ABC: ‘DSB spant kort geding aan tegen Centrale Bank om vrijwaringsclausule’

19
Zaterdag benoeming nieuwe Governor CBvS: Maurice Roemer

Radio ABC Online meldt zojuist dat De Surinaamsche Bank (DSB) een kort geding zal aanspannen tegen de Centrale Bank van Suriname (CBvS). DSB eist ondertekening van het contract inzake de verdwenen kasreserves, zonder een vrijwaringsclausule.

Sinds januari proberen de handelsbanken met man en macht de CBvS ertoe te bewegen een overeenkomst aan te gaan, met het oog op de terugbetaling van de eerder verduisterde en veel besproken kasreserves. Tot nu toe zonder resultaat meldt ABC.

De gebruikte middelen van ruim $200 miljoen zijn nog niet teruggestort en het contract dat dit moet regelen, is ook nog niet ondertekend. De CBvS pleitte eerder voor een vrijwaringsclausule in het contract, zodat de leidinggevenden van de bank niet strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.

Maar de DSB wil niet langer aan het lijntje gehouden worden en eist ondertekening van het contract zonder deze vrijwaringsclausule. Daarvoor stapt de bank nu naar de rechter aldus ABC.

19 REACTIES

 1. Maurice Roemer heeft net als Van Trikt zijn Nederlander schap ingeleverd en.niet voor niets.Van Trikt heeft al milioenen Us dollar gefraudeerd als compensatie voor het inleveren van zijn nederlander schap en Roemer denk zeker aan 5 miljoen us dollar gezien hij al bijna gepensioneerd is.Dat heeft Roemer zelfs verklaard aan vrienden waarbij vrienden dat opgenomen hebben.Allemaal zakken vullers
  gemodereerd

 2. Een aanvulling op de nationaliteitskwestie. Vele Surineds behouden gewoon hun Nederlandse nationaliteit ook al nemen ze de Surinaamse aan. Voor verdere info verwijs ik naar de site van Binnenlandse Zaken van Nederland waarbij er een aantal uitzonderingen zijn op verlies/ behoud van de Nederlandse nationaliteit.


  Maak melding

 3. Ook Roemer heeft laten blijken, totaal ongeschikt te zijn als gouvener, en zich laat leiden door Boefdraad, die nu zelf op de nominatie staat om opgesloten te worden, daarbij gaat deze Roemer door de rechter teruggefloten worden, voor zijn doorzichtige wijze van zaken te manipuleren.


  Maak melding

 4. Een ieder die zich schuldig heeft gemaakt aan verduistering en fraude moet terstond voor langere tijd achter de tralies! De gezamenlijke banken moeten zo spoedig mogelijk een geding aanspannen tegen de CBvS voor ondertekening van het contract zonder vrijwaring clausule.


  Maak melding

 5. DSB en alle algemene banken zouden zich moeten beroepen op chantage want dat is het niets dan chantage. Zo een clausule moet toch nietig kunnen worden verklaart? Zouden de juristen hierin geen advies en mening kunnen geven. Nu het publieksgeheim is zal de DSB waarschijnlijk het kort geding winnen en zijn we weer bij af en dat is wat de CBvS wilt namelijk uitstel en tijd tot na 25 mei hopend dat de NDP als winnaar uit de bus komt en dan door Abdoel een wet laat indienen die vervolging van ambtenaren die in opdracht van de president handelen worden gevrijwaard van vervolging en als er toch vervolging en veroordeling volgt dan verleent de president hen gewoon a asie die mi sjie amnestie

  Couthino namens de DSB ben jij wel de enige die nu ballen vertoont want tot nu toe heeft de voorzitter van de SBV en tevens CEO van de Hakrin Bank en de andere banken niets durven doen. Bussaid zou samen met de DSB de CBvS hebben aangeklaagd zeker weten.

  Waarschijnlijk zal ook Roemer meegaan kopje onder maar dan wel met harde bewijzen want van Trikt heeft hem wijzer gemaakt


  Maak melding

 6. Dhr Cotinho is al een tijd bezig politiek te bedrijven. Hij is in zijn zucht naar politieke macht vergeten wat zijn eerste priotiteit moet zijn, namelijk het behoorlijk beheren van onze gelden op DSB. I.p.v. een plan te lanceren hoe hij DSB gezond gaat maken, is hij vrijwel elke dag bezig politieke spelletjes te spelen. Ik mag hopen dat de aandeelhouders dit ook hebben gemerkt. Ik heb mijn geld al overgeheveld naar VCB!!
  gemodereerd

 7. Vrijwaringsclausule? Waar denk je dat ze die usd 200 miljoen weer vandaan gaan halen. Bij het Surinaamse volk natuurlijk. Verdwijn lekker achter de tralies en neem een pot vaseline mee.


  Maak melding

 8. Off Topic
  Hij, econoom Debipersad, stelt voor dat in plaats van dat de regering zonder meer geld geeft aan bedrijven die in problemen zijn gekomen, er belasting verlichtende maatregelen worden doorgevoerd. De regering zou voor het komende half jaar dienen af te zien van het innen van loon- en inkomstenbelasting. “Zo kom je de werknemers tegemoet en met afspraken over inkomstenbelasting de werkgevers. Wat belet de overheid om een generaal pardon in deze te geven?”

  Alles wat Debipersad en Bussaid hebben aangegeven is gestoeld op hun opleiding en ervaring en deskundigheid.
  Echter moet ik hetgeen ik boven heb gepaste uit het artikel toch opmerken dat:
  “indien de overheid afziet van het innen van loon- en inkomstenbelasting dan wel een generaal pardon”
  Dan is de vraag natuurlijk “waar haalt de overheid al het geld vandaan om de salarissen en de pensioenen en de schulden te betalen?”
  Hoe je het keert of draait er zal toch wel sprake zijn van monetair financieren. Niets doen legt geen zoden aan de dijk.
  Geld drukken en gebruiken om salarissen en de pensioenen en de schulden te betalen kan niet anders want de overheid ontbeert inkomsten.
  Tenzij de IMF rechten worden verkocht zoals eerder gepubliceerd dan heeft de regering / coalitie even adem zodat zij na 25 mei niet dubbel gestraft zullen worden.


  Maak melding

 9. Volgens de mpp paarse kontlikkers hier is er toch niet gestolen? Waarom dan de vrijwaring clausule? Chan zal de hele paarse bende persoonlijk slepen naar Santo Boma. De VHP kan alleen Suriname redden van ondergang.


  Maak melding

 10. De boel stort in voor de verkiezing .

  Bouterse is dit jouw werk van 40 jaren in Suriname .

  Zonder een wapen ben je al gevallen Bouterse .

  NDP zal Nederland de schuld geven dat er geen geld meer is .


  Maak melding

 11. Het vrijwaren voor misdaden is in alle wetgevingssystemen volgens mij een vernietigbare contract clausule. Overeenkomsten moeten aan de wet voldoen en kunnen de wet niet uitschakelen.
  Ofwel hoe intelligente mensen zo dom kunnen zijn vrijwaring af te dwingen is mij een raadsel. Waar zijn ze bang voor,


  Maak melding

 12. Kondremangs
  Oom Bert. ….inderdaad zal nederland de schuld weer krijgen. …want ze houden die 19.5 miljoen nog vast. …..
  O sortoe vrijwaring? ??? Legale manier om ongestraft nog meer te stelen. …
  Grootschalig onderzoek naar de bezittingen die door de gezagsdragers en machthebbers vanaf 25 november 1975 onrechtmatig zijn verkregen. …..onteigenen. ….vervolgen en opsluiten. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 13. Het lijkt er op dat Roemer een heel slim spelletje speelt.

  Ik wacht nog even af en hoop dat hij de KO uitdeelt / laat uitdelen.

  Ik kan me lelijk vergissen maar ik denk niet dat Roemer ten onder wilt gaan met het zinkende schip en zijn carriere wilt afsluiten met een nederlaag.


  Maak melding

 14. Belly uit aboppie

  Dat Kripalani weg ging is duidelijk. Er is duidelijk geworden dat hij het ere baantje niet in 4 uur per week aankon en dat Boefdraad en van Trikt samenspanden. Nu hij dat formeel heeft kunnen vaststellen kan hij nog zonder echte kleerscheuren weg. Hij heeft gestelt ik had onvoldoende tijd om de boefjes in de gaten te houden. Want naast van Trikt moet de rest van het MT ook opgesloten worden als medeplichtigen.

  Roemer zal zich voor moeten bereiden op een totale meltdown van de economie zolang Boefdraad acteert in dit monopolie spel.
  Hij zal moeten vaststellen dat hij voorbereid moet zijn om te reden wat er te reden valt. Hij zal met counterparts bij Wereldbank en IMF aan het plannen zijn hoe te handelen als alles instort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.