Politieman in gelaat gekapt door verstandelijk beperkte neef

11
houwer

In Suriname heeft een man met een verstandelijke beperking zijn neef, die politieagent is en hem verzorgt, met een houwer in zijn gelaat gekapt. De politieman raakte zwaar gewond en is na de eerste medische behandeling verwezen naar een chirurg, meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

De politieambtenaar werd op zaterdag 11 april door dorpsgenoten in Brokopondo op de hoogte gesteld van het feit dat zijn verstandelijk beperkte 43-jarige neef Jerry K. met een houwer achter een kind rende. De wetsdienaar begaf zich naar de plek van het gebeurde en het gelukte hem om Jerry tot bedaren te brengen.

Vervolgens probeerde de politieman Jerry zover te krijgen om de houwer af te staan zonder succes. De politieambtenaar nam toen het besluit om assistentie te vragen aan de plaatselijke collega’s. Terwijl de politieman opbelde leek het alsof Jerry weg liep. In plaats daarvan viel hij de politieman van achteren aan.

Op het moment dat de politieman zich omkeerde kapte Jerry hem met de houwer in zijn gelaat meldt de politie. Na zijn daad vluchtte Jerry het bos in. Hij werd dezelfde dag aangehouden nadat hij vanuit het bos tevoorschijn was gekomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Jerry voor psychiatrische behandeling overgebracht naar het Psychiatrisch Centrum Suriname te Paramaribo meldt de Surinaamse politie.

11 REACTIES

 1. Ach ja het blijft familie, familie kijven familie blijven !

  sari tori

  jacko
  gemodereerd

 2. Zoals gewoonlijk het geval is..pas als het te laat is gaat men denken om een patient met verstandelijke beperking in een oprichting te laten opnemen.


  Maak melding

 3. Moeten ze dan alle geestelijke gestoorden opbergen
  Ja dat kunnen overal in de wereld doen
  Alsof alleen de gestoorden gewelddadig zijn.
  gemodereerd

 4. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen vreselijk uithalen naar een ander toe. Er is geen professionele instelling die 24-uur zorg biedt voor deze mensen. Dit is erg jammer. De familie neemt de zorg op zich. Soms kan het goed gaan en soms ook niet. Families kunnen de zorg ook niet aan. Nu het zo ver is gekomen gaat de psychiatrie handelen. Te laat.

  Hoop dat deze politie agent spoedig hersteld en geen trauma hieraan overhoudt.
  Trouwens dat hij al achter een kleinkind aanzat met zijn houwer is al erg genoeg, die had het zeker niet overleefd.

  Sarie Torie


  Maak melding

 5. Bhaai dus…… Jij zou er ook zo 1 kunnen zijn als het typisch Surinaams is. Wat ben jij verschrikkelijk dom zeg
  gemodereerd

 6. Dit is heel erg voor die agent.
  Neef is verstandelijk gehandicapt, maar weet wel dommels goed te vluchten na de daad. Zeker Laat me.
  gemodereerd

 7. Een paar dagen geleden zag ik nog een filmpje van een zg stoere diender die een arrestant met vuistslagen bewerkte alsof hij onder stroom stond. Deze “stoere” neef had aal door dat hij niets uit kon halen tegen zijn gewapende doorgedraaide neef. Alleen was hij vergeten dat je op zulke momenten altijd rugdekking zoekt om overzicht te houden.
  Wat ik hoop is dat de familie die neef niet in de steek laat als PCS hem de poort uit stuurt al dan niet met een depot. Want dit zal zich herhalen.


  Maak melding

 8. Ai baja, koe boeng ati e trong joe pisi ati. Je verzorgt je neef en je wordt gekapt in het gelaat. Iemand met een verstandelijke beperking is niet gek. Hij functioneert misschien op het niveau van een kind. Betekent dat hij een achterstand heeft qua kalender leeftijd. Ik denk dat deze neef psychisch niet in orde is. Dat past meer nij dit bericht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.