zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOverval op KFC restaurant in Suriname tijdens avondklok

Overval op KFC restaurant in Suriname tijdens avondklok

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is een vestiging van het bekende fastfood restaurant Kentucky Fried Chicken (KFC) vrijdagochtend tijdens de ‘avondklok’ overvallen door vijf rovers. Bij de overval die rond 05.00u plaatsvond, is een kluis buitgemaakt met daarin duizenden SRD’s.

Het gaat om de vestiging aan de Kwattaweg die op dat moment gesloten was. Vijf gemaskerde mannen, van wie er minstens één gewapend was, deden de locatie aan en overmeesterden de dienstdoende bewaker. Hij werd onder schot gehouden en vastgebonden.

De overvallers betraden vervolgens het gebouw en maakten daarbij een kluis buit. Vervolgens verlieten zij het pand en zijn tot nu toe voortvluchtig.

De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Avondklok geldt alleen voor de (arme) bevolking, en niet voor de Rovers, aangezien de grootste Rovers in de Assemblee zitten en het land, de banken (Moederbank) en de spaar gelden van het volk al hebben geroofd.
  Waar waren de militairen en politie’s met hun grote bek????


  gemodereerd
 2. Ik wou net zeggen. Wanneer komt dit bericht dan want dwt schreef er al lang wat over zag ik net.
  ———————-
  PARAMARIBO – Vrijdagochtend tegen vijf uur heeft zich een gewapende roofoverval voorgedaan bij KFC aan de Kwattaweg. Niemand raakte daarbij gewond.

  DWT verneemt dat de bewaker door gewapende mannen is overrompeld en vastgebonden. De onverlaten hebben zich daarna toegang tot het gebouw verschaft. Er werd een brandkast buitgemaakt met een onbekend geldbedrag in Surinaamse dollars.

  De vijf gemaskerde mannen, van wie er één gewapend was, zijn na hun daad in onbekende richting gevlucht. De politie van Munder was ter plaatse voor onderzoek. De zaak wordt waarschijnlijk overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten voor verder onderzoek.
  ———————
  Ik vind het zo vreemd en zo dom. Nu moet men de buit door vijven splitsen. Althans, daar ga je van uit. Vreemde is, we hebben het over de kwattaweg. Een weg die doorgaans super druk is en waar iedere 10 seconden wel op zijn minst 1 meerdere auto’s over rijden. Niemand ziet wat!(?) 🤔
  Het restaurant was tevens gesloten. Toch kunnen Surinaamse criminelen dus binnenkomen in een gesloten restaurant middels een bewaker(?) Alleen omdat hij onder schot werd gehouden (werd een deur opengemaakt) of wat precies?

  Dat is dan wel makkelijk, als je het scenario zo bekijkt. Kunnen ze even zo goed met zijn vijven de cbv ad waterkant overvallen. Levert veel meer op. Maar daar hebben ze het lef niet voor. Ach ja, wat zo een leider doet kunnen we ook, zullen ze ongetwijfeld hebben gedacht.

  Dit soort taferelen zijn gemakkelijk voor te bereiden met een redelijk stel hersenen. Vooral in Suriname, met een staatshoofd als moordenaar, (ex)dictator van 1980 maar nu goed vermomd als president. Het volk lekker maken, zand in de ogen strooien, rookgordijnen opzetten, afleidingsmanoeuvres creëren en ondertussen al jouw geld uit je zakken halen. Wat!? Jij moet je eigen geld inleveren. Alleen omdat er al 92 leningen zijn gedaan. Leningen die ongetwijfeld niet of echt heel erg moeilijk terug betaald kunnen worden. Jammer, de paarse garde ziet niet in met wie ze te maken hebben en dat ze enkel maar keihard uitgelachen worden en uitgekleed. De domheid zit diep in de genen.

  Zie het als ‘De Ratten Vanger van Hamelen’. Af en toe speelt hij op zijn fluit en alle ratten volgen. Géén verstand van wat politiek in werkelijkheid inhoud maar toch als een ‘moderne slaaf’ (want dat zijn ze, alleen het zelfbesef en besef van eigenwaarde ligt heel erg laag bij dit soort mensen) heel trouw stemmen. Al 10 jaar lang, regelrecht richting armste land ter wereld en de paarse club ziet het niet 🤦🏼‍♂️

  Wat een volk wat een volk


  gemodereerd
 3. De verdwenen kasreserves en al wat verdwenen is, is gestolen vanwege de tientallen mislukte cocaïne transporten, vanuit suriname.
  Je moet niet vergeten, wanneer een drugskoerier voor een paar honderd gram tot enkele kilo’s gepakt wordt en de drugs komt in handen van justitie, dat zo een drugskoerier niet zal worden vervolgd door de kartelbazen of drugkoerier-distributeurs.

  Vanuit Suriname zijn en worden er geregeld honderden tot wel duizenden kilo’s gesmokkeld. Soms komt er een lading aan het licht en behaald het de nieuwsberichten (de laatste tijd is het opvallend rustig hier omtrent, maar wacht nog heel even).

  Wanneer er meer dan honderden/duizenden kilo’s is onderschept is dit dubbel en dwars verlies voor zowel verstrekker (kartelbaas) als belegger en distributieklant. Maar de kartel bazen, ofwel vertrekkers in Colombia, venuzuela, Peru en nog wat (eigenlijk) buurlanden van Suriname vertellen er niet bij dat zij zelf wel keihard betaald dienen te worden. Dit moet en zal betaald moeten worden! Hoe dan ook!

  Daarom is er zoveel geld verdwenen. Anders zijn de drugkartelbazen boos op bouta en kan hij het helemaal shaken. Daarom is het geld gestolen, om de drugsbarons te kunnen betalen voor de in beslag genomen kilo’s cocaïne . Snappen jullie het nu?


  gemodereerd
 4. In zo een geval wil ik mensen tips geven die als wachter/bewaker/beveiliger en caissières werken. Probeer altijd de primaire signalementen van de dader of dader te onthouden zoals: geslach, lengte, postuur, leeftijd, bevolkingsgroep/ras, evnt. tattoo, s. Daarnaast kun je de secundaire signalementen onthouden zoals : kleding, haardracht, sieraden enz. Hoe nauwkeurigere de signalementen worden doorgegeven aan de opsporingsambtenaren, hoe groter de pakkans. Eigen veiligheid gaat altijd voor natuurlijk!


  gemodereerd
 5. Deze zaak is in 2019 of 2018 ook een keer overvallen. Ook de bezoekers moesten ter plekke hun hebben en houden inleveren aan de overvallers. Meerdere mobiele telefoons en portemonnees zijn toen ook buit gemaakt.
  In deze zelfde zaak. De filiaalmanager heeft dus totaal niets ervan geleerd. Zijn omzet en ook nog eens zijn bezoekers kunnen hem letterlijk gestolen worden. Het interesseert de filiaalmanager blijkbaar niets tot weinig dat dit in zijn zaak vaker gebeurt. Of heeft hij aandeel hierin? Over hooguit 1 tot 2 jaar zal dit zich weer op dezelfde plek herhalen…


  gemodereerd
 6. wat verdient een volk met ezels, de president is gekozen door ezels, de gene die de president bekritiseerd is een nog grotere ezel, omdat hij/zij niet weet wat voor een volk de republiek Suriname heeft., ezels,ezels en nog eens ezels


  gemodereerd
 7. Dikkedeur@ wat kan je veel kletsen ik weet bij God niet waarover je het hebt dat heb ik niet gelezen.
  Ik heb nog meer te doen


  gemodereerd
 8. Een van de daders is een medewerker want welke dief gaat een bewaker overvallen om 05.00 en dan inbreken in zaak met 5 man in de hoop dat er geld aanwezig is


  gemodereerd
 9. Ndp regering is nooit in staat geweest de criminaliteit…, naar behoren aan te pakken… Diverse sectoren in Suriname zijn in diep verval geraakt..Politie apparaat heeft een tekort aan financiële middelen… .Er is geen sprake meer van een monetaire politiek… De srd is geveld door de ndp-regering.. Er is een groot tekort aan buitenlandse valuta…, dit terwijl geneesmiddelen in US dollars worden ingekocht..De rijst sector in Nickerie draait op halve kracht…


  Maak melding
 10. Veel meer dan een zinkend schip is het niet. We wilden er dan ook graag vanaf. En dat is gelukt.


  gemodereerd
 11. @ Mica

  Lezen en begrijpend lezen, is ook een kunst (lol )

  @ JK
  volledig met je eens !!!!

  @ Dedikkezaak 18-04-2020 07:54 het is niet uitgesloten dat het zo is !!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. Het is gebeurd tijdens de lockdown uren, dus in principe mochten normale burgers niet op straat zijn m.a.w. alleen veiligheidswerkers, politie, brandweer etc.

  Bovendien moeten we er ook van uitgaan dat op zo een vreselijk drukke locatie (overdag en nacht in normale situatie) er wel meerdere camera’s van KFC en van safecity aanwezig moeten zijn.

  In deze tijd is het wel extra riskant om een beroep als bewaker uit te oefenen. Al heb je een wapen, tegen een groep/ bende kun je hooguit 1 of 2 neerknallen, met gevaar voor eigen leven want ze schieten ook terug.

  Vele zaken zijn al gesloten/opgedoekt. Mensen hebben geen inkomen/werk.
  Hoe langer dit gaat duren, des te radelozer men kan worden en hoe grimmiger de handelingen kunnen worden.

  Gedeeltelijk is dit te danken aan de Corona crisis. Voor een ander deel speelt de wisselkoers ook mee.

  Suriname als geheel trekt wel aan het kortste eind want als klein land zijn we niet bestand tegen zulke crises. Daarvoor heb je geen enkele geweldige wetenschappelijke titel nodig, gewoon gezond verstand…


  Maak melding
 13. Waren ze met 4 man en in het zwart gekleed en zwaar bewapend? Zo ja
  Dan waren ze bezig geld te verzamelen om de beloofde 400 miljoen te garanderen.
  Tja dan zullen er meer van zulks volgen


  Maak melding
 14. dedikkezaak
  Zie het als ‘De Ratten Vanger van Hamelen’. Af en toe speelt hij op zijn fluit en alle ratten volgen. Géén verstand van wat politiek in werkelijkheid inhoud maar toch als een ‘moderne slaaf’ (want dat zijn ze, alleen het zelfbesef en besef van eigenwaarde ligt heel erg laag bij dit soort mensen) heel trouw stemmen. Al 10 jaar lang, regelrecht richting armste land ter wereld en de paarse club ziet het niet 🤦🏼‍♂️

  Wat een volk wat een volk
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  De fluitist is nu een puppet on a string
  Hij mag zijn scheur niet komen opendoen in het openbaar, slechts dansen in het binnenland, jointje pakken, whisky zuipen, vrouwen betasten en hoogst uitzonderlijk iets voor lezen.
  Het ken verkeren zeggen, niewaar


  Maak melding
 15. Ik denk dat de filiaal manager flink aan de tand moet worden gevoeld. waarom het geld in de kluis niet afromen aan het eind van de dag. overmorgen draagt hij een dure pata.


  Maak melding
 16. De NDP is één grove leugen. Alles wat ze beloofd hebben, kunnen ze niet waarmaken.
  In tegendeel hebben ze elke keer weer het Land en Volk naar de afgrond geholpen.
  Ze kunnen niet eens een “avondklok” situatie die ze zelf in het leven hebben geroepen controleren.

  OFF Topic.
  Centrale Bank gedoogt koersverhoging cambio’s!
  Cambio’s kunnen een hogere koers voor de US dollar vragen omdat het wordt toegelaten door de Centrale Bank van Suriname.
  Wat is nog het nut van de gelegenheids NDP-valutawet?
  Wat is ooit de toegevoegde waarde geweest van de NDP?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES