Huurders oude stichtingswoningen Flora mogen huis kopen voor SRD 40.000

30
Huurders oude stichtingswoningen Flora mogen huis kopen voor SRD 40.000

Bewoners van de oude stichtingswoningen op Flora, worden in de gelegenheid gesteld de huizen te kopen. De Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS) zal de woningen verkopen voor ongeveer SRD 40.000. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) in Suriname vandaag.

Het verzoek hiertoe is meerdere malen gedaan aan president Desiré Bouterse en SoZaVo minister André Misiekaba. De bewindsman spreekt van een koopje eraan toevoegend dat de percelen, waarvan 95% eigendomspercelen zijn, per stuk al veel meer kosten dan het bedrag dat betaald zal moeten worden voor de woningen.

Misiekaba geeft tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) te kennen dat er intern is gekeken naar deze zaak en conform de gedachte van het staatshoofd, namelijk “voor elk gezin een woning” uiteindelijk is besloten de oude stichtingwoningen op Flora te koop aan te bieden.

Hij geeft aan dat sommige mensen al meer dan 40 jaar de huizen bewonen door huur te betalen.

30 REACTIES

 1. Waar halen ze dat geld vandaan. Banken gaan geen leningen verstrekken. Misschien gaat Chodelal een hypotheek verstrekken
  gemodereerd

 2. Waarom hebben deze mensen in die “goede oude tijd” de woningen niet gekocht ? Of waren ze toen ook al arm. Het probleem is dus niet NDP !
  gemodereerd

 3. Zijn de woningen die onder nieuw front zijn gebouwd. Op deze manier hopen ze de rente van 1 v.d. leningen te kunnen aflossen.
  Leendert kan niet meer lenen hier en daar dus gaat nu alles in de uitverkoop , staatsolie volgt nog wel.


  Maak melding

 4. Tijdens Wijdenbosch regering heeft een deel van de mensen de huizen al gekocht. Ik hoop dat ze kopen zodat ze een eigendom hebben. Kan je tenminste iets doen.
  Verbouwen of bijbouwen
  gemodereerd

 5. de regering werk
  de regering denkt aan de mofina wang
  jogi en somo hebben hun gronden gratis gekregen
  enz. met valse manieren
  daar hoor ik niemand er over praten
  gemodereerd

 6. Deze criminele regering denkt aan de stemmen die ze nodig hebben vanuit getho,s, vandaar dit aanbod, daar zorg en hoop niet veel beter is, na 10 jaar geen 18.000 duizend woniningen hebben kunnen neerzetten, kom je nu net voor de verkiezingen, met een almoes voor burgers uit de buurt van Zorg en hoop, die de hoop al hadden opgegeven in deze grappenmakers vol met beloften.


  Maak melding

 7. 17-04-2020″ De stichting volkshuis vestiging suriname” zou in dit geval zelf de verkoop kunnen regelen met de huidige bewoners,en de huur is dan de maandelijkse aflossing van de koopsom van SRD 40,000. Dan is er géén probleem voor de mensen die een huis willen kopen..!
  gemodereerd

 8. Manu 17 april 2020 At 03:42
  Inderdaad. Helemaal goed gezien!
  Deze mensen zullen de ndp dankbaar zijn maar na 25 mei zullen de huurprijzen worden verhoogd tot wel 100% en mogen diezelfde mensen allemaal stuk vboor stuk kapot vallen en het rijst van de honden vreten.

  Maar ja, die mensen denken niet na. Zo ver gaat hun denkvermogen helaas niet dus ze zullen er alweer keihard in trappen.

  Een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet!


  Maak melding

 9. Goed bedacht om middels deze geste stemmen te verkrijgen tijdens de verkiezingen in mei a’s.
  Ondanks deze geste, zal het de NDP niet lukken om de verkiezingen hiermee te winnen.
  gemodereerd

 10. Laat ze lekker kopen. Nu al hebben velen een lening die ze niet kunnen betalen. Iedereeen b probeert te overleven en geen enkele ka regering kijkt om . Dus mensen als jullie nog steeds dom willen blijven , koop en ga straks niet huilen!!!


  Maak melding

 11. Deze mensen zijn altijd bevoordeeld dan andere volkeren in Suriname, vele woonwijken hebben ze toegeëigend, illegaal en gratis zonder enige weerstand van de regeringen, u kunt zich misschien wel herineren wijken in Uitvlugt/Tammenga- Wijk in Sophia`slustweg/ wijken in Flora, bezet en ingenomen, dat er niit/nooit opgetreden werd en wordt is een raadsel.


  Maak melding

 12. Luitenant-kolonel Danielle Veira for president. deze dame toont ballen, en zal elk probleem van Suriname in de toekomst oplossen. het advies is sluit je aan bij de VHP, doe mee aan de verkiezingen en zorg dat je ruim gekozen wordt om president van dit land wordt.
  gemodereerd

 13. Degene die straks aan de macht komt schenkt deze woningen cadeau. Een mooie verkiezing stunt. Doehet Doehet Doehet.
  gemodereerd

 14. Als alle kinderen en kleinkinderen een bijdrage doen en het huis aflossen, dan hoeven hun ouders niet naar huize Ashiana. 40 000 srd is met een redelijke koers, ongeveer 4000 Euro, gedeeld door,neem 5 kinderen kleinkinderen, is 800 per persoon, aflossingsperiode 5 jaren, is Euro 13,50 per kind per maand. Als ik de 5 broers en zusters had, zou ik het zeker doen voor mijn ouders.


  Maak melding

 15. Er waren door de NPS regeringen in 8 jaar tijd maar 5 funderingen in Flora aangelegd voor de bouw huizen. Tientallen miljoenen waren door de NPS uitgegeven voor de bouw van deze vijf fundamenten. Het was een grote corrupte bende. Het waren uiteindelijk de militairen onder Bouterse die er werk van gemaakt hebben dat er 3000 huizen in Flora werden gebouwd. NPS en VHP zijn daarom niet te vertrouwen.


  Maak melding

 16. Dit is echt oplichterij van deze regering.

  Bovendien, toen het project door de NPS opgestart werd, zijn het dezelfde ordinaire militairen die alles hadden gedwarsboom en met geld vandoor zijn gegaan. Ze wilde naam dragen dat zij die woningen hadden gebouwd.
  Wel, ik weet wel beter, omdat ik goed ben met iemand die ook in een van die woningen zit en heeft deze niet onder de NDP gekregen, maar tijdens de NPS regering. Zij is leerkracht geweest op school.

  Op de dag van vandaag zie je precies hetzelfde weer gebeuren.
  Albina ziekenhuis, 2 bruggen, de dijk in Coronie en nog veel meer waren ook projecten van de NPS, maar deze schoften Bouterse en co hebben alles laten liggen en hebben vele zaken vernitigd zodat zij hun NDP naam erop kunnen plakken.
  Zie ook de nieuwe politiepost.

  Corruptie en fraude ten top. Bewijsstukken liegen er niet om.


  Maak melding

 17. Ik heb als timmerman op Flora project gewerkt ,inde zelfde periode ben in kozijnen gaan ,maken voor de zelfde bouwbedrijf te blauwgrond met baas Ram ..

  Na flora project is nooit meer zo een grote woningbouw project in Suriname uitgevoerd .

  Misikaka je kan ze verkopen maar heb je al een plan hoe je meer of andere ga bouwen .

  Bij het uitvoeren van Flora project was Misikaka 2 jaren oud .

  Marowijne project is ook door de NDP gebouwd in 1970 projectleider R Abrams .


  Maak melding

 18. Iedere cent moet binnen worden gehaald. we laten niets maar dan ook niets achter voor de nps en vhp, alleen schulden. we gaan ze leren, en als ze het buitenland zo ver hebben gekregen dat schulden worden kwijt gescholden en ze de boel weer op de rails hebben zijn we weer 5 jaar verder en pakken we de boel weer op.
  ja toch Rbrown, Robg en Rob less


  Maak melding

 19. Waldo 17 april 2020 At 11:47

  Klopt. De VHP gaat zich echt niet bekommeren om arme mensen uit andere bevolkingsgroepen. Die gaan lekker voor zichzelf zorgen en met name de rijke kaste zal goed gaan boeren.


  Maak melding

 20. De VHP is al enige tijd bezig met RENDABELE projecten voor de “arme” Surinamer.
  De VHP heeft op eigen kracht vanuit hun niet regerende positie toch vele Surinamers al geholpen om zelfredzaam te zijn.

  De VHP is nu al op een duurzame manier bezig Suriname op te bouwen.
  Dan kan je nagaan wat de VHP gaat doen wanneer zij regeermacht heeft. Heel Suriname zal vooruit gaan.

  Slechter dan NDP kan niet.

  VHP zal Suriname redden, omdat de VHP de verstandige Surinamer is.


  Maak melding

 21. @Para Express
  je kan gelijk hebben maar daar gokken deze dieven ook op ze gokken erop dat de VHP van het buitenland kwijtschelding gaat krijgenvoor de schulden, dat de VHP de economie gaat saneren het volk zal met vervelende maatregelen te maken krijgen en als de zaak weer op de rit is komen die vuile dieven weer uit hun olo en beloven ze de domme massa betere tijden.
  Daarom hoop ik dat de NDP de verkiezingen wint.


  Maak melding

 22. He Rob G.
  Volgens de oude kranten van Suriname is half Flora gebouwd in de jaren 60. Toen moesten jouw militairen nog geboren worden.
  Dit alles is te vonden op internet. Ik heb geen moeite met jouw postings, maar wel met de leugenachtige postings van jou. Let op: tegenwoordig is alles te vinden op internet. Dus : al is een leugen toch zo snel, via internet achterhaal ik hem wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.