Resterende USD$ 326 miljoen aan vreemde valuta kasreservemiddelen veilig gesteld

17
US dollars

De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) heeft zaterdag laten weten dat de overgebleven vreemde valuta kasreservemiddelen van de banken in Suriname zijn veilig gesteld. Volgens de SVB gaat het om een bedrag van USD$ 326 miljoen, dat belegd is in onder andere Amerikaans waardepapier bij Raymond James en Wells Fargo en in goud bij Royal Canadian Mint.

Deze vreemde valuta kasreservemiddelen zijn nu allemaal op zogenoemde ‘ringfenced’ rekeningen, wat inhoudt dat er gezamenlijke handtekeningen nodig zijn van de banken en van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), om aan de middelen te komen en deze te beleggen.

De bankiersvereniging is sinds februari 2020 bezig met dit ringfencen van de resterende vreemde valuta kasreservemiddelen, nadat bekend werd dat een deel van deze kasreservemiddelen van de banken oneigenlijk is gebruikt door de CBvS.

In 2019 werd het Strategic Investment Committee (SIC) opgericht, waarin namens de SBV de heer Steven Coutinho, de heer Almar Giesberts, en mevrouw Magalie Loswijk-Keerveld als plaatsvervangend lid zitting hebben. De heer Rakesh Adhin zit het SIC voor namens de CBvS. 

Dit SIC heeft op vrijdag 17 april jongstleden het bestuur van de SBV en de CBvS geïnformeerd over het veiligstellen van de vreemde valuta kasreservemiddelen, meldt de SBV in een persbericht. 

17 REACTIES

 1. ” veilig”…….?????

  Hoefdraad is alweer op zoek naar geld bij de banken momenteel.

  De paarse roversbende staat alweer in de startblokken en de geldpersen gaan weer op volle toeren.

  Nieuwe downgrade en 1 : 20 is in zicht.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Omg….

  Gelukkig is de bankiers dit gelukt dit is een opluchting.

  Nu zit die boefdraad te schijten in zn broek.

  En!! Ze zijn nog niet met een gegronde verklaring naar buiten gekomen, waar het door de regering zonder toestemming opgenomen bijna $200 miljoen besteed is.

  Tra la la party????


  Maak melding

 3. @ dotveba,
  Door deze constructie kan de CBS niet ongecontroleerd aan het geld komen tenzij, ja tenzij de andere partijen meewerken.
  Ze mogen gerust weten waar het geld is, met hun grijpgrage vieters kan dat niet en ik herhaal tenzij.
  Het is toch te gek voor woorden dat de toezichthouder over het financieel verkeer van een land gecontroleerd moet worden met deze constructies.
  Suriname is een echte smeltkroes en hoe.
  Over 5 toekomstige generaties zal het hopelijk goed komen.
  Korte termijn denkers zijn de nagel aan de doodskist/ondergang van het land.
  Zie maar hoe het is gesteld met de jeugd, onze toekomst van morgen. Zo stellen wij het niet veilig voor hen. Het beleid van de CBS is een rode draad in het geheel. De inhoud van de tank van DUNKER is hoger qua aanzien dan de regering en hun plannen alsook uitvoering. 😁😁😁🤔


  Maak melding

 4. Wat ik ook bijzonder belangrijk vind is het tekenen van de overeenkomst waarbij is uitgesloten hetgeen de CBvS eiste namelijk dat geen enkel persoon van de CBvS vervolgd mogen worden inzake het opnemen van de 100 miljoen en de 97 miljoen aan betalingen / aflossingen.

  Waarom lees je hier niets over?
  Voor de volledigheid vraag ik jullie aandacht om ook te luisteren naar wat tante Dini te vertellen heeft het is zeer de moeite waard
  https://www.youtube.com/watch?v=R19fKlbwZic&t=529s
  gemodereerd

 5. Ringfencing! Hopelijk houden ze hun poten van het geld van van het volk af. Ze kunnen nu met de noodwet 400 milj srd verbrassen, dus flink gaan omkopen en 1,2 miljard lenen. Hoefdraad staat in de startblokken, hij wilt zich in cargo vliegtuigen laten overvliegen om te kunnen bedelen. Surinamers zijn voorgoed bedelaars gemaakt en hebben het predikaat van meest incompetente volk ter wereld, dit mede dankzij de corrupte “lijders” die ze kiezen. Schande voor mensen die het goed menen met land en volk. De smet van paars gaat mog 50 jaar duren voordat het ee keer weggepoetst is.
  gemodereerd

 6. regering-zoekt-geld-bij-banken

  NDP-fractieleider Amzad Abdoel plaatst de degradatie van Suriname in het kader van de huidige internationale ontwikkelingen. “De rating die de afgelopen periode aan Suriname is gegeven, bekijk ik vooral ook in het kader van de huidige internationale ontwikkelingen waarbij het IMF de grootste depressie van de wereldeconomie heeft voorspeld. Mijns inziens heeft Suriname tot nu toe de situatie redelijk onder controle kunnen houden.”

  Deze Pad van Wanica geboren boi die zich econoom noemt moet de groep van echte economen niet verder beledigen met zijn opmerkingen.
  Hoezo heeft Suriname tot nu toe de situatie redelijk onder controle kunnen houden
  Lijkt wel een opmerking als “mi e sjie a kow a ka ma poepe no de foe sjie”

  Abdoel ga naar je kippenhok en probeer daar je kippen met je gezwam te overtuigen. Wedden dat het je niet zal lukken


  Maak melding

 7. Als de bankiers vereniging GEEN vertrouwen heeft in deze klootzak van een regering c.q. De CBS, dan is dit de beste oplossing voorlopig, al hoewel Frangie het wel AL toen wist voor de intrede van deze bandieten o.l.v. Hoefdraad, mocht deze actie niet gezien te worden als verloren.
  In elk geval : er is nog eens 200 miljoen $ ergens geloodst en die moeten terug in de kasreserve van de banken . Al gaat dat ten koste koppensnellerijen of doodschieten van de daders . Ik kan wel OOK een handje meehelpen, gratis !!!! Om die daders te pakken en dat doe ik voor mijn geliefde Sranan…


  Maak melding

 8. Oproep aan het volk. Neem uw geld weg van de banken. Boefdraad gaat weer stelen. De paarse bekken moeten gevuld worden. Na 25 mei kun je weer je geld storten. Het zal dan ook waardevast blijven. Chan kan je redden.


  Maak melding

 9. Let wel, OOK de geroofde 200 miljoen USD had
  niet zonder toestemming van de eigenaren
  aangeraakt mogen worden door de Paarse regeringskliek !

  Wachten is op het oppakken en vonnissen van het Paarse
  geboefte, dat heeft geroofd !

  Allemaal dokken, terwijl de ex-militairen, weer, druk bezig
  zijn met het bedreigen en intimideren van Surinaamse
  staatsburgers, om de Paarse hufters uit de bajes te houden !

  Het Paarse faillissement van het Land gaat de armen,
  zwakkeren, zieken en ouderen, zeer zwaar treffen !

  Bij bekend worden hoeveel is precies verder nog is
  gegraaid bij de CBvS, zal de SRD-koers exploderen !

  Mijn schatting is 1 op 16 !!!

  DDB is 10 jaar geleden gestart met 1 op 3,5 !

  DDB heeft Ons Land echt “opgebouwd” !

  PS : Volk van Sranan wijs elke dictatuur finaal af !

  A dong di deng Paarse volgers dong !

  Monni de !
  gemodereerd

 10. In 2019 had dezelfde SBV o.l.v. Frangie de mensen verzekerd dat de kasreservetegoeden veilig waren bij de CBvS want het geld zou onder een aantal strenge voorwaarden daar gestald worden. Daar bleek januari 2020 niks van te kloppen. Verklaringen v.d SBV en Frangie neem ik dus niet al te serieus.

  Is er al een bindende overeenkomst met de CBvS getekend m.b.t de terugbetaling v.d. verduisterde gelden ???
  Dat is een belangrijke vraag die nog steeds niet beantwoord is geworden.


  Maak melding

 11. Jay 19 april 2020 At 14:51

  Is er al een bindende overeenkomst met de CBvS getekend m.b.t de terugbetaling v.d. verduisterde gelden ???

  De banken en de CBvS kunnen een “bindende” overeenkomst sluiten maar de CBvS noch de overheid hebben de komende jaren de middelen om zich aan een dergelijke overeenkomst te houden.
  Zoals het er nu voor staat kunnen de banken voor lange tijd fluiten naar de 197 mln usd die de regering heeft gestolen en ook fluiten naar de leningen die ze aan deze regering hebben gegeven.
  Er is zelfs geen geld om rente en aflossingen aan buitenlandse kredietverstrekkers te betalen en die gaan altijd voor als het om terugbetalen van schulden gaat. Bovendien heeft deze regering ook voorschotten genomen op toekomstige royalties van de goudbedrijven waardoor de valuta inkomsten van de overheid de komende jaren stukken minder zullen zijn. Hiermee hebben ze ook gaten geschoten in de overheidsbegrotingen voor komende jaren. De financiele problemen zijn enorm groot. Deze regering probeert het financieel te rekken tot aan de verkiezingen. Na de verkiezingen krijgen we de zondvloed


  Maak melding

 12. Wat gebeurd met deze smerige dagoes!!!

  Die hele fucking regering steelt met die ka junkie voorop, wanneer is het genoeg?

  Wanneer krygen de jongeren een kans
  Wanneer houden de leugens op
  Wanneer word onze moordende president veroordeeld.

  Wanneer krygt het volk fucking verstand en inziet dat onze politiek leiders allemaal corrupt zijn

  Ik weet niet wat bevolking denkt maar het is mede de schuld van het domme volk dat dit gebeurd…teveel domme mensen geloven in die leugenachtige klote president waardoor alles naar de klote gaat.

  Een ieder die gestemd heeft op deze schurken …zullen zelf bestolen worden.

  Hoevaak is de staatsbank beroofd????


  Maak melding

 13. Heel duidelijk de miljoenen zijn naar Tjodebal gegaan en de zogenaamde basisgoederen die ervoor gekocht zijn voor het volk zijn voor een habbekrats bij dezelfde Tjodebal te koop uien hebben ze gratis gekregen vanwege een overschot door het mooie zomerweer en binnenkort krijgt Suriname ladingen aardappelen gratis voordat ze met de uien die nu niet verkocht kunnen worden omdat de horeca niets afneemt doorgedraaid moeten worden om uitgereden te worden op het land of om veevoer te worden.
  Intussen hebben de gepensioneerden geen geld gestort gekregen.
  Het paarse geboefte moet neergeschoten worden of opgehangen want als ze opgesloten worden moet het volkk nog steeds betalen voor hun onderkomen en onderhoud en vooral hun medische verzorging en onderhoudsbeurten. Opruimen dat geboefte!


  Maak melding

 14. Bigi Sma 19 april 2020 At 11:01
  regering-zoekt-geld-bij-banken

  Bigi Sma,
  Deze Abdoel moet als een van de eerste opgepakt worden. Hij heeft mede geholpen het land naar de klote te brengen. Hij is wat mij betreft een grote crimineel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.