plaatsen om de criminelen te stoppen. Ik hoop dat aanstaande regering zware straf gaat toepassen, minimaal 10 jaar bij roven zonder geweld en bij geweld bij roven 15 jaar, moord levenslang dus meer dan 30 jaar. Bij herhaling straf verhogen met het aantal jaren van de eerste straf.

  Er moet ook projecten komen om gevangen te laten werken onder bewaking, desnoods met ketting aan hun benen, zoals suikerplantage, citroen teel, cacaoplantage net als vroeger.


  Maak melding
 2. Maar ff he, hoe wisten deze klootzakken dat juist deze mevrouw een groot geldsbedrag had genomen bij de bank?

  Ik vermoed dat ze door bankemployees getipt zijn. Is dus een criminele bende.


  Maak melding
 3. Keneth je bent te goed voor ze. Hoger zwaarder straffen dat tuig. En flink timmeren die gasten. Dat ze als ze naar de hel gaan het nog voelen


  gemodereerd
 4. Uitschot, criminelen, zeer laaggeschoold, liever Hardwerkende mensen overvallen Ipv zelf te gaan werken. Momenteel is dit schering en inslag in su. De tijd van losbandigheid, roven en het volk laten lijden is bijna ten einde. Er breekt binnenkort een andere tijd aan waarbij burgers beter beschermd zullen worden tegen dit soort uitschot. Knap werk van de politie dat ze gepakt zijn, maar wie zegt dat dit waar is? Als Surinamer heb nog nooit de tegenstellingen tussen creolen en Hindoestanen nog nooit zo groot ervaren, ook op deze site!
  Hebben we natuurlijk allemaal te danken aan ddb. Hij spant Hindoestanen als kirpelani en sardjoe voor de kar omdat er binnen zijn eigen ras niemand te vinden is die zo succesvol is in ondernemen. Ik pleit na 25 mei voor een periode van 10 jaar waarin Hindoestanen het beleid mogen bepalen want alleen zo kan su gered worden van de ondergang


  gemodereerd
 5. Goed werk van de politie om deze achterbakse rovers te arresteren. Aan die mevrouw wil ik zeggen, kijk vooral uit je doppen als je in Suriname met zoveel geld op zak zo nonchalant doet!


  Maak melding
 6. Hmmm lijkt in samenspraak.
  Je wandelt naar binnen, laat de poort op een kier open, wat zocht ze in die hoek ipv meteen je poort op lock doen?
  Die dame staat zo nuchter toe te kijken, geen ene protest of poging tot vluchten of gillen?? Weer cool de straat oplopen en de vertrekkende auto nakijken!!

  Nee man. Politie doe je werk goed.
  ze wist dat haar ouders sws de camerabeelden gaan na tracen. Is het geen opgezet plan van haar en de guys??
  De dame was te nuchter. Ze vertoond geen teken van schrik of angst.


  gemodereerd
 7. Ook ik, vind het adequaat optreden van de politie, maar vraag me af, hoe verder?
  De politie, heeft haar werk gedaan! Dus de rest.


  gemodereerd
 8. Op de beelden is duidelijk te zien dat de mevrouw met de hand de roldeur opent en niet direct daarna sluit. Ook is de vraag waarom zij niet naar binnen rijd en alles achter zich dicht doet. Heel onvoorzichtig vooral als je een groot geld bedrag hebt gelicht en niet door hebt dat je wordt gevolgd. De volgorde van handelen in deze zou moeten zijn ; Garage deur open, rol poort open,met gesloten portieren de garage in en onmiddellijk de rol poort en tegelijk de garage poort laten zakken. De criminelen zullen altijd proberen om te stelen. Openlijk wacht hen een hoge straf.


  gemodereerd
 9. Moet Luciën nu niet raden???
  Of was hij zelf één van de Rovers?

  @Nako,
  Niet zo racistisch kerel. Het zijn net een groep die het voor iedereen verpest.


  Maak melding
 10. Als men van de bank komt en de indruk heeft dat men achtervolgd wordt zou het verstandig zijn niet direct naar huis te rijden, maar naar een plaats waar men verzekerd is van bescherming en veilig is.

  Hierdoor heeft kan men het voor de achtervolgers moeilijker maken om beroofd te worden. Extra mankracht oproepen om bescherming te bieden en veiliger te zijn.

  Zaken zoveel mogelijk goed beoordelen en zorg altijd voor beveiliging door betrouwbare interne personen. Hoe meer interne familieleden bescherming biedt, hoe lastiger het voor de achtervolgers wordt.

  Geef rovers niet te gelegenheid u de baas te zijn. Extra beveiliging is altijd goed.


  Maak melding
 11. Deze dame heeft show hoor! Je hoort wel vaker van deze roverspraktijken terug van de bank. Daarom lachen mijn fam en vrienden me altijd uit als ik met 2 dezelfde tassen op stap ben. Zou deze dame en anderen in de toekomst ook moeten doen voor die rovers is het eses wroko. Ze gaan die dummy meenemen. Zelfde met mijn pasjes die thuis open en bloot liggen met een briefje met een code. ook die pas is een dummy! Ja je geeft aan dat je het kwijt bent en vraagt een nieuwe aan de nieuwe heeft ook een nieuw pasnummer. Denk sneller en ver vooruit dan de boeven.


  Maak melding
 12. Dieven van het laagste soort. Ga een baan zoeken. Deze soort idioten zijn een schande voor donkere mensen. Opsluiten en alles terug laten betalen aan die mevrouw.

  Ik hoop dat deze soort geen kinderen hebben. Jullie verzieken het land.


  Maak melding
 13. @passant 25 april 2020 At 17:45

  Klopt. Bij kasopnames altijd in je spiegel kijken of je niet achtervolgt wordt. Ik ben altijd extra alert op die momenten. Het is niet zo ingewikkeld om een achtervolger te spotten. En vermoed je achtervolgt te worden dan niet naar huis. Rij naar een bureau of zoek assistentie telefonisch. Zeker in deze tijden zou het geen overbodige luxe zijn als de Surinaamse overheid wat vlotter is met het afgeven van wapenvergunningen aan burgers die regelmatig te maken hebben met grotere bedragen. Dat gaat veel te laks onder de huidige PG. Natuurlijk wel met wat mij betreft wat strengere regels dan nu het geval is. Dus een verplichte cursus en een verplicht aantal schietbeurten per jaar. Verder in combinatie met een deugdelijk antecedentenonderzoek.


  Maak melding
 14. A no blaka mang wan na a enige volk Sang e furu,nanga roof.kijk maar om je heen,dan zie je dat in de hele wereld wordt er geroofd en gemoord.zwart,wit,groen,geel en zelf paars.en maar steeds afgeven tap blaka mangs.ik keur t niet goed hun daden.kijk goed om je heen jere.omini tra ras sdong ini a regering Sang e furu,e roof.mi ede nanga ding wan Sang e bari ala juru.so.fijne dag.


  Maak melding
 15. Dit heb je nou met de criminelen die bij de bank werken en hun maatjes inseinen. Het moet toch niet zo moeilijk zijn te achterhalen wie die gasten zijn???


  Maak melding
 16. Stem volgende maand massaal op de VHP dan weet je zeker, dat dit soort boeven niet zullen durven om op roof te gaan. Het is bekend, dat Santoki een geslaagd boeven jager is.


  Maak melding
 17. Deze soort klootzakken verpesten het voor soortgenoten die wel willen werken, semtex aan zijn reet plakken en weg wezen. Deze soort lieden moeten niet de gelegenheid krijgen, om zich te vermenigvuldigen, ze gaan maar alléén meer ellende veroorzaken !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 18. Die rovers reden mooie auyo. Niet voor gewerkt anders zouden ze niet roven. Politie onderzoek herkomst auto. En controleer bankpersoneel op alle uitgaande telefoontjes na behandeling en opname geld zowel prive tel als bank tel. Ook van alle bankpersoneel.


  gemodereerd
 19. Die vrouw moet voortaan een pistool in zijn tas doen en gebruiken als dieven haar komen moeilijken. Gewoon pistool trekken en in hoofd leegschieten.


  gemodereerd
 20. Beste mensen , kijk nog eens drie keer heel goed naar het filmpje en vraag je ook af hoe een ” bewakingscamera ” zo kan bewegen en zoomen en ” kijk kijk kijk ” kan zeggen . Het ziet er wel heel ” staged ” uit allemaal ….En zelfs in Nederland ben ik met een vijftig euro op zak voorzichtiger .


  Maak melding
 21. Waarom die vrouw de schuld geven en niet die rovers? Je hoort gewoon af te blijven van de bezittingen van anderen, of hij die beveiligd heeft of niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES