donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieBruto-omzet Staatsolie Maatschappij Suriname bedroeg 500 miljoen USD in 2019

Bruto-omzet Staatsolie Maatschappij Suriname bedroeg 500 miljoen USD in 2019

-

Does Travel & Cadushi Tours

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft het boekjaar 2019 afgesloten met een geconsolideerde bruto-omzet van US$ 500 miljoen. De winst voor belastingen bedroeg US$ 180 miljoen. Aan de staatskas is US$ 172 miljoen bijgedragen. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) heeft op 16 april 2020 de jaarrekening goedgekeurd. 

Staatsolie beleefde een bijzonder boekjaar 2019 met als mijlpalen in het vierde kwartaal de eerste olievondst in blok 58 door partners Apache Corporation en Total S.A., en de voorbereidingen voor het onder beheer nemen van de Afobakadam en -waterkrachtcentrale. 

Staatsolie zegt dat het succes van 2019 tot stand is gekomen dankzij de steun van de aandeelhouder, medewerkers en de samenleving. Zowel het bedrijf als land staat een spannende, maar bovenal mooie toekomst te wachten; het bedrijf zegt klaar te zijn voor die tokeomst.

“Wij zullen met vertrouwen in eigen kunnen van grote waarde blijven voor de aandeelhouder en tegelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname. De financiële resultaten van 2019 zijn een weerspiegeling van onze missie om maximaal waarde toe te voegen aan het olie- en gaspotentieel van Suriname” aldus het Surinaamse bedrijf.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. De toekomst ziet er niet goed uit met olieprijs van onder de 30 dollar
  het vat. Hoe rendabel wordt het om de olie uit zee te halen. Het wordt
  op deze manier een nachtmerrie.


  Maak melding

 2. Iemand zij tegen bouta,,,, jij bent de neer gaande zo’n , ik ben de opkomende zon… en zo gaat het geschieden…

  Weg met die moordenaar..


  Maak melding

 3. Is magertjes, 10jaar na de eufrie over $1 bil company; wat is sindsdien toegevoegd? Goud, energieopwekking en een peperdure raffinaderij…..het ironische is dat alle hoop zou moeten komen van olie en goud, ondersteund met energie.

  Maar ja, als je nieteen de dividend kan uitkeren (= lees, salaris vd eigenaren), dan begint het te lijken op werkverschaving.

  Het wordt tijd om de conglomeraat te ontvlechten; splits up- en downstream op en vaar een eigen koers. Maak jezelf aantrekkelijk voor investeerders, zonder de balast ve “centraal” geleide organisatie met eigen verantwwordelijkheden, visie en strategie….een lean organisatie met hoge rendementen is veel aantrekkelijker voor investeerders, dan lompe organisaties met waterhoofdachtige kenmerken en trage beslissings cultuur.

  Soso lobi!


  Maak melding

 4. Suriname is failliet
  Import was vroeger hoger dan de export.
  Dus meer uitgaven dan inkomen.
  Daarom heeft Bouterse diverse leningen afgesloten.
  Maar de situatie import- export is niet veranderd.
  Dus die leningen kunnen niet afgelost worden.
  Dit wordt een groot probleem voor Suriname.
  Welke regering ook gaat komen na komende verkiezingen die krijgt het moeilijk.
  Nederland zou wel kunnen helpen maar werkt niet samen met Bouta.
  Ook niet met Brunswijk die is veroordeeld voor drugshandel.
  Denk maar goed na.
  Dus stem op CHAN SANTOKHI.


  Maak melding

 5. Kondremangs
  En dan te bedenken dat Sopie Jules. …nu adviseur van DiDiBri. …Staatsolie wilde verkopen tijdens zijn horror regering met de 3 nullen. ….de nsdap is en blijft een ondemocratische partij die ons aan de bedelstaf gebracht heeft. ….. DPS werkt op volle toeren. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 6. De doemdenkers kunnen het niet verkroppen dat staatsolie ook onder deze regering weer groter is geworden. Ze zijn niet alleen met olie bezig. Het gaat niet goed in het land, er is geen geld. Waarom wilt iedereen aan de macht komen?????
  Wat ga je zonder geld doen?????


  Maak melding

 7. Off Topic
  Restant kasreserve veilig gesteld

  Ik had liever gelezen, voor de volledigheid, dat de overeenkomst is getekend door partijen en dat hierin is blijven staan dat verantwoordelijken justitieel kunnen worden vervolgd.
  Jammer dat het is de krant niet echt duidelijk is aangegeven


  Maak melding

 8. Algemeen directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), Steven Coutinho, vindt het erg dat gepensioneerden niet over hun geld kunnen beschikken. De overheid heeft het geld niet overgemaakt op de rekening van de bank. “Er zijn al drie dagen voorbij gegaan sinds 15 april, maar er is totaal geen communicatie geweest met de banken. Als er een probleem is, moet de regering dat gewoon toegeven en transparant over zijn. Nu zijn gepensioneerden de dupe geworden, terwijl ze hun geld hard nodig hebben. Ik heb ze zelf in de rij zien staan bij de bank en ATM’s,” zegt Coutinho in gesprek met Starnieuws.
  —-
  Alle valuta gaan rechtstreeks naar de zakken van de paarse ratten. Sharmila hoeft geen usd of euro. De dikke paarse lul is meer dan genoeg voor haar.


  Maak melding

 9. Dividend over 2019 is al in 2019 uitgekeerd, 2020 wordt geen tof jaar met de huidige prijzen en de rente rekening neemt weer toe nu de obligatie lening verdubbeld is en er gratis HFO aan Newmont geleverd moet worden.

  Enorme gaten in de begroting en allerte financiers omdat Boefdraad nu heel grote alarmbellen laat afgaan in de financiële wereld.

  Duidelijk waarom er geen begroting behandeld kan worden. Alle dekking is weg.
  Nog even en Boefdraad klopt bij RobG aan voor advies en de truc hoe van gebakken lucht cash gemaakt kan worden.

  Tja de pensioenen kan hij nu zelfs niet meer te voorschijn goochelen


  Maak melding

 10. VS, Frankrijk en Nederland hebben elk een marineschip gestuurd richting Suriname. Als Bouterse na verlies van de verkiezing een staatsgreep durft plegen, dan wordt hij bij z’n kladden gepakt.


  Maak melding

 11. Gaat zeker nog 10 jaar duren voor dat de eerste barrel olie wordt gevuld. Het is nog maar de vraag of het allemaal rendabel is.
  Suriname zit op zwart zaad alleen de Boutisten geloven in het sprookje. Welke regering in augustus wordt geinstalleerd, ze gaan het allemaal zwaar krijgen. Heel zwaar.


  Maak melding

 12. Jammer dat leden van de paarse ben profiteren van staatsolie. 90% van het volk merk er niks van. De usd en euro worden steeds duurder. Maar Chan zal een einde hieraan maken. Staatsolie is en blijft van het volk. Afblijven de paarse boeven.


  Maak melding

 13. Wat gebeurd er? De grote leider Chan kan zijn vrouwen niet behouden, ze lopen allemaal weg.
  Ik voorzie het, de nieuwe generatie politici zijn VROUWEN. Wat ga je doen oom Chan, je vecht tegen mannen als Bouta, maar een vrouw heeft je al gezegd dat bouta niet meer meeteld in de NDP, ze hebben hem al tot poepejantje gemaakt, wat is je volgende zet?


  Maak melding

 14. Geen vhp geen ndp geen abop en nps nog paloe gewoon een echte politieke nieuwe partijen moet er komen in su de oude garde heeft niets kunnen waar maken
  En verschoof steeds de bekende problemen weg in plaast van oplossing elke dag verhaal en de verhouding in de samenleving word steeds groter verharding jongeren en mensen hebben geen hoop meer en al komt er goed nieuws het voelt als niets om dat een groot deel van de mensen nog steetd in armoede leven zonder kenis en hoop


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES