Corona crisis: Hindoes bidden voor verlichting

20
Narsingh Balwantsingh.
Narsingh Balwantsingh.

Aanstaande zondag 26 april op NPO2 om 18.00 uur zendt de NTR een ingelaste uitzending uit in het kader van de Corona crisis: Hindoes bidden voor Verlichting. Vanuit de hindoetempel wordt dit gebed gedaan voor de patiënten, zorgverleners, familieleden en allen die getroffen zijn.

Vanuit de Shri Vishnu Mandir in Almere presenteert Narsingh Balwantsingh (foto) een speciale uitzending waarin pandits (Hindoe geleerde, Hindoe priester) van verschillende stromingen in het Hindoeïsme recitaties en gebeden zullen doen voor de slachtoffers van het Corona virus.

De voorzitter van de Nederlandse Hindoe Raad Nederland, Usha Doekhie, zal het belang en de betekenis van dit unieke gezamenlijke gebed toelichten in het programma.


20 REACTIES

 1. Bewaar afstand, neem de voorzorgsmaatregelen in acht en ophouden met kolder. Als bidden zou helpen dan was India gevrijwaard van alle ellende.


  Maak melding

 2. Mensen die commentar geven voor bidden de dag dat jij in een zware lichaamlijk ziekte beland dan ga je hulp zoeken bij god dan pas vraag je hoelaat het is terminal voor jou
  gemodereerd

 3. Bidden geeft verlichting en bidden helpt wanneer je het niet verwacht. Het is niet verkeerd om te bidden want bidden geeft kracht.
  gemodereerd

 4. Ik ben geen aanhanger van het Hindoegeloof maar ben van mening dat men zelf mag kiezen hoe die zijn geloof en rituelen wilt beoefenen. Zolang het niet onder dwang is of anderen schaadt, moet men die vrijheid hebben. Dat geldt voor Nederland zowel Suriname en ook de rest van de wereld.

  Iedereen heeft andere levenswijzen, rituelen en denkwijzen, als mensen daar geen begrip of respect voor willen hebben dan kunnen we net zo goed alles afbreken en platbranden.

  Je hoeft het niet eens te zijn met de ander, maar afkraken en beledigen is ook niet nodig…


  Maak melding

 5. Uit ervaring weet ik dat bidden heel goed is en wordt je alleen maar sterkt van
  Maak niet uit hoe je bid als je goed kan slapen innerlijke en geestelijk rust krijgt


  Maak melding

 6. Rituelen helpt zeker tegen het kwade. Maar het moet wel uitgevoerd worden door positieve mensen. Anders heeft men niets aan.
  gemodereerd

 7. Mooi initiatief. De paus doet het ook, Bisschop Karl Choennie in Suriname en de Imam in de moskee! Er zijn miljarden gelovigen in de wereld!


  Maak melding

 8. Die joden in Israel die bidden ook maar toch nog zeker 14.000 besmettingen de paus in Italië die bid ook zeker 20.000 doden en bidden helpt.
  dus niet bid dat de corona nu stopt maar fat zal niet lukken omdat een Chinees trek had in vleermuizen vlees en zie wat hij heeft veroorzaakt hij moest zonodig vleermuis eten meer dan 100.000 doden meneertje had trek in vleermuis.
  gemodereerd

 9. Een elk levende en niet levende wezen over de gehele universum is uniek op zijn/haar plaats. Wij hebben helemaal geen recht om een ander te gaan kwetsen.

  Men hoeft niet gelovig te zijn maar als je iets wil doen qua je leefwijze doe het uit je hart en dat geef je een vredig gevoel.

  Elk mens heeft zijn eigen leefwijze oftewel geloof als ze zich daarbij vredig voelen en rust krijgen, wie ben ik dan om hetgene te argumenteren?

  De wetenschappers geloven niet in God maar als ze ergens vast zitten dan roepen ze meteen O my God!!!

  Ieder zn mening ieder zn leefwijze kwets een ander niet dan ben je zelf een God in je omgeving.

  Krakti


  Maak melding

 10. Bij een vliegramp waar een paar honderd mensen ter overlijden komt daar leeft de hele wereld mee gelovig of niet gelovig ze gaan allemaal bidden.

  Met deze corona gaan er duizenden mensen aan kapot, wat is er mis mee dat mensen op zoek is naar heil??


  Maak melding

 11. Het is bid en werk, en dan bedoel ik geen fysiek werk maar spiritueel werk, zoals het onderhouden van geboden die aan de geschapen mens werd gegeven. Bidden is praten tot God, mediteren is luisteren naar God. Afhankelijk van de relatie die de persoon met God heeft, kan hij/zij een leven vol wonderen hebben, collectief bidden en mediteren kan leiden tot wonderen die collectief tot stand zijn gebracht, zoals het balanseren van licht en duisternis. Het lichaam van de mens is een tempel, dus een huis waar God zich bevindt. Zij die van te voren aangeven dat bidden niet helpt, weten niets af van collectieve spiritualiteit en zullen zich eerst daarin moeten gaan verdiepen.


  Maak melding

 12. Bumblegum ik ben het volkomen met je eens al verslijt je je knieën met bidden en inderdaad laten we welk bidden om verlost te worden van die moordenaar op welke manier ook weet er wel een jij ook !!~\
  gemodereerd

 13. @Jan 21 april 2020 At 22:37
  Haha
  Lachwekkend allemaal
  Dus ze gaan met ze allen naar aantal van die beelden staren en bidden
  Die beelden die gemaakt zijn door die arme mensen in India
  Ga weg man !!
  ============
  Trek je kleren maar ook uit die je draagt, deze zijn ook door arme mensen gemaakt.
  De meeste door kinderen.
  Wat ben je toch een vuile schoft.


  Maak melding

 14. Ik vraag het me af hoe de mensen die ongegeneerd hun mening geven over iets dat heel persoonlijk en emotioneel met een ander vervlochten is. Misschien komt dit voort uit pure jaloezie . Het advies is troost je maar : ieder zijn deel (Jedem Das Seine).
  gemodereerd

 15. Velen hebben, hun meningen al laten weten.
  Het woord, zegt het al” geloof” in iets geloven, dus het hoeft niet waar te zijn!
  Bidden doen we al duizenden jaren en heeft het iets opgebracht?

  Ik geloof het niet. De pandits,
  vinden, overal voor een oplossing, althans dat denken ze. Voor mij, betekent dit, je positie beschermen, bewaken en behouden.
  Tijdens Navratri, heb ik geen
  Pandit, horen zeggen tegen een regering “dit is Gods wil”
  wij gaan bidden en alles komt goed.
  Dit betekent voor mij, dat de pandits, niet bang zijn voor God, maar voor de virus.
  Hoe kan dat ook anders, God zegt, niets terug een virus, vertelt en doet.
  Ik heb respect voor God en ben bang voor Pandits

  Ik bid tot God, om mij de weg te laten zien in alle opzichten.
  God, heeft de mens alles gegeven, de mens is “alleen” aan het creëren.

  God, heeft de virus niet gemaakt, de mens heeft het gecreëerd en de mens zal het ook moeten oplossen.
  Als ik, honger heb, ga ik naar de supermarkt en als ik ziek ben, ga ik naar de dokter en niet naar de pandit.


  Maak melding

 16. Onderzoek heeft aangetoond dat als in 2 naastgelegen tarwevelden met dezelfde omstandigheden Vedische mantra’s gezongen worden, het veld waar de Vedische mantra’s werd gechant een 20% hogere opbrengst levert dan het veld ernaast. Dit gebeurt ook bij bepaalde vioolmuziek.
  Dus woorden (gebeden, mantra’s, trillingen) hebben zeker kracht en kunnen zelfs onheil voorkomen.
  Daarnaast verrichten priesters ook vuuroffers. Deze hebben ook hun werking.
  Wie hier niet in gelooft moet het zelf weten. Maar iedereen bidt. Een wens uitspreken is ook een gebed. Wanneer iemand ziek is zegt hij ook: ik wens dat die pijn of ziekte verdwijnt. Dat is ook een gebed, maar niet gericht aan iemand speciaal, misschien gericht aan die ziekte of aan zijn ego. Zonder dat die persoon het beseft, bidt hij. Iedereen bidt. De een bewust, de ander onbewust.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.