zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSRD 10.000 beloning voor gouden tip na inbraak bij onderdelen winkel

SRD 10.000 beloning voor gouden tip na inbraak bij onderdelen winkel

-

Does Travel - naar Suriname

Auto-onderdelen winkel Highway Carfix looft een beloning van maar liefst SRD 10.000 uit, voor de gouden tip die naar de inbreker(s) leidt die eerder deze week hebben toegeslagen bij het bedrijf aan de Kankawastraat te Livorno in Suriname. Directeur-eigenaar Akash Autar zegt aan Waterkant dat de inbraak ergens tussen dinsdag en donderdagochtend is gepleegd.

De onderdelenzaak is nu bijkans een maand dicht, omdat hij bezig is het bedrijf onder te brengen op een andere locatie. Gezien de zaak dicht is gaat hij niet elke dag ernaar toe. Donderdagochtend ging hij weer naar het bedrijf en ontdekte toen de inbraak, waarna hij de politie inschakelde.

Volgens Autar zijn er onder andere 7 paar zijspiegels, diverse gereedschappen, diverse auto-onderdelen, een 32 inch televisie, een laptop en de digital video recorder (dvr) van de zaak buitgemaakt. De precieze buit van de onderdelen is nog niet bekend, omdat hij een enorme voorraad heeft. Hij moet weer inventariseren om zodoende te weten welke en hoeveel onderdelen precies zijn buitgemaakt. De waarde van de buit is volgens de directeur wel enorm.

Ongeveer 3 weken gelegen was er al een inbraak gepleegd in het bedrijf. Terwijl de daders bezig waren met de diefstal werd de eigenaar in kennis gesteld. Hij bekeek de camera’s op afstand en zag werkelijk criminelen in zijn pand. Hij ging naar het bedrijf en schakelde tegerlijkertijd de politie in, die de daders op heterdaad betrapte en aanhield. De daders werden toen in verzekering gesteld.

Na enkele dagen merkte Autar op dat de criminelen weer vrij waren. Naar zijn zeggen had de politie van Livorno niet veel gedaan aan de zaak. Hij heeft sterke vermoedens dat de inbraak van deze week door dezelfde criminelen gepleegd is, die 3 weken terug hadden toegeslagen. “De eerste keer zijn ze betrapt en ingesloten geworden dankzij de camera’s. De tweede keer is die dvr meegenomen, dus zodoende heb ik sterk het vermoeden dat het dezelfde criminelen zijn”.

Gezien de dvr is meegenomen, zijn er dus geen camerabeelden van de inbraak die de politie zou kunnen gebruiken om de daders te achterhalen. Autar hoopt dat met het uitloven van de forse beloning, de daders toch nog in de kraag gevat kunnen worden en de politie zodoende de gestolen spullen kan achterhalen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. “Hij ging naar het bedrijf en schakelde tegerlijkertijd de politie in, die de daders op heterdaad betrapte en aanhield. De daders werden toen in verzekering gesteld.
  Na enkele dagen merkte Autar op dat de criminelen weer vrij waren.”

  Bananenrepubliekachtige toestanden.


  Maak melding
 2. Gaan jullie maar naar het politiebureau nieuwe haven klagen en opheldering vragen maar we hebben hier ook de WKN politie


  gemodereerd
 3. En bij de tweede x werd hij niet geinformeerd? #Hoedan
  Klinkt wel vreemd moet nog inventariseren maar weet nu al wat er kwijt is. Is dat omdat ze voorraad niet juist is door slechte boekhouding of interne diefstal. Of verzekering?


  Maak melding
 4. Deze meneer had zijn geld kunnen besparen door tenminste 1 (gepensioneerde) bewaker in te huren. Je bent dan hooguit 2000 srd kwijt per maand.
  Nu is zijn verlies stukken groter…


  Maak melding
 5. Mijnheer Autar nog 10000 boven op de eerste 10000 om ze te pakken en de tweede 10000 om de poten om te bouwen dat ze nooit meer andermans eigendom kunnen aanraken. Dan komen ze ook nooit meer bij u langs.


  Maak melding
 6. Misschien hebben de criminelen een samenwerking met de agenten want door ze op heterdaad te hebben betrapt en toch na enkele dagen weer in vrijheid te stellen is wel vreemd.
  En als er 1 keer bij jou ingebroken is zal je toch maatregelen treffen.U blijft gewoon enkele dagen weg hoedan??camera beveiliging was voor u dus voldoende?magoed ik hoop wel dat ze gepakt worden want dit is pure brutaliteit


  gemodereerd
 7. HongKongFree je hebt gelijk, maar tegenwoordig worden de bewakers ook afgemaakt. Bij alle recente gevallen zijn bewakers voor een schamel loon van kant gemaakt. Geef ze tenminste een goeie opleiding en wapen dragend zoals dat hoort dan zullen er minder van dit soort incidenten zijn. goeie beveiliging kost geld. En niet iemand die met pensioen is of iemand met drie en vier baantjes. De man moet goed uitgerust zijn en geknipt voor de Job als jij jou zaken veilig wil stellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES