COVID-19 maatregelen Suriname wederom met veertien dagen verlengd

56
Verscherpte maatregelen in Suriname vanwege coronavirus

Zojuist is bekend geworden dat de COVID-19 maatregelen wederom met veertien dagen worden verlengd. Dat heeft de Surinaamse president Desi Bouterse vrijdagavond bekend gemaakt. Hij zei het volgende:

Al 4 maanden lijdt de wereld onder het juk van het corona-virus. We zien dagelijks op televisie door welk lijden de internationale gemeenschap heeft moeten gaan. Dit lijden hebben wij, door de steun van de Almachtige en door uw positieve medewerking als gemeenschap, voor Suriname kunnen besparen. Wij zien dat de maatregelen effectief werken. Het virus hebben wij goed onder controle. 

COVID-19 leert ons vele lessen. Vandaag wil ik er één belichten. Covid-19 heeft ons als Surinamers geleerd dat wij moeten streven naar evenwicht in alles wat wij doen. Wij moeten de mijnbouw daarom niet loslaten, maar wij moeten andere sectoren ontwikkelen om onze economie een meer solide, duurzame en evenwichtige basis te geven.

Het gaat telkens om evenwicht.

Wij moeten onze volksgezondheid nu prioriteit geven, zonder dat wij onze economische activiteiten prijsgeven. Het gaat ook hier weer om evenwicht, met één uitgangspunt: de mens staat centraal. Het Nationaal Covid-19 Management Team buigt zich nu nog meer over hoe wij balans kunnen vinden tussen bescherming van de publieke gezondheid en aanpassing van de Covid-19 maatregelen.

Hoewel we overwegend in de kustvlakte het virus goed beheersen, is er nog steeds een verhoogde dreiging door de recent gerezen situatie aan onze grenzen, zowel Oost, West als in het Zuiden.

Ik heb daarom de navolgende besluiten genomen:

• 1) De huidige partiële lockdown maatregelen worden met 14 dagen verlengd.

• 2) De publieke gezondheidsmaatregelen blijven van kracht.

• 3) De grenzen blijven gesloten terwijl de controle verder wordt opgevoerd.

De komende twee weken zullen worden gebruikt om een gedetailleerder beeld te hebben van de resultaten van de repatriëring en van de preventiemaatregelen in het binnenland. Ik ben mij er terdege van bewust dat de Covid-19 crisis verder gaat dan gezondheid alleen. Velen van ons hebben reeds een aangepaste levensstijl aangenomen. De economische impacts zullen wij nog lang hierna voelen. 

Aankomende week wordt het overbruggingspakket gepresenteerd. Dit is bedoeld ter verlichting van de hoogste noden. Zodat u zich kan focussen op wat belangrijk is: uw familie, uw naasten én uw plan voorwaarts. 

Nogmaals, het ligt aan ons aller gedrag, als gemeenschap, om te bepalen wanneer wij kunnen overgaan tot aanpassing van maatregelen. De uitdaging is om ons klaar te maken en in te spelen op de kansen die er zijn. Deze is de opdracht vanuit het volk aan de Regering van ons geliefd land.

De opdracht is dan ook universeel, ongeacht wie zal regeren:

 • Hoe zullen wij omgaan met de negatieve sociaaleconomische gevolgen van Covid-19? 
 • En hoe spelen wij in op nieuwe mogelijkheden die ontstaan zijn?

Vandaag vangt de Ramadan periode aan. Mag ik aan allen, en in het bijzonder aan onze moslim gemeenschap, een gezegende Ramadan toewensen. De uitdaging blijft voor ons allen om in gebed te blijven gaan. 

Laten wij ons geloof sterken, balans vinden en iedereen in Suriname de kracht geven om hier sterker en reiner uit te komen. Dank u.


56 REACTIES

 1. Overgeleverd aan beslissingen van een moordenaar, avondklok, je rijnste waanzin, terwijl er overdag veel mensen bijeen vertoeven op verschillende locaties.


  Maak melding

 2. Ik hoor het volgende: a lock-down verleng, yu lik volk musu pay a gelag, want money no deh. Verder woh tang roof a goedoe fu mama nature. Voor de rest, ung dede no mmp, want mie mek mie yuang kaba. A regering sang o kong, na ing konie fu tjaar a kondre. Good bye oeng mmp’s; mie e srieb sweetie was parbo e brong.
  gemodereerd

 3. Dankjewel president van maar laat die bigi lokaas gaan werken want ze lopen maar te buurten en te kijken of niksen ipv je hun tijd nuttig gebruiken.
  De gevangenen kunnen de goten gaan schoonmaken dan doen ze wat terug voor de maatschappij want ze klagen dat ze geen eten hebben.


  Maak melding

 4. Ondertussen verarmen mensen werkzaam in de particuliere sector steeds meer en dat komt die verziekte crimineel bouta goed uit want een arme bevolking is een slaafse/afhankelijke bevolking waar alles mee uitgehaald kan worden en die makkelijk omgekocht kan worden.


  Maak melding

 5. “Aankomende week wordt het overbruggingspakket gepresenteerd. Dit is bedoeld ter verlichting van de hoogste noden.”

  Lantie no habi moni. Dus de mensen worden blij gemaakt met een dooie mus. De regering is vanwege het gebrek aan reserves en het hoge begrotingstekort niet in staat om mensen financieel te ondersteunen tenzij men ergens geld gaat lenen of SRD’s gaat bijdrukken met als gevolg een hogere koers, hogere winkelprijzen en een verdere verarming v.d bevolking.
  Men zou wel belastingverlichting of kwijtschelding kunnen geven maar dat betekent wel minder inkomsten voor corrupte en geldverspillende lantie. Dus dat zie ik niet zo snel gebeuren.
  De verziekte ndp kennende zullen ze ook zeker politiek misbruik gaan maken waardoor alleen de paarsen in aanmerking zullen komen voor financiele bijstand.


  Maak melding

 6. Waneer gaat deze zuiplap naar de eeuwige jachtvelden?? Het gepijnigd volk kan dan haar trots, eigenwaarde en geluk terugkrijgen.
  gemodereerd

 7. Ja pres het volk moet alles doen en jy moet alleen hier en daar alleen geld beedelen.een land met nog niet eens 600.000 mensen kan niet beheerst worden door jullie.so so foeroe de in oe ka Ede daarom.wat hebbn we hier niet in dit land!!en vandaag aan de dag a volk ai pina jongu egt je heb bepaald mensen die nu niet egt kunne eten.ano Kang mang nee nee nee dies no kang!!!


  Maak melding

 8. “Jay 25 april 2020 At 01:25”
  – Precies. Komt hem goed uit het volk nog verder te verarmen. Alleen dat zie ik als enige reden.

  Zogenaamd armoede bestrijden. Dikke lul!
  Hij geniet eerder van hoe armer het volk hoe beter het voor hem uitkomt


  Maak melding

 9. Rob zal hem zometeen wel gaan vertroetelen, de kontenlikker eerste klas van WKN.
  Daar komt ie hoor. Met zijn “zijne majesteit wat doet u dit onwijs goed” om te kotsen gewoon, zulke reacties!


  Maak melding

 10. Bouta jij randdebiel, zal dan weer een sigaret gaan roken en een fles whisky leegdrinken met de jongeren tijdens je eigen aangekondigde lockdown. Verder leest hij alles van het bord af wat hem voorgekauwd is.


  Maak melding

 11. Kan iemand mij het nut van een avondklok uitleggen. Terwijl we overdag gewoon on’s gang mogen gaan en dan waarschijnlijk volgens deze wijze besluiten, minder kans hebben om iemand tegen het lijf te lopen die besmet is met het virus.
  gemodereerd

 12. Hij is genetische defect. Hij neemt alles over van de Noorden. Na aperij….. Daarom vliegt KLM niet en op de manier houdt hij iedereen in zijn greep. Maar hij is ook oké. De domme Surinamers leren nooit en alleen klagen. Roven. Stelen. Comentaar geven op alles. De volk is corrupt. Suriname is een gezegend land maar wij.. Zijn de duivel.
  gemodereerd

 13. Een zinloze lock down als je ziet hoevelen zich op straat bevinden en zelfs overlast bezorgen en als de politie komt aanryden worden ze met een app gewaarschuwd en duiken ze een erf op
  de hele nacht is dat aan de handt ik vraag me af hoe zo lock down


  Maak melding

 14. Omdat er zonder daglicht minder controle is op de ‘2 meter afstand’ -regel misschien.
  Er worden voor alsnog geen boetes uitgedeeld als je geen 2 meter afstand houdt. In Europa is dit op meerdere plekken wel het geval (1,5 m).

  Daarom zal het zijn. Anders gaan mensen in nachtclubs, hoerententen, casino’s en noem alles maar op gewoon de regels negeren waardoor er ook sneller kans is op besmetting. Ga zelf maar na, wat doen allemaal dronken mensen bij elkaar in een uitgaansgelegenheid? Schijt hebben aan regels. Wat voor mensen komen vaak snachts bij elkaar? Hardwerkende mensen? Nee want die moeten vroeg op om de volgende dag te werken.

  Wees blij! Er zijn genoeg landen met een total lockdown waar je alleen maar de straat op mag gaan voor boodschappen of acute noodgevallen. Wat dan, willen jullie dat liever ofzo? 🤔
  gemodereerd

 15. Het is voor veertien dagen verlengd. Betekent dat Rovers en Moordenaars veertien dagen extra vrije wegen en vrij spel hebben om te Roven en te Moorden.

  Een aantal Awarie’s die hier lopen te schreeuwen van geniaal/daadkracht en weet ik veel wat, zou ik zeggen bekijk de woordenboek en ziek de woorden eerst op voor jullie iets uitkramen.
  De woorden voelen zich ook al beledigd.


  Maak melding

 16. Deze maatregelen zijn niet van toepassing voor NDP bijeenkomsten in Flora en Latour waar deze seniele ouwe gek zelf deel van uitmaakt.

  Hypocriet fossiel.


  Maak melding

 17. Als de pandemie langer dan 3 jaren duurt en er nog geen vaccine zijn. Wat gebeurt er met het land en volk.
  In die tijd geen onderwijs meer.
  Toekomst zijn niet meer voor het kind. Iedere voor hun eigen belang.
  De armer worden armer, want er zijn geen werk meer voor ze. Vooral met Social distance
  We kunnen straks geen verzekering kosten meer kunnen betalen omdat we geen werk meer hebben.
  Hoe betalen we onze stroom, water en internet. Want Telesur is niet de enige provider. Hoe gaan we onze huur betalen.
  Hoe gaan wij onze kinderen kunnen voeden, als al onze spaargelden op zijn. Gaat de regering lang lockdown hebben, dan zal deze regering gedurende lockdown of langer onze nutsvoorziening moeten vergoeden. Daarmee bedoeld ik met niet hoef te betalen.
  gemodereerd

 18. bouta je lult pure onzin ze moeten bouta voor liftime locken met zn paarse reetkevers erbij.
  gemodereerd

 19. Daarom heeft Trump de Who gelden stop gezet zij bemoeien zich met de politiek, Big UP aan de President van Suriname jammer dat er nog veel mensen in Suriname wonen die helemaal niet van Suriname houden zij wensen het land alleen de ondergang toe maar kunnen nota benen niet eens eigen onderbroek wassen. Die weten niet wat solidariteit is met hun eigen land hoe dom moet je nog zijn
  Soso lobi


  Maak melding

 20. Dat de lockdown niet leuk is weten wij allemaal, het is de bedoeling om verspreiding van covid19 te minimaliseren. Dat een man als DDB de regels aan zijn laars lapt is voor mij juist een indicatie dat hij hiermee zijn voordeel haalt. Grootste delen zien in deze daad, daadkracht van hun leider, hij gaat de manschapen voor, hij is de leider van de boeven en chilled gewoon met hen. Als de mening van de mensen op dit forum zou kloppen, dan is inderdaad het grootste gedeelte van de bevolking, ongeletterd, crimineel en visieloos. Deze mensen, vooral vrouwen, zullen zich sneller aangetrokken voelen tot mensen die hen verwennen. Het zal voor de overige partijen een noodzaak zijn iets heldhaftigs te doen om DDB van zijn troon te verstoten, hij heeft vooral misdadig Suriname in zijn zak. Chan is voor DDB geen tegenstander, NPS zonder Patricia, evenmin. Alleen leiders die in openheid hun intentie duidelijk maken, zullen voordeel halen om de aankomende verkiezing te winnen.


  Maak melding

 21. Hoeveel COVID-19 doden zijn er in Su geweest, en hoeveel COVID-19 patiënten liggen er in de Surinaamse ziekenhuizen ?
  Dankzij deze maatregelen van de president behoren de eerder genoemde cijfers tot de laagste in de regio of van het gehele continent.

  Een ieder die de lockdown maar niets vind kan ik omschrijven als de grootste sukkel die achter zijn of haar laptop zit en alleen maar onzin het web inslingerd.

  Pres. we love you, en yu o wini ding baka op 25 Mei ’20 !


  Maak melding

 22. Blijkbaar houd deze president van het lockdown. Je hebt bijna geen enkele nieuwe besmettingen meer. Houd de grenzen dicht en voor de rest de mensen vrij laten in hun beweging. Komt de economie ten goede. Ik vraag mij af waarom er een avond klok is. Wie gaat wie besmetten als er geen besmettingen meer zijn. Verleg je aandacht op de grenstreken. Juist daar moet je hard optreden en niet in Paramaribo.


  Maak melding

 23. Vijf weken geen besmettingen, totaal 10. Eén dode, twee zieken. Er kan dus vastgesteld worden dat een lockdown en avondklok belachelijk is. Alle besmettingen waren ook nog import gevallen. Intern is er dus geen actief virus in het land. Bouta wil niet devalueren voor de verkiezingen.
  En het volk doet er braaf aan mee. Bouta zelf, die gezien zijn leeftijd zelf veel risico zou lopen indien het virus actief zou zijn in het land, maakt zich geen zorgen. Land uit de interne lockdown en alle energie in grensbewaking stoppen lijkt mij.


  Maak melding

 24. @: Milton 25 April 2020 At 11:07

  “Pres. we love you, en yu o wini ding baka op 25 Mei ’20 !”

  Staat u op de loonlijst van de NDP ????
  Hebt u niet voldoende realiteitszin om te beseffen wat er gaande is in Suriname ?
  Het feit dat er tot nog toe geen sprake is van een grote uitbraak is absoluut niet te danken aan het beleid van de regering.

  Uw roep op nog eens 5 jaar Bouterse is bijna misdadig te noemen gezien de deplorabele situatie waarin deze regering het land heeft gebracht.

  De feiten spreken voor zich en die liegen niet meneer Milton !!!!!!!!


  Maak melding

 25. Laten we de avondklok van 23.00 uur in de avond tot 0.600 uur de volgende dag zien als:

  – middel om te rovers/dieven niet bij anderen te laten inbreken,

  – Hangmensen van hoeken van straten in de avonduren/ochtenduren binnen te houden,

  – de straten van Suriname schoon te houden,

  – rust en veiligheid om rustig/ongestoord te slapen,

  – zeer beperkte middel om het Coronavirus te verspreiden in de avonduren/ochtenduren,

  – ddb en overlopers/rovers als een tube roos te laten slapen.

  Mik Din/T(h)em Kon/come, Me Wakti Din


  Maak melding

 26. De lock down wordt veel eerder misbruikt om de stemming op 25 mei nu reeds te beïnvloeden.
  De lock down van 20.00 uur tot 06.00 uur, dus 8 uur lang niet op straat wetende dat dit de slaaptijd is van velen want degenen die niet slapen (werkenden) moeten toch de straat op.
  Van 06.00 uur tot 20.00 uur is er geen lock down en dan zie je iedereen lopen als een nest mieren die uitbreken waarbij social distance niet aan de orde is.
  president,
  Wie denk je voor ezels ui te maken?
  Oja ik weet het al, het domme volk dat achter de NDP aanholt voor een bordje eten en een dranke / water


  Maak melding

 27. Helemaal mee eens dat de Covid-19-maatregelen door de president verlengd is. Deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat Suriname het heel goed doet. Van de 212 landen waarvan het aantal besmettingen worden bijgehouden staat Suriname helemaal aan de onderkant met nog maar 2 personen die nog in het ziekenhuis liggen! Dat is wel een groot compliment aan deze regering! Aan al die andere negatieve opmerkingen hebben we geen bal aan! Het gaat om het volk van Suriname te beschermen tegen deze verschrikkelijke virus waarbij meer dan 2,8 miljoen mensen besmet zijn en meer dan 197.000 mensen overleden zijn.

  De mensen die zo negatief zijn moeten hun politieke motieven voorlopig voor hun zelf houden! Het volk van Suriname is daarbij niet gebaat!


  Maak melding

 28. Ook tijdens het overvallen en opbrengen van personen was er een avond klok, momenteel benoemd als lock down, en ook de overvallers maakten deel uit van een militie en of geheime dienst die deze operaties uitvoerden.
  Ook in de jaren 80 en hierna werden personen, die volgens Bouterse en consorten, niet in het gareel liepen zoals zij het hebben willen werden opgepakt en ja die ook (ge)dood werden gevonden of vermoord of verdwenen denk maar aan leeflang Gooding Horbde Tucajana die terug gingen voor de reconstructie etc.

  Komen deze tijden terug?
  Tijdens het debat in de DNA bij de goedkeuring van de bijzondere machtsmiddelen die werden toegekend aan de president werd hierop geattendeerd.
  Maar Simons, ik gebruik niet de woorden van Phoeba, is hier de oorzaak van want zij als voorzitter kan mag en moet hiertegen haar stem alten horen ook al is ze een NDP’er maar bovenal moet ze betrouwbaar en integer en transparant zijn als voorzitter van de NDP
  Maar dat zijn Simons en Bouva zeker niet


  Maak melding

 29. @ Wayambo

  Heeft u verstand van statistieken ? Op een bevolking van nog geen zes honderd duizend is het niet verwonderlijk dat het aantal besmettingen veel lager ligt dan in landen met miljoenen inwoners.

  Daarvoor hoeft u niet gestudeerd te hebben aangezien dit pure logica is .

  De factor geluk valt deze regering ten deel als het gaat om de bestrijding en schijnmaatregelen m.b.t. het Corona virus.

  Hoe rijmt u derhalve de massale samenstroom van mensen buiten de uren van de Lock Down ???


  Maak melding

 30. Tuurlijk ligt het aantal vele maken hoger. Echter heeft de regering niet genoeg capaciteit en de middelen om corona gevallen 100% vast te stellen. Het is dan ook heel goed mogelijk dat een ‘genezen’ patient niet eens het virus hebben gehad, maar gewoon een flinke griep. Dit kan nare gevolgen hebben voor de bevolking aldaar. Kijk maar naar ecuador, lijken liggen op straat te rotten. Zorg systeem compleet ingestort. Besmettingen meer dan verdubbeld op een dag. Ook in brazilie maakt men graag grapjes en neemt men niks serieus. Het is hopen dat su dit gespaard blijft, want het lot van de mensen hangt aan een zijdedraadje. En mocht het aantaal besmettingen daadwerkelijk zo laag zijn in su, dan heeft deze nutteloze gekopieerde lockdown er zeker niet aan bijgedragen. Maar wel aan het aantal zelfmoorden, diefstallen, berovingen, moord en geweldpleging, hoge prijzen, leningen, crisis, zelfverrijking, SLM FAILLIET, achterstallig loon etc etc..


  Maak melding

 31. Deze moordenaar maakt misbruik van de ontstane situatie. Hopelijk crepeert hij snel, zodat het volk bespaard blijft van een nog grotere humanitaire ramp.


  Maak melding

 32. Covid-19 maatregelen Suriname wederom met 14 dagen verlengd.

  De maatregelen covid-19 wordt over 14 dagen ….WEDEROM … met 14 dagen verlengd.

  I’m telling you !!!!!!

  De reden daartoe: het … ONMOGELIJK MAKEN … dat … BUITENLANDSE WAARNEMERS … naar Suriname komen i.v.m de verkiezing op 25 Mei.

  Deze laatste move van … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … is het mogelijk maken om te … FRAUDEREN … tijdens de verkiezing.

  Bij eventuele verkiezingswinst { NDP} op 25 mei … worden de covid-19 maatregelen … DIRECT … opgeheven !!!!!

  Mensen …. DINK A TORI BOEN !!!!!!!!!!1


  Maak melding

 33. Heeft u verstand van statistieken ? Op een bevolking van nog geen zes honderd duizend is het niet verwonderlijk dat het aantal besmettingen veel lager ligt dan in landen met miljoenen inwoners.

  Daarvoor hoeft u niet gestudeerd te hebben aangezien dit pure logica is .
  =====
  Ik hoop voor jou wel, dat je een klein beetje verstand hebt en zelf eerst moet gaan uitrekenen voor je commentaar op anderen gaat leveren. Enige wat je moet doen is die donkere oogkleppen heel eventjes weghalen.
  Je hoeft in feite niet verder te kijken dan je neus lang is. Bereken de cijfers van Guayana even uit dan kom je daar met hun 73 besmettingen en 7 doden veel hoger uit dan Suriname. Hetzelfde mag je met de rijke landen in Europa doen, dan zie dat de percentages veel hoger zijn. Percentage aantal doden van Suriname is 0,0002%, van Guyana is 0,0009% en Nederland is 0,0248% en dat is in Nederland 124 keer hoger dan Suriname!
  (percentages van het aantal besmettingen vertoond ook dezelfde trend!)

  Conclusie, de rijke landen hebben te veel naar hun economie gekeken en te weinig naar hun mensen! Suriname is een gezegend land en de regering heeft het heel goed gedaan!


  Maak melding

 34. Wayambo,
  De gemiddelde bewoners per km2 verhoud zich tot de besmettings graad , hoeveel bewoners wonen er per km2 in Paramaribo, en hoeveel bewoners bijvoorbeeld per km2 in Nederland waar is het risico groter , de logica is zo simpel, en hoeveel wereld reizigers komen er in Suriname en hoeveel op Schiphol , jou logica valt in het water, jammer, kijk in Wikipedia en je ogen gaan open je logische vergelijking gaat mank


  Maak melding

 35. Aantal inwoners per km2 in Nederland is 416, het aantal inwoners in suriname is schrik niet 4.6 hoeveel risico loopt men in Suriname en hoeveel in Nederland u mag het zeggen


  Maak melding

 36. @ Haco 25 april 2020 At 14:52
  Goed opgemerkt.
  Laat men ook kijken naar zaken als de temperatuur en luchtvochtigheid in gebieden waar er een grote en snelle uitbraak heeft plaatsgevonden en dat vergelijken met SU.
  Dan zal men grote verschillen zien.


  Maak melding

 37. De verlenging v.d lockdownmaatregelen zal vast en zeker voornamelijk te maken hebben met de verkiezingen. Want nu kunnen internationale waarnemers hoogstwaarschijnlijk niet meer komen naar SU om neutraal toezicht te houden op een eerlijk verloop v.d. verkiezingen en dat geeft de ndp ruim baan om te gaan sjoemelen met de verkiezingen net zoals hun matties Rusland en Venezuela dat doen.


  Maak melding

 38. @ lespeki bigi sma, uit uw betoog moet ik constateren dat u aan deze persoon DDB, zoveel macht toekend, omdat praktisch de hele wereld in lockdown is. Acht u hem in staat ervoor te hebben gezorgd dat alle landen zijn model hebben overgenomen, door hun land in lockdown te zetten? Het zijn organisaties als de WHO en RIVM, die deze richtlijnen hebben gegeven om de verspreiding van covid 19 te minimaliseren. Een niet ruimdenkend mens zou DDB op dezelfde frequentie kunnen plaatsen als een wereld leider als Trump, en ik weet dat dat niet uw bedoeling is


  Maak melding

 39. Ik heb het puur getoetst op het aantal inwoners, maar natuurlijk zijn er ook nog andere factoren waarmee je rekening zou moten houden! Inwoners per vierkante kilometers, temperatuur, personenverkeer! Maar om alleen nou te gaan toetsen met oogkleppen op, gaat mij te ver! Zo kan je ook verder gaan, Europa heeft honderden miljarden euro’s ter beschikking en de VS zelfs biljoenen dollars om het virus te bestrijden en hun economie niet te laten instorten. Over personenverkeer kan ik kort zijn. Is laksheid van deze landen om niet gelijk strengere maatregelen te treffen! In maart waren de kroegen, vliegverkeer, openbaar vervoer etc. in Nederland, de VS en rest van Europa nog wijd open! De strengere maatregelen zijn te langzaam op gang gekomen, vandaar die ellende in Europa, VS, Brazilië etc. En nog steeds houden de mensen in Nederland zich niet strikt aan de regels, vaker moet de politie erop uittrekken om groepjes mensen aan te spreken!


  Maak melding

 40. @ zandloper
  Gelijk heb je met hetgeen je aangeeft. Neen Bouterse is niet ruimdenkend genoeg om een middel als de lock down te gebruiken om de uitbreiding van de corona virus te bestrijden.
  Gelukkig zijn het niet die aantallen geïnfecteerden en doden in Suriname zoals die in de welvaartslanden voorkomen.
  Wel jammer dat hij de andere pandemie “roven en stelen van het volk” niet wilt bestrijden terwijl hij wel daarvoor de macht heeft om dat te kunnen doen


  Maak melding

 41. Gezondheid gaat boven alles. Op basis van de risico’s die de volksgezondheid loopt ten gevolge van de bedreigingen vanuit de grensgebieden is dit een juist besluit. Elk moment kan een idioot met corona naar binnen glippen en de boel besmetten. Binnen een paar dagen kan als gevolg hiervan de hel uitbreken. We can’t handel it. Naar gelang wij risico lopen dat zo een bedreiging manifest wordt en dit nog niet onder controle is , kan ik mij hierin vinden…


  Maak melding

 42. Lijken op straat en overbelaste zorg in Ecuador: ‘Het is hier net een horrorfilm’

  Marc Bessems
  correspondent Latijns-Amerika · Ga naar het Twitter account van Marc Bessems
  Op een bankje, verpakt in plastic, ligt een lijk. Het is bloedheet in Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. De stank moet overweldigend zijn. “Mijn tante stierf in haar huis”, vertelt een vrouw aan de televisieploeg van RTS, een van de grote televisiestations van het Zuid-Amerikaanse land. “Ik heb 911 gebeld, maar er kwam geen ambulance. Het lichaam begon op te zwellen en te rotten. Ik heb haar toen maar op straat gelegd.”

  Verslaggever Carlos Julio Gurumendi was erbij, en filmde hoe de gemeente uiteindelijk het stoffelijk overschot van de bejaarde dame kwam ophalen. Zijn beeldmateriaal van de afgelopen weken schetst een schokkend beeld van het epicentrum van de corona-uitbraak in Ecuador. “Niemand was voorbereid op deze pandemie. Het was hier in Guayaquil net een horrorfilm.”

  Nabestaanden van coronadoden klagen dat er in mortuaria geen plek was voor hun geliefden:

  FYI. ook een tropisch land.
  gemodereerd

 43. @ Haco;

  dank je wel voor je extra toelichting voor die “ wetenschapper” wayambo .

  Praten en weten waarover je praat zijn twee verschillende dingen .


  Maak melding

 44. de dag des waarheid komt langzaam aan dichterbij..29 april a. s.

  zal het echt zo zijn..
  laten we hopen..
  gemodereerd

 45. Aan het eind van de rit zullen er meer doden/verdwijningen en lijken gedumpt zijn op conto van de avondklok ten opzichte van het virus Covid-19.


  Maak melding

 46. Ik vind het geweldig, in Su werkt het corona virus alléén maar tussen 20:00 en 0:600 uur.
  Overdag slaapt het virus,vandaar dat men overdag alles mag doen van DDB. Een echte lockdown is het hele land plat leggen en niet alléén in de avond, dit is een lockdown van lik me reet !!! @ Milton Ja hoor: jou baasje heeft het heel goed voor elkaar gekregen, dank zij je baasje is er weinig besmette mensen in Su. Wat een dom gelul van je: ach ja, van een paarse ezel kan men ook niet veel verwachten. Schaar je maar bij de ander ezels zoals Damsco RobGay en nog meer van die paarse ezels op de deze site. Zie de reactie van @ Mul van 25 -04 om 14:03 uur, en knoopt dat goed in je oren na het lezen !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.