Slechts 4 van de 17 partijen hebben zonder fouten kandidatenlijsten ingediend

30
Slechts 4 van de 17 partijen hebben vlekkeloos kandidatenlijsten ingediend

Het hoofdstembureau van het kiesdistrict 1 Paramaribo heeft gisteren conform artikel 50, artikel 66 en artikel 81 van de kiesregeling een openbare zitting gehouden. Dit voor het beslissen over de geldigheid van de kandidatenlijsten alsmede de handhaving van de daarop voorkomende kandidaten.

Van de 17 politieke partijen die meedoen aan de algemene, vrije en geheime verkiezingen in Suriname, hebben slechts 4 partijen hun kandidatenlijsten zonder fouten ingediend. Het gaat hierbij om de HVB, NDP, DNW en DOE. Bij de overige partijen is gebleken dat op zowel DNA, DR en RR niveau er schrapping van de lijst zijn. De reden van schrappingen varieren van: het niet indienen van bewilligingsformulieren, het niet bereiken van de leeftijd van 21 jaar, kandidaten die op meerdere lijsten voorkomen en het niet indienen van CBB uittreksel en nationaliteitsverklaring.

Mike Nerkust, voorzitter van het hoofdstembureau bedankte de politieke partijen voor de manier van communiceren gedurende het proces en het Onafhankelijk Kiesbureau als toezichthoudend orgaan. “We hebben veel geleerd en zijn zeer erkentelijk”. Conform artikel 52, 68 en 83 van de kiesregeling kunnen de partijen binnen 3 dagen na de openbare zitting beroep aantekenen bij de president tegen de genomen beslissingen. De president beslist uiterlijk op de 8ste dag nadat het beroepschrift is ingekomen bij een met redenen omkleed besluit. De beslissing wordt aan appellant (en) en aan het hoofdstembureau medegedeeld.

Eric Grauwde, ondervoorzitter van het hoofdstembureau stelt dat er heel hard is gewerkt. “De politieke partijen waar er sprake is van oneffenheden, hebben het hoofdstembureau scherp gehouden”. Grauwde wees erop dat na de toetsing op de geldigheid van de Surinaamse kandidatenlijsten de periode van colportage aanvangt. Elke politieke partij mag twee personen afvaardigen die als getuigen de colporteurs bijstaan bij het afgeven van de oproepingskaarten.

30 REACTIES

 1. Ze hadden vhp kunnen helpen om dat ding ,dat op hun lijst op nr 1 staat,af te voeren. Maar nee al was alles aan dit ding fout geweest, wat zo is ,zullen ze niet doen, vhp had dit ding nooit moeten kandideren, ze zullen het merken bij de uitslag van 25 mei.
  Wat had santokhi op bij het samenstellen van de deze lijst en ook in wanica iets op nr 1 vd lijst daar plaatsen die inbeslag genomen coke heeft doen verdwijnen


  Maak melding

 2. Hoe kan dat ? De lijsten zitten barstensvol veroordeelden. De volgende figuren moeten van de lijst worden afgevoerd:
  Bouterse , Brunswijk, Money dog en enkele anderen. Boeven en veroordeelden mogen zich niet kandidaat stellen. volgende regering: wilt u a.u.b. de grondwet op deze punten repareren.
  Onze grondwet is aan een grondige revisie toe, daar deze klootzakken nooit aan de verkiezingen mogen meedoen.


  Maak melding

 3. Waldo,

  De oppositie onder aanvoering van de VHP hebben allerlei boeven op hun lijst geplaatst. Ze hebben al deze boeven omgekocht! Dan durven ze nog om met hun kromme vingers naar de NDP te wijzen. Foefoermans!!

  ================================

  Je bent toch politiek neutraal. Dus waar maak je je druk om.


  Maak melding

 4. Ik zou er perplex van staan indien de NDP tot een van de partijen behoorde die fouten gemaakt had.De NDP is zooooo lang aan de macht dat men blindelings de lijst kan invullen en dan nog een tien scoren. Ik vrees dat er geen einde hieraan komt. Het wordt straks weer hetzelfde liedje. Ete feifi.


  Maak melding

 5. Dit is geen opzet hoor😏. Als je al een beetje verstand hebt , ga je de boevenbende toch niet nog een paar jaar in het zadel helpen. En zeg nou zelf , meer dan 80% op de lijst behoord tot deze bende. Dus de zogenaamde fouten lijsten hebben allemaal tegen de boevenbende gestemd, en dat is natuurlijk niet goed.🤔


  Maak melding

 6. Lekker sjoemelen op achterkamertjesnivo.

  Beetje rommelen, aanpassen, verwijderen, opnieuw beginnen, uitstellen, biljetten 2x drukken.

  Het is en blijft een NDP DICTATUUR!!

  💩🤮💩🤮💩🤮💩🤮💩🤮


  Maak melding

 7. De stukken van de VHP worden altijd onder een hele grote vergrootglas gezet. Mpp bouta en zijn lulvreter sharmila willen de VHP weer tegenhouden, maar dat gaat niet lukken. Chan is te groot voor de ndp. Iedereen weet dat de VHP de enige redder is van Suriname. Laat de frisse oranje wind maar waaien.
  gemodereerd

 8. PARAMARIBO – De Centrale Bank van Suriname (CBvS) gedoogt dat cambio’s voor de US dollar geen SRD 8,50 maar SRD 9,50 rekenen. Klanten kunnen hun euro’s bij de wisselkantoren kwijt voor SRD 10. Het gedoogbeleid komt na wekenlang gejammer van de cambio’s dat zij met de nieuwe ‘valutawet’ doodgedrukt worden.

  Die wet bepaalt dat slechts voor SRD 8,50 kan worden gekocht. Echter, banken kregen vanuit de Bankwet de ruimte om te kunnen kopen voor tien US dollar en elf euro. “Met het gedoogbeleid is de oneerlijke concurrentie voor een deel weggenomen”, verzucht een geldhandelaar.

  In financiële kringen heeft men liever dat de opgelegde koers wordt verlaten en de CBvS de koers vrijlaat. “Maar de beslissing om dat niet te doen komt niet van de bank. Het is een politieke beslissing om niet vóór de verkiezingen te devalueren.” Zwart wordt zowel de dollar als euro gekocht voor tussen de SRD 11,50 en SRD 12.

  Echter, de handel rekent een koers van ongeveer SRD 14. “Op basis van die koers vindt de prijsvorming plaats, want niemand wil verlies lijden”, wordt de Ware Tijd uitgelegd.
  —–
  Mega devaluatie op komst. De geldmachine draait op volle toeren.


  Maak melding

 9. Mike Nerkust, voorzitter van het hoofdstembureau bedankte de politieke partijen voor de manier van communiceren gedurende het proces en het Onafhankelijk Kiesbureau als toezichthoudend orgaan.
  *****************************************

  Nerkust is één van de EERSTEN die na de verkiezing GESLACHTOFFERD wordt.
  Huize Asiana wordt zijn nieuw woon- en werk adres !!!!!

  De president beslist uiterlijk op de 8ste dag nadat het beroepschrift is ingekomen bij een met redenen omkleed besluit. De beslissing wordt aan appellant (en) en aan het hoofdstembureau medegedeeld.
  *********************************

  In naam van de president beslist JO KOE v.d. San.

  De president tekent !!

  De Misdadidige Moordenaar Desire Delano Bouterse is … A PUPPET ON THE STRING !!!!!


  Maak melding

 10. NDP een goede kandidatenlijst? Zo fout als wat. Bouterse mag er al niet eens op staan. Een veroordeelde mag niet op de kieslijst. Waarom doet niemand hier iets aan? Of is iedereen bang voor Bouterse? Kom op!!! Nu is het tijd om bouterse van zijn plek te krijgen. Gebruik een kort geding om via de wet zijn aftreden te eisen.
  gemodereerd

 11. DAN MOET DESIREE DELANO BOUTERSE OOK VAN DE LIJST.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  15 MANNEN VERMOORD
  20 JAAR CELSTRAF GEEIST
  10 JAAR CELSTRAF IN BLANDA
  DUIZENDEN MENSEN LATEN VERMISSEN IN SURINAME.
  WAAROM STAAT EEN CRIMINEEL ZIJN NAAM DAN OP ZO EEN LIJST.

  IS HET OKB OF HOE ZO EEN ZORO GO INSTANTIE HEET WEL GOED WIJS!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. DEZE OPDRACHT KOM 100.000.000% VAN BOUTERSE. DAAROM WILDE HIJ UITZONDERINGSTOESTAND. SAVONDS HEEFT DEZE CRIMINEEL MOORDPLANNEN.

  MENSEN IN SURINAME PAS OP. SCHIET DOOD WIE OP JE ERF KOMT.

  LEDEN VAN LIJSTEN LATEN SCHRAPPEN IS 100.000.000% VRIJPOSTIGHEID. IS EEN MAFFIASTREEK. VAN NIEMAND KAN MIJ IETS DOEN. UITZONDERINGSTOESTAND. NIET VOOR COVID.


  Maak melding

 13. De LEDEN van het Hoofdstembureau zijn allen NDP’ers.
  Alleen al op grond hiervan hadden de overige partijen NIET moeten meedoen aan de verkiezing!

  Niet verwonderlijk dat de lijst van de NDP 100% goedgekeurd is.

  Trouwens een lijst vol Fraudeurs en Ongelikte Bandieten !!!!!!

  Het spook van frauduleuze handelingen tijdens de verkiezing waart nog steeds rond !!!!!


  Maak melding

 14. DIT IS NU AL FRAUDEREN. DE VERKIEZING MANIPULEREN NAAR BOUTAS INZICHTEN.
  WAT VOOR KAULO MA PANG PANG HEEFT DEZE CRIMINEEL IN ZIJN KOULO KOP.
  KAN HIJ SAVONDS NIET SLAPEN.
  15 MOORDEN IS NIET NIKS.
  DAARNAAST ZOVEEL MENSENKINDEREN LATEN VERDWIJNEN.
  DAN NOG A NO SARIE.


  Maak melding

 15. DAN MOET DESIREE DELANO BOUTERSE OOK VAN DE LIJST.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  15 MANNEN VERMOORD
  20 JAAR CELSTRAF GEEIST
  10 JAAR CELSTRAF IN BLANDA
  DUIZENDEN MENSEN LATEN VERMISSEN IN SURINAME.
  WAAROM STAAT EEN CRIMINEEL ZIJN NAAM DAN OP ZO EEN LIJST


  Maak melding

 16. DAN MOET DESIREE DELANO BOUTERSE OOK VAN DE LIJST.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  15 MANNEN VERMOORD
  20 JAAR CELSTRAF GEEIST
  10 JAAR CELSTRAF IN BLANDA
  DUIZENDEN MENSEN LATEN VERMISSEN IN SURINAME.
  WAAROM STAAT EEN CRIMINEEL ZIJN NAAM DAN OP ZO EEN LIJST

  heeft hij geen kaolo ma pang pang verstand meer


  Maak melding

 17. Voorbereidingen zijn in volle gang. Men werkt naar 25 mei toe. Alleen Corona zou roet in het eten kunnen gooien. Vooralsnog valt het mee. Echter ,er moeten nog reizigers terugkeren die vervolgens in quarantaine moeten. Dan staan de verkiezingen al voor de deur. Het risico dat men zal moeten nemen op weg naar 25 mei is, tussen nu en eind april, begin mei, constateren of het aantal besmettingen in ieder geval in Suriname stabiel blijft. Is er een toename wordt het een linke zaak de verkiezingen te laten doorgaan. De gestrande reizigers, daar moet men als het ware een risico mee gaan nemen. De overheid kan onmogelijk tot het allerlaatste moment wachten om al dan niet de verkiezingen te laten doorgaan. Het zal ook betekenen dat de lockdown opgeheven wordt, (nogmaals ,als het meevalt met de besmettingen). De allerlaatste campagnes moeten nog gevoerd worden. Uiteraard heb je de media waar men nu gebruik van maakt. Toch komt het bruya over. De NDP zal iedereen en alles een ongenadig pak slaag geven. Alleen Corona kan de oppositie redden. De oppositie kan beter hopen dat de verkiezingen uitgesteld worden. De NDP is Fully Loaded.


  Maak melding

 18. Waldo jouw gezwam over de VHP komt niet verder dan spiegeltjes en kraaltjes. Totaal onbelangrijk. Als er corrupte VHP ers zijn dan moeten ze maar veroordeeld worden.
  Tot die tijd fantaseren jullie Boutisten maar op los.

  Waar het om gaat is dat regering Bouterse I en II het land financieel geruineerd heeft maar daar horen we je niet over. Deze regering heeft een pakketten economie gecreeerd. En dat is een feit Waldo. De cijfers liegen er niet om. Het wordt tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten.
  Houdbaarheidsdatum van Bouterse is verstreken.


  Maak melding

 19. Een groot deel van de pensioengerechtigden heeft het pensioen nog niet ontvangen. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft nog geen overmaking gedaan naar de banken. Het ministerie van Financiën had aan directeur Michael Miskin van Pensioenfonds Suriname meegedeeld dat de opdracht voor overmaking reeds gegeven is aan de CBvS.
  —-
  Senioren burgers worden weer de dupe van de roofpartij van bouta. Er geen geld meer over voor de opa’s en oma’s, terwijl er met dure auto’s wordt gestrooid. Soso ka ai gebeurd in Suriname. Chan zal onmiddellijk een eind maken aan deze roofpartijen. Sharmila mag wel aan de paarse lul blijven hangen in Santo Boma.


  Maak melding

 20. @Waldo,

  Als de inkomsten dalen ( goud /olie) dan moet je bezuinigen om het
  huishoudboekje op orde te krijgen

  – AOW leeftijd verhogen
  – Belastingen heffen
  – Overheids banen inkrimpen
  – Subsidies afschaffen etc

  En niet pot verteren !!


  Maak melding

 21. Zijn er cijfers die kunnen aangeven dat de toename van toerisme een verlaging van onze deviezen creeert?,aangezien de handel teveel inspeelt op wat de toeristen consumeren, waardoor wij als lokale bevolking een verkeerde mindset hebben. Geef de toerist wat hier groeit, zij hoeven niet naar suppermarkten waar er alleen buitenlandse producten voorradig zijn. Daarom zijn initiatieven als, de Surinaamse keuken heel belangrijk. Ze mogen eventueel lokale mensen inhuren om op hen vakantie adres te komen koken, zonder dat een buitenlands produkt wordt gebruikt.


  Maak melding

 22. Paarse dombo trol @waldo vertelt er niet bij dat de regering bouta 1 flink geprofiteerd heeft van RECORDHOGE grondstofprijzen waardoor men miljarden $ dollars EXTRA heeft verdiend. I.p.v. een deel daarvan opzij te zetten als appeltje voor de dorst heeft men dat alles verkwanseld.

  Na de daling v.d grondstofprijzen heeft men ook niet serieus bezuinigd op de overheidsuitgaven maar heeft men op de pof geleefd met vele leningen die grotendeels consumptief zijn aangewend.

  Al voordat het Wuhan coronavirus was vastgesteld in SU ging het al financieel-economisch slecht met het land. Coronavirus komt er nu bovenop.

  Het bovenstaande zijn de keiharde feiten die paarse trollen en mietjes zoals waldo niet op een eerlijke en geloofwaardige manier kunnen ontkennen.


  Maak melding

 23. @Waldo,

  Nederland heeft ook miljoenen geven aan Bonaire, ST Maarten, Curaçao. Voor
  bestrijding en gevolgen van het corona virus. Oranje boven.


  Maak melding

 24. Mevrouw Welles stond op de 4e plaats van de VHP.
  Ze zou zeker binnenkomen in de DNA. Ze geeft haar carrière op door zich bij een doodbloedende en straks grootste verliezende politieke partij -de NDP- aan te melden, om ethische redenen. Ze heeft haar foute keuze nog niet ingezien zoals Waidoe die zijn achterban gaat bedelen om stemmen. Mevrouw Welles: bent u niet zoals Waidoe omgekocht met onder inflatie onderhevige SRD’s? Want uw handelwijze begrijp ik niet. U bent zeker omgekocht en ethisch is de kennis over goed en slecht en de partij die dat niet weet of toepast is de NDP. U bent van de regen in de drup beland. Succes verder want die Judas SRD zijn zo op door de galoperende inflatie. U krijgt nog spijt van uw beslissing.


  Maak melding

 25. Zo willen deze partijen aan de macht komen? Niets hun stukken kunnen ze goed inorde maken dan willen ze een land regeren?
  gemodereerd

 26. Waldo, waldo, waldo,

  men vraagt altijd meer . Het is net met een huis kopen, de verkoper vraagt eerst
  meer, maar is tevreden met een beetje minder. En de koper ook, want die betaalt
  iets minder. Iedereen tevreden.


  Maak melding

 27. Bepaalde partijen doen al voor de zoveelste keer mee en toch maken ze nog fouten. zegt me al genoeg van hun mensen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.