Medische Zending stuurt epidemiologisch team naar Oost-Suriname

5
Medische Zending stuurt epidemiologisch team naar Oost-Suriname
Het epidemiologisch team dat vandaag naar Oost Suriname vertrekt.

De Medische Zending ondersteunt door een aantal partners heeft vrijdag een epidemiologisch team gestuurd naar het Lawa gebied om een situatieanalyse te maken van Goninikrikimofo en omliggende kampen. Dit na overleg met het Ministerie van Volksgezondheid. Één van haar medewerkers was namelijk in contact is geweest met een persoon die in Frans-Guyana positief is getest op COVID-19.

Dit team bestaat uit een epidemioloog, infectioloog, twee artsen van het Coördinatie centrum en het gezondheidsteam van polikliniek Stoelmanseiland. Gedurende drie dagen zullen mogelijke contacten in Suriname van de positieve gevallen in Frans Guyana in kaart worden gebracht.

Een ieder van Goninikrikimofo zal gescreend en getest worden. Deze samples worden meteen naar Paramaribo overgebracht voor onderzoek. In de omliggende kampen zal er nagegaan worden welke mensen symptomen vertonen en zullen meteen getest worden.

Dit alles vindt simultaan plaats met het gezondheidsteam van Frans Guyana, die aan de Franse kant zal opereren. Het is voor MZ van belang om een beeld te krijgen van de situatie, zodat het Ministerie van Volksgezondheid voldoende informatie krijgt om verdere stappen te ondernemen.

Aan de gemeenschap van beide kanten van de rivier, wordt gevraagd zoveel als mogelijk in de dorpen en kampen te blijven.

5 REACTIES

 1. Er zullen over de heel wereld miljoenen mensen sterven aan de Corona virus en iedereen krijgt het ermee te maken.
  Ben je er bestand tegen dan heb je geluk anders sterf je.
  Verder is er op dit moment weinig aan te doen.


  Maak melding

 2. Sint, als je verder gezond bent hoef je niet veel te vrezen voor Corona. Alleen mensen die ouder dan 60+ zijn met een BMI > 30 kunnen problemen krijgen. Daarnaast heb je een groep ouderen die kampen met diabetis zijn ook risico groepen. Vergeet niet bij een normale griep vallen er ook veel doden. Ook bij tuberculose vallen er jaarlijks vele doden.


  Maak melding

 3. kan iemand mij vertellen
  waarom suriname bankroet is
  en niet lijdt net als china italie,frankrijk belgie amerika en nederland
  van de corona virus
  of is het de schuld van de president en de paarse ratten
  dat er weinig corona in suriname is
  gemodereerd

 4. Onzin Koos, het gros van de doden en zieken zijn ouderen met onderliggend lijden en een te hoog BMI.
  Maar er zijn vele sterfgevallen onder tien-, twin- en dertigers die “kerngezond” waren.
  In Nederland lagen o.a. ook een 1 jarig kind en een baby van 7 maanden op de IC.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.