maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRegering Suriname informeert traditioneel gezag over coronavirus

Regering Suriname informeert traditioneel gezag over coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

Op uitnodiging van president Desi Bouterse zijn traditionele gezagsdragers uit het binnenland formeel geïnformeerd over de dreigende COVID-19 uitbraak in het binnenland. Deze ontmoeting vond donderdag plaats in de Congreshal. Directe aanleiding hiertoe is de illegale oversteek van personen aan de oost, zuid en westgrens van Suriname, ondanks de sluiting van de grenzen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.

De aanwezige Surinaamse gezagsdragers kregen een presentatie van infectioloog Stephan Vreden over het COVID-19 virus en hoe men zich hiertegen kan beschermen. Ze werden vervolgens toegesproken door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en president Bouterse. Het staatshoofd en luitenant-kolonel Danielle Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid hebben afgelopen week een serieuze waarschuwing doen uitgaan naar personen die zonder toestemming van de autoriteiten de Surinaamse grenzen oversteken, en de volksgezondheid in gevaar brengen.

Als geen gehoor wordt gegeven aan deze oproep, zal de regering op last van het ministerie van Volksgezondheid genoodzaakt zijn strengere orde en veiligheidsmaatregelen te treffen in het binnenland. De Granmans en hun gevolg gaven aan de boodschap en bijbehorende waarschuwing voor het opvolgen van de COVID-19 maatregelen in het binnenland te hebben begrepen en vroegen welke bijdrage zij kunnen leveren in de strijd tegen het coronavirus.

Ze complimenteerden de regering en het COVID-19 Managementteam voor de voortvarende aanpak in de strijd tegen de verspreiding van het gevaarlijke griepvirus. Wel is aandacht gevraagd voor het garanderen van de voedselvoorziening van het binnenland die in gevaar dreigt te komen als gevolg van de lockdown maatregelen.

De president bedankte de traditionele gezagsdragers voor hun aanwezigheid en medewerking en deed een beroep op allen de communicatielijnen met de regering open te houden in de gezamenlijke strijd tegen het COVID-19 virus.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. De schoolkinderen in het binnenland hebben grote achterstanden opgelopen in vergelijking met kinderen in de stad, omdat er weinig in onderwijs wordt geïnvesteerd. Diana Pokie, lid van De Nationale Assemblée (DNA), stelt dit, nu kinderen thuis zitten en geen lessen kunnen volgen naar aanleiding van de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus in te dammen. “Het Coronavirus is er niet debet aan dat deze achterstanden er zijn. Voor ons in het binnenland is het vele malen zwaarder in alle facetten”, stelt het DNA-lid van Abop. “De situatie nu verergert het alleen maar meer”, meldt Pokie. “Eenoudergezinnen zien het niet meer zitten. Je krijgt er tranen van als je de ontvangen berichten van mensen leest. Dan kijk ik naar de pakketten die mensen krijgen, terwijl dat hun noden voor slechts één of twee dagen dekt. De komende regering zal het zwaar hebben.”
  —-
  Deze dame heeft gelijk. Alle rijkdommen komen uit het binnenland, maar wordt nooit daar geïnvesteerd. Mpp bouta wil nu hun ziel kopen. Overloper sharmila heeft hij al aan zijn lul hangen.


  Maak melding
 2. DEZE CRIMINEEL KENT GEEN SCHAAMTE…………
  HOE MEER SCHAAMTELOZE DINGEN HIJ DOET HOE BETER HIJ ZICH VOELT………..

  BINNENLANDBEWONERS STEM DEZE BENDE WEG. HOPELIJK ZIJN JULLIE NU KANP GEWORDEN.

  EN VOORAL DE MENSEN VAN PARA. IK KAN NOOIT GELOVEN DAT HIJ ALLE 3 ZETELS VAN PARA HAD IN 2015.
  HOPELIJK ZIJN JULLIE OGEN DIT JAAR NU GOED OPEN.
  STEM NIET OP CRIMINELEN. DIE HOREN IN SANTO BOMA!!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. Kondremangs
  DiDiBri houdt zich NIET aan de voorschriften. …..precies zoals DiDiBri ons als schijt ziet. ..mag hij samen met zijn boevenbende doodvallen. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 4. Binnenlandbewoners zijn van hetzelfde laken een pak als Misikaba. Van Brunswijk vernemen we niks. Hij houdt zich blijkbaar goed schuil tegen de Coronavirus. Ook geen nieuws omtrent Somohardjo.


  Maak melding
 5. Dus die volwassene liep de hele tijd te roepen: ping ping pe yu de. Toen hij na een uur roepen geen antwoord kreeg, belde hij de politie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES