zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOok baby's onder groep illegale overstekers in quarantaine

Ook baby’s onder groep illegale overstekers in quarantaine

-

De Nationale Carrierebeurs

In Suriname zitten op dit moment 43 personen in het Zorghotel, die illegaal zijn overgestoken en opgepakt. In die groep zitten er ook baby’s. Dat zei Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) gisteren tijdens de dagelijkse COVID-19 persconferentie. Om hoeveel zuigelingen het gaat is niet bekend.

Volgens Slijngaard smokkelen bootsmannen mensen en goederen over de Marowijnerivier van en naar Frans- Guyana, hoewel ze weten dat de grenzen dicht zijn. De overheid treedt hard op tegen overtreders en illegale overstekers worden minimaal veertien dagen in quarantaine gehouden.

Eerder gaf infectioloog Stephen Vreden aan dat de grenssituatie van Suriname aan een nadere beschouwing onderworpen moet worden. Hij concludeerde dat die niet rooskleurig is. Met name bij de grens met Frans-Guyana gaat het mis met smokkelende bootsmannen.

In het oostelijk buurland van Suriname is deze week de eerste coronadode gevallen. Het gaat om een man van 70 jaar:

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
 1. Je hoort ze zo vaak zeggen dat de gezondheidszorg in Fr. Guyana beter is wat komt men doen in Suriname waar de zorg zo ellendig en belabberd is dat snap ik niet.


  Maak melding
 2. Zo goed is die zorg al LANG niet meer in Europese landen. We zijn de jaren 90 lang voorbij mensen. Laat je niet wijsmaken dat dingen elders zogenaamd beter zullen zijn. NIETS IS VOOR ALTIJD! Overal is wel ellende en nergens is perfect.

  “In Suriname zitten op dit moment 43 personen in het Zorghotel, die illegaal zijn overgestoken en opgepakt. In die groep zitten er ook baby’s. Dat zei Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) gisteren tijdens de dagelijkse COVID-19 persconferentie. Om hoeveel zuigelingen het gaat is niet bekend.”

  Dus van de 43 mensen kun je niet inzien hoeveel baby’s er tussen zitten? 🤔
  Dan mankeer je toch echt iets. Als we praten over 4300 mensen begrijp ik die uitspraak nog wel. Maar kom op zeg!

  Je kan van de 43 mensen toch wel gemakkelijk inzien welke er baby’s zijn? Of lijken alle mensen allemaal een beetje op baby’s misschien? Is Jerry Slijmgaard zelf niet nog een baby misschien? Omdat hij amper volwassenen en babies uit elkaar kan halen tussen 43 mensen.

  Lijkt mij gewoon een angst-zaai-bericht


  Maak melding
 3. Als de medice zorg daar niet zo goed was waarom is de bootsman van de militairen in franguyana en niet in su want zn sleutel been is gebroken tydens dienst


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES