donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM Suriname wil minister Hoefdraad vervolgen

OM Suriname wil minister Hoefdraad vervolgen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname wil minister van Financiën Gillmore Hoefdraad strafrechtelijk gaan vervolgen. Het OM heeft daartoe donderdag een verzoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee gericht de bewindsman formeel in staat van beschuldiging te stellen, aldus het OM vandaag in een persbericht.

De 57-jarige Hoefdraad zou betrokken zijn bij onder meer het schandaal, waarvoor in februari van dit jaar ook al de ex-president van de Surinaamse centrale bank Robert-Gray van Trikt werd opgepakt. Van Trikt zou verkeerde bedragen hebben gefactureerd bij de aanschaf van peperdure voertuigen en voor de bank nadelige contracten hebben afgesloten.

Van Trikt heeft eerder via zijn advocaten laten doorschemeren dat hij niet alleen heeft gehandeld en dat hij ook bewijzen heeft om dat te onderbouwen. Van Trikt zou bewijslasten tegen Hoefdraad overlegd aan het OM.

Eerder waren er sterke vermoedens dat Hoefdraad als verdachte werd aangemerkt in de kwestie van ex-governor Robert van Trikt. Lees ook:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

44 REACTIES
 1. De oppositie met name de VHP is weer bezig met een scenario met het buitenland toch lucien, rogb, pakiratigri, wendy e.a.
  Halen julliejhem nu uit de b.s. Toen hij de obligoplafond had overschreden, heeft amzad snel een manier bedacht om hem uit de dongroe oso te houden. Amzad doewet nu en laat de assemlee snel een wet aannemen om hem te helpen. Anders gaat boefie als losing oil praten en vele kopstukken van de ndp kunnen gaan hangen.


  gemodereerd
 2. Zo vet en volgevreten kan een crimineel lichaam niet zijn of er past wel een net omheen.

  Laat hem niet ontglippen in de door hemzelf aangeschafte Russische helicopter.

  Kijken welke list de paarse coaltie-maffia uit de hoge hoed tovert.

  We kennen de overnight- coups van de NDP-schurken Abdoel…Bouva…Misiekaba….Simons inmiddels wel.


  Maak melding
 3. Valt mij nog mee dat het OM over wilt gaan tot vervolging, maar ja die Procureur Generaal denkt ook, laat die beslissing maar in het Parlement worden genomen want die 26 coalitieleden gaan er toch wel voor zorgen dat de landvernietigers vrijuit kunnen gaan. Wanneer dat gebeurt kan ook die arme van Trikt naar huis want recht voor één recht voor allen.

  Die Procureur Generaal heeft toch nog meer ballen dan ik in eerste instantie dacht wat betreft moed kunnen de creolen nog heel veel leren van de hindoestaan want die durven wel … een creoolse PG had het al lang in zijn broek gedaan en dit zeer zeker niet aangedurfd … en binnenkort zal je ook zien dat deze man vervangen zal worden op instigatie van de werkelijke opdrachtgever de grootste lafaard en vernietiger van heel Suriname Desie Delano Bouterse.

  Ben geen fan van die van Trikt, maar die zit al een paar maanden in het gevang vanwege een paar zaken welke echt niet kunnen maar die in geen enkele verhouding staan tot wat er gestolen en verduisterd is door de kliek rond de President van de Republiek Suriname welke hij ontwikkeling noemt.


  Maak melding
 4. De NDP laat Hoefdraad vlak voor de verkiezingen niet vallen. Vrees dat de grote houdini truc van stal wordt gehaald. Die Covid 19 wet geeft de President veel macht, oa per decreet regeren. Een lulverhaal dat Hoefdraad hard nodig is voor bestrijding van Covid 19 is belangrijker dan vervolging. Het zal daar op uitdraaien.


  Maak melding
 5. Vreselijk interessante ontwikkeling.
  De Telegraaf meldt dit voor val ook al dus de hele wereld kijkt nu mee.
  De NDP discipline zal zwaar op de proef gesteld worden.
  1>> Wel of geen default bij Oppenheimer.
  2>> Als het lukt om de Standard Drawing Rights te verkopen aan Zwitserland oid. dan staat de devaluatie van de SRD vast.
  3>> En nu een minister van Financiën waar van de rechtelijk macht vindt dat hij in staat van beschuldiging gesteld moet worden.

  Er zal weinig rust zijn bij de NDP.

  Elke dag een nieuw schandaal. Steeds dieper in het moeras.


  Maak melding
 6. Opsluiten die handel en OM moet nu kleur bekennen.
  Alle gestolen geld c.q. privé bezittingen van Trikt als Boefdraad confiskeren.


  gemodereerd
 7. Hopelijk laat de dna dit zaak rustig voor de volgende coalitie dat kan men zijn gangetje gaan dan wil ik echt zien als ze durven maar voor de duidelijkheid als hij fout zit dan moet hij voor mijn gelijk opgepakt worden maar gelooft al die partijen die nu roepen te schreeuwen is alleen om de verkiezingen


  Maak melding
 8. @Robles :
  De roof van ongever 200 miljoen USD door
  dezelfde Paarse toppers, zal nog meet strafrechtelijke
  deining en rampen veroorzaken !

  Yu no mag fu fassi trasma den monnie !

  Na verduistering, diefstal nanga roof !

  Moro hebi e doro !

  Deng Paarse pionnen e sungu wan fru wan !!!

  PS : Srananman steun a Openbaar Ministerie,
  opo yu boca !


  gemodereerd
 9. Er word ook al aardig gesproken over frauduleuze aankomende verkiezing. O.a. Buitenlanders (Cubanen, Venezolanen, Dominicanen, Brazilianen, Haitianen etc.) die in no time (3 maanden) al beschikten over alle nodige voorzieningen en papieren zoals Surinaamse paspoort en nationaliteit én dus ook stemrecht hebben…


  Maak melding
 10. Van Trikt dacht dat zijn moeder als minister hem zou redden.En Leendert verwacht dat de president hem niets gaat laten over komen.Misschien dat hij echt aan ontkomt om bij de vissen te gaan slapen.[In stukken gegooid in de rivier]


  Maak melding
 11. Als iemand zich schuldig maakt aan een strafbaar feit, moet de persoon zonder aanziens des persoon worden vervolgd. Dit wordt wederom een testcase voor de NDP, als zij nog enigzins geloofwaardig willen overkomen. De verkiezingen zijn over pakweg een maand en een verkeerd besluit zal zeker nog meer consequenties hebben.


  Maak melding
 12. Robles … Oplichter … Fraudeur … het OM moet je direct ook laten BERECHTEN !!!

  Tegen je … BOEVEN PRAKTIJK … zijn tig aanklachten bij het OM gedeponeerd.

  Paarse Boef dat je nog vrij rondloopt is mij een raadsel… !!!!!!!


  Maak melding
 13. Koos 23 april 2020 At 23:39

  Waar zijn de Boutisten RobG, Waldo, Lucien, Damsco, Wendy, Robert en Frantz gebleven.
  **********************************

  Op retraite … in hun resp. lokaties !!!!!!!!


  Maak melding
 14. Wel,boefdraad zijn bijnaam klop goed met wat hij vanaf t begin aantrad als president van centrale bank en daarna minister van financien….
  Deze kerel heeft surinaamse economie onderste boven gezet zowel de hard verdiendende burgers maar vooral de senioren burgers hun rekeningen leeg geplunderd. Laat hij alles weer inleveren.


  gemodereerd
 15. Komt Boefdraad nu eindelijk aan de beurt? Nu hij na al die jaren een vrijbrief heeft gekregen, om een spoor van verwoesting achter te laten, het was al heel lang duidelijk, dat hij de regisseur was, van deze economische ellende, waarin Suriname zich thans in verkeerd, en nog jaren voelbaar zal blijken.


  Maak melding
 16. …de wonderboy van het IMF en Su financieel een puinhoop en hoe durven zij nog te praten over allerlei projekten die ndp heeft “opgezet”.
  Hoeveel tjoekoes ontvangen vd.aannemers en hoeveel commissie bij het afsluiten van allelei leningen????
  …ja op deze bestuurders stemmen is gelijk aan …elk volk krijgt de leider die zij verdient.
  ..de onderklasse regeert !!!


  Maak melding
 17. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Mijne mensen

  Eindelijk heeft van Trik uit de school geklapt.. Ik had ook nix a aders verwacht
  De vraag is nu.. hoelang gaat Bouterse deze hoefdraad nog in bescherming nemen
  Of gaat hij hoefdraad moeten verkopen om het de NDP te redden.

  Als Bouterse hoefdraad verkoopt gaat hoefdraad Bouterse Absoluut ook mee nemen
  Kort om we gaan spanne de reden te Tegemoet

  Ik ben er van overtuigt dat binnen nu en ander half jaar de hele NDP top inclusief
  Mvr Bouterse de Lik in gaat.. ze gaan allemaal brommen


  Maak melding
 18. Verkiezingstijd…..tussen al die anderen is dat Leendert het doet in slands belang; via normale wettelijke regels.

  Alleen domoren begrijpen de financierings structuur v/e overheid niet; dat is hrosso modo 1) belastingen, 2) opbrengsten uit verkoop zoals royalties en leges en 3) schenkingen.

  Als de uitgaven groter is omdat er meet ambtenaren, onderwijs, gezondheidszorg en investeringen zoals wegen en havens, dan is er maar 1 mogelijkheid: leningen!

  Sinds eeuwen is dat een beproefd middel; men doet dat prive als bedrijf en als land.

  Hoefdraad zijn job is die begroting sluitend te maken; niks meer en niks minder. Als surinamers geen belasting willen betalen, dan rest hem niks anders dan lenen…kortom: hij voert gewoon uit waarvoor hij in dienst is.


  Maak melding
 19. Koos die go likker hebben nu pas door dat het, niet best gaat in het land, daarom ivm gezicht verlies laten die niks van zich horen die 5 koppige dagoes


  Maak melding
 20. Alles wijst op een naderend ondergang van de paarse bende. Het moet nu duidelijk zijn dat het volk bij de komende verkiezingen een taak heeft en dat is deze bende volkomen wegstemmen.
  Als het volk van Suriname nu niet door heeft, dat de toekomst van het land in hun handen ligt door de juiste keuze straks in de stem hok te maken, dan is het een verloren zaak.


  gemodereerd
 21. Jacobus ze hebben eerst moeder gepaait en die kon haar zoon overhalen want er lagen miljoenen te wachten. Zo moeder zo zoon.


  gemodereerd
 22. Alles wijst op een naderend ondergang van de paarse bende. Het moet nu duidelijk zijn dat het volk bij de komende verkiezingen een taak heeft en dat is deze bende volkomen wegstemmen.
  Als het volk van Suriname nu niet door heeft, dat de toekomst van het land in hun handen ligt door de juiste keuze straks in de stem hok te maken, dan is het een verloren zaak.


  gemodereerd
 23. Probeer eens een bericht te plaatsen zonder racistisch te zijn. Zodra men over Surinamers praat doet men dat.
  Het is duidelijk dat jullie niet in Su wonen.
  Jullie nedsurinamers proberen dat in stand te houden. Hou op. We leven in 2020.


  gemodereerd
 24. Zo kort voor de verkiezingen heeft de NDP en de andere coalitie partijen een 2 problemen erbij waardoor er 7 problemen onopgelost blijven hangen
  1 – Bouterse zijn drank en smoko
  2 – Ingrid Waldring haar rijkdom
  3 – Doekhi in Nickerie
  4 – Hoefdraad
  5 – Abdoel zijn domme valuta wet die nog niet werkt
  6 – Bouva die de domme Abdoel probeerde te ondersteunen
  7 – Simons die de vrijgeleide van de coalitie begeleid

  Dan heb ik het niet over de problemen die het land in de afgrond terecht zou kunnen laten komen
  Moet wel zeggen dat deze Hoefdraad dacht met wat domme mensen te doen zou hebben. Van Trikt die RA (register accountant) is weet dat altijd geldt “schriftelijke vastlegging en alles kopiëren die jou onderzoek kan steunen alsook beknopt en goed omschrijven zodat het dossier goed is vastgelegd” anders krijgt hij met de NBA te maken


  Maak melding
 25. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gaat ongestoord door met de taken die hij van president Desi Bouterse heeft gekregen. Dat stelt de bewindsman in een persbericht naar aanleiding van het verzoek van de procureur-generaal (pg) aan het parlement om hem in staat van beschuldiging te stellen.

  Boi
  Deze man heeft durf of is hartstikke gek. Hij blijft vertrouwen op de president die eerst wel 10 shots moet nemen en 3 lijnen moet die Abdoel en Bouva.
  Misiekaba denkt nu “boi na geluk mi abi foe skoifi en trong minister anders mi bing ka ook tu”

  Ai Hoefdraad je bent nu gesnapt en aan de ketting gelegd door van Trikt waardoor hij jou de mogelijkheid biedt om hem zijn hoofd boven water te houden terwijl hij op je schouders staat en jou voeten in de modder blijven staan.
  Je loontje komt nog dikke boontje.
  De vraag is nu wie Bouterse eerst zal slachtofferen
  Veira
  Hoefdraad
  Simons
  Abdoel
  Bouva
  Roemer

  Ja wie is de eerste schaap over de dam want dan zal de kudde volgen


  Maak melding
 26. Al leg je deze nijlpaard op de BBQ toch zal hij een grote mond geven.

  Volk van Suriname,

  Heel rustig gaat die beerput open je zult iedere dag verrast worden waar je van bewust was en afgespeeld de afgelopen jaren.
  Om zijn imago te beschermen gaat hij van alles verdraaien.
  Wees allert!!!!


  Maak melding
 27. Robles

  U wacht nu rustig af en doet niet mee aan de hysterie. Tja wie geschoren wordt moet stil zitten alle ndp loyalisten behoudens Paraman begrijpen dat goed.

  Er zijn geen uitwegen meer behalve met een helikopter maar Venezuela beste Robles.

  Wat er gebeurd is, is nog al wat. De spin in het financiële web van Suriname is, nu er door de PG dieper in een crimineel onderzoek naar de mini-ster van Financiën gekeken kon worden, verdacht van Misdrijven. Waar of niet waar is geen issue meer want welke partij waar dan ook ter wereld kan afspraken maken met een mini-ster die verdacht wordt van crimineel handelen.
  Dat is geen hysterie maar is wel hysterisch. Een mogelijke crimineel die de staatsfinanciën beheert behoort een seconde na het verschijnen van de verdenkingen buiten functie gesteld te worden als hij niet het fatsoen heeft zelf terug te treden tot dat elke blaam verdwenen is.

  Uw medestanders zwijgen nadrukkelijk want dit is niet meer te verklaren.

  Gelukkig gaat de PG heel duidelijk om met de actuele situaties. Het OM heeft gelukkig garanties van de internationale gemeenschap en daar zal de president en de NDP rekening mee hebben te houden.


  Maak melding
 28. V.V.@@Waldo heeft zijn ” naam ” verandert in Robert.

  V.V.@@ Waldo …. de ” naam ” is besmet.

  V.V.@@Waldo probeert door een andere nickname aan te nemen een nieuwqe start te maken!!!

  Be Careful … want wie kaatst moet de bal KEIHARD verwachten !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES