ABOP organiseert eerste online massameeting in Suriname

26
ABOP organiseert eerste online massameeting in Suriname

In aanloop naar de verkiezingen in Suriname op 25 mei 2020, zouden er op dit moment diverse massameetings zijn van Surinaamse politieke partijen. Vanwege de dreiging van het coronavirus zijn bijeenkomsten echter verboden. Vandaar dat politieke partijen nu online middelen moeten inzetten om hun achterban te bereiken.

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) deed dat zaterdagavond en hield de eerste live online massameeting van een politieke partij in Suriname. De sprekers zaten in de studio bij Apintie en het publiek kon de toespraken live volgen via enkele ABOP gelieerde Facebook pagina’s maar ook via Apintie TV en Koyeba TV.

Tijdens de live uitzending, gepresenteerd door door Peter Waterberg (foto), kwamen Joel ‘Bordo’ Martinus, Marinus Cambiel, Paul Abena, Marinus Bee en voorzitter Ronnie Brunswijk aan het woord. Ook zijn een aantal ABOP-kandidaten gepresenteerd.

De verwachting is dat ook andere partijen dit voorbeeld zullen volgen.

26 REACTIES

 1. Beste allemaal … please stem NDP … dan kunnen ze hun eigen uitbraaksels en de vreselijke puinhoop die ze er van gemaakt hebben zelf opruimen. Het moge wel duidelijk zijn dat er vreselijk impopulaire maatregelen genomen moeten worden om weer een beetje op het juiste spoor te komen.

  Als een andere partij dit zou moeten doen, zouden al die NDP’ers zeggen hoe goed hun partij was … dus laten zijzelf maar de door hun veroorzaakte rommels opruimen of nog verder failliet gaan.

  Dus stem strategisch op NDP en binnen een jaar zullen er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven … en dan is Suriname voor eeuwig van deze boevenbende en landverraders bevrijd.

  Oh ja en de ABOP verschilt niet veel van de NDP.


  Maak melding

 2. Dus met andere woorden op welke partij moeten wij dan stemmen naar jou woorden over een jaar weet u wat het kost om een verkiezing te organiseren ik zal nu zeggen mensen stem bewust kijk naar partij programma en maak u keus luister niet naar andere maar laat u hart spreken


  Maak melding

 3. Er is een oudt INDIANEN gezegde, ie winie if ie lasie Ding o go Fong joe, kort samen gevat wie de verkiezing ook wint, voor de bevolking zullen de komende vier jaar niet gelukzalig zyn
  aan u de keuze ?


  Maak melding

 4. Dat er duizenden Abop en NDP aanhangen zegt veel over de mentaliteit van vele Surinamers.
  Partijen als Abop, PL, HvB, Bep, etc. zullen corruptie en criminaliteit in politiek en regering van Suriname niet aanpakken.

  Beste verstandige Surinamers,
  de domme Surinamers gaan zeker stemmen.
  Wat gaan jullie doen ?
  Niet stemmen is de domme Surinamer jouw lot en het lot van jouw Suriname laten bepalen.
  Verstandige Surinamers nemen jullie de leiding. Een beter Suriname is in jullie handen. Maak schoonschip en zorg dat corruptie en criminaliteit verdwijnt uit politiek en regering.

  Het is genoeg geweest. Geef jouw Suriname een betere kans. Red Suriname !

  Krakti !


  Maak melding

 5. Hebben ze dan zo een groot bereik, meer dan de helft van de bevolking heeft geen computer, internet, en soms zelfs geen stroom. Da hoe dan……!of mogen alleen de mensen met een iets beter beurs, gebruik maken van hun stemrecht. 🙄😏🤔


  Maak melding

 6. Beste Guno,

  Als een komende niet NDP regering binnenkort zal gaan regeren, zullen zij zoveel impopulaire maatregelen moeten nemen dat het volk weer zal gaan verlangen naar hun geliefde NDP. Daarbij zullen er nog eens zoveel lijken uit de kast komen van niet geregistreerde leningen zodat ons geliefd Suriname al helemaal aan de bedelstaf zal geraken.

  De huidige president is gewoon te bang en te laf om nu al maatregelen te moeten nemen of bij te sturen … maar dan zal hij wel moeten, misschien dat hij het niet eens zou willen en zoals gewoonlijk deze verantwoordelijkheid naar een ander afschuiven.

  Binnen een jaar zal het volk in opstand komen en walgen van het gevoerde NDP beleid en zullen ze net als een hond met de staart tussen de poten moeten vertrekken (naar het buitenland).

  Ja, nieuwe verkiezingen gaan geld kosten … maar nog altijd minder dan een volgende NDP regering waar men anders zo naar gaat verlangen omdat die z.g.n. wel rekening hield met het volk.


  Maak melding

 7. Meer James ik begrijp u stelling en zorgen laat ik het zo voorzichtig mogelijk zeggen zodat niemand zicht op zijn steen getrapt voel ndp heeft genoeg ontwikkeling fusie maar ze kunnen niet met de financiën om gaan en de partijen die het front regering gingen vormen of beter gezegd nps en vhp kunnen wel met de financiën om gaan maar zijn bang voor ontwikkeling.


  Maak melding

 8. @ James, wat Suriname nodig heeft, om uit deze troep te komen, is een regering die aan geen enkele politieke partij gelinkt is. Een zakenkabinet met vergevordigde bevoegdheden.
  Alle politieke partijen moeten in een lockdown, we hebben geen enkele oprechte leiders die naar eer en geweten kan zeggen dat dit of dat het beste is voor Suriname. Het volk is niet dom, maar moe, en het zoekt alleen het beste voor zichzelf, en daar kan niemand verandering in brengen. Een eeuwenoude verdeel en heers spelletje kan Su nu niet hebben. Het volk moet nu bepalen hoe zij de regering gevormeerd willen zien, buiten de politieke orde om.
  Als er alleen troep zich presenteerd, dan zalhet volk moeten kiezen uit troep, houd deze troep, tijdelijk buiten de volksvertegenwoordiging, dan heeft Su nog een kans om hieruit te komen.


  Maak melding

 9. Abop en regeer macht dat is een slechte combinatie.. De staats kas is al
  Leeggeroofd door je eigen compagnon..alle banken zijn al leeg, waar jij zelf aanzet had gegeven, hoe dan verder…
  gemodereerd

 10. Verkiezingstaal: aan de telefoon met de headhunters van NDP prate ze anders. Het niet meer om barbarie en harharie, waar het nu om gaat is daadkracht. Suma en sort partij ab a netwerk disie?


  Maak melding

 11. Doekhie heeft onlangs in de media kenbaar gemaakt dat Bouterse en hij ” bloodborthers” zijn. Ook geeft Doekhie aan dat hij tot op het bot NDP-er zal blijven. Dit kan ook gezegd worden van de relatie tussen PL en ABOP. De geschiedenis van de relatie tussen Somo en Ronnie gaat terug in de tijd toen Somo voorzitter was van de bevrijdingsraad. Deze twee heren kennen elkaar beter dan Doekhie en Bouterse. Op dit speelveld is Doekhie in v vergelijking met Ronnie een groentje. PL en ABOP, daar kun je straks niet om heen.


  Maak melding

 12. James 19 april 2020 At 20:27
  Beste Guno,

  Als een komende niet NDP regering binnenkort zal gaan regeren, zullen zij zoveel impopulaire maatregelen moeten nemen dat het volk weer zal gaan verlangen naar hun geliefde NDP.
  ==========================================================

  James,

  Aan de andere kant, als NDP nu weer aan de macht komt zullen zij dit keer de ruimte krijgen hun macht nog verder proberen uit te breiden. Wat ze tot nu toe nog niet gelukt is “volledige dictatuur” zullen zij de komende periode zeker proberen in te voeren.

  De NDP mag, gezien de puinhopen van de afgelopen 44 jaar, nooit en nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 13. Belfort President, Brunswijk voorzitter DNA en Bordoo Vp.
  A torie setie. Brunsie no abi monie moro en bordoo ook. Dat gebeurt er als je geld gooit voor mensen. Yu e kari pina
  gemodereerd

 14. Dat ze (NDP) er een puinhoop van hebben gemaakt en Suriname naar de afgrond hebben gebracht (afgrond = ontwikkeling voor NDP) moge wel duidelijk zijn.

  Maar ja, er zijn zoveel Boutisten in Suriname dat ze dankbaar zijn wanneer ze hun pakket mogen ophalen.

  En ja Sabaku, het is een complete ravage dat met ons geliefd Suriname is aangericht maar de mensen willen het niet zien. Elk volk verdient zijn eigen leider en ja, dan komen we wel uit op Suriname’s grootste landverrader Desiree Delano Bouterse een grotere vernietiger van het land is er nog niet geweest.

  Thanx Guno.


  Maak melding

 15. Beste Zandloper … weet niet of de integere mensen zich zouden willen storten in een politiek avontuur.

  Ja, het volk wilt troep en dan krijg je troep nu zelfs de nieuwe politieke partij voor Vrijheid en Democratie … je moet toch goed achterlijk zijn om zulke mensen weer te gaan kiezen in het parlement.

  Toen ik kind was schaamde ik mij om mijn volk ik vond ze altijd zo dom doen en praten, later werd dat anders maar nu … denk ik er net zo over als toen ik klein was.


  Maak melding

 16. Een nieuwe niet ndp regering moet de begroting sluitend maken. Zo geen nieuwe leningen. Refinance de nodige leningen . Geef pakketten aan het volk dat in nood zit. Bouw de goud reserves en deviezen reserves a la Telting. Bljf van mijn text af. Betrek ondernemers en de VES inde plannen.


  Maak melding

 17. @ James, Als wij integreteit geen kans van slagen geven, dan is er geen hoop in dit land. De uitspraken van de mensen komt van het napraten van wat ze via de media hebben gehoord. De mensheid is het slachtoffer van een kleine groep die hen onder controle heeft,deze kleine groep bepaald wat je eet,drinkt,draagt,leert en heeft invloed op alles, ook wat je te horen krijgt via de media. Het geld stroomt altijd naar hen terug,zij bepalen alles in iedere staat. Als je denkt dat er een leider vanuit een politieke partij kan opstaan en Su kan redden, dan heb je het mis. Het bewustzijn van de Surinamer moet gaan veranderen, en dat kan alleen door een innerlijke intentie uit te spreken en er naar te gaan leven. Als er 1000 integere Surinamers zijn die uitspraken doen vanuit bijvoorbeeld, ethiek zoals mev A.Wellis, dan gaan ze zich hierin verdiepen en brengen een geestelijke verandering tot stand, welke zal kunnen worden omgezet in kennis en wijsheid. Misschien heeft mevr Wellis een statement gemaakt die vele slapende surinamers heeft geraakt. We zijn eeuwen bewerkt, fysiek,mentaal,emotioneel en spiritueel. Oze spiritualiteit is een verloedering door halve waarheden van onze spirituele leiders, die ook marionetten zijn van de overheersers.
  Er zullen altijd leiders zijn en volgers, als de spirituele staat van de leiders kan veranderen, veranderd de staat van het volk mee. De boodschap die A Welles aan alle politieke leiders geeft, is, begin met het zuiveren van de leiders binnen de partijen en laat ethiek, de rode draad vormen van hun beleid.


  Maak melding

 18. Geen elke partij zal 100 % perfect zijn. Elke partij zal zich moeten blijven ontwikkelen. Wat heel belangrijk is is dat de basis principe van een partij constructief en integer moet zijn. En dat zijn Abop, NDP, HvB, etc. duidelijk niet. Sowieso slechter dan NDP kan niet.

  Het is wel duidelijk achter welke partij de verstandigen en intelligenten van Suriname zich scharen.
  Deze partij kan en zal de toekomst van onze Suriname veilig stellen.
  Deze partij heeft een status van goed gedrag.
  Deze partij heeft een leider onder wiens gezag onze Suriname veilig was.
  Deze partij is de redder van Suriname.

  Misschien ben je het niet helemaal eens met deze partij maar het is wel de beste keus voor nu.

  Een goed alternatief is de NPS.
  We kunnen met 100 % zekerheid stellen dat de VHP en NPS dè partijen zijn die een positieve en constructieve verandering kunnen brengen. Zij kunnen zorgen voor veiligheid en stabiliteit.

  Laten wij samen onze Suriname redden.

  Red Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. De bankrover en drugs baron Ronnie Bravo wil minister president, dan gaan we nog meer naar de klote. Deze mensen moeten een keer inzien dat ze niet de competenties hebben om welvaart te brengen. Moderne online computerchip technologie dat kennen ze niet, ze werken nog steeds met rookpluimen ! Ze moeten zich bezighouden met bananen chips technologie
  gemodereerd

 20. @zandloper
  Sorry, maar mevr Welles is in mijn optiek alles behalve integer. Alleen maar het feit dat ze is overgestapt naar een absolute niet-integere ndp zegt al genoeg. Heeft ze haar eigen braaksel ingeslikt! (tjek Dagbl Su).
  Spiritualiteit betekend o.a dat je respect hebt voor alle geloven en denkwijze in de wereld.
  Zij gaat duidelijk alleen maar uit v de nakomelingen vd slaven. Die hebben inderdaad heel veel karma v hun voorouders en ook zichzelf te verwerken.

  En hoe zit het met de rest vd bevolking? Bestaan die niet of zo.
  Vraag haar of ze zich verdiept heeft in het Hindoeïsme, de Tao, het Boeddisme en de Islam. Weet ze wat ayuhuasca, Gaia of quantum fysica etc is?
  Ondanks dat de voorouders van de rest van de Surinamers veelal avonturiers waren, hebben ze ook hun sores te verwerken.
  Suri’s zijn super gelovig, maar niet spiritueel. Ze leggen graag alles in handen v God, die lost alles wel op. Eigen wil of initiatief, never heard off it.

  Ook weer zo’n voorbeeldvrouw, maar niet heus.


  Maak melding

 21. Er lopen ook grappenmakers in deze partij die Covid-19 bagataliseren. Volgens Kelvin Koniki is deze ziekte een Goedoe Mang ziekte , Belfort geeft aan dat er geen dreiging en risico is in de grens gebieden. Samenscholen in groepen van meer dan tien man. (NDP, Pl , bob, overheid enz ) maken zich hier aan schuldig. Deze mensen willen regeer verantwoordelijkheid. Ik houd mijn hard vast. Waar moet het heen met dit land. Oplossing: zaken kabinet kan dit land structureren en economische problemen oplossen. Verkiezingen moeten volgens deze politici koet ke koet doorgaan. Al lopen wij kans dat er hier doden vallen. Gaan heel lichtzinnig om met de dreigingen die er zijn.
  gemodereerd

 22. Goed zo deze partij laat in ieder geval zien dat ze mee gaan met de tijd en er klaar voor zijn Suriname voor de komende tijd te vrijwaren van in het verleden gehanteerde onkundigheid en boeverij
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.