Uit Brazilië teruggekeerde repatrianten gezond uit quarantaine

4
Uit Brazilië teruggekeerde repatrianten gezond uit quarantaine
Foto (c) Benito Linger - De repatrianten stapten op 31 maart op het vliegtuig in Belém richting Suriname.

Een groep repatrianten, die op 31 maart jongstleden uit het Braziliaanse Belém was teruggekeerd naar Suriname (foto), mocht gisteren uit quarantaine. Op woensdag 15 april 2020 was het precies vijftien dagen dat deze repatrianten uit Belém in quarantaine zaten.

Samen met de contactpersonen van patiënt nummer negen, mochten zij na een fysieke exit screening uit quarantaine. De groep vertoont geen ziekteverschijnselen en is dus gezond meldt de Surinaamse overheid vandaag.

Suriname maakt zich momenteel op voor een grote groep Surinamers, die in Nederland is gestrand. 200 mensen vliegen op maandag 20 april terug naar Suriname. Het COVID-19 managementteam is bezig met de voorbereidingen om deze groep terug te halen naar Suriname.

Ten aanzien van de repatrianten uit Nederland heeft het team opgeroepen dat deze groep de COVID-19 website en de berichten omtrent hun repatriatie nauwgezet volgt.

Een van de Belém gangers plaatste onderstaand filmpje online, waarin te zien is dat zijn quarantaine polsbandje wordt doorgeknipt. Hij maakte eerder ook dit verslag waarin hij aangaf erg tevreden te zijn over de aanpak.

https://www.facebook.com/benito.linger/videos/1594388974053192/


4 REACTIES

 1. Ja mang 🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽 , die groep die uiteindelijk Nederland 🇳🇱 komt moet eerst in Nederland 🇳🇱 getest worden voor dat ze in de vliegtuig ✈️ stappen 🚶‍♂️ Richting Suriname 🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷Anders gewoon hier 👈 blijven in Nederland 🇳🇱 dus Schiphol moet die mensen en de overheid checken nogmaals voor dat ze naar Suriname 🇸🇷 gaan op Covid-19 . Want niemand komt ook nu binnen in Nederland 🇳🇱 met Covid-19 .
  gemodereerd

 2. Mooi toch. Hoop dat die van Nl niet gaan denken : Nog effe shoppen Straks wordt je juist ziek door covid.
  Als je weg gaat neem je normale bagage, de rest post men wel voor je als het leven wat normaler is.
  gemodereerd

 3. Onzin!!! 2 Braziliaanse meiden die ook op die dag terug zijn gereist uit Belem waren al thuis!! Ik schrok ervan, maar blijkbaar kan je nog veel met geld in Suriname doen!!


  Maak melding

 4. Wendy, wordt je niet moe van jezelf? Volgens jouw heeft een munt slechts één kant. Leer eens je beide ogen, beide hersenhelften en beide oren en neusgaten te gebruiken, dan zie je, voel je en ervaar je veel meer dan alleen die eentonigheid van jouw.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.