zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie greep niet in bij hardhandige inval van veiligheidsdienst Suriname

Politie greep niet in bij hardhandige inval van veiligheidsdienst Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft zich vorige week inderdaad teruggetrokken, bij deze operatie van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Vier in zwart geklede, gemaskerde en zwaarbewapende mannen zouden een inval hebben gepleegd in de woning van militair Rodney Cairo, die ook op de lijst staat van de politiek partij STREI! Hij werd een aantal uren gegijzeld zegt de partij.

De politie kwam ter plekke en vroeg versterking, maar ging uiteindelijk weg zonder in te grijpen. Volgens korpschef Roberto Prade heeft hij de politie de opdracht gegeven om zich terug te trekken, omdat het om een DNV operatie ging zegt hij tegen de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

STREI! is totaal niet te spreken over het voorval waarbij Cairo hardhandig is aangepakt en nog steeds last daarvan heeft. De partij stuurt vandaag brieven naar de procureur-generaal, de korpschef, de minister van Justitie en Politie en diverse ambassades in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Is er geen procedures te gebruiken door de Nationale Veiligheid dienst voor het arresteren en in beslag nemen van documenten?
  Gaat wel ruw en Barbara’s Zo! Maffia achtig.


  Maak melding
 2. Kondremangs
  Nu wil ik de grote smoelwerk van de DiDiBri lovers horen. …..wat is er daadwerkelijk aan de hand in ons land? ???? De korpschef prade heeft schoorvoetend toegegeven dat hij de politie opdracht heeft gegeven om zich terug te trekken. ……dus komt de inval van hogerhand en het liefst met vreemdelingen. ……bestaat de CTU nog? ???? Wijlen Johnny K zou zeggen. …wij benne benieuwd. …
  De dictator is nog steeds bezig samen met zijn boevenbende. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 3. Het lekkertje van Neus was met twee dames een gefopte neus
  Hij dacht een triootje, maar DNA maakte het een zootje
  Neus klom in de pen, want van Veira is zij geen fan
  Lekkertje Cairo is militair, maar nu ook een vallende ster


  gemodereerd
 4. Ergens kan ik Prade wel begrijpen. Hij Prade wilt niet dezelfde beelden laten uitzenden dat de politie op straat moeten liggen in hun onderbroek.
  Maar je zou als korpschef eigenlijk Cairo moeten steunen want hi Cairo beweert dat de militairen niet achter Bouterse staan en zijn nicht Luitenant Kolonel Danielle Veira die de baas is van DNV moeten ze ook laten arresteren.
  aan Prade de vraag:
  Indien de PG / OM de arrestatie uitvaardigt van deze 4 overvallers zal jij Prade de opdracht geven aan de politie om hen aan te houden?
  Dinki a torie


  Maak melding
 5. Janmohal

  20 april 2020 At 19:52

  1 van de DNV leden heeft volgens zijn door Strei gepubliceerde ID ook nog de Nederlandse nationaliteit. Hoe kan dat nou?

  ===============================

  Ben benieuwd wie binnen de DNV de Ned. nationaliteit heeft. De Nederlandse overheid moet in kennis worden gesteld en de opsporingsdiensten in Nederland moeten de man natrekken. Die persoon is sowieso strafbaar omdat het als Nederlander verboden is om dienst te doen voor een andere land tenzij er toestemming is gegeven. De oppositie moet desnoods brieven sturen naar de Min v Buitenlandse zaken en Defensie in Nederland. Reken maar dat de Aivd onderzoek gaat doen.


  Maak melding
 6. neg even geduld mensen, na 40 dagen geen macht middelen meer ..
  tenzij hij het lans de nood toestand uitroept, maar waarvoor waarover..


  gemodereerd
 7. Lekker m neus is zelfs nederlandse of heeft ook dubbele Nate ned en Surinaamse dis weet wat je zegt denk na alvorens uitsprkn te doen


  gemodereerd
 8. Het zal toch niet zo zijn dat de periode van de jaren tachtig kort voor de verkiezing wordt opgerakeld door dezelfde bende die nu jammer genoeg aan de macht is?


  Maak melding
 9. Politie altijd slap tegenover militair. Zelfde gedrag tijdens revo-tijd. Tot nu toe is men zogenaamd op zoek naar de moordenaar van wijlen politie agent Gooding. Die was doodgeschoten in paramaribo.


  Maak melding
 10. Je vraagt je af wie de geweldsmonopolie in Suriname heeft. De politie of de DNV.
  Indien de DNV ook geweldsmonopolie heeft dan bestaat de rechtstaat niet meer.
  Dit zijn de kenmerken van een dictatoriale staat.


  Maak melding
 11. Mw Veira zat op het toilet, toen en bijna Tweehonderd
  Miljoen USD, werd gejat door hogere overheidsfunctiona-
  rissen bij de CBvS !

  Nu is Mw klaar wakker en laat zij invallen plegen door
  gemaskerde, mishandelende DNV-ers !

  Inclusief een DNVer met Nederlandse nationaliteit !

  Un de bezig e bouw a kondre op !

  PS : DNV is geen staat in de staat !

  Waar is de stem van de DN-leden en van de voorzitter
  van DNA ???

  Wat gaat men doen met illegaal ingenomen, zogenaamd,
  bezwarend materiaal tegen de “verdachte” ?

  Hoe en met welke waarborgen mag je een woning binnen-
  treden ?

  Wie worden nog meer bedreigd door de DNV ?????


  gemodereerd
 12. De tweede lichting Decembermoorden zijn in aantocht. Militaire coup is niet ver weg. De interne roversbende slaat straks toe en berooft elke willekeurige burger. Tenslotte is de pres er ook mee weggekomen.


  gemodereerd
 13. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, en dat is nu wat er gaande is bij de NDP. Ze voelen gewoon nattigheid ivm de komende verkiezing,een verkiezing die ze gaan verliezen hoop.Het wordt tijd dat het land bestiert wordt, door mensen die van politiek weten. En buitendien niet corrupt, is ongeacht wie het mag zijn. Ze hebben de DNV bij Cairo laten inbreken en daarna riep de korps chef van de politie zijn mensen terug, het lijkt me doorgestoken kaart allemaal.
  Het land is totaal in de vernieling op alle fronten, Economisch zowel op politieke vlak.Het komende regering heeft jaren nodig om puin te ruimen, en ik ben benieuwd op welke politieke partij de jeugd gaat stemmen bij de komende verkiezing. Maar ik heb al een idee, de hersenlozen gaan weer op de NDP stemmen, dat staat als paal boven water. Een mooi land is totaal naar de klote geholpen, door een stelletje zakken vullers en hersen lozen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 14. Deze mpp rioolratten etaleren aan het volk dat zij de macht in het land hebben en ook ,desnoods gewapenderhand zullen continueren.
  De verkiezingen zijn bedoeld om de wereld zand in de ogen te strooien want de uitslag staat al vast.
  Deze ratten gaan het land helemaal leegplunderen tenzij…..
  En daar moeten de hoerengedrochten rekening mee houden want aan alle pret komt eens een eind.


  Maak melding
 15. Weer zoiets zinloos, brieven schrijven aan deze procureur generaal om in te grijpen, terwijl deze man al die tijd bewezen heeft, zijn functie niet aan te kunnen, slotsom, de bekende doofpot.


  Maak melding
 16. Het komt als iemand zonder ervaring, kennis en kunde over de paard wordt getild en enkel en alleen dat hij paars zingt tot korpschef wordt benoemd gaan we deze taferelen krijgen. Hij moest het beter weten en gelijk met de PG in contact treden. Dan kon er vanuit die kant richtlijnen worden gegeven. Immers leden van de dnv missen elke bevoegdheid om buiten heterdaad opsporingswerkzaanheden te verrichten zonder de opdracht van de auditeur militair of dr hulpofficier van justitie.


  Maak melding
 17. Volk van Suriname, houd de ontwikkelingen van de komende tijd nauwlettend in de gaten. het is u toch niet ontgaan, dat de militairen vlak voor de verkiezingen met UZZI’S de macht in handen hebben genomen!!! let u er in ieder geval op dat de geschiedenis zich niet herhaalt. Er is genoeg reden om te twijfelen aan de bedoelingen van deze paarse bende onder leiding van twee overgebleven bende van toen DDB en Abrahams. U bent gewaarschuwd.


  gemodereerd
 18. ??????? De man is militair, heeft hij ontslag genomen? Jij brengt jezelf en anderen in de problemen. De politie is nooit opgewassen geweest regen het leger. Nergens op deze aardkloot is het anders. De korpschef heeft zijn mannen terug gevlogen en terecht. Ik ben niet bang uitgevallen maar zou mn leven niet laten voor iemand die militair is en politieke ambities heeft. Jij heb niet voor niets 1 commandoopleiding genoten. Deel uitmaken van de onderdrukker en nu het licht gezien. Jij wist waaraan je begon. Jij wist dat er consequenties aan je optreden kleefde.
  Heb ook gij Brutus bloed aan je handen kleven?
  Doe wat slechts ten goede komt aan je volksgezondheid. Q sardjoe, je bent 1 talent. De stoere jongens waarschuwden me met de woorden” je zal het bemerken”. Ik moest toen het land ontvluchten.
  Kwam Bobo Jules tegen op stoelmanseiland en de volgende dag gevlogen. Jullie divender kwam te laat aan.
  Ik maak niet om mensen die deel uitmaken van de onderdrukker. Levens van mensen, gezinnen kapot gemaakt, anderen het leven ontnomen en waarom? Ik heb mij nooit met wat dan ook bezig gehouden.
  Na de stormachtige periode ben ik weer komen wonen in mijn geliefde land. Werken hoef ik niet en pinaren zoals velen zeker niet.
  Ik ben niet rijk qua financien/bezittingen. Ik ben wel rijk qua lichaam en geest en niet bang dat ik morgen bezoek krijgt van CTU.
  Kom overal en hoeft niet om te kijken en slaap heerlijk.
  STREI, DE REDDERS VAN MIJN LAND????? GET A LIVE. JE HEBT FENOEG ANDERE TALENREN.


  Maak melding
 19. Antwoord door Danielle Veira, de bloed eigen nicht van Bouterse, op de vraag van de ABC journalist:
  “De publicatie is dagbladen en sociaal media is in het DNV breedvoerig besproken. deze mensen zijn met Staatsgevaarlijke activiteiten bezig en wij hebben daarom gemeend hen op te pakken.
  De DNV is er om de staatsveiligheid te waarborgen en daar praten wij niet over omdat het staatszaken zijn. Binnenkort zal u geïnformeerd worden.”

  Wij komen hierop terug met een antwoord / reactie geven. Dit is een kopie van de uitleg die Delano Desi Bouterse en zijn kornuiten hebben gegeven bij de arrestatie van de vermoorde personen in de jaren 80.
  Inwoners van Suriname als jullie niets doen vervallen jullie terug in de tijd van anarchie van de huidige president en zijn staf.

  Waar is Simons en waar is Bouva en waar is Misiekaba en waar is Abdoel en al die andere leden van de coalitie. Noemen zij dit “het verdedigen van het recht van alle inwoners?”

  Schijtlaarzen zijn het al die coalitieleden maar meer nog de overlopers die zogenaamd naar de coalitie zijn overgelopen.

  de tijd zal het uitwijzen. En ik hoop dat Nederland en Frankrijk of USA Cairo in hun ambassade opvangen en beschermen.
  Ik wil dan zien dat de DNV of de militie of de CIVD of wie dan ook Cairo zal ophalen uit de ambassades.
  Ja dat zullen ze niet doen want de makke burgers intimideren is makkelijk

  De NDP haar machtspositie is aan het afbrokkelen en al die zogenaamde meelopers zullen het schip verlaten als natte ratten zwemmend en zoekend naar een landingsplaats


  Maak melding
 20. Een samenwerking tussen de Mokro-/Columbiaanse- en Surinaamse Maffia (lees ndp van de plee sie dent de Moordenaar). Rechtstaat ndp stijl.
  Moorden, roven (ons spaargeld), intimideren. De Nederlander zal wel uit Groningen komen.


  Maak melding
 21. BOUTA HEEFT VEIRA OPDRACHT GEGEVEN OM DIT TE DOEN.

  NO WAN TRA MA PANG PANG SANIE………..

  EN JA VEIRA JIJ VOERT EEN BOELER BELEID IN DE KAZERNE!!!!!!! HOEPEL TOCH OP!!!!!!!!!


  Maak melding
 22. Dhr. Cairo moet nu maar uit dienst van het leger en in dienst van het volk de beerput maar opentrekken. Laat maar komen, zodat het volk weet waar de paarse ellendelingen voor staan. Veira is oerdom, en kan niet normaal communiceren. Voor hen fabriceren we alles, a no mie syndroom. Hier is de noodwet voor gemaakt, moro ka ai kong.


  Maak melding
 23. Er rijzen vragen over het optreden van zwaar bewapende, gemaskerde, “Spaans sprekende” mannen en één man met de “Nederlandse nationaliteit”,
  die blijkbaar in opdracht van Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) een operatie aan het uitvoeren was.

  Ik benieuwd hoe men internationaal hier tegen aankijkt.
  Met name reacties van de overheden van de Verenigde Staten van Amerika, Nederland en Europese gemeenschap lijken mij in dit opzicht heel interessant.

  En natuurlijk ook op de eerste plaatst de reactie van de eigen Surinaamse overheid en het volk van Suriname.


  Maak melding
 24. PG belast Kapitale Delicten met onderzoek DNV-operatie
  Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath-Panday heeft de afdeling Kapitale Delicten van de politie opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de inval afgelopen donderdag in een woning aan de Zirkoonstraat door leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Dit naar aanleiding van de aangifte die de bewoner, Rodney Cairo, bij de politie van Geyersvlijt heeft gedaan.

  Hé hé hé eindelijk iemand die durft opdracht te geven om een onderzoek in te stellen.
  Maar dit betekend niet dat de schuldigen zullen worden opgepakt.
  Indien mocht blijken dat er vreemdelingen op de betaallijst staan van de DNV dan is er behoorlijk veel stront aan de knikker.
  Ik hoop alleen dat de PG zijn dikatie nu verder zal rijken door ook een arrestatiebevel te geven


  Maak melding
 25. Brada Caïro, zulke belangrijke informatie moet je een volgende keer niet meer op Facebook plaatsen. Laat tante Maisha Neus een brief voor je schrijven en meenemen naar de PG. Ze kent de weg naar de PG intussen al heel goed. Geweld dat hierbij gebruikt is keur ik wel af. Ik ben wel benieuwd wat er precies aan de hand is.


  gemodereerd
 26. Brada Caïro, zulke belangrijke informatie moet je een volgende keer niet meer op Facebook plaatsen. Laat tante Maisha Neus een brief voor je schrijven en meenemen naar de PG. Ze kent de weg naar de PG intussen al heel goed. We moeten wat meer vertrouwen hebben in de rechtstaat toch! Geweld dat hierbij gebruikt is keur ik wel af. Ik ben toch wel benieuwd wat er precies aan de hand is.


  Maak melding
 27. Ben geen ndper voor mij part krijgen ze allemaal die virus te pakken, maar even strei heeft ook geen,als ook het zo leest, toekomstige leiders in huis, de 1 kijkt te diep in het glaasje de ander haalt via internet datingsites venuzuelaanse vrouwen in huis die hem drogeren om hem makkelijk te kunnen laten oppakken door dnv, veira. De ene is een zuiplap en de andere is een hoereloper


  Maak melding
 28. Is er niet een taak voor de oppositie weggelegd om in te grijpen en op onderzoek uit te gaan wat er allemaal aan de hand is. Behalve propaganda is het nu juist het moment nu er verkiezingen voor de deur staan om het volk te laten zien dat de oppositie ballen heeft en optreed tegen dit soort ongeregeldheden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES