Kapitein inheems dorp Suriname uit voorzorg in cel in quarantaine

16
Kapitein inheems dorp Suriname uit voorzorg in cel in quarantaine

De kapitein van het inheemse dorp Erowarte in het district Marowijne is op zondag 12 april door de politie van Albina in een cellenruimte ondergebracht. Dit als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen met het COVID-19 virus meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Voorafgaand aan die maatregel tegen de kapitein van Erowarte Jona Gunther is het zo dat informatie de politie van Albina, op zaterdag 11 april, bereikt had dat personen in Frans- Guyana uit quarantaine waren ontsnapt en dat zij naar Suriname waren uitgeweken. Vervolgens dat zij zich in het dorp Calibi bevonden. Er werd een onderzoek ingesteld in het dorp Galibi waaruit bleek dat de mensen zich niet in dat dorp bevonden. Voorts dat zij zich hoogstwaarschijnlijk in het dorp Erowarte bevonden.

De politie ging dezelfde zaterdag naar het dorp Erowarte waar contact is gemaakt met de dorpskapitein Jona Gunther. Hij ontkende toen categorisch dat personen zich in zijn dorp bevonden, die vanuit quarantaine in Frans-Guyana ontsnapt waren en vervolgens naar Suriname gesmokkeld waren.

Later op de dag werd de naar Suriname gesmokkelde 52-jarige James A. op een woonadres te Siparipabo in het district Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden. Hij bleek een van de personen te zijn die onder quarantaine in Frans-Guyana waren. Verder kwam de politie erachter dat James vanuit het dorp Erowarte te Marowijne te Siparipabo in het district Commewijne was beland.

Hoogstwaarschijnlijk had dit nieuws kapitein Gunther bereikt want de volgende dag, zondag 12 april, ging hij naar het politie bureau Albina en gaf toe, dat hij zijn medewerking had verleend dat James, A. en vier andere personen in zijn dorp Erowarte onderdak kregen. Voorts dat James en de vier andere personen door de bootsman Gerrith, M. Suriname waren binnen gesmokkeld. Voorts dat de vier andere personen ondertussen, in tegenstelling tot James, door Gerrith terug waren gebracht naar Frans-Guyana.

Als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen door kapitein Gunther met het covid 19 virus werd hij afgezonderd in een cellenruimte op het bureau. Nadat zijn verklaring in geschrifte was gesteld werd hij heen gezonden. De 42-jarige bootsman Gerrith, M. is intussen aangehouden en in verzekering gesteld voor mensensmokkel meldt de Surinaamse politie.


16 REACTIES

 1. Is liegen tegen de politie niet strafbaar?
  En waarom zo’n bange en friendje uitleg dat hij uit voorzorgsmaatregel de cel in moest,

  Toon ballen als politie en doe je job en zeg gewoon dat die man de wet heeft overtreden door gezochte mensen te verbergen en te liegen tegen de politie. Sluit zijn mars gewoon op. Kapitein of niet.
  Waarom de bootsman wel maar kapitein niet.
  Soso bullshit.


  Maak melding

 2. Hij mag ook geen kapitein meer zijn,zo iemand opsluiten wat een idioot. Deze gasten verkopen ook alles voor een johny walker van Galibi tot ALBINA ook één corrupt zooitje. Galibi is beschermt gebied wat doet mijn volk er een mini dierentuin zetten, pontificaal een wit gebouw tussen de mooie palmbomen en weg mooi uitzicht. Architect had teveel casirie op.


  Maak melding

 3. Ik weet niet hoor maar de oorspronkelijke bewoners van su zijn de indianen.wij zijn daar gebracht als slaven om voor de witte mannen te werken. Beetje respect voor het inheemse volk.
  gemodereerd

 4. Ben benieuwd als de harde maatregelen uitgevaardigd door luitenant kolonel Veira en Justitie, 6 maanden cel, ook nageleefd zullen worden.
  Want bij Bouta is dit niet gebeurd en de personen in Flora die met Bouterse zaten is dit niet gebeurd en dus concluderen….. zullen deze 4 personen inclusief de kapitein en de bootsman en de 2 militairen en de boothulp niet worden vervolgd want er geldt recht voor 1 recht voor allen


  Maak melding

 5. Als het tot sommige mensen in Paramaribo niet kan doordringen hoe levensgevaarlijk het virus is, dan moet je van hen in het binnenland niet veel verwachten. Voorbeelden uit Europa en Amerika kunnen misschien het denkbeeld verruimen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.