dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMilitairen en bootsman aangehouden voor smokkel mensen naar Suriname

Militairen en bootsman aangehouden voor smokkel mensen naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse politie heeft afgelopen dinsdag twee militairen en een bootsman aangehouden, die ervan verdacht worden enkele personen met de boot te hebben gesmokkeld over de oostelijke landgrens van Suriname.

Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag. Één van die gesmokkelde personen was de 52-jarige James A., die vanwege COVID-19 maatregelen in Frans-Guyana in quarantaine zat en daar ontsnapte om vervolgens Suriname binnen te komen.

Hij werd op een woonadres te Siparipabo in het district Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden. De politie schakelde vervolgens het NCCR en het BOG Covid-19 Team in, die James en de overige huisbewoners, onder politie begeleiding, overbrachten naar een quarantaine locatie.

De 42-jarige bootsman Gerrith M. is op dinsdag 15 april aangehouden door rechercheurs van de Politie Regio Oost. In het verlengde van het onderzoek zijn twee militairen in beeld gebracht. Ze worden ervan verdacht dat zij hand en spandiensten hebben verleent aan Gerrith, om personen over de Marowijne rivier te smokkelen.

Gerrith is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie voor mensensmokkel in verzekering gesteld. Het verder onderzoek met betrekking tot de twee militairen zal door de militaire politie worden verricht in nauwe samenwerking met de politie, meldt de politie vandaag.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

19 REACTIES
 1. Schandalig dat wetshandhavers zich voor deze praktijken lenen. Hoogstwaarschijnlijk is er een klein bedrag betaald voor deze handeling. De gevolgen van deze daad kunnen verstrekkend zijn en doden tot gevolg hebben als de persoon waar het om gaat besmet blijkt met covid 19.
  Wees tevreden met wat je verdient en verdedig het Land zoals dat hoort.


  Maak melding
 2. Uit de praktijk blijkt dat een groot deel v.d. Suri bevolking en ook de gewapende machten corrupt is. Het is dus geen wonder dat de grensbewaking lek is en mankementen vertoont.
  Laat men de bewaking v.d oostgrens maar overlaten aan de Franse militairen. Die zijn niet zo makkelijk omkoopbaar als de Surinaamse.


  Maak melding
 3. Ik mag toch aannemen dat deze Kapitein en militairen direct on eervol ontslag en een forse boete hebben gekregen. Dit wan gedrag kan vele doden en miljoenen aan kosten tot gevolg hebben. Net als het wangedrag van Bouterse – zie de nieuwe video waaruit duidelijk blijkt dat hij de groep opzocht en niet anders om zoals hij ons wil laten geloven -. Ook Bouterse zou direct moeten opstappen, en zonder pensioen of andere rechten en met een enorme boete.


  gemodereerd
 4. Zo lang de overheid de bootslieden niet financieel ondersteun want de mannen hebben nu geen inkomsten door de crisis zal dit niet ophouden is logisch toch er moet brood op tafel komen die mannen hebben hun gezinnen toch moeten ze verhongeren nee toch


  gemodereerd
 5. Ik zei het al. Deze gasten moeten in de gaten gehouden worden.
  De groepen moeten weg van de grensplaatsen. Maatjes met bootsmannen.


  gemodereerd
 6. Waarom moeten deze kleine mannen opgesloten worden of ontslagen worden??? Waarom??? Die hele boeven bende van Bouterse kunnen ze niet opsluiten. Die moeten een goed voorbeeld geven. Eeuwig zijn wij kleine mannen de dupe. We stressen in dit mapangpang lang.


  Maak melding
 7. Gerith moet getest worcen op covid 19 als de andere Franse inheemsen positief zijn. Hij kan anderen besmetten.In quarantaine houden voor twee weken is de goedkoopste manier. Wat als hij asymptomatisch is. Dan gaat de record van tien er aan. De inheemse kapitein moet ookgetest worden.


  Maak melding
 8. al die rotte appels moeten er uit in suriname, een boom die uit droogt en geen vruchten meer geeft moet bij de wortels worden aan gepakt dat begrijpen ze in suriname niet.

  daar zijn er teveel van in suriname,overal waar een begin is komt er ook een einde.


  gemodereerd
 9. Ja als grote baas Bouta geen loon betaald, zullen ze ergens anders het geld vandaan moeten halen.
  Maar mensen smokkelen naar Suriname, die gasten hebben ook geen verstand in hun kop, wie wil nog naar Suriname, ik zou eerder het land uit willen vluchten. Ze ontvluchten de ene ellende , om in een nog grotere ellende te belanden. Ik wens ze succes, weer een groep rovers die worden afgeleverd.😞


  Maak melding
 10. Velen onderschatten nog steeds het risico op besmetting met het corona virus en de ellende voor het gehele volk als het virus zich verder verspreid. Ook in Guyana loopt het aantal coronabesmettingen snel op.
  Grensbewaking opvoeren, voorlichting aan grensbewoners opvoeren en overtreders zwaar straffen. Hopelijk blijft het dan bij de 10 besmettingen in Su


  Maak melding
 11. @ Franco

  Gezien de financiële situatie in Su: probeer men wat extra te verdienen, desnoods over lijken als het moet ! Ben 100% met je eens, maar en ander denkt er anders over. Anderen die een forse salaris verdienen, stelen toch ook van de staat ?????
  En dat is erger dan wat deze 2 militairen deden, en met zulke Lullen moeten we de oorlog winnen ?????

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. @ Tjallie 18 april 2020 At 12:25
  “Velen onderschatten nog steeds het risico op besmetting met het corona virus en de ellende voor het gehele volk als het virus zich verder verspreid.”

  Feit is dat het sterftepercentage nog altijd beperkt is tot slechts enkele procenten v.h aantal geinfecteerden en het zijn voornamelijk ouderen en mensen met onderliggende chronische aandoeningen die eraan overlijden.
  Als het sterftepercentage tientallen procenten zou zijn en als iedereen in gelijke mate risico zou lopen dan zou er wel gegronde reden zijn voor grote bezorgdheid dn paniek.

  Het grootste probleem voor de planeet is de menselijke overbevolking en deze wuhan coronavirus zorgt er wel voor dat dat op een natuurlijke wijze een beetje wordt verminderd.
  Wanneer dit virus uitgeraasd is zal er een jongere en gezondere bevolking overblijven.


  Maak melding
 13. Klaas de Groot 18 april 2020 At 16:28
  “@Jay 18 april 2020 At 15:04
  Ik vraag mij af waar jij mee besmet bent??.”

  Nuchterheid en gezond verstand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES