dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Hoefdraad laat zich niet afleiden door aanklacht OM

Minister Hoefdraad laat zich niet afleiden door aanklacht OM

-

Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën, laat zich niet afleiden omtrent het feit dat het Openbaar Ministerie De Nationale Assemblee gevraagd heeft hem in staat van beschuldiging te stellen. “Laat de PG zijn werk doen. Mijn main focus en prioriteit op dit moment is het volk van Suriname redden uit de acute nood”, zegt de bewindsman via het Nationaal Informatie Instituut.

“Ik zal mij onder geen enkele omstandigheid laten afleiden van de belangrijke verantwoordelijkheid die op mijn schouders is gelegd door de president”, zegt de minister met verwijzing naar het COVID-19 Noodfonds dat in een recordtijd moest worden opgezet en uitgewerkt om de financiële en economische gevolgen van de coronacrisis te kunnen opvangen. “We zijn behoorlijk opgeschoten en de verwachting is dat de president komende week uitkomt met concrete maatregelen om de zwaarst getroffen groepen tegemoet te komen.

Zoals eerder aangekondigd is niet alleen gekeken naar kort termijn acties, maar ook naar maatregelen om de lokale productiesector een push te geven richting duurzame productie en importvervanging. Suriname heeft enorm veel potentie. En alhoewel deze crisis de zoveelste uitdaging is die in korte tijd op ons pad komt, heb ik er alle vertrouwen in dat we er sterker uit komen als land en volk. Het zal resulteren in de hoognodige diversificatie van onze economie en een nog creatievere en productievere samenleving.”

De Financiënminister zegt uit zijn jarenlange ervaring bij en met internationale financiële instellingen waaronder het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Islamic Development Bank (IsDB) te weten dat kleine landen als Suriname bij wereldcrises de zwaarste klappen krijgen, maar ook het snelst kunnen recoveren bij doordacht beleid. Dat Suriname binnen twee jaar al uit het diepe dal van de economische crisis van 2015/2016 kwam, is niet zonder meer gerealiseerd.

De bewindsman geeft toe dat de Surinaamse regering is overvallen door de COVID-19 crisis, met bijbehorende tegenvallers zoals het noodzakelijk sluiten van de grenzen en het kelderen van de aardolieprijzen. “Niemand had dit gedacht of gewild, maar het is wereldwijd een feit. Ook voor Suriname. En wij zullen er als Regering alles aan doen om ons volk te beschermen en tegemoet te komen.”

Dat hij uitgerekend op dit moment verdachtmakingen tegen zijn persoon moet aanhoren, ervaart de minister als “opzettelijk storend en afleidend”, maar geenszins als zorgpunt. “Ik concentreer mij op het uitrollen van het noodfonds en intensiveren van het contact met bevriende naties en internationale instellingen die ons door deze moeilijke tijd heen willen helpen. Ook dit is tijdelijk. De vooruitzichten op middellange en langtermijn zijn zeer goed. Suriname komt er bovenop”, aldus Hoefdraad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

53 REACTIES
 1. “maar ook het snelst kunnen recoveren bij doordacht beleid.”
  – Waar blijft het recoveren dan? Wanneer komt Boefdraad met het doordachte beleid? Er is anders totaal niets van te merken. Maar 10% van de geleende gelden wordt daadwerkelijk besteed aan waar het voor bedoelt is. Het overige verdwijnt in de broekzakken (lees: zwarte bankrekeningen in het buitenland).

  “Dat Suriname binnen twee jaar al uit het diepe dal van de economische crisis van 2015/2016 kwam, is niet zonder meer gerealiseerd.”
  – Haha, een hele flauwe grappenmaker ben je, je kraamt onzin uit of je ziet echt dingen die er helemaal niet zijn. Je gelooft zeker sterk in je eigen onzin. Suriname is al dik 10 jaar (zeker vanaf 2010) in een dikke economische crisis, vuile gorre HONDENLUL!

  Door zakkenvuller Boefdraad is dat de afgelopen tien jaar met zijn 92 valuta leningen niet zonder meer gerealiseerd. Je moet toch beter je best doen om de boel te kunnen verdraaien, flapdrol!

  Wanneer een hond in gevecht is laat hij zich ook niet afleiden. Sla maar eens met een stok op het beestje zijn kop, hij blijft doorvechten.

  Misschien moet Boefdraad ook een paar stokslagen op zijn hoofd hebben. Misschien zal deze hond zich dan wat van de steeds groter wordende armoede in Suriname aantrekken. Maar ja, deze hond is constant in gevecht met geld..

  Ja hoor natuurlijk, geef covid-19 lekker de schuld. Ipv dat je als een man je fouten en of tekortkomingen erkent. Dit soort lui zijn echt totaal niet geschikt voor de politiek. Het is allemaal veel te moeilijk voor ze.
  Daarom is het land afhankelijk van leningen, produceert het bijna niks zelf en worden er geen banen gecreëerd. Politie en bepaalde hulpverlenings beroepen, maar ook onderwijs, zorg, noem alles maar op, worden bewust zwak gehouden.

  Doe wat met je stem en stem op een partij die niet alleen aan zelfverrijking doet, luchtkastelen bouwd, armoede vergroot en het land enkel en alleen verder naar de afgrond lijdt.

  Wil je dat jouw land als welwarend land zal worden en geen bedel junk status heeft dan zal je op een betere partij moeten stemmen. Een grotere partij als VHP kan de koers van het land nog wijzigen. De kleine partijtjes stellen in feiten niet zoveel voor met hun weinig zetels.

  Wees slim en stem bewust. Denk niet dat andere mensen wel zullen stemmen want daarvan zijn er al een hoop. Doe wat met je stem anders gaat het automatisch weer naar de paarse ratten!


  Maak melding

 2. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gaat ongestoord door met de taken die hij van president Desi Bouterse heeft gekregen. Dat stelt de bewindsman in een persbericht naar aanleiding van het verzoek van de procureur-generaal (pg) aan het parlement om hem in staat van beschuldiging te stellen.

  Boi
  Deze man heeft durf of is hartstikke gek. Hij blijft vertrouwen op de president die eerst wel 10 shots moet nemen en 3 lijnen moet die Abdoel en Bouva.
  Misiekaba denkt nu “boi na geluk mi abi foe skoifi en trong minister anders mi bing ka ook tu”

  Ai Hoefdraad je bent nu gesnapt en aan de ketting gelegd door van Trikt waardoor hij jou de mogelijkheid biedt om hem zijn hoofd boven water te houden terwijl hij op je schouders staat en jou voeten in de modder blijven staan.
  Je loontje komt nog dikke boontje.
  De vraag is nu wie Bouterse eerst zal slachtofferen
  Veira
  Hoefdraad
  Simons
  Abdoel
  Bouva
  Roemer

  Ja wie is de eerste schaap over de dam want dan zal de kudde volgen


  Maak melding

 3. Natuurlijk laat hij zich niet afleiden, Hij geniet de bescherming van Bouta, dus hij kan gewoon doorgaan met waar hij al die jaren mee bezig was, overal vandaan geld lenen, en dan doorsluizen naar de vriendjes van Bouta.


  Maak melding

 4. Het is een vloek voor een land waar dit soort mensen flink huishouden en de boel, willens en wetens in de vernielling helpen, dit soort volk is nog niet rijp eerlijke handelingen te plegen, verleiding is te groot, de boel op te lichten.


  Maak melding

 5. Meer dan interessant gedrag. Heel bijzonder dat feiten niet lijken tellen voor dit soort mensen. Hoe ze in hun eigen leugens blijven hangen.

  Wanneer gaat het volk optreden, Simons lijkt het niet van plan te zijn.


  Maak melding

 6. Billie Turf Boefdraad voelt zich een heel mannetje met zijn groot spraak terwijl hij tien buffels schijt. Deze dief met zijn leenziekte moet direct uitgeroeid worden. Hij weet dat hij een pathologische leugenaar is net als Bouta en Ingrid.Geheel het volk wordt belazerd door deze stelende rioolratten. Ons land is bankroet. Failed State. Witwassen, drugspraktijken.
  Weg met deze bedriegers. Ze doen.niks voor het volk. Het volk leeft in bittere armoede.


  Maak melding

 7. Hoefdraad je had 10 jaren om met de schurken van NDP te produceren .

  NDP Regering noem een paar producten ,wat men de productie gaat opvoeren .

  Wat bedoeld NDP met productie opvoeren ,welke productie .


  Maak melding

 8. Deze man is niet goed wijs maar wel een geslepen bobo en als was in de handen van ddb. Zelfs de zwaarst door covid-19 getroffen landen met duizenden doden zijn niet zo verarmd als Suriname waar men ons wil doen geloven dat er maar 1 dode is gevallen. Suriname was voor Covid-19 al een grote puinhoop en al gedowngrate tot Junkstate maar de aangeboorde olieputten zouden van Suriname en de Surinamers een Dubai achtig land maken niets aan de hand “je weet wel” de vorige week was de olie wereldwijd niets meer waard. Je kreeg zelfs geld toe als je een barrel kocht. En ja hoor ineens gaat de waardeloos geworden olie bijdragen aan de armoede van Suriname!
  Ik wil jullie ff in herinnering brengen dat toen wereldwijd er een crisis was het was 2008, dat het in Suriname goed ging. De Surinamers lachten ons uit want Vene was een zuinige huisvader.
  Ik kijk uit naar het bericht dat ddb en zijn grijpgrage geile fist lady en gevolg vlak voor de verkiezingen onder het mom van een staatsbezoek of medische behandeling Suriname zijn ontvlucht met onbekende bestemming. Ik hoop dat ze kiezen voor een ambassadegebouw in Frankrijk dat intussen naar zal blijken onderhands is verkocht aan een andere schurkenstaat waar ze op goeie voet mee staan.
  VEILGHEID KOST GELD OPLICHTERS! Brammetje M wil weer advocaat worden. In Nederland zal het niet lukken dus maak hem snel overnight Surinamer en geef hem tegelijkertijd lid van de orde van advocaten met als kantoor dat van Kanhai de paglia.


  Maak melding

 9. Deze man kun je toch niet serieus nemen na zijn betoog vol leugens en sprookjes waaruit de liefde voor het volk zou moeten blijken.

  Je gaat er spontaan van overgeven.


  Maak melding

 10. We zullen zien wat de DNA hiervan vindt. Bij ja , moet Hoefdraad helaas parkeren met zijn werkzaamheden. Bij nee , mag hij doorgaan met piki piki moni. De vraag is ook wanneer dit behandeld zal worden. De oppositie zal erop aandringen het zo spoedig als mogelijk te behandelen. Het wordt kommer en kwel indien men de vraag van de PG niet honoreert. Echter, ook na zijn aftreden als minister, kan Hoefdraad alsnog vervolgd worden.Verkiezingen ,Hoefdraad ,Veira en Corona. Corona maakt meer kapot dan je lief is.


  Maak melding

 11. Irvin Kanhai merkt tegenover Starnieuws op dat hij vaak gezegd heeft dat zijn cliënt verklaard heeft dat Hoefdraad van alles op de hoogte was.

  Kanhai was wel verbaasd dat de vervolging aanvankelijk de minister wilde verhoren als verdachte zonder hem in staat van beschuldiging te stellen. In dat geval kon het Openbaar Ministerie zelfs niet ontvankelijk worden verklaard. Veel van de zaken die volgens het dossier hem verweten worden, zijn in het ambt gepleegd. Een politieke ambtsdrager moet eerst in staat van beschuldiging worden gesteld, tenzij het om zaken gaat die niets met zijn ambt te maken hebben.

  De minister kan onder andere valsheid in geschrifte, money laundering en verduistering worden verweten. Kanhai merkt op dat doorgegaan is met gebruik van de kasreserve toen Van Trikt geen governor meer was. Verder zouden royalty’s meerdere malen als onderpand zijn aangeboden. De Bankwet is volgens hem ook overtreden. Al deze zaken maakt hij op basis van verhoren waarin hij inzage heeft als raadsman van Van Trikt. Kanhai merkt op dat de gewezen governor in opdracht van de minister een aantal zaken heeft gedaan.


  Maak melding

 12. Het OM laat zich ook niet afleiden door de quasi-nonchalante houding van Hoefdraad.
  Met voldoende bewijs tegen hem heeft Hoefdraad geen poot om op te staan. De NDP zal wel bereid zijn hem te helpen gelet op de volslagen onzinnige reactie van onbenul Abdoel. Morele principes en respect voor de trias politica’s zijn volstrekt afwezig bij de NDP
  Maar dat zal Hoefdraad na 25 mei niet redden want dan waait zeker een andere wind


  Maak melding

 13. Hij wil het volk redden van de acute nood die hij voor de volle honderd procent zelf heeft veroorzaakt. Als deze crimineel je komt redden ben je nog sneller dood dan als hij dat niet doet. Hij moet zo snel mogelijk het gevang in om Suriname te behoeden voor nog meer ellende.


  Maak melding

 14. Jullie hebben 10 jaren de kans om economie op te krikken. Toen was situatie normaal maar is juist verslechterd. Nu met dit alles denk ik niet dat je geschikt ben om t op te lossen


  Maak melding

 15. Alle boeven moeten gestraft worden, zoals eerder is gebeurd met de NPS- en de VHP-boeven. Ben wel erg benieuwd wat het parlement in Suriname gaat doen met het verzoek van de PG. Het volk van Suriname moet op geen van deze boeven partijen meer stemmen bij de komende verkiezingen. Geef de nieuwe partijen ook een kans, zodat er wat meer politiek evenwicht is in Suriname!


  Maak melding

 16. Kom goed met deze man, heel goed smoesjes om het volk over te halen in psychologisch opzicht.
  Na de verkiezing moet deze, bij verlies, vluchten naar Afrika, anders zullen benadeelden hem tot gehakt maken .
  Nog eventjes lachen met die vieze lach en dan is het gebeurd. Dit is geen Joke !!!!


  Maak melding

 17. DNA GAAT HEM NATUURLIJK NIET LATEN VERVOLGEN. WORDT 26 STEMMEN VOOR EN 8 TEGEN. ER WORDT STRAKS VERGADERD IN OPDRACHT VAN BOBO PG. ALIAS BOBOLOLIE.

  SORRY MAAR HET IS EEN SCHAAMTELOZE VIEZE VUILE GETTO MAN.


  Maak melding

 18. Ik geeft Hoefdraad het voordeel van de twijfel. Maar wie met vuur speelt moet op blaren kunnen zitten. Als hij schuldig is heeft hij erom gevraagd. Ik ben wel benieuwd of de aanklacht ” witwassen en corruptie ” stand gaat houden. De president van de CVS valt onder zijn verantwoordelijkheid. Bewezen moet worden of hij al dan niet bewust heeft meegewerkt aan de praktijken van de vorige governor (van Trikt) van de CBS. Het ligt aan de speurders van het OM om met een duidelijke aanklacht voor de dag te komen. Uiteindelijk zal de rechter moeten beslissen of Hoefdraad al dan niet schuldig is aan de ten laste gelegde.


  Maak melding

 19. pakiratigri 24 april 2020 At 10:27
  ………………………..” Het wordt kommer en kwel indien men de vraag van de PG niet honoreert. Echter, ook na zijn aftreden als minister, kan Hoefdraad alsnog vervolgd worden.
  ………………..” Corona maakt meer kapot dan je lief is “.
  **************************************
  Inderdaad … corona maakt meer kapot dan ons lief is …. MAAR … MAAR … het is NIET de schuld van corona dat jullie PAARSE BOEVEN de schatkist leeggeplunderd hebben.

  Het is niet de schuld van corona dat Abra{boef}hams [ 300 milj. OWV}, Bouva, Mi-sji-keba { Naschoolse opvang }, Graanoogst {30 Milj. Carifesta }, Jozefzoon {9 milj. Schoolboeken},
  EBS … noem maar op … Staats financiën … GESTOLEN … hebben.

  Na de verkiezing worden ze allemaal VERVOLGD …. ze gaan allemaal richting Santo Boma { zacht gezegd } ….. you get it …. @@@Pakira-Tirgi !!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Lees maar wat Kanhai nu zeg over Hoefdraad .

  Adboel en Jenny Simons gaan snel een wet maken al moet men 28 uren lang vergaderen .

  Waar is Abraham grijzen van NDP .

  Komt uit Nederland en Nederland heeft Boefdraad het laten voor NDP .


  Maak melding

 21. Wanneer voeren de productie bedrijven van NDP de productie op ,om meer te verdienen voor Suriname .

  Boefdraad welke productie bedrijft heb je ondersteund in de 10 jaren NDP beleid .


  Maak melding

 22. Doehkie doe de groeten voor mij aan Waydo en Ramon Abraham grijzen .

  Doehkie je moet naar DNA vergadering komen om Hoefdraad te verdedigen .

  Vrouw Jenny Simons heb je nog wat tijd om de boef nog te verdedigen hoefdraad moet het zijn .

  De groeten

  uit

  Rotterdam

  Aan Bouterse je ben al gevallen zonder een wapen na 40 jaren bedriegen .


  Maak melding

 23. Kondremangs
  Ik verwacht niet veel van de jaknikkers van de DNA olv de grijze godmother. ……denkt u dat ze de schoonzoon van DiDiBri zullen laten vallen. …NADAT ze hem 10 jaar lang zijn gang hebben laten gaan om te liegen en bedriegen en de boel kapot laten maken? ??? Om niet te spreken over de 92 leningen van de leendemoon. ….
  Het zal weer met een sisser aflopen. …want Boefdraad heeft opdracht van DiDiBri om ons…door hen. ..verarmd volk te redden. …het lijkt wel dat de plagen over DiDiBri en zijn boevenbende met twk komen. …wang baka trawang. ……karma. …..
  DiDiBri. …your ship is sinking. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 24. Tien duizenden Surinamers zijn in de 40 jaren NDP onderdrukking Systeem dood gegaan .

  Door hongersnood, drugs,Alcohol wapen geweld ,en verdriet .


  Maak melding

 25. @ Pakiratigri

  Uw reactie de DNA bepaald is wel heel erg flauw. We weten ondertussen dat de fractie discipline extreme vormen had aan genomen.
  De grote vraag is of die nu nog zo groot zal zijn om iemand die hun duidelijk minachtte te reden voor een paar maanden. Simons zit met de vraag of zij haar leden wel terug kan krijgen. vooral de leden die geen kans meer hebben om terug te komen na 25 mei.

  Ik zie het als een experiment en freakshow. Hoe kunnen mensen als Abdoel, Bouva, Hooghart en Doekhie deze mini-ster met het dossier dat de PG zal moeten presenteren nog laten doorgaan. Het zal hun bij elke keer dat zij hun mond opengaan doen in de toekomst voor gehouden kunnen worden. Was Abdoel al niet eens duidelijk jegens Boefdraad “Sodemieter” aub op toen hij zij voorganger verweet kasten vol met onbetaalde rekeningen achter gelaten te hebben,

  RobG
  u matigt u sterk met het voordeel van de twijfel. Wat valt er te twijfelen aan een minister die steeds argumenten gebruikt die ronduit gelogen zijn en na betrapt te worden zich er hautain uit bluft een paar voorbeelden:
  1>> Er wordt niet geleend om Brokopondo over te nemen:
  2>> Oppenheimer II is een succes. Hoge rente, maximale zekerheden binnen 3 maanden of boete rente, discount en fee $ 14.000.000.
  3>> Fitch etc verklaren onzin, niet als je de prospectus leest voor Oppenheimer II
  4>> Er is nog steeds geen verklaring omtrent de middelen die “geleend zijn bij de CBvS)
  5>> op 19 maart bleek Boefdraad bij Oppenheimer in default en trad de boete rente in werking,
  6>> Toen Boefdraad betrapt werd werd het default planmatig of wel dikke vinger naar Wallstreet en Oppenheimer.
  7>> Valuta wet drama. Nog steeds meerder koersen.
  8>> Nu no geen geld voor rente Oppenheimer I en default risico. Koers Oppenheimer I ligt op 40.09 % ofwel een rente 23% ofwel JUNK.
  9>> Gerucht dat verkoop SDR’s oplossing moet bieden. als dat gebeurd staat de koers van de SDR op 10.70 beste RobG.
  10>> Bij een echte koers van 10.7 vliegt de staatsschuld enorm omhoog tot door de SRD 35.000.000.000 omdat alle geld wat bij Boefdraad in de buurt komt in rook op gaat.

  is er iets onwaar van het voorgaande.


  Maak melding

 26. RobG 24 april 2020 At 11:41
  Ik geeft Hoefdraad het voordeel van de twijfel.

  Goh wat een onnozel figuur ben je toch RobG. Het komt zo naïef en kinderlijk over.
  Zoals je behoort te weten, want je woont in Nederland, gaat de PG nooit over 1 nacht ijs.
  Je weet toch wel wat men bedoelt met 1 nacht ijs RobG.
  En RobG
  Zoals altijd is de eindverantwoordelijke verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een organisatie dus zo ook Hoefdraad.
  En RobG
  Zoals je weet hoort het bij grote transactiebedragen uit oogpunt van controle en functiescheiding (belangentegenstelling) dat er altijd een eindverantwoordelijke en een opdrachtgever en een opdrachtuitvoerder te zijn om zaken gecontroleerd uit te voeren.
  Dit is tevens één van de bouwstenen van integriteit en betrouwbaarheid maar oon transparantie.
  En RobG
  Probeer mij niet over AO/IC en controle aspecten uit te leggen want daar win jij het zeker niet van mij

  De PG heeft zijn verzoek wel overwogen op grond an aan de hand van harde bewijzen.
  De PG zal niet zo achterlijk zijn als Hoefdraad, van Trikt beschuldigen notabene een register accountant die tijdens zijn opleiding leert dat dossiervorming een harde vereiste is en dat alleen harde bewijzen in het dossier kunnen worden gezet, om van Trikt te beschuldigen denkende dat deze accountant geen bewijzen tegen hem Hoefdraad en zijn president Bouterse zou hebben bewaart. Van Trikt wist van te voren wat hem te wachten stond en zal Hoefdraad in zijn val meeslepen en wie weet zal Hoefdraad ook anderen in zijn val meeslepen.

  De beerput moet nog open worden getrokken. Ik zou zeggen aan alle coalitie leden en ministers ex ministers etc un long en dek yu srefie want storm e kong


  Maak melding

 27. Natuurlijk spangt Hoefdraad zich niet! Of hij wordt door een nieuwe ingreep van de coalitie ‘gered’, of de president trekt aan een paar touwtjes om hem te redden. Althans dat is de verwachting, gezien de gebeurtenissen uit het recente verleden.
  Maar dat het er nu niet al te best voor hem uitziet, staat vast. Ik denk namelijk niet dat de PG zomaar een losse flodder zal afschieten op zo’n invloedrijke persoon. Er moeten dus ernstige verdenkingen zijn. En deze worden ondersteund door uitlatingen van de advocaat van van Trikt. Die zegt namelijk dat zijn cliënt in enkele gevallen heeft gehandeld in opdracht van, en met medeweten van Hoefdraad. Daarnaast heeft Hoefdraad, die de bui al zag hangen, in een vroeg stadium geprobeerd om vervolging te voorkomen door te eisen dat er een vrijwaringsclausule moet worden opgenomen in de deal met de banken over het terugbetalen van de verdwenen miljoenen. En de directeur van de DSB doet ook een duit in het zakje met een kort geding tegen de CBS, waar de minister van Financiën voor verantwoordelijk is.
  De coalitie heeft deze minister eerder met haastig in elkaar gedraaide wetten de hand boven het hoofd gehouden. Ik kijk met spanning uit naar hun volgende move.


  Maak melding

 28. Denk dat hij wordt opgeofferd. Let op die abdoel. Die heeft tot 2x een wet in elkaar geflanst om deze mini-ster te redden. Verhoging schuldplafond en valutawet. Vanaf dit weekend zal alles in een snelvaart trein gaan. Meer troep, stand-by.


  Maak melding

 29. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP.

  Mensen en Mensen kinderen

  Dit is 1 van de reden waarom de meeste landen buiten Suriname wij Surinamers als een grote mop zien.. wij Surinamers zijn 1 groot grap.

  Als het parlement het bevel van de pg naast zich neer legt stel ik voor dat ze alle gevangenen
  Vrij laten.. als iemand een overval pleegt hoef die tegen slordig niet meer de frezen dat hij of
  Zij de bak in gaat.. alles moet worden gedoogt


  Maak melding

 30. Hoefdraad SCHUIF je bent een grote schande voor ons land Suriname mang.. trek je terug, we moesten ons pas ernstig zorgen maken toch zei je jaren geleden , dat wanneer de schuld boven de 6 miljard zou zijn… het is nu 23 miljard ??? SCHUIF je bent gewoon een UBER schijnheil mang, en JIJ bent medeverantwoordelijk voor de puinhoop in Suriname 🙁


  Maak melding

 31. Dat zou ik ook zeggen als ik boefdraad was. Ik hoop dat er gauw een andere regering komt en dat de onderzoeken allemaal onder één niet NDP regering plaatsvindt.


  Maak melding

 32. Positie van Kanhai wordt met de dag interessanter. Hij beschuldigd in het belang van zijn cliënt heel bewust Boefdraad. Hij stelt nui zelfs duidelijk dat Boefdraad opdrachtgever is en na ontslag van van Trikt nog door gegaan is.

  Iedereen die niet bevooroordeeld is zal weten dat er nog steeds geen antwoorden zijn op de “geleende” reserves van de Centrale Bank van Suriname.

  Abdoel die roept alleen nog iets om de eigen positie te zuiveren, Hij wil niet dat er bij voorbaat veroordeeld wordt. Volgens mij is iedereen meer dan tevreden met het in staat van beschuldiging stellen. Dat is ook het enige dat gevraagd wordt.
  Abdoel verwijst naar de voorgaande onderzoeken met betrekking tot de staatsschuld plafonds en de adviezen van de VES waar hij duidelijk niets van wil weten. Ofwel Abdoel gaat niet voor de inhoud maar de vorm en de opdracht vanuit de leiding we slachtofferen Boefdraad of we beschermen Boefdraad.

  Iedereen is zo blij met deze actie van de PG dat er slechts heel braaf en politiek correct gehandeld zal gaan worden en niemand Boefdraad zal veroordelen vooraf. Het enige wat belangrijk is dat hij zo snel mogelijk op non actief moet, bijvoorkeur net als van Trikt een maandje in beperking zodat hij niets meer kan laten verdwijnen.

  Bouterse zal moeten kiezen. Handhaven betekend dat zelfs de Chinezen geen handreiking kunnen doen.

  Boefdraad in beperking zetten is Absoluut noodzakelijk omdat hij anders ongetwijfeld genoeg resources heeft om omgezien te verdwijnen via het binnenland.


  Maak melding

 33. Inderdaad moet Hoeffie in beperkingen worden
  vastgezet !

  Er is kans op laten verdwijnen stukken en getuigen,
  en er is sprake van vluchtgevaar van de verdachte.

  Vastzetten had al meten geschieden, direct nadat de
  kasreserve-miljoenen USD waren aangeraakt door de
  daartoe niet bevoegde regering !

  Uiteraard moet DNA eerst toestemmen om de
  onschendbaarheid van Hoeffie op te heffen.
  Akkoord gaan met onderzoek en vervolging van de
  minister !

  Het zal een Zwaktebod van NDP zijn, wanneer de
  PG wordt verhinderd een onderzoek te doen naar
  openlijke malversaties van het Paarse regiem !

  Het financiele bankroet van Sranan, veroorzaakt door
  langdurig Paars wanbeleid, is een duidelijk feitelijk
  gegeven voor een ieder die geen lid in van de NDP !

  Als Srananman zou ik geen hoop vestigen op de futu-
  boys van de NDP-leiding !
  Men heeft al eerder bewezen de rechtsstaat Sranan af te willen
  breken met nep-amnestiewet, met nep-valutatran-
  sactiewet en met nep-verhoging-leningenplafond !

  PS : Ook de noodtoestand ivm Corna-virus blijk alleen te
  zijn vervaardigd om geld middelen vrij te maken via het
  uitschakelen verbodsbepalingen !
  gemodereerd

 34. @ Esmerald 24 april 2020 At 13:49
  Denk dat hij wordt opgeofferd.

  Denk ik ook. NDP wil de verkiezingen kost wat kost winnen en als het opofferen van Hoefdraad daarbij helpt zullen ze niet schromen om dat te doen.
  De komende weken zal de overheid veel financiële verplichtingen niet kunnen nakomen omdat het geld er gewoon niet is. De schuld voor dat falen mag de NDP zo vlak voor de verkiezingen niet worden aangerekend. Hoefdraad heeft de financiële ellende veroorzaakt dus laten ze hem vallen en geven hem de schuld van alles wat er op financieel gebied misgaat.

  Hoefdraad mag binnenkort Van Trikt gezelschap houden


  Maak melding

 35. @Tjallie

  “Hoefdraad mag binnenkort Van Trikt gezelschap houden”

  Dit had ik nog niet als winst punt voor de NDP gezien. Als ze hem in beperking zetten kunnen ze hem genadeloos slachten als manipulator van de goedaardige president.
  Verliezen ze als nog dan zien ze wel weer.

  A no mie gaat ver in de denkertjes van de NDPers.

  men eet zonder problemen de kinderen van de revolutie op.


  Maak melding

 36. Tjallie
  Zelfs Ingrid Waldring zou opgeofferd kunnen worden alleen om maar de verkiezing te winnen en met 1 doel namelijk wegblijven uit Santo Boma.
  Degenen die ook op de lijst van opoffers zullen staan zijn de niet onbekendste personen zoals:
  Simons
  Abdoel
  Bouva
  Misiekaba
  Veira
  Maar meer nog de andere leden van de coalitie en de leden van het kabinet van de president


  Maak melding

 37. het zal een wonder zijn, als deze boeven bende de verkiezing gaat winnen..

  het hele tering zooi is een boeven bende bij elkaar, welke goed gesifiliseerde mens zal nog achter dit geboefte aanlopen..
  de redenen zijn alom bekend, iedereen in het land lijdt armoede, niks loopt, draait niks gaat goed…
  je moet stront ziek zijn om deze mensen te ondersteunen de komende 5 jaren..
  het land is al leeg gelopen, wie o wie gaat nog werken voor 2000 srd in de maand waarbij je tegen de 10 al skeer bent..
  wat vandaag nog een 100 s r d waard..7 of 8 euro/dollar.. wat koop je nog ervoor..
  denk goed na,

  weg met deze poep bende , sluit ze allemaal op vooral de 26 ja knikkers alle ministers, inclusief adhin en ddb wordt nog opgehaald..
  gemodereerd

 38. RobG 24 april 2020 At 11:41
  “Ik geeft Hoefdraad het voordeel van de twijfel.”

  – Ja, met enkel en alleen het verstand van een badslipper zou je dat kunnen doen ja. Als je zo weinig hersencellen beschikt om verder door NA-TE-DENKEN of dat zelf überhaupt te kunnen, dan kan ik mij enigszins voorstellen.

  Maarja, we zijn niet allemaal zo zwakzinnig als jou he robje


  Maak melding

 39. GROOT OVERLEG OP LEONSBERG ….. vanaf 12.00 uur

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse gaat Hoefdraad OPOFFEREN.

  MMDDB heeft de Paarse Poepejantjes en Paarse Keskesies { incluis Baboen Hooghart }
  NDP-leden opgedragen Boefdraad in staat van beschuldiging stellen in het Parlement.

  De in Staat van Beschuldiging wordt met algemeen …… stemmen aangenomen.

  De Misdadige Moordenaar ple-si-dent Desire Delano Bouterse kan/zal zijn hand in ONSCHULD wassen en zeggen: ……. sorry … A NO MI … is het parlement … ik heb voor je gepleit …. helaas!!!!

  Boefdraad … hoe verder !!!!!

  Je plan om een week voor de verkiezing met de PAARSE ZON te vertrekken … gaat dankzij corona …. niet door !!!!!

  Je krijgt wel …. A ONE WAY TICKET …. Santo Boma !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 40. Hahahaha, Boefdraaf zegt SU te willen redden uit de nood. Wat een clown.
  Toen hij onder regering bouta 1 naar SU kwam als governor v.d CBvS was de koers srd 3,35 nu is het srd 15. Hij had bij de CBvS een monetaire reserve overgenomen van $ 650 miljoen dollar, toen hij in 2015/2016 vertrok als governor waren die reserves drastisch verminderd. Nu is dat bijna nul.
  Hij heeft als minister van financieen het land opgezadelt met structureel hoge begrotingstekorten en een zware schuldenlast.
  Boefdraaf kan SU het best helpen door v.d. bosje brug te springen.


  Maak melding

 41. Abdoel test een rare verdediging.
  >> waarom zo’n haast.
  >> niet veroordelen voor onderzoek.
  Moet er wel onderzoek mogelijk gemaakt worden oen.


  Maak melding

 42. Ik geloof in een oprechte rechtstaat, maar stel dat zal blijken dat onze rechtstaat te gehaast heeft gehandeld om Hoefdraad veroordeelt te krijgen. Er zijn fouten gemaakt in dit proces en de PG zijn integriteit wordt in twijfel gebracht. Als de PG, fouten blijft maken in dit proces, dan zal het OM deze man, nooit veroordeeld krijgen. Alle beschuldigingen aangekaart door de PG kan in principe tegen hem gebruikt worden. De regering begint een offensief tegen de bekwaamheid en het bevoordelen van derden door deze PG. De naam van Cairo en Telgt werden genoemd, als zouden zij straf hebben ontlopen door inmenging van de PG.
  Gaat hij de eer aan zichzelf houden, of zal de president van de republiek Suriname hem ontslaan? Ook aan het korps van de politie is een brevet van onkunde getoond, door de korpschef in een radio uitzending te bekladden. Als ik het verhaal van Mv Wessel, over het ontbreken van ethiek in de partij weer doorneem, dan zal er heelwat moeten gebeuren, als wordt bewezen dat de PG, niet naar eer en geweten handeld.
  Aan de NPS de opdracht om na te gaan welke inspecteur, hand en spandiensten verleend aan deze PG. Patricia Ethnel, hou de NPS schoon, anders worden jullie meegesleurt in deze polemiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES