zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEntertainment'Corona even ontvluchten door een optreden van Kieren Kedar'

‘Corona even ontvluchten door een optreden van Kieren Kedar’

-

Does Travel - naar Suriname

In kader van de genomen overheidsmaatregelingen is er geen bezoek toegestaan in de verpleeghuizen. Ook in verpleeghuis WZH Transvaal gelegen aan de Natalstraat. Hier wonen ouderen met een Hindoestaanse achtergrond. 

In Den Haag zijn er op verschillende locaties buitenconcerten georganiseerd voor ouderen. “Het is prachtig en zeer aandoenlijk om te zien hoe de ouderen genieten,” zegt Hart voor Den Haag gemeenteraadslid Janice Roopram. “Hoe leuk zou het zijn om ook de Hindoestaanse ouderen te verrassen met een optreden van een topartiest!” Zodra het idee naar boven kwam nam Roopram direct contact op met de locatiemanager van WZH die het idee positief heeft ontvangen. 

Een contactloos veilig buitenconcert op het terrein van WZH, waar de bewoners toekijken vanachter hun raam of vanaf het balkon. Dat gaan we regelen dacht Janice Roopram. Ze dook in haar netwerk van de Hindoestaanse muziekscene en nam contact op met een aantal artiesten. “Ik ben wel op sommige artiesten afgeknapt, afgeknapt omdat er direct de vraag werd gesteld hoe het financiële plaatje eruit ziet. Die schuif ik natuurlijk direct aan de kant en wat ben ik enorm blij met topper Kieren Kedar die direct instemde om mee te doen,” zegt Janice Roopram.

“Ik hoop dat dit initiatief andere artiesten in de Surinaams-Hindoestaanse muziekscene stimuleert om ook belangeloos in deze zware periode ouderen te vermaken met bijvoorbeeld mooi optreden. Maar ook de ondernemers wil ik hierbij oproepen om de ‘kwetsbaren’ in onze samenleving een helpende hand toe te reiken.”

Kieren Kedar is een bekende artiest binnen de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap. Er is nog nooit zoveel vraag geweest naar Kieren en zijn huidige band ‘The Band’. Hier in Nederland maar ook in Suriname. Samen met VSL Soundservice van Vikash Lachman, die zorg zal dragen voor de techniek, zal Kieren een bijzonder optreden verzorgen voor de ouderen.

“Het is een zware periode waar wij momenteel in verkeren en muziek brengt vreugde. Ook bij de ouderen, even de coronacrisis ontvluchten met een bijzonder Bollywood buitenluchtconcert voor de Hindoestaanse ouderen. Ik kan niet wachten om de reacties te zien” Aldus Janice Roopram.

https://www.facebook.com/kieren.kedar/videos/2893984054018737/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. In de tydt dat men 2meter afstandt moet houden ,gaat men een feesje bouwen by de meest kwestbaren onder de bevolking, hoe goedt bedoeld dat ook is Mensen het slaat de plank volledig mis,deze mensen kunnen 2meter niet inschatten, en dient geen enkel middel dat het doel heiligt. bezin eer gy begint


  Maak melding
 2. Ik zou aan mevrouw roopram willen meegeven graag de volgende keer in het hindustaans comminiseren want onze ouderen is de Nederlandse taal niet zo machtig


  Maak melding
 3. Een goed (immaterieel) gebaar als een compliment of een simpele “goede morgen” of als dit een openlucht optreden voor “opgesloten” ouderen in deze tijd doet wonderen.

  Bravo. Een diepe buiging voor de humane medemens.


  Maak melding
 4. Meneer RBrown, wie heeft er problemen met afstand inschatten? Het was een prachtig initiatief, waarbij niet 1,5 mtr. zoals aanbevolen, maar misschien wel 15 mtr. afstand werd gehouden van de kwetsbaren zo te zien. De “ouderen” zaten ook nog hoog. Ik heb niet begrepen dat sputum dit bereik heeft.
  Nogmaals mw. Roopram en Kieren, goed initiatief !


  Maak melding
 5. Dit is geweldig! Trouwens wie zegt dat de oudere hindoestanen geen Nederlands begrijpen , ze zijn goed geïntegreerd. En ze waarderen het .tuurlijk het hindoestani is meegenomen als de jongens dat zouden spreken. Het gaat om het respect wat velen hindoestanen hebben voor hun medemens, immers we klagen nooit vergeleken met anderen! Nogmaals petje af voor kiran en mevr roopram!


  Maak melding
 6. @ IbaH halluB
  Ik heb in de ouderenzorg werkt, als ik op een onderwerp reageer dat doe ik dat zonder aanzien des persoon en zeker niet met racistische motief, wat opvalt is dat u opmerking helemaal niets met het onderwerp temaken heefd maar ,alweer zo,n goedkope belediging strategie
  Beste Idioot laat ik my boekje niet open doen want ik ken veel verzorghuizen van waar een bepaalde bevolking groep ouderen acomodeert ,waar onderzoek naar gedaan moet worden want zelfs daar probeert jouw soort Subsidie geldt achterover tedrukken
  je doet beter aan iemandt niet in de achterwerk te bekyken maar recht in het gezicht maar naar het schyn zit je ook vol van minderwaardigheids complex ,
  nog een advies wil ik je mee geven ,hou aan het onderwerp waar over gediscuseerd wordt en niet op de man af want dat is een ander onderwerp, ga je haat maar ergens ander botfieren ,want wat jy doet is LAF


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES