Stembureaupersoneel krijgt online trainingen

0
Stembureaupersoneel krijgt online trainingen

Het personeel dat de stembureau’s voor de verkiezingen in Suriname op 25 mei 2020 gaat bemensen, krijgt normaliter een training hiervoor. Deze trainingen begonnen op 14 februari jl. maar werden op 13 maart opgeschort vanwege de strenge maatregelen in verband met COVID-19. De trainingen worden nu hervat en zullen online worden gegeven.

Deze mededeling deed de directeur van het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), Putridewi Amatsoemarto, zaterdag tijdens een meeting met alle districtscommissarissen (dc’s). Het gaat in deze om de trainees uit de districten Sipaliwini, Nickerie en delen van Paramaribo Zuid- Oost en Noord- Oost. Ook zijn er een aantal reserve kandidaten uit de verschillende districten. De trainingen worden op maandag 20 april 2020 hervat.

Door de ontstane situatie in het land heeft BiZa een digitaal programma ontwikkeld waardoor het overig stembureaupersoneel toch nog klaargestoomd kan worden voor het werk. De dc’s kregen middels een presentatie een demo van de onlinetrainingen. De directeur zegt dat gelet op de omstandigheden zij de virtuele trainingen als enige optie ziet.

De leden die nog getraind moeten worden, zijn door het ministerie gebeld om hen op de hoogte te stellen van de onlinetrainingen. De trainees moeten hun lesmateriaal dat bestaat uit een CD met instructiefilmpje, het handboek voor stembureaupersoneel en de wetgevingsbundel ophalen op BiZa. Het is de bedoeling dat de trainees hun lesmateriaal goed doornemen. Er zal een virtuele klas gevormd worden waaraan de trainers en de trainees gekoppeld worden.

De trainees kunnen met een gmail account inloggen om toegang te krijgen tot de geplaatste documenten en videomateriaal. Het voordeel van deze virtuele training is dat de trainees op hun eigen tempo thuis, op hun mobiel of computer de filmpjes tot zich kunnen nemen. Deze filmpjes zijn 1 x24 uur beschikbaar op het portaal. 

Er zijn twee weken uitgetrokken voor deze groep. De trainers zullen op gezette tijden in de ochtend en avond beschikbaar zijn voor interactie en vragen vanuit de trainees. Na de training zal er een toets worden afgenomen.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.