vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameWoningbouwafspraak Suriname met Turken geparkeerd vanwege COVID-19

Woningbouwafspraak Suriname met Turken geparkeerd vanwege COVID-19

-

Does Travel & Cadushi Tours

Afspraken die de regering had lopen met de Turkse handelsdelegatie voor de bouw van woningen, zijn vanwege de wereldwijde COVID-19 crisis voorlopig geparkeerd. De Turken vertoefden in februari in Suriname en toonden interesse voor het woningbouwbeleid van de regering. Er waren reeds gesprekken gevoerd met minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Finabank en de Hakrinbank.

Hierbij waren er verschillende financieringsmodellen besproken. Misiekaba zei op woensdag 15 april 2020 tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat aan de deze afspraken geen vervolg kon worden gegeven, daar de Turken door de COVID-19 situatie niet meer wederom naar Suriname konden afreizen. Hij sprak van een Godgegeven gelegenheid die door de Turken was aangeboden. De handelsdelegatie had aangeboden te bouwen door middel van voorfinanciering. Het was de bedoeling om al vóór de verkiezingen te starten. “Maar al deze zaken zijn gebracht tot na de verkiezingen,” aldus de bewindsman.

De Turkse delegatie had tijdens haar aanwezigheid in Suriname ook een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met het bestuur van City of Para, dat belast is met de opzet van een woningbouwproject in dat district. Deze MoU behelst de bouw van 100 woningen door de Turkse huizenfabrikant NURIS.

De minister erkent dat de woningnood groot is alsook dat het aantal van ongeveer 5000 gebouwde huizen in de afgelopen periode een druppel op een hete plaat is. Hij zegt dat er behoefte is aan 25.000 tot 30.000 huizen. “Hoe meer er wordt gebouwd, hoe meer aanvragen er zijn,” zegt de bewindsman. Hij benadrukt dat er op een veel hoger tempo gebouwd zal moeten worden. De voorwaarden daartoe zijn reeds getroffen met de aanname van de wetten Woningbouwfonds en Garantiefonds voor Huisvesting. Deze instituten moeten nog worden opgezet.

Mensen die echt in grote problemen zijn doordat ze hun huishuur niet kunnen betalen of gezinnen die uit huis zijn gezet, kunnen voor hulp wel terecht bij het ministerie dat over een financiële pot beschikt. Minister Misiekaba benadrukt echter dat de middelen niet onbeperkt zijn. Men zal moeten bewijzen dat men de huur niet kan betalen of uit huis is gezet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

49 REACTIES
 1. Wat is er in hemelsnaam mis met onze eigen bouwondernemers? Waarom moeten Turken huizen komen bouwen in ons land. Zijn onze eigen mensen ondergeschikt? Is Misiekeba zelf naar Turkije afgereisd om te zien wat voor shit huizen deze gasten daar bouwen. Turkije maakt zelf gebruik van goedkope Poolse en de daar omringende gastarbeiders
  Hij maakt onze eigen mensen brodeloos
  Wat bezielt deze gast. Wil hij hiermee aangegeven dat onze eigen mensen te lui zijn om aan te pakken en hierdoor gebruik maakt van Turken. Werk gelegenheid moet je creëren voor eigen volk en geen gebruik maken van gasten die ons land totaal niet kennen. Heeft deze ordinaire misbaksel de kolder in zijn kop gekregen. Vraag mij stellig af wat dit de gemeenschap allemaal gaat kosten. Deze hersenloze regering moet echt oprotten. De jeugd zit zonder werk en gaat op dievenpad,terwijl zij juist een vak kunnen leren om in de bouw te gaan werken. Zo sociaal is Misiekeba echt niet zoals hij zich doet voorkomen. Hij is deze post op sociale zaken niet waard. Eigen mensen eerst. Wat een ezel. Steeds maar beloftes doen en niets voor eigen volk waar kunnen maken. Waar blijft onze Dubai?


  Maak melding

 2. eigenvolk steelt ,rooft, breekt in ,omdat ze geen werk hebben kijk wat er gebeurt in suriname ze geven zelfs het werk weg aan turken .
  ze laten zn eigenvolk wegrotten.


  Maak melding

 3. Monie no de!!
  Banken/ investeerders zijn een stapje terug.

  De regering moet eerst met een gegronde verklaring komen waar de bíjna $ 200 miljoen besteed is.
  Pe a monie gwe????

  By the way.. die misikaka is zelf lui als ik weet niet wat, want zo denkt hij dat de volk ook zo lui is als hem, dat ze de onderneming niet aankan.

  Door tijd en geld te verspillen kom je echt niet aan een 2e Dubai torie “masla misikaka”


  Maak melding

 4. Heel opmerkelijk van de regering om in zee te gaan met Turken voor de bouw van woningen in Suriname????? Surinamers kunnen ook woningen bouwen en waarom niet met landgenoten dit soort zaken opzetten.
  Het land en de bevolking verder de beerput induwen,waarom. Ieder land leent geld of gaat schulden aan bij wie dan ook. Ze doen dit omdat zij deze kunnen betalen en een hoge mate van dekkingsgraad hebben van gegarandeerde inkomen jaarlijks waarbij zij de percentage van die schulden kunnen voldoen alsook hun binnenlandse lopende verplichtingen jegens het volk.
  Suriname kan dat niet maar de regering blijft schulden aangaan met een ieder waar ze geld van kunnen lenen. Terug betalen kunnen wij niet en kijk maar wat voor raiting wij hebben in het economisch verkeer.
  Prat gaan op het feit dat er olie voor het rapen licht is meer dan kortzichtig denken en handelen. Als het zover is dat wij denken dat wij veel zullen oosten moeten wij zeker veel planten. Suriname plant niet. Suriname zit gaten met gaten te vullen en de schulden wurgen de Surinaamse bevolking jaar in jaar uit.
  Wil Suriname hieruit komen, dan zal er 360 graden de koets moeten wijzigen.
  Gestudeerd hebbende impliceert niet dat men 1 intellect is.
  DE NAAM MISBAKSEL ZOU U EN GEVOLG ZEKER NIET MISSTAAN, STUK ONGELUK.


  Maak melding

 5. Hahahaha….alweer dat Covid-19 excuus misbruiken voor hun megalomane wanbeleid.

  Die Turken zijn gillend het land uitgevlucht, nadat Suriname 3x een downgrade beoordeling tot JUNK STAAT heeft gekregen.

  En nu komt deze corrupte, criminele paapse dorpspastoor, schaamteloos met droge ogen aankondigen dat er 30.000 woningen moeten bijkomen. Zijn meervoudig veroordeelde baas beloofde er ook 18.000 in 2010, waar geen klote van terecht gekomen is.

  Tegelijkertijd is wolf Hoefdraad alweer op jacht naar geld bij de banken.
  Believe me….de geldpersen gaan weer op volle toeren en 1 : 20 is in zicht.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Zoals andere reacties: ik begrijp niet waarom de regering een externe partij nodig heeft om huizen te bouwen.
  Het opzetten van eigen bouwprojecten met eigen mensen is niet ingewikkeld.


  Maak melding

 7. De paarse regering laat haar eigen (bouw) ondernemers in de kou staan. Het Chinese Dahlian kreeg ook de voorkeur boven de Surinaamse ondernemers. En zoals forumlid Bumblegun hierboven aan geeft zijn de Surinaamse artsen ook aan de kant geschoven. Derde rangs Cubaanse bonumangs doen zich voor als arts terwijl ze niet voldoen aan de gestelde eisen. Om maar niet te spreken over de taalbarrieres. Levensgevaarlijk allemaal. Ondernemerschap wordt in Suriname niet gestimuleerd terwijl het land juist in deze crises moet produceren.

  Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van deze criminele regering. In mei wordt er afgerekend met deze tuig.


  Maak melding

 8. Ik ben een aantal in Turkije geweest en ik heb ook een aantal landen in het M.O. bezocht. Heel veel bouwprojecten zijn door Turken opgezet. Turken zijn meester in het neerzetten van grote bouwprojecten. West Europese of Amerikaanse deskundigheid hebben ze niet nodig.Alle kennis en deskundigheid heeft men in huis. Om de woningnood in Suriname te verhelpen is het noodzakelijk dat de overheid apartementblokken neerzet. Turken hebben veel ervaring opgebouwd met de bouw van dit soort objecten. Ze bouwen snel, goed, goedkoop en gebruiken deugdelijk materiaal. Een aantal jaren terug hebben Turkse bouwbedrijven woningbouwprojecten uitgevoerd op Aruba. Duizenden mensen kregen daardoor een huis op het eiland. Het grootste Nederlandse bouwbedrijf BAM dat failliet ging is overgenomen door Turken. Zij hebben van dit bedrijf een internationale super winstgevende onderneming gemaakt.Het voordeel voor Suriname is dat de Turken bijna alle bouwmaterialen, zoals staal, daken, vensterbanken, kranen, badkamers, keukens, aanrechten, rioolbuizen, staalwerk, cement, deuren, ramen, glaswerk, vloeren, trappen, enz.enz uit Turkije kunnen laten overkomen.Het materiaal is goedkoop en van zeer goede kwaliteit.


  Maak melding

 9. @koos & Kompany, doe niet zo chavinistisch. Surinaamse bouwbedrijven kunnen dit soort projecten moeilijk alleen uitvoeren. Zij doen ook veel langer over het werk en dan lopen de kosten erg op. De regering moet woonblokken neerzetten met vier tot 10 appartementen per woonblok. Turken hebben ervaring met dit soort projecten. Ze bouwen goed, snel en goedkoop.


  Maak melding

 10. De paarse ratten kunnen geen centimeter vooruit als ze geen dikke vinger in de nyuang pattoe hebben. Vandaar dat alles uit het buitenland moet komen en tegelijkertijd praten over dekolonialiseren. Wacht maar tot dat China klaar is met het koloniseren van Suriname. Een goed voorbeeld hun Chinezen met hun liquidatieproces beginnen is Zimbabwe, eerst infrasstructuur met chinezen aan de leiding en lokale bewoners als slaven, zien we ook in Suriname, daarna mijnbouw, zuen we ook in Su en vervolgens aan de overheid vertellen wat ze moeten dien omdat het land geen geld heeft om de aangegane schulden aan de nieuwe kolonisator terug te betalen. Zo confisqueren ze lucht hgacen en havens ( voorbeeld Srilanka en Zimbabwe) en gaan ze rustig verder met andere sectoren zoals landbouw, waar geen enkele lokale in de leiding zit. Hopelijk kunnen Surnamers na 25 mei een stop aan dit kolonisatie proces zetten.


  Maak melding

 11. RobGay….

  een identiek lulverhaal heb je ook opgehangen toen de Chinezen na 2010 op de Surinaamse bouwmarkt verschenen en fabrieken bouwden waar 2,5 complete woning per dag van de band zou rollen. COMPLETE MISLUKKING GEWORDEN.!!

  Ze zijn met de noorderzon vertrokken uit dat “”kansloze Dubai”

  En nu sta je alweer populistisch, hersenloos te roeptoeteren over de Turken, maar ook zij zijn gillend het land uitgevlucht na de 3e down-grade tot JUNK STAAT binnen 2 maanden

  Rot toch op met waardeloze geleuter en ga dat Surinaamse vliegtuigje maar weer volgen op flightradar. Het luchtruim is nu lekker leeg.

  Geesteszieke Mafkees.


  Maak melding

 12. @RobG, er klopt niet veel van je verhaal.

  Aannemers vormen machtige lobby in politiek van Turkije. Zie in de jaren 90. Terwijl de doden – en heel soms de levenden – onder het puin vandaan werden gehaald in Adana speelde het scenario van elke eerdere aardbevingen zich af. Turkse politici vliegen een dag na de ramp naar het gebied, omhelzen de getroffenen, pinken een traantje weg en zitten een dag later weer op hun stoelen in het parlement in Ankara. De corruptie bij de bouwbedrijven, die slechte huizen en kantoren bouwen, wordt echter ongemoeid gelaten. Het zijn voornamelijk spiksplinternieuwe gebouwen die het begeven bij aardbevingen in Turkije. Terwijl één flat rechtop staat alsof er niets aan de hand is, is van een ander gebouw dat tien meter verder op ligt, niets heel gebleven. Zelfs een eenvoudige bouwvakker ziet dat er zaken zijn die niet deugen.

  De aannemers zijn sinds vijftien jaar dan ook de machtigste mensen van het land. Ze hebben een krachtige lobby binnen alle politieke partijen en wisten maar liefst veertig collega aannemers in het Turkse parlement te krijgen. De partijen die financiële hulp ontvangen van deze bouwbedrijven kijken wel uit om deze lobby tegen zich te krijgen.

  Turkse bouwbedrijven deugen niet !

  Dan nog liever in zee met BAM, Heijmans etc in samenwerking met Surinaamse Bouwondernemers. Als die kennis er niet is dan moet de kennis ergens vandaan gehaald worden en Nederland zou een prima partner daar in kunnen zijn. Tenminste geen taalbarrieres.


  Maak melding

 13. @Fleyer, verzin met je warhoofd maar op los en parkeer al jouw frustraties en verzinsels maar bij mij. Ik ben geen psychiater om je lasten te dragen. Maar brede schouders kunnen zware lasten dragen. Dubai van Suriname komt er aan. De olie-en gasvoorraden die men tot heden heeft ontdekt leveren de staat Suriname ruim 15 miljard US dollars aan inkomsten. De overige ontdekkingen gaan nog veel meer opleveren. Als het aan VHP en NPS ligt zal de bevolking hiervan de komende 10 tot 20 jaar niet van profiteren.Alleen kopstukken en bevriende relaties uit deze partijen gaan er beter van worden. Dit is het onderlinge akkoord van deze politieke mastodonten.


  Maak melding

 14. Suriname is door NDP een lid van de internationale gemeenschap.

  Die oude vrienden met al hun kennis en deskundigheid hebben ons bitter weinig gebracht.

  Het is nu tijd voor nieuwe vriwnden.


  Maak melding

 15. Mensen…, het is de ndp en zijn aanhang die altijd voorop zit met vreemdelingen die voor Surinamers gaat zorgen…, hun eten koken…, hun was doen en hun huizen bouwen… Dit is een hoofdpunt van kortzichtig zijn… Een Turk die voor jouw de kastanjes uit het vuur zal halen…. Mensen handen uit de mouwen… In de Nederlandse politiek heb je een Turkse partij.. Denk…, staat alleen voor Turkije en Turkse belangenbehartiging.. .


  Maak melding

 16. Er zou worden voorgefinancierd, maar er is geen begroting gemaakt hiervoor. Weer een grote njang willen bouta en sharmila maken. Voor sharmila is de dikke paarse lul nog niet genoeg. Soso didibri tori. President Chan gaat sowieso een einde hieraan brengen.


  Maak melding

 17. Turken??? Alleen maar ellende, hebben onze “bewindslieden ” geen oog voor de massale schendingen van de mensenrechten in Turkije?


  Maak melding

 18. @RobG

  Ik heb gebouwd in het MO en ken Turkse en Cypriotische en Griekse aannemers. Ik respecteer ze omdat ze echt groot en krachtig zijn. Ze hebben zelfs het Russische Parlement gerenoveerd. ze waren zelfs partner in de metro van Dubai.
  Echter u zwetst weer. Het gaat hier om niet echt innovatieve bedrijven die rusten op een soort dictatoriaal management met heel diepe zaken.
  Verder blijkt u niet op de hoogte. Niet BAM is overgenomen door een Turkse groot macht qua bouwen. Turkse bouwers hebben zoals gewoon in dat soort landen de staat volledig achter zich en hebben een heel groot achterland waarin ze de afgelopen jaren heel veel gebouwd hebben. denk aan de luchthavens in noord Irak. De hele onderkant van de voormalige USSR is hun achtertuin en thuis markt.

  Suriname is voor een paar duizend woningen niet interessant genoeg. Suriname is alleen interessant als witwas route.

  TAV (Luchthaven Ata Turk) bouwt met Ballast Nedam op Schiphol de A pier. ze lopen al een jaar achter. Zou open gaan dec. 2019 wordt op z’n vroegst dec. 2020.

  Om woningen betaalbaar te houden voor Surinamers moeten ze woningen aanbieden die $ 25.000/eenheid kosten. Als ze er 2.000 / jaar zouden doen is dat $ 50.000.000/jaar dat is de moeite en vooral het risico niet waard beste RobG.

  By the Way via Alli Baba kun je voor de helft hele woningen prefab in China bestellen. Voor iets extra een tropendak met zonnepanelen er boven. Ik heb 6 maanden in het empty quater gewoond in zo’n chinees ding.


  Maak melding

 19. RobG
  ik zie wel kans om goede 100% Surinaamse woningen te bouwen in een wat hoger tempo dan nu. Echter niet met Bouterse aan de knoppen.
  Dat kan met het budget dat nu gereserveerd is voor het uitbaggeren tussen Staatsolie en Paranan. Met dat geld zijn 3 industrieën op potten te zetten. Hout/Energie/ Bruijnzeel woningen 3.0

  By the way:
  Heeft u Ma Diny gehoord over uitzendbureau Benschop (SRD 15.000/maand/beveiliger) en hoe de NDP investeerders van buiten kapot maakt.


  Maak melding

 20. @koos, ik weet niet uit welke informatiebronnen je jouw kennis haalt, maar het schijnt mijn inziens niet veel voor te stellen.In elk land vormen aannemers een beroepsgroep die nauwe contacten onderhouden met de politiek. Ook in Nederland is dit het geval. Ze lobbyen bij de politiek en zetten ook van de spindokters in.

  Jouw informatie over Turkse bouwbedrijven klopt voor geen meter. Zij behoren tot de grootsten van de wereld. In heel veel Europese, Amerikaanse en Aziatische steden voeren zij grote bouwprojecten uit.
  Bam-Heijmans is een Nederlands bouwbedrijf maar de eigenaren en de directie zijn Turks. Het bedrijf is gered door Turkse investeerders die een grote puinhoop in het bedrijf hebben opgeruimd. De winst liep vorig jaar in de miljarden Euro,’s. Ook veel van de Ingenieurs die er werkzaam zijn hebben een Turkse achtergrond. Bouw-Hijmans is Turks. Laat dit tot je hersenen doordringen. Turken kunnen zelfstandig stuwdammen bouwen, zes-baans snelwegen aanleggen en het grootste vliegveld van de wereld bouwen.


  Maak melding

 21. De titel zegt al genoeg. Want alles wordt beloofd en daarna geparkeerd. In dit geval is de Covid-19 de schuldige.

  Hoe zit het met het uitbaggeren van de Surinameriver??? Is dat project ook geparkeerd vanwege Covid-19?


  Maak melding

 22. Zodra ndp aan de macht komt, zie vanaf 1980, zozo probleem. Ndp toppers en zijn omgeving (kornuiten)proberen snel rijk te worden door legaal de regels en wetten te vertrappen dmv corrupte praktijken vandaar dat die omgeving ook groter en steeds groter is geworden. Daaraan kun je niks doen want die omgeving wordt kunstmatig verarmt door beloftes, koerstijgigen, schaartste zodat die omgeving hoop ziet in de ndp als zij zich achter hun scharen met het ideé ook snel rijk te worden zonder hard te werken. Wie dit niet begrijpt en tegenspreekt is een ndp.


  Maak melding

 23. Zo help je het land naar de klonten. Waarom worden er.geen studenten opgeleid tot bouwvakkers ingenieurs.
  De regering heeft geen enkel benul om een land te.besturen.
  Mensen zijn in armoede, hebben geen baan. Dan wordt er Turken gehaald om in Suriname te bouwen. Nou er is hier.geen woorden voor.


  Maak melding

 24. @ JK
  “Is dat project ook geparkeerd vanwege Covid-19?”

  😂
  Na het luiden van de klok door Adhin bij de start is de kleppel van de klok gestollen.
  Er was een mini hopperzuiger aangekomen. Er waren er nog 2 onderweg vanaf Curacao.
  project gaat plotseling 5 jaar duren en niet China of Inter Amerikaanse Development Bank maar Fina bank zou de financiering moeten doen.

  China Harbour Works zal nog wel wachten op de aanbetaling. Zij zullen alleen op vooruitbetaling aan de slag kunnen in een land met een CCC rating.

  Suriname betaalt enorme verzekeringspremies over haar leningen terwijl in de aanneemsom ook nog eens enorme export verzekeringpremies verwerkt moeten worden.


  Maak melding

 25. “Misiekaba zei op woensdag 15 april 2020 tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat aan de deze afspraken geen vervolg kon worden gegeven, daar de Turken door de COVID-19 situatie niet meer wederom naar Suriname konden afreizen.”

  Wat een gelul. Er bestaan genoeg andere mogelijkheden zoals video conferencing. Het Wuhan coronavirus wordt flink misbruikt door de paarse ziekelingen als excuus om hun eigen falen te verhullen.


  Maak melding

 26. @ Jojo

  “Na het luiden van de klok door Adhin bij de start is de kleppel van de klok gestollen”

  Die kleppel is na het luiden van de klok door Adhin, gelijk in de Surinameriver gevallen. Klok had zelf door dat dit een waardeloze belofte wordt.🤣🤣


  Maak melding

 27. Ik woon in een huis gebouwd door ROEP. Hij staat al 35 jaren. Heb in die jaren slechts zandplaten en dakgoot vervangen. Om de 2 jaren 1 likje verf. VAN WIE DE BOUWTEKENING OORSPRONKELIJK IS,weet ik niet.
  Kensenhuis heeft dezelfde type ook gebouwd. Heb inmiddels de shutrer vervangen met schuiframen. Oost West bouwd beter, maar de Surinaamse bedrijven zeker.
  Niets te makken hebben en schulden op schulden stapelen. Stelletje ongelukken en korte termijn denkers zijn het. Dat is niet erg, hun corrupt handelen en het volk laten stikken, dat is beestachtig.
  Ze hoeven niet in de rij te staan hebben dagelijks te vreten en hebben verder niets positiefs in te brengen.
  Sorry hoor maar het vee loopt hun op te hemelen en bewieroken terwijl ze dagelijks met hoofdpijn rondlopen. Hun stem wordt omgekocht met een habbekrats en zijn ze euforisch.
  Het water staat ons tot aan de lippen en men laat zich omkopen, waarom en de rekening moet de gegoede burger betalen met inbraken, overvallen en in het ergste geval met hun leven.
  Immorele armlastigen die de ander niet respecteer laat staan hun bezittingen.
  Dus aanhangers van niets is fout get a live.
  SOMMIGE STAMVOLKEREN ZULLEN NOOIT TOT INKEER KOMEN. ZE BLIJVEN LEVEN VAN DAG TOT DAG TOT DE DOOD.
  De Turken, Brazilianen, Chinezen en de hele santakraam doet dat zeker. De andere kant op.
  MISBAKSEL EN ZIJN BAZEN ZIJN GEWOON EEN STELLETJE IDOITEN. INZICHTLOZE ROVERS. ESCOBAR WAS EEN COKE BARRON niet goed te keuren maar die zorgde voor het Volk waar hij de baas dacht te zijn. NEEN NEKS NO FOUT. VERROTTE INBORST KAN MEN NIET HERSTELLEN, DEZE BENDE MOET MEN WEGSTEMMEN. SURINAME ZAL DE GAPRNDE WONDEN MOETEN LIKKEN EN HERSTEL ZAL KOMEN. HET ZAL ECHTER LANG DUREN.


  Maak melding

 28. Wtf

  Waarom turken ..waarom kunnen wij het geld niet zelf verdienen wat voor een idioterie is dit.

  Ik schaam me voor deze idoten die het surinamers moeilijk maken en het geld gewoon aan de turken schenken,geen wonder dat men geen mensen uitbetaald want het geld moet dringend vermorst worden.

  Nog nooit in de surinaamse geschiedenis is men zo laag gevallen als nu …we zijn erger af dan voor de onafhankelijkheid.

  Nu geloof ik dat dit land een bananen republiek is…surinamers maken slechte keuzes en elke x weer gebeurd het dat we achter de feiten aanlopen.

  Kies voor bouta …de duivel die de poort voor ellende heeft geopend


  Maak melding

 29. Er zou eerst duidelijke wetgeving moeten komen alvorens men telkens op amateuristische wijze een stuk land ontbost en “bewoonbaar” maakt.

  Suriname heeft al heel veel particuliere projecten waar men percelen met of zonder huis kan kopen.

  Huizen neerzetten is 1 ding, dat kan zelfs een kundige timmerman. Punt 2 is het gebied zodanig inrichten dat er mogelijkheden zijn tot verdere groei, ontwikkeling en wooncomfort.

  De inrichting van vele gebieden is heel slecht gedaan puur omdat men alleen denkt aan (snelle) winst.

  Hoeveel degelijke recreatieve groene parken telt ons land binnen en rondom woonwijken, hoeveel ruimte is er over voor het planten van bomen en groen binnen de bewoonde gebieden. Waarom altijd die smalle wegen…

  Naar mijn mening zijn zowel de overheid en de particuliere sector debet aan deze rommelige indeling en uitvoering.

  De binnenstad kan niet eens fatsoenlijk worden geordend met al het drukke verkeer, slecht onderhouden wegen en rommelig parkeerbeleid. Hoe wil je dan op andere plaatsen iets neerzetten waar men alleen gaat wonen en tòch naar de stad moet afreizen omdat daar de meeste werkgelegenheid is.

  Nogmaals niet alleen de overheid is hieraan schuldig ook de burgers/ private sector. Al zouden er miljarden USD beschikbaar zijn, zolang er telkens op dezelfde wijze word gewerkt is het weggegooid geld…

  Iedereen wil zijn boterham verdienen en de 1 wil meer winst maken dan de ander. Maar wanneer je er niet meer bent dan zitten de latere generaties opgescheept met de gecreërde rotzooi.


  Maak melding

 30. Rob Gay,

  leugenaars, fantasten en notoire, hersenloze domoren blijf ik genadeloos aanpakken.

  Aangezien jij all-in 1bent, sta je bovenaan.

  Oja,….blijven kijken naar die proefvluchten boven Par’bo hoor……..kleuter.


  Maak melding

 31. @Bumblegun

  “Daarom verdient een land als Bangladesh zoveel respect dat het op eigen benen staat.”

  Een snelle zoektocht op google weerspiegelt een totaal andere realiteit.

  Ik verwijs dan naar DW.com met het artikel “Is Bangladesh falling into a Chinese ‘debt trap’?” Grote broer China heeft met zijn BRI (Belt and Road Initiative) Bangladesh voor ruim 38 Miljard USD gefinancierd. Volgens deskundigen staat Pakistan op de eerste plaats qua Chinese investeringen.

  Geen enkel land kan op eigen benen staan zonder buitenlandse investeringen/ relaties.

  Zelfs de rijke Emiraten (Dubai) en Saudi Arabië met al hun oliereserves niet…


  Maak melding

 32. Waarom Surinaamse ondernemers aan de kant wordt gezet is geen vraagteken. Weet dat A Sranan bouwvakker pas weer aan het werk gaat als zijn money op is.
  Hoe kan een land vooruit komen met zulke instellingen van zijn bewoners. Wan negre na moro lis volk tap A grongtapoe. Ze willen vooruit zonder moe te worden . En maar roepen mie swietie Sranan.


  Maak melding

 33. BuBumblegun 19 april 2020 At 12:36..Laat Erdogan je niet horen dat Turkije miljarden krijgt van EU. Erdogan en EU gaat niet samen.

  Bumblegun 19 april 2020 At 13:05. Ik neem jouw 2e reactie ten aanzien van zwarte mensen voor de zoveelste keer ter kennisgeving aan. Een strontvlieg kan je toch niet verbieden om stront te zoeken.

  Wat is er met Suriname aan de hand? Hebben ze nooit in Suriname gehoord van de Ottomaanse Rijk. Laat de Turken lekker in Turkije blijven om hun eigen huis te bouwen.


  Maak melding

 34. Surinaamse ondernemers zijn heel goed in het bouwen van huizen.
  Maar buitenlandse ondernemers betalen steekpenningen in valuta aan Bouta.
  Als ze steekpenningen kunnen betalen dan krijgen ze toestemming om te bouwen in Su.
  Voor de totale bedrag draait dan de Surinaamse regering voor op.
  Op deze manier mocht Ballast Needam de Bosjesbrug in Su bouwen.
  Bouta kreeg 32 miljoen euro als steekpenningen.


  Maak melding

 35. Sint

  Klopt. 34 miljoen nf heeft bouta en wijdenbosch aan steekpenningen ontvangen. Het volk werd keihard getroffen. Alles werd toen duurder. Er zijn genoeg bewijzen hiervan aanwezig. Google maar eens. Balast needam is hierover fors beboet. De mpp PG doet alsof zijn neus bloedt. Bouta en co moeten sowieso verantwoording leggen. Chan zal ze schoppen tot in de cel van santo boma.


  Maak melding

 36. Kondremangs
  Misiekikaba ziet ze vliegen. …krijsend riep hij ..maakt u zich op. ..maakt u zich op. ….2e Dubai komt eraan. ….luchtkastelen worden bij de vleet gebouwd. ….recent had DiDiBri gezegd dat er een huizenbouwfabriek opgericht zou worden. …en er zouden woningen gebouwd worden en geen toffee. …..remember?
  Doekhie had gezegd dat er een nieuwe stad in nickerie gebouwd zou worden. …..
  Er waren 18000 woningen beloofd. ….
  Chinezen en Turken moeten ons land komen opbouwen? ??? Is dit uit mensenliefde of zijn ze de nieuwe kolonisatoren? ???? Het antwoord spreekt voor zich. …..
  Misibakba kan zich maar liever afvragen wat de schade zal zijn op 25 mei as voor DiDiBri en zijn boevenbende. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 37. Ja hoor haal de Turkse maffia ook maar binnen, deze regering is op hoog niveau aan het hoeren, overal waar ze iets los kunnen krijgen, verkopen ze hun ziel , en die van onze landgenoten , en ons land.🤑🤑😭😭
  Een land als Turkije die zijn eigen mensen niet eens aan huis kan helpen, die zijn halve bevolking over Europa zien zwerven, en waarvan hun eigen mensen voor een baan en onderdak moeten bedelen in andere landen, gaan de Surinamers helpen???? Give me a break.👿


  Maak melding

 38. haha, die rob toch of is het rob less of toch gewoon rbrown.
  Make up your mind boy.
  ik moet wel lachen om je onzin iedere keer.
  Ook deze is super goed
  Je schrijft Het grootste Nederlandse bouwbedrijf BAM dat failliet ging is overgenomen door Turken. Zij hebben van dit bedrijf een internationale super winstgevende onderneming gemaakt.
  hahaha. Covid nak ie 19 keer noh boi
  Bam is HOLLANDS 100% en ze draaien als shit. Google even Bam
  en als je het hebt gelezen dan is het Bammmmmmmmmmmm.🔨🔨🔨🔨🔨🔨🔨🔨🔨


  Maak melding

 39. @jojo, het verhaal van tante of ma Diny ken ik niet. Het lijkt me meer op goedkope entertainment waar er vanuit een bepaalde hoek een vraag naar is. Dit soort selfmade vertellers verkondigd continu fake nieuws. Het is een eenrichtingsverkeer hobbelig bospad waarin zij verstrikt raken. De verhalen die zij vertellen leiden een eigen leven. Mensen die geestelijk niet stabiel zijn trappen maar al te graag in hun verzinsels. De realiteit achter deze verhalen is in bijna alle gevallen anders dan zij aan ons voorschotelen.


  Maak melding

 40. Suriname is niet skeer, Suriname moet een vuist maken en de boeven wegjagen die ons land niet juist managen. De NDP is een nationale partij met boeven van alle etniciteiten. Wat mv Wellis heeft aangekaart klopt als een bus, de politieke partijen missen etiek, geen gevoel voor goed en kwaad. Alles is ikke, geen wij gevoel. Als Turkeye de bouw van 2000 woningen wil voorschieten en daarna 5 jaren wachten op de eerste aflossing is het geen probleem. Mijn vraag is dan ook, wanneer is de eerste aflossing? De nieuwe regering zal alle deals van de regering moeten heroverwegen, en het parlement zal goedkeuring moeten geven voor het doorgaan van deze gemaakte deals met buitenlandse moegendheden.


  Maak melding

 41. RobG 19 april 2020 At 21:37
  Mensen die geestelijk niet stabiel zijn trappen maar al te graag in hun verzinsels.
  ==================================================

  Whahahahaha…zegt de ene gek “RobG” over de andere gek “RobG”.


  Maak melding

 42. @RobG 19 april 2020 At 21:37

  “@jojo, het verhaal van tante of ma Diny ken ik niet. Het lijkt me meer op goedkope entertainment waar er vanuit een bepaalde hoek een vraag naar is. Dit soort selfmade vertellers verkondigd continu fake nieuws.”

  Beste RobG google en u zult vinden. Ma Dini is dye hard NDP zet zich alleen af op de adviseurs van Bouterse die volgens haar alles en iedereen belazeren.
  Wat zij eigen laat zien is dat er geen NDP is. Het is een verzameling restanten uit een hele selectie aan partijen aangevuld met overlopers.
  1>> NDP
  2>> Wijdenbosch VVV/DNP
  3>> Sardjoe (DVB)
  4>> restanten Mega combinatie zoals KPTI nieuwe stijl (Wangsabesarie).
  5>> Overlopers zoals Kensenhuizen, Waidoe, Panday. Hooghart.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES