Geen voeding voor gedetineerden in cellenhuizen Suriname

32
Santo Boma
Santo Boma in Suriname - Foto (c) SME SR

De leveranciers van arrestantenvoeding zijn in het geding gekomen met hun uitgaven en dreigen de dienstverlening per direct te staken. Ze zijn immers door hun voorraden heen en kunnen niet langer voorschieten. Ruim een week geleden hebben de leveranciers aan de bel getrokken bij het ministerie van Justitie en Politie  maar hebben geen doende antwoord ontvangen op dit schrijven. De leveranciers doen een beroep aan de overheid alsook president Bouterse om het daarheen te leiden dat zij uiterlijk vandaag vrijdag 24 april 2020 over hun tegoeden kunnen beschikken. 

Sinds de leveranciers hierover aan de bel hebben getrokken bij het Korps Politie Suriname hebben zij niets meer vernomen. Ze keuren het af dat de communicatie zo stroef verloopt en verkeren in onzekerheid over de voortgang van zaken. Het gaat in totaal om een bedrag van ongeveer Srd. 4 miljoen die de staat verschuldigd is aan de leveranciers.

Een Surinaamse leverancier die niet bij naam genoemd wenst te worden geeft aan dat hij niet weet hoe hij zijn personeel eind van de maand zal uitbetalen. “De situatie is vrij ernstig anders hadden wij niet aan de bel getrokken bij de autoriteiten” geeft deze ondermeer aan. “Wij doen ons uiterste best en wringen ons in allerlei bochten om onze verplichtingen na te komen en verwachten ook hetzelfde vanuit de regering” geeft deze zeer verontruste leverancier aan. 

De leveranciers die zich niet verenigd hebben in een belangengroep hebben zich gewend tot de media om hun beklag te doen over de gang van zaken in de hoop de aandacht van de autoriteiten te krijgen voor hun probleem. Ze doen een dringend beroep op president Bouterse om te interveniëren in deze voor hun zeer nijpende situatie. Ze hebben kosten nog moeite gespaard om vanaf januari de overheid voor te schieten in het volste vertrouwen dat ze binnen korte termijn over hun tegoeden konden beschikken.


32 REACTIES

 1. Moni no de moro !!
  Als die gedetineerden geen eten krijgen dan gaan ze op stand komen. En dan heeft de regering nog een probleem. Alles komt los nu!! Feiten zullen voor zich zelf spreken.
  93 leningen en er staat nog 4 miljoen srd. open voor voeding gedetineerden.

  Leveranciers,

  Mooie woorden vullen je kassa’s niet!!
  Gewoon je gelden opeisen.


  Maak melding

 2. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂iemand moet jouw 4 Million SRD betalen, en je blijft maar door werken met die Staat , dan hebt jij als leverancier een Hele Dikke Buffers omdat voor te schieten, weer zo een Ondernemer met Sweet torie want niemand en nogmaals niemand kan dit volhouden,
  gemodereerd

 3. Paarse aanhang vind dat alles goed gaat… niks trekken ze zich aan ook de 3 down grades van verschillende kanten zegt die paarse aanhang NIKS, vandaag staat de media bol van het slechte nieuws in Suriname…


  Maak melding

 4. goedkope oplossing : Alle Lony rovers ,dieven ,verkrachters ,moordenaars afschieten. Kost de staat geen geld.
  gemodereerd

 5. Leveranciers: A regering SKEER: Deng Mang No Habi monie.

  Jullie gaan lang wachten op jullie centen hoor.
  Jullie moeten deze gasten niet meer voorschieten.

  LAAT ALLES MAAR IN ELKAAR DONDEREN: MISSCHIEN GAAN DE OGEN VAN DE KUMAKOISI LOVERS ALSNOG OPEN.

  Alhoewel ik dat zelf betwijfel.


  Maak melding

 6. Gedetineerden eten beter dan arme mensen. Laat anders het Leger eten voor ze koken of anders gewoon rijst met bonen en brood met piendakaas. Gaan ze echt niet dood van…


  Maak melding

 7. Wat een bullshit 4 miljoen voor geschoten??? Hoe komt dat zo een ondernemer 4miljoen kan hebben in zijn achterzak..voorgeschoten…normaal moet hij een credietlijn hebben bij een bank .bank betaald..bankontvang..wat over blijft na betalen van lonen belastingen is winst die moet je keurig op geven bij vullen van je aangifte.


  Maak melding

 8. Geeft niks die rovers daar hebben ervoor gezorgd dat dit gebeurd geen medelij rot maar weg in je cel.
  gemodereerd

 9. Waarom zitten ze daar ? Juist ja omdat ze te lui zijn om te werken. Kisin ding moi !
  Krijgen ze geen eten ? Geen probleem. Dan eten de dieven, rovers en moordenaars, elkaar maar op. Probleem opgelost.
  Als toetje voor de overblijver, want er blijft sowieso een over, stel ik voor een heerlijk dessert van Pakiratigri Waldo gemixt met RobG en die gek genaamd Glenn. Eet smakelijk.
  gemodereerd

 10. Mensen rustigaan het gaat om SRD krijgen de opgeborgen mensen afgekeurde etenswaren?
  Wat is de koers?
  A regering no e spang nanga owru nosso malengri sma deng njang dang ding o spang nanga strafmang? Libi mi jere!
  Buitenvrouw e meki gerger bika a pa foe ding pitjieng no e pai allamitasie.


  Maak melding

 11. Deze criminele gasten die gratis huisvesting en voeding krijgen, horen voor hun voeding en verblijf aan het werk gezet te worden. Sedert wanneer is Boma, hotel Boma geworden. Deze gasten horen hard te werken voor hun geld. Geeft ze schoonmaakmiddelen om hun verblijfskooi
  dagelijks schoon te maken. De verwennerij
  aan deze dievenbende moet direct beëindigd worden. Directe en personeel hebben een taak om voor rehabilitatie te zorgen. Deze criminele gasten worden met een gouden handschoen aangepakt zodat zij na vrijlating weer in de criminaliteit vervallen. Justitie zal met een keiharde protocol moeten komen.
  gemodereerd

 12. Laat de INMADE groenten planten en kippen kweken. Er is zoveel grond in SU. Laat ze werken voor hun kost en inwoon die ze tot nog toe geen cent heeft gekost. De aller zwaarste gangsters aan een lange ketting vast maken en de goten laten ophalen met een schop en tjap onder extreem goed bewapende PA’s. Ze kunnen dan geen kant op en als ze toch een kant opgaan plat leggen en afvoeren. Ook in het gevang hebben ze een grote bek en klagen over van alles en nog wat. Meki ding wroko dji ding nang met zichtbare resultaten. Vooral recidivisten die het maar gezellig vinden om terug te komen voor een natje en een droogje. A KA BA.


  Maak melding

 13. Suriname is een land, dat rijk is aan delfstoffen. Er is ook al twee keer olie gevonden, die miljarden zullen opleveren. Wat kost een maaltijd in Suriname? Ik bedoel geen maaltijd van Jawa, Sarinnah, Chi Min of Muntje, maar een maaltijd die in eigen beheer wordt bereid.


  Maak melding

 14. Geen probleem. Laat Ingrid maar gaan koken voor die gevangenen. Dan kan ze alvast oefenen voor wanneer haar hoogbejaarde criminele man wordt opgesloten.


  Maak melding

 15. als s m e zo een rijke land is met alles erop en aan,, waarom pinaren dan de mensen zo…. waarom zoveel criminaliteit, waarom zoveel on gescshoolden ongeleterden waarom zoveel domboos,
  mensen die de scholing hebben gevolgd, staan aan de zijkant te kijken, hoe het land verpauperd leeg loopt, wat is allemaal gebeurd met die 50 Cubanen af gestudeerde dockter..
  of zijn ze nep..

  bijna precies een maand later, zijn er de beloofde verkiezingen , wie zal dan de schepter zwaaien,,,, ik hoop niet de zelfde moordenaar.. , toch of wel..
  gemodereerd

 16. @ Kale en Koejoe;
  1>> de SRD 4.000.000 staat niet uit bij 1 ondernemer.
  2>> Ondernemers worden gecontracteerd op basis van betalingsvoorwaarden/ leverancierskrediet, dat doen ze zelf ook weer.
  3>> een deel van het tegoed is winst en financieringskosten/ de betalingsregeling die in de prijs verwerkt is of zou moeten zijn.

  om een twee voorbeelden te noemen:
  1>> een bevriende staalconstructeur die stelde dat hij pas de eerste betalingen 200 dagen na dat hij begonnen was met geld voor een opdracht te besteden zijn eerste betaling binnen had.
  2>> Albert Heijn betaalt pas aan haar leveranciers zodra het product als door haar 4 maal verkocht is.

  Ofwel SRD 4.000.000 aan leveranciers krediet is wel vervellend en niet echt netjes maar wel begrijpelijk als je afhankelijk bent en een groot deel van de financieringslasten door geeft aan personeel en eigen leveranciers.


  Maak melding

 17. de moordenaar had toch zelf gezegd, dat de gedetineerden zelf voor hun eigen voeding zorg dragen niks van buiten nodig hebben..
  nu geen eten, hoe komt het weer..
  gemodereerd

 18. Neem mensen van naschoolse keukens. Chottelal heeft genoeg groene pesi, gele pesi br bonen, zout en bouten.
  Thee en suiker en melkpoeder. Verder eten ze droog brood.
  Hoe komen ze in de cel??
  Natuurlijk liegt de persoon dat hij zoveel moet ontvangen
  gemodereerd

 19. Ze hebben kosten nog moeite gespaard om vanaf januari de overheid voor te schieten in het volste vertrouwen dat ze binnen korte termijn over hun tegoeden konden beschikken.

  Dan ben je toch slim?
  Iedereen schiet deze regering voor.

  A regering no ab moni moro
  Jij zal de verliezende partij zijn!


  Maak melding

 20. de staatskas is helemaal leeg. De overheid is 1 grote dubieuze debiteur…..en daar moet je geen zaken mee doen. Doe je dat wel dan boter bij de vis…direct betalen dus. Hoe komt dit: onbekwame bestuurders dat voortkomt uit vriendjespolitiek. Er wordt wanbeleid gevoerd door corrupte bestuurders. Het land is financieel en economisch naar de knoppen. De regering en de president zijn hiervoor verantwoordelijk. Houdt het land/bevolking hun hiervoor verantwoordelijk? binnenkort wordt er gestemd en zullen we het zien. Persoonlijk vrees ik het ergste…..en de gewone burgers zullen hun wonden mogen likken.


  Maak melding

 21. Ze zitten niet voor hun zweetvoeten, maar rijst met water is voldoende want de belastingbetalers hebben het ook zwaar buiten dus doe rustig geen inspanningen dan heb je weinig nodig om te overleven.
  Zorg ervoor dat je nooit neer daar terecht komt🙋🙋


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.