Ondertekening overeenkomst donatie van 100.000 maskers aan Suriname

19
Ondertekening overeenkomst donatie van maskers aan Suriname

In Beijing, China is een overeenkomst getekend tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Suriname, vertegenwoordigd door de ambassade in Beijing en The China Foundation for Peace and Development (CFPD), met het oog op een donatie van 100.000 maskers aan Suriname. De ondertekeningsceremonie vond plaats op 17 april.

De ondertekening van de bedoelde overeenkomst werd verricht door ambassadeur Patty Chen en de Secretaris-Generaal van de CFPD, dhr. Xu Jianguo. Tijdens zijn toespraak wees de Secretaris-Generaal op de achtergrond van voormelde ondertekening, te weten de reeds lang bestaande goede relatie tussen de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname, als voorbeeld voor vriendschap, wederzijdse ondersteuning en samenwerking. Deze hebben het besluit tot donatie van maskers voor regulier gebruik aan Suriname versterkt en versneld.

In haar toespraak wees ambassadeur Patty Chen op het wederzijds belang van onze landen tot gezamenlijke inspanningen in het tegengaan van de verdere verspreiding van COVID-19, een virus dat geen grenzen tussen landen kent, geen verschil tussen continenten en ook geen verschil tussen nationaliteiten. Met de donatie van maskers aan Suriname worden de gezamenlijke inspanningen en het wederzijds belang tot uiting gebracht.

Zij bracht voorts een woord van dank uit aan de Secretaris-Generaal van de CFPD en allen die hebben bijgedragen tot het welslagen van de ondertekening van de overeenkomst. Deze overeenkomst voorziet in de productie, donatie en verzending van 100.000 maskers van het type -Facial masks (3d) for Daily Protection – ten behoeve van de Regering van Suriname. Dit project zal uiterlijk mei 2020 moeten zijn voltooid.

Inspanningen van de Surinaamse ambassade in de Volksrepubliek China als werkarm van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname in samenwerking met relevante bevriende contacten in Beijing met een hart voor Suriname, hebben de weg geplaveid tot het voorbereiden en aangaan van de voormelde overeenkomst met de CFPD.

Tijdens de plechtigheid waren, naast de voormelde bevriende contacten, ook overige ondersteunende staf van de ambassade aanwezig. In een tijd waarin er een grote vraag naar maskers en schaarste daaraan is, bleek het noodzakelijk om middels de ondertekening een donatie van maskers aan Suriname veilig te stellen.


19 REACTIES

 1. De goede betrekking tussen Suriname en China ? Ha ha laat de gek het maar niet horen. Hoe zat het alweer met de Chinese vissersboten die in het viswater niet mochten vissen en door de rechter teruggefloten moest worden ?
  Me mars papa een goede betrekking tussen beide landen.
  gemodereerd

 2. Gelet op de ‘kwaliteit’ van chinese producten is er een grote kans aanwezig dat SU ondeugdelijke mondneusmaskers zal krijgen van China die onvoldoende bescherming zullen bieden.


  Maak melding

 3. Eerst het virus verspreiden en de wereld in ellende dompelen om vervolgens de barmhartige Samaritaan te spelen.
  Niet te vertrouwen die Chinezen!
  gemodereerd

 4. Nederland had recent nog 600.000 kapjes besteld en weer teruggestuurd omdat ze niet aan de eisen voldeden. Nu gaan ze zelf mondkapjes produceren.

  Grote kans dat desbetreffende afgekeurde kapjes in surinaamse handen gaan belanden.


  Maak melding

 5. Wat wilt China voor deze donatie terug?
  Het is bekend dat iets niet voor niets wordt gegeven. Het wordt hoogtijd dat het Surinaamse volk gast leren wat eigen productie is en inhoudt. Moet echt alles zelfs de eenvoudigste dingen die men zelf kan maken uit het buitenland vandaan komen? Ons land zit vol met grondstoffen die aan het buitenland wordt verkocht. Ingrid Bouterse mevrouw diamanten geeft naaimachines weg. Het wordt hoogtijd dat zij zelf ook achter een naaimachine gaat zitten en mondkapjes gaat naaien in plaats van waardeloze voedselpakketten uitdelen.
  Een lapje stof en je vervaardigd je eigen mondkapjes.


  Maak melding

 6. Koos , die mondkapjes van Nederland 🇳🇱 die komen ook uit China 🇨🇳, dus Koos waar heb jij het nu over kijk jij niet Naar de Buitenlandse Journaal afgelopen week is er een Groot party Mondkapjes aangekomen op Schiphol uit China 🇨🇳.
  gemodereerd

 7. Een vrachtvliegtuig met 800.000 mondkapjes is maandag vanuit China aangekomen op Schiphol, bevestigt minister Martin van Rijn (Medische Zorg) maandagochtend in de uitzending van Goedemorgen Nederland. Koos lees maar voor dat jij over Nederland 🇳🇱 begin te praten dat wij het ook uit Nederland konden bestellen 😂😂😂😂😂 Grapjas.
  gemodereerd

 8. Kijk die negatieve haters zijn weer bezig in hun ogen is niks en ook niks goed maar zelf geven of iets doen ho maar niks geven of doen maar wel aan de zijlijn staan zeuren dat kunnen ze wel goed.
  gemodereerd

 9. Facts!! China is hard bezig Afrikanen in China hun huizen uit te zetten en nergens meer binnen te laten omdat volgens de Chinese overheid de Afrikanen de virus zouden verspreiden???? Niet te vertrouwen deze gasten en hou ze in de gaten!!!
  Jammer dat er niet crities naar China wordt gekeken door deze regeringen…

  Dont trust Them!! Because they dont like black people!! Deze donaties zijn allemaal schijn en worden 100 keer dubbel betaald door bepaalde hulpbehoevende landen zoals Suriname.. Take Care!!!!
  gemodereerd

 10. Boi a no grap, maar waar is die masker van het uitbaggeren van de Suriname rivier gebleven? Peh a bagger gevaar deh…zoveel short minded…100.000 maskers uit Moederland China, terwijl onze kleermakers thuis werkloos zitten. Waar de 400.000.000 SrD naar toe, in de Covid- 15 moordenaar tijdperk naartoe?. Moro ka da mofo doro.


  Maak melding

 11. Er ging even iets fout met het kopiëren en plakken

  Bite me 24 april 2020 At 20:29
  Eerst het virus verspreiden en de wereld in ellende dompelen om vervolgens de barmhartige Samaritaan te spelen.
  Niet te vertrouwen die Chinezen!@@@

  Jij bent ook een grote stommeling
  Als het 14 dagen duurt voordat de eerste corona patiënt ziek werd
  Hoeveel waren al besmet hoeveel waren het land al uit wisten ze dat ze besmet waren of wisten ze wat covid19 was
  DOMBO jij wist het al dat ze besmet waren en wat covid19 is stommeling je praat een hoop losse buik oftewel Loes bere praatjes.
  gemodereerd

 12. In de nieuws hadden NL en Canada de kn95 maskers afgekeurd. De nieiwe lading naar NL moet nieuwe zijn.

  Inderdaad de Su ondernemers kunnen de maskers ook maken. Mischien iets duurder dan de chinezen het kan maken.

  De surgical maskers en de mondkap zijn na een poosje niet door te ademen.


  Maak melding

 13. Overal op de wereld worden de chineze N95 mondkapjes niet te voldoen. Dus maar weggeven aan bedel naties om de bedelaars uit te roeien.


  Maak melding

 14. @ Bongo bita 25 april 2020 At 00:00
  Jij weet duidelijk geen moer. Ga je maar eerst verdiepen in het onderwerp voordat je komt kletsen. Feit is dat toen een arts in china aan de noodbel trok en mensen waarschuwde voor een nieuw virus hij door de autoriteiten opgepakt, berispt en gecensureerd werd. De eerste gevallen van coronabesmettingen werden officieel in begin december 2019 vastgesteld in Wuhan. I.p.v. gelijk op te treden heeft men de hele maand december en een deel van januari 2020 lopen klungelen. Ergens begin januari 2020 hadden chinese deskundigen al intern gerappporteerd aan hun eigen autoriteiten dat er besmettingen tussen mensen plaatsvonden en dat er clusters van besmettingen waren. Die info heeft China 6 dagen lang stilgehouden waardoor miljoenen chinezen konden reizen en het virus zich over de wereld kon verspreiden. China zei toen juist dat het virus beheersbaar was. Er is ook info dat de bron van dit virus niet een vis/wildvlees markt is maar een lab (niet ver verwijderd v.d. markt) waar men jarenlang onderzoek deed naar coronavirussen. Chinezen kunnen niet vertrouwd worden.


  Maak melding

 15. Nu pas blijkt dat de Chinese producten van lage kwaliteit zijn. Heel wat landen hebben al geklaagd dat een groot deel van de Chinese spullen de tests niet goed doorkomen.
  China gaat zo vertrouwen van de wereld verliezen.


  Maak melding

 16. Fa wing vertrouw ding mask foe ding,sma sa abie a virus mik ding en Dan sturen ze naar Su.Here Jezus bescherm my familie oh Gadoe.Maak je eigen mask


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.