donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat van Hoefdraad: "PG lijkt in aanvaring te zijn gekomen met de...

Advocaat van Hoefdraad: “PG lijkt in aanvaring te zijn gekomen met de rechtstaat”

-

Does Travel - naar Suriname

Naar aanleiding van het bericht omtrent de vordering van de Procureur Generaal aan de voorzitter van De Nationale Assemblée tot het in staat van beschuldiging stellen van minister Gillmore Hoefdraad, stelt de advocaat van de minister, de heer mr. Frank Truideman dat nu pas zijdens het Openbaar Ministerie de juiste procedure in acht is genomen.

Mr. Truideman verduidelijkt één en ander door er op te wijzen dat reeds op 16 april 2020 bij zijn cliënt een schrijven afkomstig van een inspecteur van Politie werd bezorgd, waarin de minister in opdracht van de Procureur Generaal wordt opgeroepen voor een verhoor als verdachte op woensdag 22 april jl. inzake het onderzoek naar gepleegde malversaties bij de Centrale Bank van Suriname. In antwoord hierop heb ik de PG niet openlijk verwezen naar de te volgen procedure nu het in deze een politieke ambtsdrager betreft, maar volstaan met de mededeling dat wij deze stap van het Openbaar Ministerie niet begrijpen.

Het vervolgingsmonopolie van -gewezen- Politieke Ambtsdragers ligt op grond van de Wet In Staat van Beschuldigingstelling en Vervolging Politieke Ambtsdragers van 18 oktober 2001 immers niet bij het Openbaar Ministerie, maar bij de Nationale Assemblee. Deze wet en het gezag van DNA worden ondermijnd, indien de daarin voorgeschreven procedure niet eerst wordt doorlopen alvorens mijn cliënt uit te nodigen voor een verhoor als verdachte of anderszins onderzoekshandelingen jegens hem te ondernemen, aldus Truideman.

De Wet In Staat van Beschuldigingstelling en Vervolging Politieke Ambtsdragers vloeit rechtstreeks voort uit artikel 140 van de Grondwet en met ernst moet worden afgevraagd of de Procureur Generaal niet in aanvaring is gekomen met de rechtstaat, nu mijn cliënt formeel met terzijdestelling van de procedure via DNA per brief van  16 april 2020 is opgeroepen om als verdachte gehoord te worden. Dat het OM daarna de fout heeft gecorrigeerd door achteraf de juiste weg te volgen, doet niets af aan het gebeurde, zo betoogde Hoefdraad’s advocaat.

De bedoeling van deze wet is geenszins dat DNA treedt in de beoordeling van de gegrondheid van het aanmerken van een politieke ambtsdrager als verdachte. De Nationale Assemblée moet enkel bepalen of de vervolging van zo een functionaris ‘in politiek bestuurlijk opzicht in het algemeen belang moet worden geacht’. Indien de Nationale Assemblée oordeelt dat vervolging van de politieke ambtsdrager niet in het algemeen belang is dan is er volgens  mr. Truideman geen vervolgingsrecht. 

De advocaat zegt zijn cliënt geadviseerd te hebben om geen gevolg te geven aan de oproep voor verhoor als verdachte op 22 april jl. en zulks ook aan de Procureur Generaal te hebben bericht, waardoor de PG de ruimte kreeg om de ingezette schending van artikel 140 van de Grondwet in te dammen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

87 REACTIES
 1. =Boefdraad, je bent gewaarschuwd zoals alle anderen die in de coalitie zitten. Niet te vergeten het hele kabinet en Bouterse zelf.
  Die vloek zal niet mals zijn voor jullie en gezin.
  Ik heb begrepen dat er nu al mensen zijn die een zware vloek over jullie spreken, dus opgepast.

  -Van mij kant uit mag het gebeuren, omdat het land Suriname naar de klote is gegaan. Bouterse geeft niets om jullie, omdat hij heeft geroepen::als brand de hele stad plat, de persoon die lekker slaapt ben ik, Bouterse dus.
  Deze man is voor mij daarom een waardeloze moordenaar.


  Maak melding
 2. Weer een bacove verhaal.
  Truideman ziet niet in welk shit zijn cliënt het land heeft gebracht hij denkt alleen aan zijn kassa.

  Oprotten en opsluiten!!!!


  Maak melding
 3. Goedzo Ira. Boefdraad mag creperen in zijn cel naadt Bouta en Brunswijk. Het gaat een gebouw zo groot als een voetbslstadion moeten worden om al die opvreters op te sluiten. Maar ze gaan gedtraft worden. Het begint al voor ze. En het OM pakt goed door. Die eaardeloxe advocaat lult maat wat om te vertragen. Hoefdraad gaat 18 jaar opgesloten worden. De hele cortupte bende gaat betaald worden. Bouterse zijn woorden. You wan pai cash me pai you cash.. Het gaat gebeuren met jullie rovers. God is actief.


  gemodereerd
 4. Truideman trekt diverse truien over zijn hoofd dat hij zelf hiermee zijn eigen gezicht mee bedekt om Boedraad te kunnen vrij pleiten. Truideman maakt zich hierdoor ook een advocaat van de leen en graai duivel. Boefdraad heeft geheel het land en volk naar de verdoemenis geholpen met zijn dievenbende. De staatskas is leeggeroofd.
  Schandelijkgedrag. Truideman heeft ook schijt aan het volk. Draagt ook een paarse Toga en heeft ook een paarse gespleten tong.Deze duivelse kliek moet oprotten.


  gemodereerd
 5. Meestal komen advocaten met dit soort lulkoek aanzetten wetende dat hun client een strafbaar feit hebben gepleegd . Zgn een rookgordijn optrekken

  Ps: op social media doen foto’s de ronde waarbij stemkaarten vervoerd met privé busjes en niemand weet waar naar toe.


  Maak melding
 6. Het is absoluut van algemeen belang. Deze ex-medewerker vh IMF heeft het verprutst voor Suriname. Hij moet opdraven voor het gerecht. Indien niet, dan zal het in de nabije toekomst onmogelijk zijn om financiële hulp te vragen. Ook niet voor covid.
  Het is aan te bevelen om alle voormalige CBvS hoofden te laten getuigen.

  En leg het volk uit dat ze nu honger lijden vanwege deze mini-ster en niet om covid.


  Maak melding
 7. Nu wordt de nationale assamblee misbruikt om criminelen aan het recht te doen ontsnappen. De NDP is een verziekte partij die levensgevaarlijk is voor de rechtsstaat Suriname. Die is er om alle burgers te beschermen tegen de willekeur van deze aan lager wal geraakte partij en regering.
  Stem ze weg op 25 mei , en maak de weg vrij voor welvaart en een maatschappij waarin we met respect en liefde omgaan met elkaar .


  Maak melding
 8. Frank Truideman zegt niks over de beschuldigingen en bewijzen. Hij is alleen bezig met pogingen het proces te stoppen danwel op lange baan te schuiven net als het Decemberproces.

  Maar het wordt interessant, Robert van Trikt heeft gehandeld met medeweten van Killmore Boefdraad en Boefdraad heeft op zijn beurt gehandeld met medeweten van Desi de duivel Bouterse.

  A keti desi no koti zomaar. Er gaan achter elkaar een aantal koppen rollen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 9. Kondremangs
  Meki truideman go dong ini wang tingi gotro. ….de grootste onzin om te verwijzen naar de grondwet. ….waarom truideman. ..komen DiDiBri en zijn boevenbende geen verantwoording afleggen in de DNA? ?????Dus hou op met die juridische steekspelletjes. …jouw cliënt is schuldig. .punt uit en moet aftreden en gestraft worden net zoals balesar en gilds. ….dus
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 10. De uitslag van de assembleeleden die normaal jaknikken is in deze zaak nu al bekend, er is geen aanleiding, om deze minister te vervolgen, dat gaat de uitslag worden van deze corruptelingen.


  Maak melding
 11. De politie inspecteur heeft waarschijnlijk zijn best gedaan een vormfout te veroorzaken.
  Het lekken van de brief hoort daar meer dan waarschijnlijk ook bij.
  PG heeft het moeten repareren.

  Vreselijk interessant spelletje om de macht van mensen die niets schuwen om aan de macht te blijven.


  Maak melding
 12. Boi o boi , disi na wan bun span kino é teki unu dya. Mi no sabi a kba fu a kino disi yere. Na wan Alfred Hitchcock kino. Ala sani de mogelijk. Dit is echter de gang van zaken zoals het hoort betreffende een minister die in staat van beschuldiging wordt gesteld. Het ligt aan de DNA. De meerderheid bepaalt. Volkomen democratisch. Ten overvloede moet erop gewezen worden dat dit een pure Surinaamse aangelegenheid is. Suriname gaat ook niet in de keuken gluren bij Nederland ,India ,China, de VS enz.
  Diezelfde landen begrijpen ook dat het een Surinaamse aangelegenheid is. Ze zijn professioneel en zolang het democratisch eraan toegaat , is er geen vuiltje aan de lucht. We zijn niet in een bordeel of kroeg bezig .


  Maak melding
 13. Het is geen Surinaamse aangelegenheid. Omdat je tweeënnegentig (92) buitenlandse leningen hebt afgesloten, valt dit onder Internationale aangelegenheden. De internationale organisaties (geldschieters) moeten verantwoording afleggen aan hun aandeelhouders. Hun boeken moeten kloppen. En als boefdraad een wanbetaler is, dan komen die Internationale instanties verhaal halen.
  Dus als het DNA wil, kunnen ze het als interne zaak zien, dan kunnen ze lachen.

  Guyana krijgt nu ook financiële restricties vanwege een corrupte verkiezing.
  Wat jullie niet snappen, is dat criminal Justice niet is gestopt vanwege covid. De rest vd wereld heeft genoeg ambtenaren die normaal werken. Sterker nog ze staan op scherp, geen ruis v kleine kruimels.


  Maak melding
 14. Ons land is in acute nood met Boefdraad zijn leen en steel gedrag dus hij moet opdonderen en de rest van de hele DNA familie ook.


  gemodereerd
 15. Pakiratigri,paarse hoeren zoon. Suriname wordt geregeerd door boeven en pooiers en hoerenlopers,. Je bent een hersenloze debiel die niks van de wereld weet.


  Maak melding
 16. ~Dat wordt het druk in de gevangenis met economen.Van Trikt,Roemer en nu Leendert.De gedetineerden krijgen een master class in de economie.Wel een economische les die neergang garandeert.Abdoel gaat hun achterna als griffier.


  Maak melding
 17. Hoefdraad is nu op zo een leeftijd getekend en zal dus NOOIT NOOIT meer aan de bak komen bij internationale bedrijven en instellingen. Hij kan het vergeten dat hij ooit nog een belangrijke post zal vervullen.

  Hoefdraad zal overal worden gevolgd van zijn Boefdraad streken
  Truideman volgt dezelfde methodiek die Kanhai heeft gevolgd in de december moorden proces.
  Zoveel als mogelijk tijd rekken en zoveel als mogelijk niet praten over de rode draad maar geef hem ongelijk want daar wordt hij voor betaald met de dure valuta die Boefdraad zich heeft toe geëigend.
  Time will tell
  Vraag het maar aan RobG tot hij wordt ontmaskert


  Maak melding
 18. “De Nationale Assemblée moet enkel bepalen of de vervolging van zo een functionaris ‘in politiek bestuurlijk opzicht in het algemeen belang moet worden geacht’.”, zegt de advocaat van de minister.
  Er hoeft dus niet meer in de DNA over deze kwestie te worden gedebatteerd, want de reactie van de coalitie is nu al zó voorspelbaar!! Deze zaak wordt nog voor de verkiezing besproken, zodat er een meerderheid in de DNA is om te bepalen dat ‘de vervolging van zo een functionaris in politiek bestuurlijk opzicht niet in het algemeen belang moet worden geacht’.
  Weer wordt de bekende (Surinaamse) kaart uitgespeeld: de beste verdediging is de aanval. Vertel het volk dat de PG zelf in overtreding is (in dit geval ‘in aanvaring lijkt te zijn gekomen met de rechtstaat’), zodat ze aan die man gaan twijfelen. En zo wordt dus de politieke aanhang gemobiliseerd om tegen de PG te protesteren.

  Leuk spel hoor, de (Surinaamse) politiek…..


  Maak melding
 19. Suriname in de puinhoop, de strateeg heeft zijn strategies al uit gestippeld, ik zie het al weer gebeuren. De volgende staatsgreep door ontevreden militairen is voor 25 mei 2020 een feit, de zogenaamde ontevreden militairen. Net zoals in de jaren80.
  Het land is naar de knoppen, vele ouderen en generaties wilden genieten een steentje bijdragen aan de opbouw van Suriname, helaas is het een Afbouw gebleken.


  gemodereerd
 20. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Mensen en Mensen Kinderen

  Toen de Nederlandse minister de Heer Blok.. Suriname een mislukte staat
  Noemde hadden de NDPers een groot drama van gemaakt

  De NDPers vonden toen dat de heer blok zijn woorden terug
  Moest trekken.

  Nu wil ik van iemand die pro Bouterse is weten wat zijn
  Of haar definitie van een mislukte staat is


  Maak melding
 21. Hoeveel krijgt deze ADVOCAAT uitbetaald om rechtsvervolging te saboteren
  wie is deze advocaat die de P.G ter verantwoording roept hmmmmmm opsluiten die boeven bende , je wordt opgeroepen door de ijzeren hand dan ben je verplicht je te melden wist niet dat advocaten de macht in suriname hadden


  Maak melding
 22. De pui hopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Die wereld kijkt toe beste mensen.. als het zo is dat de NDP fractie
  Die heer hoefdraad in bescherming neem en dat hij zijn ministerschap
  Mag voort zetten is de kous af

  Ik stel dan voor dat we alles moeten opdoeken.. en dat we
  Van Suriname een natuur reservaat maken.. een soort van Serengettie
  Als Tanzania


  Maak melding
 23. Om bewijzen te vervuilen dient per omgaande Hoefdraad alle toegang te worden ontzegt tot zijn huidige werkruimte en gebruik van IT diensten.
  Hoefdraad mag blijven werken maar dan op een andere werkplek en alleen met een assistent die datgene voor het uitvoert wat hij vraagt. Bijvoorbeeld iemand van de oppositie samen met iemand van de coalitie die zullen Hoefdraad assisteren
  Dit omdat het vertroebelen frauderen van bewijs tegen te gaan.
  RobG voor jou dit
  Wat wordt onder fraude verstaan?
  “een opzettelijke handeling door een of meer leden van het management, met governance belaste personen, werknemers of derden, waarbij gebruik wordt gemaakt van misleiding teneinde een onrechtmatig of onwettig voordeel te verkrijgen.”

  RobG
  zie hier de ingrediënten die Hoefdraad zal laten hangen.
  Ook het onderzoek naar alle leden van de regering(en) dus alle politieke figuren moeten hieraan worden onderworpen .


  Maak melding
 24. NDP staat gelijk aan Criminele organisatie. De leider of moet ik zeggen lijder,(want deze moordenaar lijdt aan de politiek van de zwarte aarde, na mij de zonvloed) heeft alleen maar narigheid voor Suriname gebracht. Weg met deze slopers.


  Maak melding
 25. Succes

  24 april 2020 At 18:52

  Mensen is Waldo overleden, zie geen reactie meer van hem

  ==================================

  De meeste ndp-ers houden zich koest. Kaartenhuis is ingestort en de excuses zijn op. Paars loopt op haar laatste benen.


  Maak melding
 26. Ik zou er werkelijk het niet erg vinden als Alle ndpers opgespoord worden en in een interneringskamp worden opgenomen en onder dwang worden behandeld. Te beginnen met die bigi yapyappie Limbo met zijn grote onsmakelijke racistische kwebbels. Bij hem mag men rustig verder gaan dan een pedagogische trap in zijn dikke pufgat.


  gemodereerd
 27. Breaking:

  Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday heeft een lijvig document gestuurd naar De Nationale Assemblee waarin de strafbare feiten waarvan minister Gillmore Hoefdraad wordt verdacht, uitvoerig zijn aangegeven en toegelicht met onderliggende documenten. Het gaat om meer dan tien strafbare feiten die Hoefdraad in zijn ambt als minister zou hebben gepleegd. De pg vordert dat de bewindsman in staat van beschuldiging wordt gesteld, waardoor hij vervolgd kan worden. Intussen heeft Hoefdraad te kennen gegeven dat hij onverstoord doorgaat met zijn werkzaamheden, waaronder invulling geven aan het Covid-19 noodfonds.

  De pg schrijft De Nationale Assemblee dat er voldoende aanwijzing van schuld is. Het gaat om onder andere de volgende strafbare feiten:
  1. Het tezamen en in vereniging met één of meer anderen medeplegen van opzettelijke overtreding van het bepaalde in artikel 21 leden 2 en 4 van de Bankwet.
  2. Uitlokking tot opzettelijke overtreding van het bepaalde in artikel 21 leden 2 en 4 van de Bankwet.
  3. Medeplichtigheid tot opzettelijke overtreding van het bepaalde in artikel 21 leden 2 en 4 van de Bankwet.
  4. Het tezamen en vereniging met één of meer anderen medeplegen van niet-opzettelijke overtreding van het bepaalde in artikel 21 leden 2 en 4 van de Bankwet.
  5. Uitlokking tot niet-opzettelijke overtreding van heet bepaalde in artikel 21 leden 2 en 4 van de Bankwet.
  6. Medeplichtigheid tot niet-opzettelijke overtreding van het bepaalde in artikel 21 leden 2 en 4 van de Bankwet.

  7. Het tezamen en in vereniging met één of meer anderen medeplegen van het handelen in strijd met een of meer wettelijke voorschriften met name het aangaan van een of meer overeenkomsten ten behoeve of ten laste van de Staat of een staatsinstelling.
  8. Uitlokking tot het handelen in strijd met een of meer wettelijke voorschriften met name het aangaan van een of meer overeenkomsten ten behoeve of ten laste van de Staat of staatsinstelling.
  9. Het tezamen en in vereniging met één of meer anderen medeplegen van verduistering van geld of geldswaardig papier gepleegd door een ambtenaar.
  10. Uitlokking tot verduistering van geld of geldswaardig papier gepleegd door een ambtenaar.
  11. Het tezamen en vereniging met één of meer anderen medeplegen van oplichting gepleegd door een ambtenaar, door het begaan van dat strafbaar feit een bijzondere ambtsplicht is geschonden of bij het begaan van dat strafbaar feit gebruik heeft/hebben zich schuldig gemaakt van macht, gelegenheid of middel vaan de/die ambtenaren door het ambt geschonken.

  De pg vordert dat De Nationale Assemblee onverwijld overgaat tot het nemen van het besluit over de vordering voor het in staat van beschuldiging stellen van minister Hoefdraad. Op basis van het besluit van de volksvertegenwoordiging kan de rechter-commissaris starten met het gerechtelijk vooronderzoek. Het verzoek is gedaan op 23 april door de pg. Hij heeft in het lijvige dossier verhoren en onderliggende stukken toegevoegd. De pg wil zo snel mogelijk antwoord van het college.

  Bron: star nieuws


  Maak melding
 28. Hahaha een PG die in aanvaring komt met het staatsrecht. Er rest niets anders dan dat de DNA voorzitter zijn brief retourneert met de melding niet ontvankelijk.

  Dit is serieuze shit en de PG is staatsrechtelijk niet meer te handhaven. In elke democratie had hij zijn functie al neergelegd.

  Het schijnt dat sommigen in Suriname alles uit de kast halen om de NDP de pas af te snijden, totnutoe is niets gelukt dus komt men met zwaar geschut.

  Nu is de DNA Officieel met reces, elk besluit vwb deze zaak zal een meerderheid voor nodig zijn, hoeveel zullen in deze Corona tijd komen opdraven om voor of tegen te stemmen? PG eist I tussen snel een antwoord, dit terwijl de DNA hem niets verschuldigd is.

  Dit krijg je wanneer sommigen niet eens kunnen wachten tot de verkiezingen, ze willen chaos en nu want ze zien de bui al hangen.

  Hetzelfde met de terugroep uitspraak van de vhp rechters. De waarnemend hofPresident was nodig om de orthodoxe stap te nemen, heel erg uniek om die dwaze vhp hun uitspraak recht te trekken. Die Hof President moest zich een aap zijn geschrokken toen hij de uitspraak hoorde.

  En voor de dwaze vhp’ers op waterkant.net ik heb met jullie te doen, iedere keer weer worden jullie met een dooie mus blij gemaakt. Kennen jullie die mop nog van Chan, hij zou 28 zetels halen, hihihihahaha.


  Maak melding
 29. Deze PG is nu goed genoeg voor een bejaardentehuis. Zulke kardinale fouten kan je niet maken. Is hij misschien onder druk gezet door bepaalde politieke partijen, ik zou denken de oranje partij!


  gemodereerd
 30. Jammer dat er in Suriname niemand instaat is een aanslag te plegen op deze etters bandieten of komt het nog.
  In andere landen doen ze dat wel als bbq.
  Nee…nee .. wij als electoraat hebben deze gasten op de zadel geplaatst en NU worden we kapot genaaid. Wat is dat voor onzin!


  Maak melding
 31. Niet vervolgen op grond van algemeen belang…daarmee komt alleen als je advocast van de duivel wil zijn.

  Sons zijn wetten gemaakt in belang van de machthebber…zo simpel is het

  Niet boos worden als Su failed state wordt genoemd


  Maak melding
 32. Kondremangs
  Aflossing van de nsdap trollen van DiDiBri. ….Waldootje ingeruild door robertje. …..ach ja. …het demonenrijk van je geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri loopt ten einde en zelfs jouw inbreng zal hier geen verandering kunnen brengen. ..maar wees welkom namens de anti DiDiBri brigade. ……
  De leendemoon Boefdraad moet met wortel en tak worden uitgeroeid. ..net als de rest van de boevenbende olv DiDiBri. …
  Wijlen Johnny K zou zeggen. …wij benne benieuwd. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 33. He koos Paars loopt weer op haar laatste benen, hoeveel laatste benen heeft paars precies?

  Sang PG voelt nattigheid en is gaan lekken. Overtredingen Bankwet lees ik overal van 1 tot 6 kunnen direct in de prullenbak. Want wie moest precies borgen dat de Bankwet niet overtreden wordt, is het de minister of is het de Bankdirecteur en raad van bestuur.

  7 tot 11 kunnen vallen onder het Ambt van minister van financiën. Daar hoeft hij geen verklaring voor te geven. Denk aan gelden voor geheime diensten en operaties of veilig stellen van Surinaamse belangen.


  Maak melding
 34. Kondremang”s het is een opluchting dat alles nu in het openbaar wordt gesteld,
  Nu moet het duidelijk zijn wat vooraf zich gespeeld heeft.

  Zijne excellentie PG ,

  U HEBT BALLEN GETOOND!!!!
  PETJE ERAF!!🙏🙏🙏🙏


  Maak melding
 35. Wat een rommeltje bij de PG, dat niet de juiste vervolgingsprocedure is gevolgd! Deze PG is nu goed genoeg voor een bejaardentehuis. Zulke kardinale fouten kan je niet maken. Is hij misschien onder druk gezet door bepaalde politieke partijen, ik zou denken door de oranje partij!
  De Nationale Assemblée gaat Hoefdraad toch nooit in staat van beschuldiging stellen. Waarom zouden ze dat doen! Mocht het parlement bij elkaar komen, dan zal de coalitie weer voltallig aanwezig zijn en de oppositie zal dan weer met 5 of 6 vertegenwoordigers verschijnen! Zo gaat het steeds!


  Maak melding
 36. Nobruya hoe Lang zit je al op waterkant.net vaderlandslievende en waarachtige Surinamers, mensen die het land een warm hart toedragen voor alles en nog wat uit te maken, Uitschelden, verwensingen doen toe komen, 15 of 20 jaar. Wat heb je zoal bereikt? Niets, nada, en na 15 jaar zit je nog dagelijks hetzelfde te doen. Je bent wat men noemt een ziek ding.


  Maak melding
 37. strafbare feit is duidelijk maar het duurt veel te lang voor berechting.
  In een normale democratisch land zou de.minister zijn taken moeten neerleggen.
  Maar in Suriname is er geen sprake van.
  President die is veroordeelt en de rest allemaal rovers.
  Waarom zou de president voor een beter Suriname zorgen.
  Vroeg of laat moet hij toch nasr de gevangenis en dat beseft hij heel goed.


  Maak melding
 38. @Pakiratigri
  “Het ligt aan de DNA. De meerderheid bepaalt. Volkomen democratisch. Ten overvloede moet erop gewezen worden dat dit een pure Surinaamse aangelegenheid is. Suriname gaat ook niet in de keuken gluren bij Nederland ,India ,China, de VS enz.
  Diezelfde landen begrijpen ook dat het een Surinaamse aangelegenheid is. Ze zijn professioneel en zolang het democratisch eraan toegaat , is er geen vuiltje aan de lucht. We zijn niet in een bordeel of kroeg bezig .”

  Pakiratigri. U vergeet iets. Democratisch is dat de meerderheid bepaald conform de relevante wetten en daar gaat bij de NDP nog al eens iets mis. Denk aan de amnestie wet, het constitutionele hof, Brokopondo wet, staatsschuld wetten en recent de valuta wet. Wetten die er door gejaagd zijn zonder met de wet en regelgeving en democratische processen en beginselen te eerbiedigen.
  Wat u aanhaalt is macht en misbruik van de macht door geen rekening te houden met gerechtvaardigde belangen van andersdenkenden en geen respect te hebben voor voorgaande democratisch gemaakte wetten en afspraken.

  De meerderheid in de DNA van 26 zetels is zoals vaker aangehaald gebaseerd op 45% van de echte stemmen die door reststemmen en door het kiesstelsel 51% van de DNA zetels is gaan vertegenwoordigen.
  Verder is gebruik gemaakt van overlopers en koehandel om de president in de DNA te kunnen kiezen.
  Om niet te buiten spel gezet te worden zijn de kieswetten illegaal veranderd want wat is het verschil tussen pre electorale en een post electorale coalitie.

  We gaan het zien of Hoefdraad opgeofferd wordt of niet opgeofferd wordt. Gegeven is dat hij nu vrijgelaten wordt om maximaal bewijs te vernietigen.


  Maak melding
 39. @Robert, natuurlijk loopt paars op haar laatste benen. Gepensioneerden en bus chauffeurs moeten bedelen voor resp. hun pensioenen en subsidies. Valutawet wordt van stal gehaald om de koersstijging te beteugelen maar inmiddels hanteert men 4 koersen, om maar niet te spreken over de export die hapert en boetes die Oppenheimer oplegd omdat Suriname haar afspraken niet nakomt. Hoefdraad sloot de afgelopen 5 jaar maar liefst 92 leningen !
  Aan alles komt een eind Robert. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van paars. Maar goed Hoefdraad moet terecht staan en jouw afgod Bouterse is voorlopig gevrijwaard ten aanzien van deze zaak.


  Maak melding
 40. @Jojo en alle andere vd orangd movement….juich niet te vroeg; behalve dat de DNA achter deze harde staat, is het bijna 25 mei!

  Ik snap dat het allemaal verkiezings tijd is; want ik niet snap is dat jullie liever een mislukte COVID-19 fonds willen! Hoe ziekelijk kan je zijn, terwijl duizenden surinamers en bedrijven scheeuwen om hulp.

  Laat de minister zijn werk doen; wacht gewoon op jouw beurt na 25 mei…. krakti minister en soso lobi!


  Maak melding
 41. Kondremangs
  Robertje. …ik mag in jouw ogen een ziek ding lijken ….dr nobody ….
  Maar ik ben tenminste GEEN aanhanger van een veroordeelde moordenaar en drugsdealer en verkrachter van Suriname DiDiBri. …jij wel. …en wat zegt dat over jou?
  Ik ben tenminste rechtvaardig en als je mijn commentaren over de afgelopen jaren leest. ..heb ik mijn land suriname nooit uitgescholden. ..alleen de ellendelingen die het land naar de fillistijnen geholpen hebben. ..en btw de moordenaar van mijn zwager wens ik de 20 jaar de bak in. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 42. @ paars getinte Paraman,
  Ja hoor. Boefdraad is echt een ‘harde werker.’ Toen hij in 2010 aantrad als governor was de koers srd 3,25 nu is de koers srd 15 voor een $ dollar. De staatsschuld is nu ook fors meer dan het was in 2010. In 2010 was er een monetaire reserve van zeker $ 650 miljoen dollar dat is nu in 2020 fors minder. Dat zijn de harde feiten die julllie paarse ziekelingen niet geloofwaardig kunnen ontkennen. Blijf maar gerust doorgaan met het verspreiden van jullie paarse propaganda bullshit dan heb ik ook wat om over te lachen.


  Maak melding
 43. Komop paraman,
  Suriname staat geboekt als het land met 1 overledene en nihil besmettingen. Bij de buurtjes zijn er meer besmettingen. Maar je hebt gelijk het is geen wedstrijd, het gaat om mensenlevens. Daarom worden landen die het meest getroffen zijn gesteund.
  Bovendien krijgen jullie gratis 100.000 mondkapjes tok. Ondernemers zoals Fernandes hebben geld opgehaald. Wat wil je nog meer.

  In Brazilië heeft de minister v Justitie ontslag genomen. Heeft een link met corruptieonderzoek naar de zoon v Bolsa. Dit jr zijn ook verkiezingen in Brazilië.

  Mijn punt is, niet omdat er straks verkiezingen zijn, en niet om covid, mogen criminelen lekker hun gang gaan.
  Zo werkt de wereld niet.


  Maak melding
 44. Niks wachten tot 25 mei !

  De waarheid moet voor 25 mei aan de samenleving getoond worden.
  Criminele organisaties die schuilen onder een politieke partij moeten voor 25 mei ontmaskerd worden.
  Zo kunnen deze criminele bendes niet meer het volk voorliegen en besodemieteren.
  Het volk wordt nu tijdig geinformeerd.

  Alle eerlijke en trotse Surinamers moeten nu het vertrek van Hoefdraad opeisen. Deze master oplichter mag geen dag langer Suriname vertegenwoordigen.
  Hoefdraad is een schande voor Suriname.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  Wi no sa frede !


  Maak melding
 45. Bouta-lovers vergelijken graag met Nederland. Waarom nu niet ?
  In Nederland zou een minister met een dergelijke beschuldiging uit zichzelf opstappen.

  Hoefdraad is een schaamteloze en gewetenloze oplichter.

  Indien het Surinaamse volk accepteert dat crimineel Gillmore H. aanblijft als min v fin. dan verliest de hele Surinaamse samenleving internationaal respect en aanzien.


  Maak melding
 46. Ik ben blij dat ik voor de tweede keer ben weg gevlucht uit die hyena hol daar en boevenbende daar.


  gemodereerd
 47. Veel reacties gaan niet over belangen Surinaamse
  mensen/bewoners van ons land, en ook niet over de
  belangen van de staat Sranan !

  Stelen van de valutareserve is een zwaar misdrijf
  gepleegd door de overheid! Gewoon zwaar straffen !

  De fratsen van de ex-governor vd Centrale Bank,heer Van
  Trikt, boevenstreken, met medeweten en toestemming
  van de minister, zijn strafbaar !
  Minister is sowieso ook politiek verantwoordelijk voor de
  verschrikkelijke misdrijven die daar zijn gepleegd !

  Daarom had Hoeffie ook al moeten aftreden !
  Het blokkeren van zijn vervolging zal ook internationaal
  schade voor Sranan opleveren !
  Geldschieters zijn niet dom en weten nu al van de junk-rating
  en van de Roof van miljoenen aan valutareserves ,
  toebehorend aan burgers en bedrijven !
  Valuta waren geen eigendom van de staat, dus zijn de reserves
  onrechtmatig weggehaald door hoge politieke functionarissen,
  inclusief minister Hoeffie !

  Dieper kan een regiem niet vallen, tel daarbij op de
  marteling en de inval bij een burger door onbevoegde leden
  van de veiligheidsdiensten onder leiding van mw Veira en
  president DDB !

  PS : onbevoegde dienstkloppers die deels van buiten Sranan
  komen ! En die onze staatsburgers mishandelen, gijzelen en
  op onwettige wijze eigendommen uit een woning meenemen !


  gemodereerd
 48. Hoefdraad heeft Van Trict aan gegeven bij de Justitie ,terwijl hij ook schuldig is .

  Hoefdraad

  Groeten uit Rotterdam .

  Ook Bouterse

  Groeten uit Rotterdam met de schurken van jou in 40 jaren .


  Maak melding
 49. Mr. Truideman, die zijn zoon op valse gronden als rechter ooit vrij wilde pleiten gaat in zojn verweer finaal de fout in. Parafraserend, komt zijn interpretatie erop neer: dat een funcionaris in bestuurpolitieke opzicht niet vervolgbaar is. Ik benieuwd naar de repliek van rechtsgeleerden die de zienswijze van deze tot op het bot gewezen en beschamend ” Rechter” kan dienen.


  Maak melding
 50. @Paraman

  Ik heb geen woord gebruikt over Covid 19 fonds. Dat heeft ook heel weinig met het onderwerp te maken.
  Covid 19 heeft helemaal niets met de crisis en problemen in Suriname te maken. Hoe groot is de interne economie nu, hoe groot is het toerisme en hoe groot is de hulp die over gemaakt wordt en hoe hard stijgen de goud prijzen.

  Paraman Boefdraad is het probleem en verkoopt leugens, ook over het Covid 19 fonds.
  Het is een gegeven dat hij niets voor elkaar gekregen heeft.
  Ik heb zo even het bureau voor staatsschuld even gechecked. De staatsschuld staat formeel op SRD 23.000.000.000 maar dan zijn vergeten Oppenheimer II van 19 december 2019 groot $ 125.000.000 en de middelen die bij de CBvS geritseld zijn $ 197.000.000 ofwel totaal $ 322.000.000 omgezet voor de formele koers SRD 2.400.000.000 daarmee komt de schuld op SRD 25.400.000.000 ofwel 100% van het BNP en meer als het Covid fonds toegevoegd wordt. Als er gedevalueerd moet worden door het wanbeleid gaat de Staatsschuld naaSRD 36.000.000.000 ofwel 140% van het BNP en dan moet maandelijks nog eens ruim SRD 300.000.000 bij geleend worden.
  Ik mag hopen dat Covid als probleem vergelelen bij probleem Boefdraad nihil is.


  Maak melding
 51. De advocaat is niet volledig in zijn relaas om de minister van rechtsvervolging te ontslaan.Hij moet in overweging nemen dat de hele Suri gemeenschap nadelen ondervindt van de handeling van de minister waardoor het opportuniteitsbeginsel niet toepast kan worden.Dit beginsel kan alleen overwogen worden als bij de veroordeling van de dader de hele gemeenschap nadelen gaat ondervingen.Bij vervolging van Leendert gaat heel het volk juist dansen.Want vergelding wordt ook meegenomen in een strafmaat.


  Maak melding
 52. ” genoegdoening” .

  Vergelding gebeurt in Ghana, China en al de andere landen waar onze nationale heer en meesters geweest zijn 92 leningen in 10 jaar klaar te spelen. Dwz: gemidded 9 leningen per jaar. Eind resultaaf 4 miljard : letwel 4000.0000.0000 dollar x 7.20 is gigantisch veel geld. Schoonvader is boos op schoonzoon; peh a monie deh. Kortom: Kanhai zegt, dat Hoefdraad v an alles wist, voordat VAN TRIKT iets deed. Dus, fa fu a tori. Bouta hanga Gill@boefdraad. Com.


  Maak melding
 53. Vanmiddag zag ik als eerste reactie die van ZadAm A-Bedoel. Zijn woorden waren meer als van een brutale onhandelbare tiener. Woorden van deze A- Bedoel hebben alleen als doel schaamteloos deze criminele machthebbers, waaronder Boef, te verdedigen als “volksvertegenwoordiger”. Ik hoop dat alle rechtgeaarde Sirinamers dit inzien. Van de paarse ratjes als hun aanhang is niets positiefs te verwachten dan weer een grote onrecht toe te juichen net als de Iraelieten uit de eerste eeuw.(Dood aan de Rechtvaardige en laat BaraBaas vrij)


  gemodereerd
 54. Truideman klets en tracht een rookgordijn op te werpen. De vorige keer is Hoeffie als getuige opgeroepen in het kader van het onderzoek naar Trikt. Toen zijn dan ook geen verdenkingen genoemd.
  Als iemand als verdacht wordt opgeroepen dan is het nml verplicht dat het OM vermeld op grond van welke verdenkingen iemand wordt opgeroepen.
  De rede waarom Truideman dit doet is dat hij in een volgende stap wil gaan beweren dat het een politiek proces is. Door nu de onterechte indruk te wekken dat hij zo kundig is en het OM niet weet hoe te handelen wil hij nu al een voorschot nemen door het OM te beledigen.
  Het zou goed zijn als de Orde van Advocaten hier in heel duidelijk stelling neemt en Truideman duidelijk terecht wijst dat zijn uitspraken niet kloppen, een belediging naar het OM en de PG zijn en getuige van dis-respect voor de TRIAS.


  Maak melding
 55. Deze BOEF moet opgesloten worden en ZSM.
  Meneertje zegt dat die zijn werk gewoon blijft doen, jou werk is stelen van het volk.
  NU ben je zogenaamd bezig met corona fonds je hebt suriname in de shit gezet.
  BOUTA wat doe jij? Moet die vuile boef niet opstappen.
  Je kan hem niet weg sturen want hij gaat je verraden.
  HET is niet eerlijk dat alleen van trikt achter slot en grendel zit.
  Pg sluit deze vuile dief ZSM op, hij heeft het te bont gemaakt.
  En Bouterse jij geeft hem die ruimte, mensen 25 mei 2020 gebruiken jullie je verstand.


  gemodereerd
 56. Zoals al eerder gemeld blijkt Boefdraad te denken dat hij het zelfde geld 3 maal kan gebruiken.

  De IAMGold royalties worden:

  1>> geboekt in de begroting die door de president is ingediend.
  2>> Voor 15 jaar afgestaan aan de CBvS voor de leningen die daar opgenomen zijn/ worden.
  3>> belooft aan Oppenheimer zodat ze bereid zal zijn op het laatste moment $ 125.000.000 te lenen.

  Het laatste stond al in de prospectus voor de Oppenheimer II obliogaties met nog veel meer leugens over de Surinaamse economie.

  Het gevolg is dat Suriname door Oppenheimer en ander partijen op strafbankjes geplaatst is. Boefdraad is voor hun een crimineel die droomt dat de wereld in 90 dagen ten gunste van hem veranderd en dat hij de goudpot aan het eind van de regenboog vindt.

  Boefdraad heeft hoogst persoonlijk de CCC status geregeld. Het spoor ligt nu op tafel en iedereen die dit goed denkt te kunnen praten is net als Boefdraad een crimineel.


  Maak melding
 57. Indien na verdere bestudering blijkt dat de gevraagde vordering niet steekhoudend is, zal deze ook worden afgewezen door het parlement,” stelt Abdoel.

  Abdoel geeft nu reeds aan dat hij zal tegenstemmen om Hoefdraad te vervolgen.
  Tja wat had je anders verwacht? Want als Hoefdraad deze vernedering zal moeten ondergaan dan rijst onherroepelijk de vraag “Wie oh wie zal Hoefdraad in zijn val meenemen?”
  Daarom is deze Koeli boi van Pad van Wanica zich econoom noemende (lijkt veel op RobG) zo beducht op het aannemen van de schuldig stelling van Hoefdraad. Want stel je voor dat hij Bouva en Bouterse alsook Abdoel en Simons meezuigt in zijn val


  Maak melding
 58. Essed heeft de advocaat van Boefdraad in een intervieuw bij ABC mooi op z’n plaats gezet. Een verhoor valt onder de onderzoeksfase en daar heeft de PG geen toestemming v.h. parlement voor nodig. Dat is pas nodig voor het instellen van vervolging. De PG heeft dus juist gehandeld en Truideman kletst uit z’n nek net als zijn client boefdraad.


  Maak melding
 59. Ik denk dat de PG of geen ballen heeft of de heer Truideman degelijk gelijk heeft. Anders hadden ze Hoefdraad op 22 april reeds opgehaald voor verhoor! Hoefdraad was per brief van 16 april door de PG opgeroepen om op 22 april verhoord te worden! Dat heeft hij op advies van de heer Truideman niet gedaan! Dat wordt nog een mooi juridisch gevecht. Het parlement gaat zeker geen toestemming geven om Hoefdraad te laten vervolgen! Benne benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld!


  Maak melding
 60. Misschien kan de heer Essed de PG gaan adviseren in deze kwestie!!! De lamme leidt de blinde??? Of de ene bejaarde leidt de andere bejaarde!!!


  Maak melding
 61. @Wayambo.
  De opzet is een vormfout te creeren. Als ze Boefdraad opgehaald hadden dan was hij verdachten en was vervolging ingesteld zonder dat de DNA volghens de wet hier iets van had kunnen vinden,
  Dan was Leiden in last geweest omdat de PG de trias politica geschonden zou hebben.
  Dan was Boefdraad vooraf op de vorm vrij gepleit en hadden de NDPers zonder naar het bewijs te kijken de zaak afgedaan als een partijdig OM.

  Zie hoe Abdoel reageert en voor sorteert op reken, pappen en nat houden zolang het kan.
  Hij wil en kan voor de achterban niet toegeven dat de gevierde mini ster van Financiën een boef blijkt te zijn die het land benadeelt en geen vooruitgang brengt met al die leningen.

  Voor iedereen die het wil begrijpen is het duidelijke en is het misdadig dat ze Boefdraad toelaten op zijn ministerie.

  Ik denk wel dat Simons in de gaten heeft dat Boefdraad door de rest van de wereld nu afgeschreven is en als crimineel gezien wordt omdat nu duidelijk is dat hij een valse prospectus uitgegeven heeft. Dat is in de VS een heel zwaar misdrijf dat op conto van Suriname resp. Boefdraad komt.

  De mensen die door Oppenheimer verleid zijn in te schrijven/. te investeren in Oppenheimer II gaan Boefdraad achter volgen en hem geheel uitkleden zodra ze hem in de vingers krijgen.


  Maak melding
 62. Inderdaad Hoefdraad is niet alleen schuldig in Suriname ook alle andere partijen buiten Suriname die hij heeft opgelicht middels valse “onder panden / inkomensgegevens” zullen een onderzoek instellen en vervolging eisen.

  Hoefdraad heeft op naam van het volk leningen / financieringen / contracten en allerlei projecten afgesloten. Bepaalde strafbare feiten die Hoefdraad heeft gepleegd kan ook Bouterse en Ashwin Adhin aangerekend worden.

  Het is van heel groot belang dat iedereen op de hoogte wordt gebracht van de oplichtingspraktijken van Hoefdraad.
  En het zal zeker goed zijn voor het volk indien er een grootschalig internationaal onderzoek wordt ingesteld.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 63. Iedereen met gezond verstand kan inzien dat Van Trikt nooit in z’n eentje gehandeld kan hebben zonder dat de minister van Financieèn, RvC en directieteam van CBvS er ook van op de hoogte moesten zijn.
  Die advocaat van boefdraad mag dus lullen hoeveel hij wilt om z’n client vrij te pleiten maar de kans is heel groot dat boefdraad schuldig is vooral omdat iedere governor die kwam na hoefdraad naar de pijpen van Boeffie moest dansen.


  Maak melding
 64. Niet alleen Gillmore Hoefdraad is schuldig. Die hele bende die gelegenheidswetgeving heeft geaccordeerd om deze man z’n gang te laten gaan. Ze moeten allemaal vervolgd worden. Alleen zo maakt Suriname kans om een frisse start te maken.


  Maak melding
 65. pakiratigri 24 april 2020 At 17:23
  “….. Ten overvloede moet erop gewezen worden dat dit een pure Surinaamse aangelegenheid is. Suriname gaat ook niet in de keuken gluren bij Nederland ,India ,China, de VS enz.
  Diezelfde landen begrijpen ook dat het een Surinaamse aangelegenheid is.”
  =====================================================

  paprikarat zit de bui al hangen!!!


  Maak melding
 66. Deze vorm van oplichting is geen Surinaamse case,
  de dader licht geinteresseerden/belanghebbenden totaal
  verkeerd voor, omdat hij de reeds als zekerheid gestelde
  toekomstige onzekere royalties voor een lening in Sranan,
  voor de tweede maal als zekerheid stelt bij een
  internationale lening via Oppenheimer !

  De internationale jacht op meneer Hoeffie zal ongetwijfeld
  worden geopend, wat DNA ook mocht besluiten ! !

  Het opereren van Sranan op de internationale kapitaalmarkt
  is gepasseerd station na het USA-FED-dollar-fiasco met Chotelal
  en nu met de bedrieglijke voorlichting bij een internationale
  lening !

  Sranan zal internationaal gezien totaal klem worden gezet, Desi
  noch Simons, noch Abdoel, noch Bouva noch Abrakadamski kan
  mister-100-Leningen redden !

  Yepi no de !!!!!


  gemodereerd
 67. @Pakiratigri

  “Suriname gaat ook niet in de keuken gluren bij Nederland ,India ,China, de VS enz.”

  Wel als Suriname serieus geld van ze te goed zou hebben en ze dreigen niet te gaan betalen,


  Maak melding
 68. Wayambo 25 april 2020 At 16:06
  Misschien kan de heer Essed de PG gaan adviseren in deze kwestie!!! De lamme leidt de blinde??? Of de ene bejaarde leidt de andere bejaarde!!!
  *************************************

  …….. Of de ene bejaarde leidt de andere bejaarde!!!

  @@Wayambo … @@Wayambo … what about de leeftijd van Mr. Frank Truideman.

  @@Wayambo … JO KOE … Mr. F.T …. moest voor jaar en dag gehuisvest zijn in huize Asiana !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES